Şimdi Ara

EYLÜL AYINDA TV PİYASASI DÜŞÜYORMUŞ DOGRUMU? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaslar yaklasık 3-4 haftadır lcd tv almak icin arastırma yaptım.Ve suandada butcem sehpa,uydu ve lcd tvicin 3.500YTL para ayarmıstım.
    Fakat bu alacağım zamanda gelmeyen teknoloji kalmadı beni yıldırmak icin
    Bugun olarak kesin kararımı verdım Ve ocak ayına erteleme kararı aldım.
    Suanda zaten bu urun ıle kullanmak ıcın hd-uydu alıcıların fiyatları 600ytl cıvarı.Sd uydu alıcısı alsan 6 ay sonra cöpe atacaktım.Böylelıkle ocak ayında tahmınlerıme göre 300ytl HD-uydu alıcısıda bulmus olurum.Üstelik almısken üst model 40'' almayı karar verdım.Yoksa bügün alsamdım alacagım model 32D3000 olacaktı.

Herneyse ocak ayının sömestri tatiline cıkar cıkmaz ilk isim 40'' TV almak olacak.

Gelişmelerler ve yeni tv teknoloji haberleriyle son hız foruma devam

• tamam dostum senin içinde onun fiyatını araştırırım.
  • dostlar bugün akşamüstü flash haber vardı.Yurt dışı piyasaların çöküşü devam ederse Türkiyenin çok hızlı düşüşünü durduramayacaklarını belirtmiş yabancı ekonomistler.Cuma günü 2000 küsür puan düşen imkb ile doviz fırladı bildiğiniz üzere.Bu nedenle benim tezim yine doğru çıktı.Bu dalgalanmalar pazartesi de sürerse dolarda 1.32 psikolojik sınırı aşılır ve eur da 1.87-1.90 da hareketlenir.Yani düşük dövizde asla indirim yapmayan satıcılar artan dövizde bırakın indirimi fiyatlar aynı kalırsa dua edelim.Bu sözüm eylül için değil önümüzdeki 15 gün içindir.Haa döviz hareketlenmesi yukarı doğru olunca cari açığımız da azalır.Bu yüzden ben bir süre düşük döviz beklemiyorum.İhracatçı olduğumdan da benim işime yarıyor tabii.Ama dediğim gibi avrupa da yaşıyor olsak fiyatların düşü trendlerine standart uyulur.Ama Tr de yarın ne olacağı belli değil.Bu yüzden herşey şans aslında.

• quote:

Orjinalden alıntı: bilvarch

dostlar bugün akşamüstü flash haber vardı.Yurt dışı piyasaların çöküşü devam ederse Türkiyenin çok hızlı düşüşünü durduramayacaklarını belirtmiş yabancı ekonomistler.Cuma günü 2000 küsür puan düşen imkb ile doviz fırladı bildiğiniz üzere.Bu nedenle benim tezim yine doğru çıktı.Bu dalgalanmalar pazartesi de sürerse dolarda 1.32 psikolojik sınırı aşılır ve eur da 1.87-1.90 da hareketlenir.Yani düşük dövizde asla indirim yapmayan satıcılar artan dövizde bırakın indirimi fiyatlar aynı kalırsa dua edelim.Bu sözüm eylül için değil önümüzdeki 15 gün içindir.Haa döviz hareketlenmesi yukarı doğru olunca cari açığımız da azalır.Bu yüzden ben bir süre düşük döviz beklemiyorum.İhracatçı olduğumdan da benim işime yarıyor tabii.Ama dediğim gibi avrupa da yaşıyor olsak fiyatların düşü trendlerine standart uyulur.Ama Tr de yarın ne olacağı belli değil.Bu yüzden herşey şans aslında.

http://forum.donanimhaber.com/m_16091237/mpage_1/key_//tm.htm#16261696

• dostum dua edelimde ben şu 10 adeti eylülün ilk haftasına kadar uygun fiyata alayım.dediğin gibi enkücük artış en az bana 5bin ytl girebilir.inşaallah bişi olmazda herkes gönlüne göre alır tv lerini.saaygılar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: dr_atilla28

tamam dostum senin içinde onun fiyatını araştırırım.

