2021 de nas ekonomi modeli diye bir garabet çıkardılar.. ne oldu sonuç? 2021 de faizleri düşürmeye başladılar. faiz düştükçe enflasyon patladı. 2023 e geldiğimizde herşey bitmişti. Kur Korumalı Mevduat diye bişey çıktı. merkez bankası 818 milyar lira zarar etti. HADİ BUNA DA SES ÇIKARSANIZA. KKM İPTAL EDİLSİN DİYE KONULAR AÇSANIZA... bunlara ses çıkarmayanlar kalkıp da EYT ye laf edemezler. kaldı ki biz beleşe para almıyoruz. kendi yatırdığımız parayı alıyoruz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 2 Temmuz 2024; 1:33:56 > |
EYT İPTAL EDİLİP ASGARİ ÜCRETLİLERE VERİLMELİ (2. sayfa)
-
-
Durun daha sırada eyt bilmem kaç günle kaçırdık diye sokaklarda gösteri yapan tipler var.
Onlara versen sırada yine bu defa biz kaçırdık diyenler olacak. Ülkeyi komple emekli etsen kaynağı sormadan bu maaş az geçinemiyoruz diyecekler.
Bu halk yapısı olduğu sürece böyle siyasetçiler olacak. Bu halk asla refaha erişemeyecek.
Tembel, egoist, nursuz insanlardan oluşan vatandaşlar.
-
Bizde o primler direkt kullanılıyor ,öyle fonlara borsaya falan gitmiyor.O emeklilerin yıllarca verdiği paralar o zamanki emeklilerin maaşlarına,sgk zararlarına vs kullanıldı,şimdiki çalışanların primleri de aynı şekilde kullanılıyor.O yüzden bizim emeklilik sistemi 5 para etmez,ona güvenen de hata eder.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir yanlışın olması diğer yanlışları haklı mı çıkarıyor?O zaman benimde 42 yaşıma geldiğim zaman prim sayım tutacak,bende o zaman dava açıp emeklilik talep edecem.Petrol zengini körfez ülkeleri bile genç emekliliği kaldırdı,biz hangi kafayla insanları 42 yaşında emekli edip yıllarca onların maaşlarını ödeyeceğiz?60-65’ten önce emeklilik verilmesi bizim ekonomimiz için intihardır.
@hendrickk günlerdir forumda her kesime sallayacağına git biraz kendini geliştir asgari ücret üzeri maaş alacağın bir işe başla.
-
klasik eyt düşmanlığı konusu gelmiş...
Allah sizleri bildiği gibi yapsın... beddua etmekle yoramayacağım kendimi...
47 yaşındayım, kasım'da 48, gelecek sene şubat sonu eyt olmayı planlıyorum... yani 50'ye 2 kala...
hadi ergenfest 2024 karı kız peşinde koşmaktan, caddede arabalara drift attırmaktan tabi işine gelmiyor nazik arkalarını zorlayıp da ter akıtmak...
eyvallah, anlarım, bonus kafalı tiplerden çalışmalarını beklemek zaten hayal olur bu nesilde...
ama benim yaşımdakiler ve civarı; arkadaş zaten senelerdir çalışmışız, neden EYT hakkımız olmasın, duyan da sanki yan gelip yatmışız da EYT maaşı bankaya otomatik yatıyor zannedecek...
adım gibi eminim; bu forum genelindeki EYT karşıtı güruh, ister palalı yobaz köpeklerden olsun, isterse muhalefet yanlısı forum üyelerinden olsun, bir veya birkaç günle EYT kaçırdığı için veya staj süreleri/çıraklık sayılmadığı için bu kadar karşıdır...
CHP gelip de süreyi 2000 başına çekseydi ve staj/çıraklık da dahil edilseydi çalışma hayatına, o zaman görürdüm forum geneli EYT karşıtlığı bu kadar olur muydu acaba...
-
öylemiymiş? eyt ye gelene kadar sen önce vergi reformu yap. yapısal hukuksal reformları yap. ülkeyi avrupa ülkeleri seviyesine çıkart sonra kalk burda bana edebiyat parçala. avrupada adamlar 65 yaşında emekli oluyor evet doğru. ama bana oradaki yaşam standardı sağla. ben razıyım o zaman 65 yaşında emekli olmaya.
