Şimdi Ara

External harddiskim açılmıyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
1.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1 tb lık harddiskim masada dururken yana doğru devrildi...
    sonrasında sonuç: açılmıyor ve windows bana format atmak istermisiniz diye soruyor...

ubuntu ile sadece açmayı denedim yine olmdayı...
    ayrıca ms-do dan "chkdsk f " yaptım çok yavaş yapıyor... ve yarıda takılıyor... ve okuyamıyor...
    ms-dos dan açmayı denediğimde de Cyclic Redundancy Check dıe bişey çıkıyor karşıma...

ne yapmam lazım... bu konu ile ilgili bir program varmı yada bana yardım edebilirmisiniz çok sıkıntılı bir durumdayım...

Not: Harddiskin içinde filim var...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• çok bi çaresi yok bildiğim kadarıyla

sağlam bi silinen dosyaları geri getiren program bul (Recuva önerebilirim) bi format at sonrada programın ellerine bırakıp şansını dene
  • ortada bir silinme yok... ama anladiım kadarıyla harddiskin içini görebilmek için bana önerdiğin bir teknik bu.
    diğer görüşleri aldıktan sonra sorunu çözemezsem yapacak bişe yok deneyeceğim ...
  • aynen öyle, benimde daha önce başıma geldi forumlarda çok aramıştım ama net bir çözümü yok (araştırdığım/bildiğim kadarıyla)

aslında bilgilerin hdd de duruyor ama korumadan mı yoksa sarsıntıdan mı statik elektrikten mi bilinmez bi açılmama olayı oluyor.

sende hdd yana doğru devrildi demişsin bende sabit masanın üzerinde hiç kıpırdamadığı bi yerde bilgisayarı yeniden başlattığımda gitmişti.

umarım kurtaran bi program çıkmıştır, varsa bende öğrenmiş olurum.

Yok mu bilennn ya da başına gelennn

• benzer bir problem 1 tb lık arşiv harddiskimde yaşamıştım. forumlarda biraz araştırıp chdfdisk komutuyla brşeyler yapıp açabilmiştim. ama yinede açılmazsa format deneyebilirsin. daha önce yanlışlıkla biçimlendirdiğim 1 tb lık hddmi recuva ile eksiksiz hatta klasör ve dosya isilmeriyle birlikte geri getirebilmiştim. üstelik harddiskte mkv filmler, fotoğraflar ve program setupları vardı. buradaki dikkat edilmesi gereken nokta, biçimlendirdikten sonra harddiske kesinliklie dosya kopyalanmamalı, yükleme yapılmamalı. recuva ile eksiksiz geri geliyor
  • format atarken format şeklini değiştirmemem de gerekiyor anladığım kadarıyla... NTFS
    önce bahsettiğiniz gibi bütün harddiske format atacağım ve sonrasında recuva ile geri getireceğim. kulağa çok riskli gibi gelioo ama sanırım başka yolum kalmadı... bu durumu garantiliyebiliomusunuz. güvenilebilirliği ne durumdadır...
  • arkadaşım bazı bilgisayarcıların yanmış harddiskten bile veri kurtarma cihazları var onları dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios hdd görmüyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: trsbulba

format atarken format şeklini değiştirmemem de gerekiyor anladığım kadarıyla... NTFS
    önce bahsettiğiniz gibi bütün harddiske format atacağım ve sonrasında recuva ile geri getireceğim. kulağa çok riskli gibi gelioo ama sanırım başka yolum kalmadı... bu durumu garantiliyebiliomusunuz. güvenilebilirliği ne durumdadır...

senin hdd nin ne gibi bir problem çıkardığını bilmediğimiz için garantisi yok. benim geri dönüştürme yaptığım hdd de sorun yoktu, normal çalışan hddyi yanlışlıkla biçimlendirmiştim ben. ayrıca arkadaşın dediği gibi bu iş için recuvadan daha profesyonel programlar var, onları deneyebilirsn. ama yinede formatlamadan önce biraz daha araştır, en son çözüm bulamazsan format işini dene
  • Arkadaşlar çok ilginç bir gelişme oldu... inanın bende hala anlam veremedim. daha önce MS-DOS üzerinden checkdisk denememe rağmen checkdiski yarıda bırakıyor ve takılıyordu ve uzun sürüyordu. uzun uğraşlar verdim ama yapamadım. az önce usb flahs üzerinden ghost çalıştırdım. bildiğiniz üzere ms-dos üzerinden komutta yazabiliyorsunuz.
    bu sırada chkdsk f/ denedim ve oldu. şimdi hardiskim açlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trsbulba

Arkadaşlar çok ilginç bir gelişme oldu... inanın bende hala anlam veremedim. daha önce MS-DOS üzerinden checkdisk denememe rağmen checkdiski yarıda bırakıyor ve takılıyordu ve uzun sürüyordu. uzun uğraşlar verdim ama yapamadım. az önce usb flahs üzerinden ghost çalıştırdım. bildiğiniz üzere ms-dos üzerinden komutta yazabiliyorsunuz.
    bu sırada chkdsk f/ denedim ve oldu. şimdi hardiskim açlıyor.

geçmiş olsun öyleyse
  • Herşey için çok teşekkür ediyorum...
  • geçmiş olsun
  • Formatsız sorunun hallolması iyi olmuş, geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.