tsk ederım kardesım..
  • en basitinden DVDROM lar ilk çıktığında 1000USD gibi bir fiyattan satılıyordu şuan 15-20 USD üretim kapasitesi artı yeni teknolojiler ile alakalı bir durum ... teknoloji herzaman zarardır bu nedenle yatırım amaçlı teknoloji ürünü alınmamalıdır. tüketim amaçlı olarak teknoloji ürünler alınmalıdır...
  • dogru diyorsun zaten eskiden beri eve alınan tv yatırım için alınmamıştır.millet bir televizyon alırda
    10 sene 15 sene kullanırlardı.
  • m87 en düşük nereden alacqagız?
  • 1-Samsung ta fiyat-miyat inmez!!!!!bunlar bütün dünyada aynı taktiklerde devam ediyorlar!
    USA gibi panel işinin en büyük olduğu bir pazarda gerçi Samsung bu politikası ile hikaye ama!
    yinede fiyatları "kazıktır",bunlar böyle gidiyor ve bunu altında başka sebebler var!!

Dolayısıyla Samsıng tan kimse medet ummasın,beter bile eder adamı Samsung!!!!!!!!!!

2-Bir SHARP haberini veriyorum;
    Sharp firmasına göre bu yılın sonlarına doğru özellikle 32" ler ve kısmen 37" lerin fiyatları "dibe vuracaktır"!!!
    Onların tahminlerine göre bu ebattaki düşüş oranı %25 civarı olacaktır!!!!!!
    Tabiunlar adam gibi ekonomisi olan,çok mal çeken,iyi rekabet ortamı olan yerler için söz konusudur,Türkiye
    ise bundan pek etkilenmez yani bizim kıyımızdan geçer bunlar!!!!!

3-Şuanda büyük üreticilerin en büyük satış patlaması beklediği zaman ise "Beijing2008" dir!!!!!!
    Her devirde(TV nin satıldığı zamanlardan itibaren) gerek Olimpiyatlar gereksede Dünya Futbol Şamp.arefesinde olur en büyük satışlar ve indirimler!!!!!!!

4-Fiyatların düşmesi demek,sizin satış cironuza bağlıdır,çok mal çekerseniz(ana kaynak üreticiden) o kadar indirim alırsınız ve buda neticede Tüketiciye yansır!!!!!!!

-USA dünya panel tüketiminin yaklaşık %80 ni tek başına çekiyor!!!!!!!!!!!!!!!!
    Geçen yıl burada yaklaşık 16 milyon panel satıldı!!!!!
    (Plasma-LCD olarak)
    Dolayısıyla fiyatlar en uygun buradadır,Japonya dan bile ucuzdur!!!!!!!

Bir örnek;hepinizin bildiği meşhur şu Pioneer in 427/4270 seris,burada kaç para 4.500 YTL gibi Digicom fiyatı,
    D.Bank fiyatıda bundan 400/500 YTL aşağısı olsun.....
    Ama USA da buna bakan bile yok,üstelik fiyatı şu sıralar $ 1200/1500 arasındadır!!!!!!!! yani bizim
    yarımızdan bile ucuz,yaw bu meret bizde bir senedir aynı fiyatta,hiçmi düşmez bunun fiyatı.........

5-Samsung bu çok yüksek fiyat politikasını USA da da sürdürmektedir(bizdeki kadar olmasada) ama başarılı olamıyor,insanlarda alternatif çok fazla(LCD olarak Sharp varken örneğin!!) yada PIO varken veya PAN varken,Samsung uçuyor ama nereye!!!!
    Sadece şu kadar Contrast yaptık diyor ama hala "yapaylıktan kurtulumadı"!!!!!!!
    Milyona :1 oranıda çıkarırlar bunlar yakında.....hatta milyonlara:1 oranıda!!!

Ama bunların Contrast oyunlarına USA da artık gülüyorlar ve alay konusu oldu Samsung şu sıralar böyle absürt rakamlar ve yapay görüntüler ile..........
    --------------------
    Gelelim Dolar daha doğrusu Dövize;yıllardır TCMB/Hazine baskısı ile sırf Enflasyonu tetitklemesin diye
    "devlet müdahalesi" ile gidiliyor!!!!!iyide daha nereye kadar???

-Bugün Doların olması gereken değerin YTL 2,4/2,6 olmasını bu işi bilen herkes biliyor!!!!!!!!
    Ama bunu yapacak cesaret nerede !!!
    Memleket sayelerinde tam bir "ithalat cenneti" oldu,çivi,somun,tel den tutunda,hiç bir şey üretilemez olmuştur!!
    Çin sağolsun!!!!!!!!!!