-
Hala yanlışı yanlışla kapatmaya çalışıyorsun.bu dediklerin bu ülkede uygulanabilse zaten sorun yok ama bunun çözümü insanları 15-20 sene erken emekli etmek değil.
tek yanlış biziz yani. yanlışı yanlışla kapatmıyorum. sen benim yazdıklarımı anlamıyorsun. sana göre diğerlerini düzelmesine gerek yok. ama eyt kalkarsa büyük yanlıştan dönülecek. 22 yıldır iktidardaydı akp. yapsalardı. ben mi engel oldum?
-
Ya bırakın şu emekli düşmanlarını kaale bile almayın kendi kendilerine konuşup dursunlar. 9000 günden fazla yüksekten prim ödemişim çalışma yılım 30 seneyi geçmiş daha damı emekli olmayalım merak etmeyin kimse benim paramı ödemiyor çoğunuz kısa pantolonla gezerken ben 1000 derece sıcaklarda çalışıp emekli olmayı fazlasıyla hak ettim gerisi vızıltı bana.
-
EYT deyince herkesi 40 yaşında emekli olduğunu sanan bir tayfa var. Oysaki bunun matematiksel olarak mümkünatı yok. Haa 3 sene önce olsaydı, bayan olsaydı belki.
Emekli olan tayfanın ortalaması 47-50 civarı olması lazım. Erken bir yaş mı evet. Ancak hak haktır. Geç te olsa verilmiştir. Bu arada normal olarak emekli olanlara asıl mağdur onlar.
-
EYT'lierin tayyipçi olanlarının maaşları iptal edilsin sadece. muhalif olanlara ellemesinler.
-
Gördüğüm en saçma basliklardan biri. Adamlar yasa gereği bunu haketmisler. Sorgulamaniz gereken Avrupadan %10-20 daha fazla calisip ortalama yaşam süresi bunlardan %10-20 daha aşağıda olup, bunlarla ayni yaşta emekli edilmeyi hükümetlerin bize reva görmesidir. (2008 sonrasi için diyorum emeklilik yasi 60/65)
Gerçekten çalışıp iş günü dolan EYT'lilere lafım yok.
Ancak çevrem de bir çok hayatı boyunca tek bir gün mesaisi olmayan, hiç çalışmamış adamlar bir yolunu bulup EYT emeklisi oldu.
Yani büyük bir hırsızlık döndü, çeteler-örgütler, rüşvetler ve para karşılığı 100.000'leri EYT'li yaptı.
-
2 milyon kişi seçim uğruna emekli edildi.Nasıl olsa zararı kendi ödemiyorlar.
2.000.000 kişi x 12.500 TL =25.000.000.000 TL
Devletin her ay ekstra ödemesi gereken tutar.Bu en düşük maaşa göre hesaplandı.6 ayda bir artıyor...Bu kadar tutar vergiyle vs toplanacak...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
dünyada eyt diye birşey yokki batarsın net,dünyada emeklilik iş gücünden düşmeye başlayan ihtiyarlayan insana tanınır,hiç biryerde bu primini tamamla devleti 40 sene ye sömür yasası değil.
çalışıyonda sen kendine çalışıyon 25 yaşındaki gencemi çalışıyon sanki nasıl bir kafa bu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Temmuz 2024; 22:32:20 > -
Emekliyim maaş daha yeni 21k olacak.
Yetmiyor maalesef, çalışmaya ve üretmeye devam ;)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kendi yatırdığın sürece al ozaman nedersin? mefta olana kadar 40+ sene kim veriyor emekli parası bu dünyada hangi devlet veriyor?
dünyada eşi benzeri yok.
dünya ortalama 30-40 sene pirim ödüyor taş çatlasa 20 sene filan bakılıyor
15-20 sene çalıştın diye devlet sana 40+ sene bakıcak yük olucan ooohhhh ne ala memleket made in banana.
daha çok bekelersiniz ülke zengin ve refah olucak bu devlet paraziti türklerle imkansız birşey bu önüne gelen yemeye bakıyor devleti bu ülkede.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Temmuz 2024; 1:5:39 > -
yiyenler de savunduğun akp ve asalağı mhp..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X