Bilgisayarı ve harddiski gayet normal ve güvenli kapatmama ve son çalıştırmamda herhangi bir problem olmamasına rağmen her şey normalken kapattığım bilgisayarı ve trekstor harddiski yaklaşık yarım saat sonra tekrar çalıştırdığımda harddisk bilgisayarda gözükmemeye başladı. Harddisk çalışıyor çalıştığını gösteren kırmızı ışığı yanıyor ancak bilgisayarda ne auto run başlıyor ne de '' bilgisayarım '' penceresinde yeni bir sürücü gözüküyor. Belki hata harddiskten değil bilgisayardan kaynaklanıyordur diye kontrol etmek için USB girişlerine başka şeyler taktım (mouse , usb stick vs.) tüm USB girişlerinde her şey gayet normal çalışıyor , yine de belki sorun benim bilgisayarımdan ya da işletim sistemimden kaynaklanıyordur diyerek harddiski başka bilgisayarlarda çalıştırmayı denedim onlarda da aynı sonuç. Çalıştığına dair ses geliyor, power ışığı yanıyor ancak bilgisayarda hiçbir şey olmuyor, gözükmüyor.
Bilgisayarın başka bi parçasında sorun olsaydı aklıma işin maddi kısmı takılacakken ve firmanın tamir etmesi veya yenisiyle değiştirmesi kullanıcı ve müşteri olarak beni tatmin edecekken söz konusu harddisk olunca açıkçası işin maddi boyutundan ziyade içindeki verilerim aklıma takılıyor.
Sorunun neden kaynaklandığı , nasıl çözülebileceği ve verilerimin kurtarılıp kurtarılamayacağı konusundaki bilgi ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Saygılarımla
External Harddisk: Trekstor DataStation 500gb 3.5inç İşletim Sistemi: Windows XP (SP3)
ÖnceLikLe HDD için konuşayım. HDD direk garantisine götür değiştir. Uğraşmana gerek yok disk arızaLı donanımsaL ve yazıLabiLirLiğinde sorun vardır. Hiç sıkıntıya girme götür değiştir. 2. oLarak HDD içerisindekiLer çok önemLiyse Dos ortamında diski görüyormu pc ona bak ve görüyorsa dos ortamında kopyaLama iLe kurtarabiLirsin. ya da uğraşırsın görene kadar ancak gördüğünde kopyaLarsın :)
Dostum tartışılabilir olmakla birlikte forumda okuduğum harici HDD sorunlarına dayanarak harici HDD'nin şu aşamada son derece gereksiz bir bileşen olduğuna kanaat getirdim. Sata HDD'lerin montajı çok kolay ve usb hdd'lerden kat kat daha ucuz. HDD'ye flash disk muamelesi yapacak teknoloji olgunlaşmadı henüz. SSD'ler ucuzlayana kadar da Harici HDD olayına uzak durmak gerektiğini düşünüyorum. Azıcık titreşse bile bozulan bileşenler HDD'ler. Sen al bunu 1000km yol yap bavulda.. Olcak iş değil. Kısacası bence ürünü iade et ve fiyat farkına razı olduğunu belirtip dahili hdd al. Ayrıca aldığın HDD ne derece kaliteli emin değilim pek duymadım adını sanını...
öncelikle ikinize de yorum yazdığınız için teşekkür ederim. Samuel06: malesef Dos ortamında da gözükmüyor. Bir şeyi tekrar vurgulasam iyi olacak sanırım sözkonusu parça HDD değil de başka bir donanım elemanı olsaydı firmanın değiştirmesi beni tatmin ederdi ancak derdim HDDnin maddi ederinden çok içindeki parayla ölçülemeyecek verilerin değeri tedirginliğimin ve huzursuzluğumun nedeni de bu. Öncelikli dileğim tekrar çalışan bir HDDden ziyade şu andaki HDDin içindeki verilere ulaşabilmem.
Bir de bilgi paylaşımında veya yorumda bulunmak isteyenler için anlayamadığım bir hususu belirtmek istiyorum. Power ışığı , çalışma sesi gibi emareler harddiskim sorunsuz olduğu zamanlardaki gibi normal olmasına rağmen bilgisayara sanki hiç bir şey bağlanmamış gibi hiçbir işaret yok. bu da beni harddiskin ana elemanlarından ziyade bilgisayara bağlanmasını sağlayan kablosunda veya içindeki basit elemanlarından birinde temas problemi olduğunu düşünmeme neden oluyor ancak harddisk düşme , darbe , aşırı ısı gibi fiziksel etkenle karşılaşmadı. Bu konuda da görüş bildiren olursa sevinirim.
Bi' de buna ilaveten başka bi konuda daha bilgi almak istiyorum. Üretici firmaya mesaj yazarak durumu bildirdim. Faturanızla birlikte ürünü gönderin özetli bi mesaj geldi de. Verileri kaybederek bana düzeltilmiş bomboş bi HDD yollamalarından da korkuyorum. Veri kurtarma konusunda bilgisi olanlar da cevap yazarsa sevinirim.
selam arkadaşım.bendede bu tip bir sorun vardı dün gece başlamıştı.bu akşam iş dönüşü hdd mde sorun olup olmasdığıı belirlemek için arkadaşıma gittim onun bilgisayarına taktım ve çalıştı sorunsuz.demekki sorun bnm anakart usb portunda diye düşündüm.evde uzatmalı usb portum var 4 çıkışlı ona taktım çalışıyor ama ankartın üzerindeki direk usb portlarına takınca çalışmıyor bilgisayar acaip kasıyor anlamadım neler oluyor.yani bence öncelikle hatanın nerde olduğuna kanaat getirmelisin...
yani sendeki sorun bilgisayarın usb girişlerinde miydi? Ben de senin gibi arkadaşlarımın bilgisayarlarında denedim onlarda da bendekiyle aynı şekil oldu yani bilgisayarda hiç bir şey olmuyor.