Küçük ve Orta üretici yok olmuştur Türkiye de,İhracatçı felaket boyuttadır,sadece tezgahı dönsün diye çalışan,zararına/maliyetine mal veren,bir dünya kapanan!!!,bir dünya da çevre komşu ülkelerine kaçan!!

İşte 2007 Türkiye si budur,malum zihniyetin siyaseti ile,gerçi TÜRK halkıda bunu tescil etti ne hikmetse son seçimde!!dolayısıyla kimse mırın-kırın edip şikayet filanda etmesin sakın !!

Pamuk ipliği gibiyiz hala,ama onlara göre korkacak hiç bir şey yoktur!!
    Değil yarını sabahtan akşamı bile göremiyoruz!!

Selamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: albani

1-Samsung ta fiyat-miyat inmez!!!!!bunlar bütün dünyada aynı taktiklerde devam ediyorlar!
    USA gibi panel işinin en büyük olduğu bir pazarda gerçi Samsung bu politikası ile hikaye ama!
    yinede fiyatları "kazıktır",bunlar böyle gidiyor ve bunu altında başka sebebler var!!

Dolayısıyla Samsıng tan kimse medet ummasın,beter bile eder adamı Samsung!!!!!!!!!!

2-Bir SHARP haberini veriyorum;
    Sharp firmasına göre bu yılın sonlarına doğru özellikle 32" ler ve kısmen 37" lerin fiyatları "dibe vuracaktır"!!!
    Onların tahminlerine göre bu ebattaki düşüş oranı %25 civarı olacaktır!!!!!!
    Tabiunlar adam gibi ekonomisi olan,çok mal çeken,iyi rekabet ortamı olan yerler için söz konusudur,Türkiye
    ise bundan pek etkilenmez yani bizim kıyımızdan geçer bunlar!!!!!

3-Şuanda büyük üreticilerin en büyük satış patlaması beklediği zaman ise "Beijing2008" dir!!!!!!
    Her devirde(TV nin satıldığı zamanlardan itibaren) gerek Olimpiyatlar gereksede Dünya Futbol Şamp.arefesinde olur en büyük satışlar ve indirimler!!!!!!!

4-Fiyatların düşmesi demek,sizin satış cironuza bağlıdır,çok mal çekerseniz(ana kaynak üreticiden) o kadar indirim alırsınız ve buda neticede Tüketiciye yansır!!!!!!!

-USA dünya panel tüketiminin yaklaşık %80 ni tek başına çekiyor!!!!!!!!!!!!!!!!
    Geçen yıl burada yaklaşık 16 milyon panel satıldı!!!!!
    (Plasma-LCD olarak)
    Dolayısıyla fiyatlar en uygun buradadır,Japonya dan bile ucuzdur!!!!!!!

Bir örnek;hepinizin bildiği meşhur şu Pioneer in 427/4270 seris,burada kaç para 4.500 YTL gibi Digicom fiyatı,
    D.Bank fiyatıda bundan 400/500 YTL aşağısı olsun.....
    Ama USA da buna bakan bile yok,üstelik fiyatı şu sıralar $ 1200/1500 arasındadır!!!!!!!! yani bizim
    yarımızdan bile ucuz,yaw bu meret bizde bir senedir aynı fiyatta,hiçmi düşmez bunun fiyatı.........

5-Samsung bu çok yüksek fiyat politikasını USA da da sürdürmektedir(bizdeki kadar olmasada) ama başarılı olamıyor,insanlarda alternatif çok fazla(LCD olarak Sharp varken örneğin!!) yada PIO varken veya PAN varken,Samsung uçuyor ama nereye!!!!
    Sadece şu kadar Contrast yaptık diyor ama hala "yapaylıktan kurtulumadı"!!!!!!!
    Milyona :1 oranıda çıkarırlar bunlar yakında.....hatta milyonlara:1 oranıda!!!

Ama bunların Contrast oyunlarına USA da artık gülüyorlar ve alay konusu oldu Samsung şu sıralar böyle absürt rakamlar ve yapay görüntüler ile..........
    --------------------
    Gelelim Dolar daha doğrusu Dövize;yıllardır TCMB/Hazine baskısı ile sırf Enflasyonu tetitklemesin diye
    "devlet müdahalesi" ile gidiliyor!!!!!iyide daha nereye kadar???

