Şimdi Ara

EYLÜL AYINDA TV PİYASASI DÜŞÜYORMUŞ DOGRUMU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MERHABALAR BUGUN BİR YENİ BİŞİ DAHA ÖGRENDİM SİZLERE SORAYIM DEDİM AGUSTOS SONU EYLÜL AYINA GİRDİKTEN SONRA TV FİYATLARININ DÜŞTÜĞÜNE DAİR BİLGİ ALDIM .GERCEKTEN ÖLEMİDİR?FİYATLAR COOK FARK EDERMİ?YENİ MODELLER CIKMASINDAN MI KAYNAKLANIYORKİ?YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.SAYGILARIMLA.

• quote:

Orijinalden alıntı: joven

Bu mesaj silindi.
    $ ın artacağını düşünürsek uzak bir ihtimal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

$ ın artacağını düşünürsek uzak bir ihtimal.

Alıntıları Göster
    ilk defa duyuyorum böyle bir şey.
    ancak kurlar hakkında iyi öngörüsü olanlar zamanlama olarak iyi alım yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakra

ilk defa duyuyorum böyle bir şey.
    ancak kurlar hakkında iyi öngörüsü olanlar zamanlama olarak iyi alım yapabilir.

Alıntıları Göster
    2 ayrı firmadan böle bişi sölediler bir tane abimde biraz önce yanıma geldi bunlarda spotcular.bekle dediler eylül 15 i civarlarına kadar.bilmiyorum ne kadar oynar bu seferde fiyatlar fırlamasın düşcek derken

• quote:

Orijinalden alıntı: dr_atilla28

2 ayrı firmadan böle bişi sölediler bir tane abimde biraz önce yanıma geldi bunlarda spotcular.bekle dediler eylül 15 i civarlarına kadar.bilmiyorum ne kadar oynar bu seferde fiyatlar fırlamasın düşcek derken

Alıntıları Göster
    Doğru olan tarafı, 2008 modeller bu tarihlerde çıkar, eski modellerin fiyatı kendiliğinden geriler. Bunun tek şartı; döviz kurlarındaki dengenin devam etmesidir.
    Dövizin artması pamuk ipliğine bağlı Ülkemizde bu tarz bir düşünce kumardır. ABD ekonomisinde, USD faizinin % 0,25 artması Dünyada Doları düşürür ama Ülkemizde değiştirmeyebilir(!). Çin yada uzak doğu borsalarında % 5 lik düşüş Ülkemizde doları % 5 artırabilir. Mart Ayında USD 1,45 YTL iken 1,23 YTL'ye kadar geriledi. Şimdi 1,27 YTL civarında. 1,45 olursa döviz üzerindeki fiyatlardan % 15 indirim yapılsa da bu bize YTL olarak yansımaz.
    Tüm bu ihtimalleri göze alıyorsanız bekleyin. Bana göre; döviz kurları olabileceği en alt düzeylerde. Yani alınabilir seviyelerde. Bu bile garanti değil.

• quote:

Alıntıları Göster
    aynen katılıyorum,bende bir hafta once kadar gittim hatta samsung bayisine,orada çalışan gorevli bir muddet daah beklememi yakında fiyatların duseceğini soyledi,sebeb olaraksa ozelikle philips in fiyarlarının son zamanlarda dusurmus olmasıymıs,

• quote:

Orijinalden alıntı: selcukay

aynen katılıyorum,bende bir hafta once kadar gittim hatta samsung bayisine,orada çalışan gorevli bir muddet daah beklememi yakında fiyatların duseceğini soyledi,sebeb olaraksa ozelikle philips in fiyarlarının son zamanlarda dusurmus olmasıymıs,

Alıntıları Göster
    sserin arkadaşımıza ben de katılıyorum. ülkemizdeki cari açık tehlikesi sürekli hatırlatılıyor. Döviz kurlarındaki bir anlık kımıldama yapılabilecek bir indirim furyasını alıp götürebilir, hatta zararlı bile çıkılabilir.
    Ben de Sony lerde fiyatların değiştiği hissine kapıldım ama diğer arkadaşlar değişmediğini söylüyor. müsait bir zamanda tekrar araştıracağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigmaster077

sserin arkadaşımıza ben de katılıyorum. ülkemizdeki cari açık tehlikesi sürekli hatırlatılıyor. Döviz kurlarındaki bir anlık kımıldama yapılabilecek bir indirim furyasını alıp götürebilir, hatta zararlı bile çıkılabilir.
    Ben de Sony lerde fiyatların değiştiği hissine kapıldım ama diğer arkadaşlar değişmediğini söylüyor. müsait bir zamanda tekrar araştıracağım.

