![]() ![]() |
Ey Türk Titre ve Özüne Dön!

-
-
sende çarşaf gibi bişi giymişsin yalnız meola
-
Dişi misin hocam?
-
Aaauuuuuu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Milliyetçiliği savunmak için değil ama kendi kimliğimizden çıkmmak adına, bu görüşleri destekliyorum.
-
hocam o büyücü şapkası büyücü çarşafı
-
ben de milliyetçi değilim milliyetçilikten nefret eden biriyim ama vatanseverim ve özümüzü korumamız gerektiğini düşünen biriyim
-
-
Bizim özümüz Allah'ın ve Hz. peygamber'in emrettiği şekilde yaşamaktır. Kapanma gelenek değildir veya başka bir kimlik de değildir Allah'ın emridir.
"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafûrdur, Rahîmdir."(Ahzab, 33/59).
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Burada Peygamber'e ve içinde bulunulan o dönemde sesleniyor. Peygamber ya da örtünmeyen kadınlar incitilmesin diye öğüt veriliyor. Kadınların tanınmalarıyla ilgili de duruyor o sözler.
Mesela başlarda içkiden de "şüphesiz bunda mucize vardır" diye bahsedilmiştir. Sonradan da "artık içmiyorsunuz değil mi?" diyerek öğüt vermiştir (o dönemdekilere).
Kuran bir öğüt kitabıdır, emir kitabı değildir. İlgili ayette de öğüt kitabı olduğu yazar.
-
ok mu atcaz yani lol
-
quote:
Orijinalden alıntı: MobidikBurada Peygamber'e ve içinde bulunulan o dönemde sesleniyor. Peygamber ya da örtünmeyen kadınlar incitilmesin diye öğüt veriliyor. Kadınların tanınmalarıyla ilgili de duruyor o sözler.
Mesela başlarda içkiden de "şüphesiz bunda mucize vardır" diye bahsedilmiştir. Sonradan da "artık içmiyorsunuz değil mi?" diyerek öğüt vermiştir (o dönemdekilere).
Kuran bir öğüt kitabıdır, emir kitabı değildir. İlgili ayette de öğüt kitabı olduğu yazar.
Peki buna göre gidersek sonradan artık açılabilirsiniz deniyor mu? Böyle bir şey ayetlerde de hadislerde de yok. Nereden uyduruyorsunuz. Kur'an her dönemi kapsar. O zaman bütün Kur'an hükümlerini tersine çevirip yorumlayabilirdik değil mi? Neye dayanarak o dönem için geçerli bu dönem için geçersiz diyebiliyorsunuz daha da açıklayıcı olursam hangi vasıfla? Kendinize nasıl uygun gelirse o doğru olmuş olmuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kardeşim sen bir Arap olabilirsin veya Suriyeli olabilirsin. O zaman bu kültürü kabul etmende bir mantık bulabilirim. Ama ben Türk'üm benim kültürümde bu yok. Atalarım içinde bulundukları şartlarda islam dinini kendilerini seçmiş olabilirler ama bu bizim özümüz değildir. Zaten bu sebeple Türkiye de müslümanlık Arabistan dakilerden çok farklı.
Bazıları şöyle derler "Türkler islamla şereflendi" hayır kardeşim! Türkler islam öncesi de gayet şerefli bir milletti.
Ayrıca şuanda islamın bize zarardan başka bir şeyi dokunmadığı da aşikar bir gerçek. Bu dünyada her şey çıkar üzerine kuruludur. Zamanında müslüman olmak işimize geliyordu o yüzden müslüman olduk. Şimdi ise tam tersi işimize geliyor ama toplum yobazlığından bu değişimi kaldıramıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Napalım apartman dairelerinden çıkıp, otağ da mı yaşayalım? Ok ile avlanıp, o şekilde mi beslenelim?
-
Sen dünyaya fazla bel bağlamışsın ama dünya malı ahirete seni kurtarmayacak Allah için ne yaptın hayatını emir ve yasaklara göre yaşadın mı bu sorulacak.
Irkçımız da gelmiş miss,
yalnız hocam biz turkler islamdan once de pek bir sey degildik, saga sola saldıran yagmacılardık sadece. Diyorumki hani artık geçmişi unutup batılı değerleri kabul edip önümüze mi baksak ? Gecmiste de simdiki gibi sanatta,bilimde geri kalmış fakir bir toplumduk. Güçlü devletler kurmamiz bu kaderimizi degistirmiyor, saga sola saldırıp boyun egdiren, hanedanları zenginlikle halkı fakirlik ve cehalatle yasayan bir halkız ezelden beri..
Ben gördüğüm ve yaşadığım dünyaya bel bağladım, sen hiç görmediğin varlığından haberdar olmadığın ahirete bağlamışsın kendini.
Dünya malı ahirette beni kurtarmayacak çünkü ahiret diye bir şey yok. Cennet Cehennem bunlar yok. Bu kavramlar sana dinin dayattığı şeyler sürekli hayal etmeni sağlayıp gerçekliğini aklına soktuğu şeyler. Halbuki cennete giden yok, ceheneme giden de yok. Şeytan yok, aklına kötü düşünceler şeytandan değil bilinçaltından geliyor. Sen sara nobeti geçirdiğinde içine cin kaçmıyor, psikolojin bozulduğunda gidip doktora ilaçla tedavi oluyorsun ilaçlar içindeki cini mi çıkartıyor?
Tıpkı şeytan ve cinlerin varlığı olmadığı gibi cennet ve cehennem de yok. Bunların hepsi insan hayal ürünüdür. Üzgünüm ama bu böyle. Bu kavramların bize bu kadar gerçekçi ve doğru gelmesinin nedeni de küçüklükten itibaren kafamıza kazınmış olmaları.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Son Peygamber gönderilmiş ve üzerinden 1400 yıl geçmiş. Sonrası insanların kendi bilinç düzeylerine bırakılmış Allah tarafından. Cilbab tüm toplumlarca benimsenmemiş hiç bir şekilde. Kendini peygamber sanıp, peygambere söylenen şeyi, kendine söylenmiş gibi üzerine alınan insanlara cevap yazmak zorunda kalıyorum. Siz hangi vasıfla? Sizin anlayabileceğiniz şeyler gibi görünmüyor bu konular.
Ayrıca bu başlık din başlığı değil.
Açıkça söyleyin. Şeriatçı mısınız? Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni mi yıkmak amacındasınız?
- - -
(Anayasamızın ilk iki maddesi:)
I. Devletin şekli
MADDE 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
II. Cumhuriyetin nitelikleri
MADDE 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 10 Nisan 2022; 2:39:51 >
-
Belli gerçeği görmüyormusun hocam ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Oha şu medeniyet konusunda direkt böyle düşünüyorum. Günah keçisi arıyor insanlar, oysaki Türkler Roma özentisi olduğu Osmanlı'nın küçük bir bölümü hariç hiç medeni bir toplum olamadı. O zamanlar da medeniyet saray çevresiyle sınırlıydı gerçi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astrian -- 10 Nisan 2022; 5:20:42 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

sende çarşaf gibi bişi giymişsin yalnız meola |
Benzer içerikler
- antibiyotik içtikten kaç saat sonra alkol içilir
- yaratıcı inşaat isimleri
- ehliyet almak zor mu
- erkek muhabbet kuşunun kızgınlığı nasıl geçer
- picanto akü
- exxen de neler var
- çay emojisi
- prompt mühendisliği nedir
- sodyum iyon batarya
- penis nakli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X