-Bugün Doların olması gereken değerin YTL 2,4/2,6 olmasını bu işi bilen herkes biliyor!!!!!!!!
    Ama bunu yapacak cesaret nerede !!!
    Memleket sayelerinde tam bir "ithalat cenneti" oldu,çivi,somun,tel den tutunda,hiç bir şey üretilemez olmuştur!!
    Çin sağolsun!!!!!!!!!!

Küçük ve Orta üretici yok olmuştur Türkiye de,İhracatçı felaket boyuttadır,sadece tezgahı dönsün diye çalışan,zararına/maliyetine mal veren,bir dünya kapanan!!!,bir dünya da çevre komşu ülkelerine kaçan!!

İşte 2007 Türkiye si budur,malum zihniyetin siyaseti ile,gerçi TÜRK halkıda bunu tescil etti ne hikmetse son seçimde!!dolayısıyla kimse mırın-kırın edip şikayet filanda etmesin sakın !!

Pamuk ipliği gibiyiz hala,ama onlara göre korkacak hiç bir şey yoktur!!
    Değil yarını sabahtan akşamı bile göremiyoruz!!

Selamlar

Hocam bilgiler için teşekkürler sizler sayesinde haberimiz oluyor

• dostum duyduklarımızı gelen haberleri sizlerle paylaşıyoruz dogru yada yanlış.eylul ayında tv ye olan ilgi yavaş yavaş azaldıgından kampanyalar başlar ve yeni modeller bu ayda piyasaya cıkmaya başladıgından fiyatlarda düşüşler başlar deniliyooo!!!saygılarımla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilvarch

dostlar bugün akşamüstü flash haber vardı.Yurt dışı piyasaların çöküşü devam ederse Türkiyenin çok hızlı düşüşünü durduramayacaklarını belirtmiş yabancı ekonomistler.Cuma günü 2000 küsür puan düşen imkb ile doviz fırladı bildiğiniz üzere.Bu nedenle benim tezim yine doğru çıktı.Bu dalgalanmalar pazartesi de sürerse dolarda 1.32 psikolojik sınırı aşılır ve eur da 1.87-1.90 da hareketlenir.Yani düşük dövizde asla indirim yapmayan satıcılar artan dövizde bırakın indirimi fiyatlar aynı kalırsa dua edelim.Bu sözüm eylül için değil önümüzdeki 15 gün içindir.Haa döviz hareketlenmesi yukarı doğru olunca cari açığımız da azalır.Bu yüzden ben bir süre düşük döviz beklemiyorum.İhracatçı olduğumdan da benim işime yarıyor tabii.Ama dediğim gibi avrupa da yaşıyor olsak fiyatların düşü trendlerine standart uyulur.Ama Tr de yarın ne olacağı belli değil.Bu yüzden herşey şans aslında.

Dediğim çıktı ...Bugün çarşamba saat 15:05
    usd 1.33
    eur 1.81 çıkmaya devam görünüyor.

Bu yüzden tv fiyatlarında inme yerine dua edin de zam olmasın

• küresel bir ekonomik kriz başlıyor gibi. bu seviyeler bile hayal olabilir.
    ben alımı eylül e ertelemeyi düşünüyordum ama bir kaç gün içinde almayı düşünüyorum.
  • Bu arada bir diğer tahminde(uzman Ekonomistler tarafından); 2008 yılının özellikle bir "Likidite"
    sıkıntısına gireceğidir!!!!!

Bu ne demektir;Bizim için??????
    -En azından çok güçsüz olan Hazinemizin,giren sıcak paranın azalması ki Türkiye bu parayla "yoluna ancak
    devam edebiliyor"!!! ciddi sıkıntıya girmesidir
    -Döviz fiyatlarının yükselmesi
    ---------
    TCMB kağıt üstündeki rezervleri sadece "sanal" dır!!!!!!!!
    Hazinedeki paranın çok büyük bir kısmı "Sıcak Para" dır!!!!!!!!! dolayısıyla bunun az girmesi
    bizi ciddi olarak etkiler ve en azından Dövizi yukarıya doğru tetikler!!!
    -----------

Bu sizin konuştuğunuz normal şartlardaki örneğin Panel TV lerde ne olur/olacak olayı,Türkiye dışında
    etkili olacaktır???
    -Yani talep arttıkça güçlü-büyük pazarlardan elbette Japon/Kore li üreticilerde ona göre bir "indirime"
    gidecektir vede zaten gidiyorlar,ama bunu en çok USA pazarında görebilirsiniz,örneğin bir önceki yazımda sanırım verdim bu bilgiyi;USA pazarı dünya Panel tüketiminin yaklaşık %80 ini tek başına çekiyor!!!