Alıntıları Göster
    doviz hareketlerini bir tarafa birakirsak
    fiyatlarin dusmesi, Eylul ayina ozgu bir sey degildir
    senenin her ayi fiyatlar duser
    selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: felmali

doviz hareketlerini bir tarafa birakirsak
    fiyatlarin dusmesi, Eylul ayina ozgu bir sey degildir
    senenin her ayi fiyatlar duser
    selamlar

Alıntıları Göster
    geçmiş modelleri iyi takip ettiğiniz sürece ucuzlar ama bir süre sonra tükenir bir daha da üretilmez o yüzden tükenmeden en ucuz halde yakalamak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

geçmiş modelleri iyi takip ettiğiniz sürece ucuzlar ama bir süre sonra tükenir bir daha da üretilmez o yüzden tükenmeden en ucuz halde yakalamak lazım

Alıntıları Göster
    koşullar yerleşmeye başlayan piyasalarda artık fiyata dayalı rekabeti yanında getiriyor. düşünürseniz panel tv teknolojisinde ilk satılan modellerde çok pahalıydı, gitgide ucuzluyor. bunların sebepleri arasında yatırım maliyetlerinin büyük kısmının ilk satışlardan çıkartılarak sonrasında malzeme (yoğun kullanımda ölçek ekonomisinde ucuzlayacak, çeşitli kalite sistemleri ile verimlileştirilecek) ve işçilik gibi kalemler ile fiyatlar düşürülerek rekabet sağlanması geliyor.

dolayısıyla eylül psikolojik sınır olabilir piyasada ancak genele baktığınızda fiyat düşüşü + yeni modeller devamlı olacaktır. burada satın alacak kişilerin psikolojik sınırları önemli, artık bir yerde dayanma sınırı bitince ister istemez alacağız (kefenin cebi yok misali )

sevgiler

• quote:

Orijinalden alıntı: Heavy1

koşullar yerleşmeye başlayan piyasalarda artık fiyata dayalı rekabeti yanında getiriyor. düşünürseniz panel tv teknolojisinde ilk satılan modellerde çok pahalıydı, gitgide ucuzluyor. bunların sebepleri arasında yatırım maliyetlerinin büyük kısmının ilk satışlardan çıkartılarak sonrasında malzeme (yoğun kullanımda ölçek ekonomisinde ucuzlayacak, çeşitli kalite sistemleri ile verimlileştirilecek) ve işçilik gibi kalemler ile fiyatlar düşürülerek rekabet sağlanması geliyor.

dolayısıyla eylül psikolojik sınır olabilir piyasada ancak genele baktığınızda fiyat düşüşü + yeni modeller devamlı olacaktır. burada satın alacak kişilerin psikolojik sınırları önemli, artık bir yerde dayanma sınırı bitince ister istemez alacağız (kefenin cebi yok misali )

sevgiler

Alıntıları Göster
    fiyatlara bakarsanız bir düşüş içinde olduğunu görürsünüz. Sonuçta yeni modeller çıktıkca eskiler ucuzlayacak. Bu güne kadar bir çok model çıktı önce pahalıydı sonra ucuzladı ve üretimden kalktı. Bu süreç geçiş ürünlerinde daha hjızlı oturmuş teknolojilerda daha yavaş olur bunuda göz önünde tutmak lazım. HD Ready bile olmayan ürünleri hatırlayın birden çok pahalı olarak çıktılar HD Ready ler çıkınca ucuzladılar ve üretimleri durdu. Şu an çok az model var HD ready olmayan.
    Ben sony 32S2530 veya 32V2500 almayı planlıyordum. son 6 ay içinde 1000 YTL fiyatı düştü 2530un. Daha fazla düşeceğini zannetmiyorum yani en fazla 1800 olur ondan sonrada üretimi duru zaten buna eş değer diye 32P2530 çıkmış durumda ama 32V2500 daha piyassada duracak bir ürün. V3000 çıkmış bu yeni model 2500ün fiyatını daha da düşürecek. Özellikle yılın son çeyreği önümüzdeki yıl için düşünülen teknolojilerin tanıtım ve piyasaya sürülme zamanı olduğu için fiyatlar normaklden daha çok düşecek tabi döviz fiyatları bir süpriz yapmazsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: laciwert

fiyatlara bakarsanız bir düşüş içinde olduğunu görürsünüz. Sonuçta yeni modeller çıktıkca eskiler ucuzlayacak. Bu güne kadar bir çok model çıktı önce pahalıydı sonra ucuzladı ve üretimden kalktı. Bu süreç geçiş ürünlerinde daha hjızlı oturmuş teknolojilerda daha yavaş olur bunuda göz önünde tutmak lazım. HD Ready bile olmayan ürünleri hatırlayın birden çok pahalı olarak çıktılar HD Ready ler çıkınca ucuzladılar ve üretimleri durdu. Şu an çok az model var HD ready olmayan.
    Ben sony 32S2530 veya 32V2500 almayı planlıyordum. son 6 ay içinde 1000 YTL fiyatı düştü 2530un. Daha fazla düşeceğini zannetmiyorum yani en fazla 1800 olur ondan sonrada üretimi duru zaten buna eş değer diye 32P2530 çıkmış durumda ama 32V2500 daha piyassada duracak bir ürün. V3000 çıkmış bu yeni model 2500ün fiyatını daha da düşürecek. Özellikle yılın son çeyreği önümüzdeki yıl için düşünülen teknolojilerin tanıtım ve piyasaya sürülme zamanı olduğu için fiyatlar normaklden daha çok düşecek tabi döviz fiyatları bir süpriz yapmazsa.

