Şimdi Ara

EYLÜL AYINDA TV PİYASASI DÜŞÜYORMUŞ DOGRUMU? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dogubankta samsungm87bd 10adet için 3400 ytl fiyat verdiler.2 yılda garanti veriyoruz dediler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: albani

1-Cihaz fiyatları elbette kendi döviz cinsinden düşecektir zaten üretim=arz-talep dengesi ve teknolojisi gereği
    hemen hemen bütün mallarda bu böyledir,ama bizde döviz yükselirse elbette bu bize YTL cinsinden
    "pahalıya" gelecektir,sıkıntı burada işte...

2-Parayı(alınmak istenen mal için) Döviz cinsiden biriktirmek Sn.Felmali nin dediği gibi daha akılcı olur,şayet
    biriktirme gücü varsa!!!!!ancak görünen en basit uygulamada bu olmalıdır....

3-Bakın "USA da yağmur yağdı,Türkiye yi sel vuracak gibi"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NEDEN???????
    Aslında İktisat okumaya gerek yok bunun cevabını vermek için!
    -USA daki bu hareket(Mortgage paid-back) uzun zamandır biliniyordu,ama dünya gündemine bugünlerde girdi!!

Bakın buda koskoca bir palavra,ama bu işi yapanlar zaten 3-5 deyyus para babası ve borsa uzmanları v.s adamlar!!
    -USA da dengeler hiç;........ birileri mortgage ile kredi almış ta sonra bunların geri ödemesinde kriz çıkmış,yaw buna kargalar bile "gülmez" oturu ağlar yaw!!!!!!!

--Bakın USA ordusu,örneğin savaş sırasında(1. ve 2. Körfez savaşlarında) Toma-Hawk füzeleri atardı!!
    Bunun tanesi(1 roket fiyatı) $ 1.2 Milyon+bunun birde atım maliyeti var ve toplam maliyeti bir roketin tam
    $ 1.6 Milyon daha Cruise füzelerini saymıyorum atılan!!
    Ama deyyuslar bunları "leblebi" gibi atıyorlardı,sayan-soran hesabı!
    Sadece atılan roketlerin maliyetini hesaplasan USA bütçesini perişan ederdi,şimdi birleri kalkmışta mortgage kredisi almış ve ödeyememiş ve sonunda bir kriz çıkmış!!!!!!!!
    Ulen dünyayı bu kadar keriz görmek ayıp oluyor yaw!!!!!!!!!!!!!!

--USA bütçesi her sene ortalama $ 500 Milyar civarı "cari-açık" verir ama herifler ne hikmetse batmazlar!!!
    Yaw niye batsınki,en azından dünyadaki neredeyse bütün petrol vanalarının başında bunlar!!!
    Irak ta ise bütün gelir bunlardadır!!üstelik Irak petrolü dünyada maliyeti en ucuz petroldür(dikkatinizi çekerim buna sanırım şu sıralar varil-maliyeti $ 7/8!!!!!!!!!!!!ama öyle ülkeler varki maliyeti $ 13/18 gibi Rusya örneğin,yada daha yüksek maliyetli[özellikle yüksek parafinli Cezayir ve özellikle Libya petrolleri])
    -----------------
    4-Belliki USA bütçesinde başka krizler vardır,ama bunu dünyaya farklı biçimden lanse ediyorlar,yani "yersen misali"!!!!!!!!!!!
    Dolayısıyla bunu herkes unutsun,sadece bunun adına şimdilik böyle koydular hepsi budur işte!

5-Bu iş Türkiyeye nasıl yansır olayına gelirsek,yukarıda 3.maddede yazdım.......oraya yağmur yağarsa bizde sel olur bu olay!!!!!!!!!
    -Bakın sıcak para ufak ufak hareketlenmeye başladı,şayet panik büyürse hepsi kaçar ki bu rakam yaklaşık
    $ 60/80 Milyadır!!!!!! Allah korusun ama durum bizim açımızdan ne yazıkki vahimdir!!!!!!!!!

-TCBM gerçek Türkiye parası olarak çok zayıftır,hemde çok,zira bütçe dengeleri,cari açık,inanılmaz yüksek özellikle iç-borçlar v.s derken resmen şapa otururuz,inşaallah bizde bu olay krize dönüşmez......

Zira bizde bütün dengeler,yabancı oyuncuların(sıcak paracıların) hareketine bağlıdır!!!
    Biz sadece...."el bilmem nesiyle gerdeğe giriyoruz......."
    Sıcak para kaçar memlekette kriz olur,işte varın siz anlayın Türkiyenin durumunu...........

6-Sonuç olarak dikkat ederseniz,bu olay hükümetin çok işine geldi??????
    -Millet hala nerede kalmış?????Çankaya da!!!!!!!!AKP de orada ve herkes orada ama sorun başka yerde aslında,Türkiye yıllardır bir "Güney Amerika" taktiği ile medya tarafından yönetiliyor!!!!!!!!
    -Bu yapay krizler bize yani hükümete çok yarıyor,millet kafasını gerçeklere döndüremiyor!!!!!!
    Yorumu size kalmış bunun gayrı!!

-----------------
    Panel alma olayı ise çokta mühim değildir,bir kere kaçan-giden hiç bir şey yoktur,dolayısıyla acele edeceğinizde hiç bir şey yoktur,zaten alan aldı,bugün alanda karlı çıkaiblir yarın dersek;Allah kerim!!
    Türkiye burası yaw,akşamdan sabaha garantimiz yokki!!!

--Güney Amerika taktikleri ni bir başka yazıda anlatırım(aslında bunu herkes biliyor,ama bunun adına dünya literatüründe böyle diyorlar;Güney Amerika taktiği diye,ama şimdilerde bu işler ne Arjantinde nede Brezilya da pek kalmamış gibi)

Saygılar

Kardeşim bu kadar güzel özetlenir,tebrik ederim sizi.

• dolar euro yıne geriledi bu sıralar fiyatlarda hic düşüş falan yok mu modeller cıkmaya başladımı yeni?ben 3400 ytl fiyat aldım samsungm87bd ye.
  • Bu seferde "Ürün stokta kalmadı" deyip piyasan çekiyorlar...
  • ürün çekseler bile her seferinde daha iyisi geliyor, o yüzden panik yok arkadaşlar, bekleyelim
  • son 15 gün daha bekleyecegim.dogubankta 40m87bd 3400 fiyat aldım duyurulur herkese.3600 o civarlara kadar geziyooo.saygılarımla..
  • Doğubank' ta Bravia 46W2000 var mı? Kaça veriyorlar?
  • valla orada sony lerin pek fiyatını sormadım yanlız dogu banktada samsung havası sarmış gbi geldi bana.40m87bd.mükemmel bence alacaksan bu modeli düşün 3400 ytl 3600 ytl civarlarında fiyat aldım saygılarımla
  • hımmmm ne bulunmaz samsung m87bd modeli?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.