-Şimdi burada fiyatlara bakınca özellikle 32" gibi artık orada kimsenin yüzüne bakmadığı panelleri
    "komik paralara" alabilirsiniz keza 37" lerde hemen hemen öyle oldu,NEDEN??????en basitinden;
    artık bu ebat panellere hiç rağbet olmadığındandır!!keza büyük ebat Plasma ların fiyatları ciddi olarak
    düştü vede en önemlisi LCD de büyük ekranlarda fiyatların yine ciddi olarak düşmesidir!!!

Yani bütün bunlar böyle çok güçlü pazarlarda olabiliyor,Avrupa o kadar güçlü olmadığı vede Tüketicisi
    "müthiş bilinçli" olduğu için fazla fiyat düşüşleri yaşanmıyor...........

Yani kısaca olay şudurki gerek Japonlar gereksede Koreliler; sen ne kadar çok mal çekersen o kadar düşük fiyatla panel alabilirsin!!!
    --------------
    Türkiye de özellikle bir Döviz artışı söz konusu olursa,panel satışları ciddi olarak düşer zira fiyatlar aratacaktır ki zaten şuanda bile fiyatlar TÜRK tüketicisi için çok çok yüksektir!
    Bu durumda talep azalacağı için,mal getiren firmalar daha az mal çekecektir ve elbette daha pahalı
    mal alacağından bunun yüksek fiyat olarak TÜRK tüketicisine yansıması meydana gelecektir!

Gerçi 2008 e daha epeyi var ama dış faktörler pek iç açıcı değil gibi şimdilerde!!
    Böyle bir global hareketlenmede bizi çok fena hırpalar,zira memleket öyle birilerinin dediği gibi filan değil
    ama maalesef halkımızın çok büyük kısmı hala gidişatın nereye olduğunu göremiyor,başka işlere bakıyor!!

Saygılar

• cihaz fiyatlarini konusurken
    TL'nin doviz kurlari karsisindaki hareketlerini dikkate almak yaniltici olur.
    Cihaz fiyatlari doviz cinsinden hep dusecektir.

Elbette son 4 senedir bizim paramiz cok degerli olmasi
    ithal mallarin fiyatini cazip kiliyor.
    Ancak bu lira ile ilgili belli donemlerde dengeleme hareketleri olmak zorunda..

Ama gelecekte bir ithal mala almak istiyenler
    o cihazin bedeli kadar parayi, doviz olarak biriktirsinler
    boylece son dakika surprizleri onlari sarsmaz
    selamlar
  • İnşallah döviz fazla artmazda yerli sanayicimiz yıllardır yaptığı gibi bizi kazıklamaya devam etmez
  • Bugün Euro 1,84 ve yukarıya doğru çıkacağada benziyor. Bu gidişle Lcd alma işini baya bir erteleyeceğim gibi. Niye aynı mala 200 - 250 Ytl fazla vereyim ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senol1979 -- 16 Ağustos 2007; 11:34:50 >
  • 1-Cihaz fiyatları elbette kendi döviz cinsinden düşecektir zaten üretim=arz-talep dengesi ve teknolojisi gereği
    hemen hemen bütün mallarda bu böyledir,ama bizde döviz yükselirse elbette bu bize YTL cinsinden
    "pahalıya" gelecektir,sıkıntı burada işte...

2-Parayı(alınmak istenen mal için) Döviz cinsiden biriktirmek Sn.Felmali nin dediği gibi daha akılcı olur,şayet
    biriktirme gücü varsa!!!!!ancak görünen en basit uygulamada bu olmalıdır....

3-Bakın "USA da yağmur yağdı,Türkiye yi sel vuracak gibi"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NEDEN???????
    Aslında İktisat okumaya gerek yok bunun cevabını vermek için!
    -USA daki bu hareket(Mortgage paid-back) uzun zamandır biliniyordu,ama dünya gündemine bugünlerde girdi!!

Bakın buda koskoca bir palavra,ama bu işi yapanlar zaten 3-5 deyyus para babası ve borsa uzmanları v.s adamlar!!
    -USA da dengeler hiç;........ birileri mortgage ile kredi almış ta sonra bunların geri ödemesinde kriz çıkmış,yaw buna kargalar bile "gülmez" oturu ağlar yaw!!!!!!!

