Dostlar eylemsizlik momenti ve dönme kinetik enerjisi içeren aynı mantıkta iki soru var bi kaç ince trick var sorularda çözemedim bir de sizde bakar mısınız acaba? |
Bildirim
Dostlar eylemsizlik momenti ve dönme kinetik enerjisi içeren aynı mantıkta iki soru var bi kaç ince trick var sorularda çözemedim bir de sizde bakar mısınız acaba? |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Baştaki potansiyel enerjileri dönme kinetik enerjiye ve öteleme kinetik enerjiye dönüşecek. Eylemsizlik momenti fazla olanın (ikinci soruda K) dönme kinetik enerjisi daha fazla olacak ve diğer cisme nazaran öteleme hızı zorunlu olarak düşük olacak (başlangıç mgh enerjileri eşit). Bu mantıkla gerisi çıkar zaten. Sürtünmeyi düşünmeye gerek yok çünkü kaymadan döndüğü, yani statik sürtünmenin etkili olduğu belirtilmiş. Statik sürtünme iş yapmaz, enerji denkleminde almaya gerek yok. edit: Aynı mantık dediğin için ilk soruyu çok incelememiştim fakat sanırım sürtünmeleri kökten ihmal etmiş? Eğer öyleyse dönme olmaz < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandie -- 5 Haziran 2022; 23:55:33 > |