Alıntıları Göster
    döviz şu amerikan borsasının haftayı çöküşle kapaması nedeniyle yükselecek beklentisi var.eğer bu bekleyiş azalırsa tr çok fazla etkilenmez .ama ip iyice inceldi her an herşey olabilir.

sonbahar elektronikde ölü ay gibidir yavaş yavaş durgunluk gelir kış gibi kampanyalar çıkar sanırım tekrar stok eritmek için.

ekleme:şu an parası yeterli olanlar kaçırmasın sonra pişman olabilirler yada almak istediklerinin muadili çıkar bu sefer de şimdikinden soğumaları sözkonusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::LOSTPLANET::: -- 7 Ağustos 2007; 14:22:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: :::LOSTPLANET:::

döviz şu amerikan borsasının haftayı çöküşle kapaması nedeniyle yükselecek beklentisi var.eğer bu bekleyiş azalırsa tr çok fazla etkilenmez .ama ip iyice inceldi her an herşey olabilir.

sonbahar elektronikde ölü ay gibidir yavaş yavaş durgunluk gelir kış gibi kampanyalar çıkar sanırım tekrar stok eritmek için.

ekleme:şu an parası yeterli olanlar kaçırmasın sonra pişman olabilirler yada almak istediklerinin muadili çıkar bu sefer de şimdikinden soğumaları sözkonusu.

Alıntıları Göster
    dolar yerlerde surunuyor , buralardada kalabilir , ama ya kalmazsa , cikarsa ozaman 3000 ytl lik 1 tv yi 4000 e alirsin yada risk alip beklersin ve 3000 ytl lik 1 tv yi aylar sonra 2500 e alirsin , benim tercihim simdi almak ve aldim hd li yayin veren yayinci kuruluslar iyice artinca 5-6 sene sonra yeni alicam :)

• eylülün ilk haftasına kadar beklerim ben işletmeci oldugumdan ramazan ayı girmeden almam lazım.ben ekmegımı bundan kazanıyorum.eylulde istediğim modeli siparis verip gelmesi gitmesi zaten 1 fahta 10 gun surer.amacım ps2 de ps3 de görüntünün güzel olması bu bakımdanda philips sony ve samsung 3 model olabilir.göreceğiz eylül ayında fiyatlarını inşaallah düşerde herkes gönlüne göre istediği tv yi alır.saygılarımla.
  • quote:

eylülün ilk haftasına kadar beklerim ben işletmeci oldugumdan ramazan ayı girmeden almam lazım.ben ekmegımı bundan kazanıyorum.eylulde istediğim modeli siparis verip gelmesi gitmesi zaten 1 fahta 10 gun surer.amacım ps2 de ps3 de görüntünün güzel olması bu bakımdanda philips sony ve samsung 3 model olabilir.göreceğiz eylül ayında fiyatlarını inşaallah düşerde herkes gönlüne göre istediği tv yi alır.saygılarımla.
    birazdaha beklemekte yarar görüyorum acele etmiyeceğiz sizde etmeyin.yanlız lcd alacak arkadaşlara samsung philips sony üçünden birini tercih etsinler.bizzat kendim magazada hepsini denedim konsol oyunlarında süperler.!!!!!!!!!
  • quote:

birazdaha beklemekte yarar görüyorum acele etmiyeceğiz sizde etmeyin.yanlız lcd alacak arkadaşlara samsung philips sony üçünden birini tercih etsinler.bizzat kendim magazada hepsini denedim konsol oyunlarında süperler.!!!!!!!!!

Alıntıları Göster
    tv alacaklar acele etmeyin bununda sezonu var anladıgım kadarıyla.....
  • quote:

tv alacaklar acele etmeyin bununda sezonu var anladıgım kadarıyla.....

Alıntıları Göster
    Biraz daha beklemekte fayda var mutlaka düşecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: EuRoBoY

Biraz daha beklemekte fayda var mutlaka düşecektir

Alıntıları Göster
    mutlaka düşecektir ama fiyatı düşecek diye beklemek bana mantıklı gelmiyor. yeni model çıkacak aklın ona kayacak sen yine açıkta kalacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ars287duff

mutlaka düşecektir ama fiyatı düşecek diye beklemek bana mantıklı gelmiyor. yeni model çıkacak aklın ona kayacak sen yine açıkta kalacaksın.

Alıntıları Göster
    Hocam teknoloji bu yetişemezsin o düşünceyle gidersen hiç bişey almazsın dipsiz kuyu gibi bişey bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: EuRoBoY

Hocam teknoloji bu yetişemezsin o düşünceyle gidersen hiç bişey almazsın dipsiz kuyu gibi bişey bu

Alıntıları Göster
    doların 1,27 seviyesinden aşağı düşeceğini sanmıyorum. cbaşkanlığı seçimleri yine kriz haline gelirse dolar artabilir. bu da fiyatları artırır düye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.