Merhaba Arkadaşlar. O/S XP home kullanıyorum. elimde USRobotics external bir modem var ancak tanıtamıyorum.Sorun driverdan kaynaklanmayıp,Xpnin rahatlıkla tanıayacağı bir modem. Ancak bilgisayar modem'i görmüyor.Bu arada modem COM1 yada COM2 portlarını kullanıyor.Sanırım BIOStan bir ayarlama yapmam gerekiyor ancak profesyonel düzeyde bir bilgim olmadığı için yanlış birşey yapmak istiyorum.Bu konuda vereceğiniz bilgiler ve yapacağınız yorumlar için şimdiden teşekkürler... [help]
ya bu konu basliklari modem felan olunca nedense sazan gibi saldirma durumlari bas gosteriyor bende [evlol] hocam, xp home gormuyorsa bu external modemi vahim bir durum var demektir. yuksek ihtimal ile anakartinin chipseti bir takim seylere ihtiyaci var demek ki. bu bios'dan enable olmasi gerekirken, disable konumda olmasi olabilecegi gibi, administrative tools'dan girip bilmem ne managementin icinde plu and play'in disable edilmis olmasindan tut, kablonun sakatligina, modeminin iflasina kadar bir suru secenek var. o modem tam benlik gibi ya neyse.. [oo] bu modemi calistirmak lazim. sakin pes etme.
senin sorunun kardeş sadece modemin xp driverini bulmakla çözülüyor bunudawww.armada.com.tr'den modemin modeline göre bakıp xp driverini çekmekle yatıyor bunu yaparsan sorunun çözülür ayrıca anakartın tüm driverlerini de çekmen gerekecek çünkü onlarada ihtiyacı var eğer elinde yoksa internete girip anakartın modeline bakıp onun sitesinden indirebilirsin kolay gelsin
Robotics External modemi XP otomatik olarak tanıyor zaten driver e illaki gerek yok.Bios taki Integrated Perihaples sekmesindeki COM portlarını kontrol et disable pozisyonunda değilse sistemi aç.Aygıt yöneticisindeki bağlantı noktalarını kontrol et.Burda da COM port(larını) görüyorsan denetim masasındaki telefon ve modem seçeneklerine gel.Modem ekle den windows un modemini otomatik olarak arattır.Eğer extra bir problem yoksa zaten modemini görecektir.Dikkat edeceğin bir nokta winxp ve win2000 li sistemlerde external modemini windows açılmadan önce aç.Yoksa aygıt ekle çıkar ile eklemek zorunda kalırsın.Kolay gelsin.
sorunun modemin driver'ı ile ilgili olduğunu açıkçası zannetniyorum,zira Xp'yi bu yüzden seçtim. Bios'tan COM1 için 3f8/IRQ4 ve COM2 için 2f8/IRQ3 seçili durumda ki yaptığım araştırmaya göre bunlar da doğru.Ayrıca device managerdan kontrol ettiğim kadarı ile com1 ve com2 portlarında herhangi bir çakışmada mevcut değil. Anakart konusunda en son bıos flash sürümü flashlanmiş durumda(komik bi cümle oldu ama) Anakart'ım bu arada Epox rda+ öylesine bilginize sunayım. Windows'tan otomatik olarak aratma yapıyorum ancak haehangi bir hardware bulamıyor. Ayrıca modemde elektrik te var (olurda en baştaki soruyu sonda soracak olursanız diye söyleyeyim.) Kablolarda bir sorun yok çünkü aynı modemi win98 yüklü bir bilgisayarda çalıştırıp eve getirdim. Neler söyleyebilirsiniz başka acaba? Bu arada yorumlarınız için teşekkürler...
eğer hiç bir şey bulamıyorsa bence öncelikle kablonu kontrol etmelisin, sonra modem de bozulmuş olabilir. Çünkü çoğu usr'de olduğu gibi benim usr modemimi de tüm işletim sistemleri otomatik olarak görüyor (me görüyor ama çalıştırırken direniyor biraz)
Beyler sorun hiç umursamadığım driverdan kaynaklanıyor. Gerek USR'ın gerek se diğer sitelerden doğru driver'ı bulaya çalıştım ancak potansiyel driverların çoğunda o/s modemden yanıt(respond) alamıyor.Sanırım bu da driverdan kaynaklanıyor. Haftasonu epey bi arama yaptım ancak doğru driver'ı bulamadım.Sizden ricam USR Sportster Voice fax modem(with voice mail) için driver'ı nereden bulabilirim acaba? teşekkürler...
bilinmeyen aygıt olarak ? şekilde görünüyomu aygıt yöneticisinde modemin
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Rosicky</i> <br />bilinmeyen aygıt olarak ? şekilde görünüyomu aygıt yöneticisinde modemin <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> driver'ı yükledikten sonra hardware'i görüyor.modeli falan doğru kısaca ! imleci yok, ya da "new hardware found" uyarısını veriyor ancak modem kısmında queue bölümünde modeme bilgi gönderiyorum ancak respond alamıyorum.
bizde sportster çok ama hiçbirini tanıtmıyoruz. 2000 onu otomatik olarak tanıyor. ama tanısa da tanımasa da sitesinden inidirebilirsin.