--Bakın USA ordusu,örneğin savaş sırasında(1. ve 2. Körfez savaşlarında) Toma-Hawk füzeleri atardı!!
    Bunun tanesi(1 roket fiyatı) $ 1.2 Milyon+bunun birde atım maliyeti var ve toplam maliyeti bir roketin tam
    $ 1.6 Milyon daha Cruise füzelerini saymıyorum atılan!!
    Ama deyyuslar bunları "leblebi" gibi atıyorlardı,sayan-soran hesabı!
    Sadece atılan roketlerin maliyetini hesaplasan USA bütçesini perişan ederdi,şimdi birleri kalkmışta mortgage kredisi almış ve ödeyememiş ve sonunda bir kriz çıkmış!!!!!!!!
    Ulen dünyayı bu kadar keriz görmek ayıp oluyor yaw!!!!!!!!!!!!!!

--USA bütçesi her sene ortalama $ 500 Milyar civarı "cari-açık" verir ama herifler ne hikmetse batmazlar!!!
    Yaw niye batsınki,en azından dünyadaki neredeyse bütün petrol vanalarının başında bunlar!!!
    Irak ta ise bütün gelir bunlardadır!!üstelik Irak petrolü dünyada maliyeti en ucuz petroldür(dikkatinizi çekerim buna sanırım şu sıralar varil-maliyeti $ 7/8!!!!!!!!!!!!ama öyle ülkeler varki maliyeti $ 13/18 gibi Rusya örneğin,yada daha yüksek maliyetli[özellikle yüksek parafinli Cezayir ve özellikle Libya petrolleri])
    -----------------
    4-Belliki USA bütçesinde başka krizler vardır,ama bunu dünyaya farklı biçimden lanse ediyorlar,yani "yersen misali"!!!!!!!!!!!
    Dolayısıyla bunu herkes unutsun,sadece bunun adına şimdilik böyle koydular hepsi budur işte!

5-Bu iş Türkiyeye nasıl yansır olayına gelirsek,yukarıda 3.maddede yazdım.......oraya yağmur yağarsa bizde sel olur bu olay!!!!!!!!!
    -Bakın sıcak para ufak ufak hareketlenmeye başladı,şayet panik büyürse hepsi kaçar ki bu rakam yaklaşık
    $ 60/80 Milyadır!!!!!! Allah korusun ama durum bizim açımızdan ne yazıkki vahimdir!!!!!!!!!

-TCBM gerçek Türkiye parası olarak çok zayıftır,hemde çok,zira bütçe dengeleri,cari açık,inanılmaz yüksek özellikle iç-borçlar v.s derken resmen şapa otururuz,inşaallah bizde bu olay krize dönüşmez......

Zira bizde bütün dengeler,yabancı oyuncuların(sıcak paracıların) hareketine bağlıdır!!!
    Biz sadece...."el bilmem nesiyle gerdeğe giriyoruz......."
    Sıcak para kaçar memlekette kriz olur,işte varın siz anlayın Türkiyenin durumunu...........

6-Sonuç olarak dikkat ederseniz,bu olay hükümetin çok işine geldi??????
    -Millet hala nerede kalmış?????Çankaya da!!!!!!!!AKP de orada ve herkes orada ama sorun başka yerde aslında,Türkiye yıllardır bir "Güney Amerika" taktiği ile medya tarafından yönetiliyor!!!!!!!!
    -Bu yapay krizler bize yani hükümete çok yarıyor,millet kafasını gerçeklere döndüremiyor!!!!!!
    Yorumu size kalmış bunun gayrı!!

-----------------
    Panel alma olayı ise çokta mühim değildir,bir kere kaçan-giden hiç bir şey yoktur,dolayısıyla acele edeceğinizde hiç bir şey yoktur,zaten alan aldı,bugün alanda karlı çıkaiblir yarın dersek;Allah kerim!!
    Türkiye burası yaw,akşamdan sabaha garantimiz yokki!!!

--Güney Amerika taktikleri ni bir başka yazıda anlatırım(aslında bunu herkes biliyor,ama bunun adına dünya literatüründe böyle diyorlar;Güney Amerika taktiği diye,ama şimdilerde bu işler ne Arjantinde nede Brezilya da pek kalmamış gibi)

Saygılar

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.