External harddisk almak istiyorum.. Aradığım özellikler:
1. 80,120gb veya üstü (200,300 olabilir) 2. elektriği usb den alıcak, adaptörsüz çalışabilecek 3. windows xp altında driver cdsi yüklemeden takartakmaz kullanabileceim...
Bu özelliklere uygun bi external harddisk markası yada modeli bliyorsanız ve yazarsanız sevinirim :)
Fiyatı pahalıdır deyip dijitalcenter yolunu tutmanı öneriyorum...
adaptörsüz neden istiosun anlamadım ama ucuza kapayabilceğin bişi var
bende birinde gördüm ve en kısa sürede alıcam bi tane hdd alıosun ata istediğin büyüklükte (sata sı varmı bilmiorum) sonra bi tanede hdd kutusu alıosun (usb den bağlanıor adaptörlü) 70 milyonmuş. bunla daha ucuza ve güzel bi şekilde kapasın senin istediklerinden tek farklı adaptörlü olması...
USB den takınca diskin mi read/write hızını alıyorsunuz. yoksa sınırlar USB nin hızı ile mi kalıyor..yada hangisi daha hızlı.? USB mi İde kanalımı?
USB den takınca diskin mi read/write hızını alıyorsunuz. yoksa sınırlar USB nin hızı ile mi kalıyor..yada hangisi daha hızlı.? USB mi İde kanalımı?
www.hs.com.tr flexy marka 40,60,80 gb var.
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim..
External hd aramamın sebebi muzik arşivimi yanımda taşıyabilmek için, hazır taşımışken de arkadaş/eş,dost..vs gbi onların bilgisayarlarından da harddiske en kolay şekilde mp3 yükleyebilmem yada kendiminkileri diğerleriyle paylaşabilmem için..
Adaptör ve driver cdsi ise okdr masraf etmisken olmasin istiyorum, hem kablo fazlaligi olucai icin, hem de beraberimde tasimamak icin, kolay olmasi icin.. :)
unhappyboy linklediğin siteye baktım, şu anda en iyi fikir flexy 80 gb gbi görünüyor, fikrin teşekkür ederim, driver olmadan da çalışabiliyorsa eger büyük ihtimal bu olucak..
yaw hardiski yanında taşıyosan bi tane de driver cdsi taşırsın nolcak hangisini beenirsen al bence
Arkadaşım Notebook hardiski(çok ince olduğundan) ve Everest Usb 2.0 Hd kutusu al derim.Samsung 5400rpm 40-60-80 gb secenekler var.Bu dediğim cebine bile alabileceğin seçenek.2,5 inç yerine 3,5 inç de alabilirsin ama cebine sığmaz sırıtır.
Samsung 80 gb 115 usd ve de everest 15-20 usd yaklaşık 135+kdv 40-60gb alırsan daha da iner. sadece win 98 e driverle tanıtırsın diğerleri otomatik tanıyor
ya ben bir yerde bulmştum normal hdd taşımak için adaptör gibi birşeyler var ister pata ister sata hadd için normal hdd alıyon onun içine takıyon onuda usb kablo ile bilgisayara bağlıyorsun.
Tam senin istediğin gibi ürünler mevcut.Bir incele.Başka yerlere de bak.Belki daha uygun fiyatlısını bulabilirsin...