Ya arkadaşlar ben bi Mok yedim... ütüyü açık unutmuşum hem de yaklaşık 3 günkadar. (65 saat) Şimdi bunun son sistem bir ütü olduğunu düşünürsek, belli bir süre için elektriği kesiyor ısı düşünce otomatikman kendini çalıştırıyor yani alalahtan tasarruflu bir ütü ama bu 3 günün benim içimde patlamayacağı anlamına gelmez kısacası bu ütü yaklaşık 25 saat kadar çalışmıştır. Ben en çok elektrik harcayan şeyin ütü olduğunu biliyorum. Bunu hesaplamam ne şekilde olur... kilowatt saat ücretini bilen warmı elektriğin... bide olayın çoğu gece gerçekleşiyor. ama 25 saat... Öldüm bittim bittim ben!!!! :)
Bu hesaptan anlayan arkadaşlara duyrulur... hesaplamama yardımcı olabilecekler varsa plss...
Walla bak bakalım ütü kac watt? watt x 25 = toplam harcadıgın watt ondan sonra saat ücretini bul ve toplam watti saat ücretine bol ve elektrik faturasını nasıl ödiyeceğini düşün :( gecmis olsun
quote:
Orijinalden alıntı: erujum
Walla bak bakalım ütü kac watt? watt x 25 = toplam harcadıgın watt ondan sonra saat ücretini bul ve toplam watti saat ücretine bol ve elektrik faturasını nasıl ödiyeceğini düşün :( gecmis olsun
Ütü üzerinde kaç Watt harcadigi yazar örneğin 50 Watt ise
50 watt x 25 saat : 1250 Watt = 1,250 Kilowatt yapar ..
Elektriğin kilowatt ı tam emin değilim ne kadar, 130 bin lira falandı..Yani öyle oldugunu düşünürsek, 130.000 TL x 1,250 Klowatt = 162.500 TUTAR ..
tabiki ütü 50 watt aldım hesaplama kolay olsun diye, ütü daha fazladır .. Ona göre kendin hesaplarsın işte ..
quote:
Orijinalden alıntı: Negative
Ütü üzerinde kaç Watt harcadigi yazar örneğin 50 Watt ise
50 watt x 25 saat : 1250 Watt = 1,250 Kilowatt yapar ..
Elektriğin kilowatt ı tam emin değilim ne kadar, 130 bin lira falandı..Yani öyle oldugunu düşünürsek, 130.000 TL x 1,250 Klowatt = 162.500 TUTAR ..
tabiki ütü 50 watt aldım hesaplama kolay olsun diye, ütü daha fazladır .. Ona göre kendin hesaplarsın işte ..
Alıntıları Göster
ütüler en az 2000 watt vardır. o da eşittir 50 milyoncukk
quote:
Orijinalden alıntı: galaksi
ütüler en az 2000 watt vardır. o da eşittir 50 milyoncukk
Alıntıları Göster
ütüler 1300~2000W arasında o da fasılalı çalışmayla (termostat) faturada 35 milyonluk bir eklenti verebilir.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-AEA24002F
ütüler 1300~2000W arasında o da fasılalı çalışmayla (termostat) faturada 35 milyonluk bir eklenti verebilir.
Alıntıları Göster
akabinde bir soru da benden; günde 12 saat açık kalan PC (ve monitör felan) 1 ayda; ne kadar girer babama?
quote:
Orijinalden alıntı: goodforce
akabinde bir soru da benden; günde 12 saat açık kalan PC (ve monitör felan) 1 ayda; ne kadar girer babama?
Alıntıları Göster
biz terziyiz ve senin durum bizimki gibi.sana yaklasık 90 milyobn geliir..... sen bittin sen yandın git ne yaparsan yap ben anlamam kardes sen o faturayıda odeyemezsin ayvayı yedim.ona bide acık unutma faizi gelir oldumu 500 milyon cukkk lar gitti.
saka saka cok birsey gelmez.10 ilyon falan hatta okadarda olmaz.30 milyon abartı olur.
biz terziyiz ve senin durum bizimki gibi.sana yaklasık 90 milyobn geliir..... sen bittin sen yandın git ne yaparsan yap ben anlamam kardes sen o faturayıda odeyemezsin ayvayı yedim.ona bide acık unutma faizi gelir oldumu 500 milyon cukkk lar gitti.
saka saka cok birsey gelmez.10 ilyon falan hatta okadarda olmaz.30 milyon abartı olur.
Alıntıları Göster
Ya arkadaşlar 2000Watt ideal bi ütü olarak düşünürsek
2 Kilowatt * 25 saat = 50 Kilowatt
O da eşittir kilowatt ı yanlış yazmamaışlarsa 150 binlira bugun baktım, 50 KW * 150.000 TL ==> 7.500.000 gelir faturana, yani arkadaşın dediği gibi 10 milyonu geçmez, sıkma canını ..
quote:
Orijinalden alıntı: Cem
Alıntıları Göster
Allah yardimcin olsun kardes iyi ki sohbeni acik unutmamisin
quote:
Orijinalden alıntı: Gnost
Allah yardimcin olsun kardes iyi ki sohbeni acik unutmamisin
Alıntıları Göster
1kW ev kullanımı için 4,6mly,işyeri için 8,8 mly TL 1000W desekx25 saat:2,5kw eder x4,6=11,5 mly eder
quote:
Orijinalden alıntı: tamtamam
1kW ev kullanımı için 4,6mly,işyeri için 8,8 mly TL 1000W desekx25 saat:2,5kw eder x4,6=11,5 mly eder
Alıntıları Göster
1 KW 4.6 Milyon mu ?? nasıl olur , ben bugun evdeki faturaya baktım, 80 milyon ve Dönem içi tüketilen 326 Kilowatt
quote:
Orijinalden alıntı: Negative
1 KW 4.6 Milyon mu ?? nasıl olur , ben bugun evdeki faturaya baktım, 80 milyon ve Dönem içi tüketilen 326 Kilowatt
Alıntıları Göster
Arkadaşlar... ütü hakkında bilgiler topladım... 1300 watt lık bi ütü... yannız o fasıla olayı kaçarsa bize harbiden ters olur. Ama TyR-x terziyim diyon inşallah senin dediğin olur ama ben tam olarak net kullanım saatini hesaplayamıyorum ki.. bu meret ortalama 10 dakika da bir kapanıyor ısı düşünce yeniden devreye giriyor ve tam 65 saat geçince üzerinden ben farkediyorum... ütüyü görseniz... Ütü masasının kenarına koyulan yeri öyle benimsemiş ki, artık demir parçacıkları üzerine yapışmış.. Kazıdım walla
şimdi bu faturayı öğrenemiyoz da biz sanırım... tedaş ın internette öyle bi borç sorma sayfası mevcut diil :)
Neysem, yorumlarınız için sağolun. bazı arkadaşlar içime su serperken bazıları Beni diri diri Gömdü!!!! Gnost , dostum o da olabilirdi... Allahtan şohben açık kalmadı o zaman evden uzaklaşırıdık herhalde...
quote:
Orijinalden alıntı: Cem
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: TyR-x
abi yapmayın böle koptum valla
quote:
Orijinalden alıntı: Banderas
quote:
Orjinalden alıntı: TyR-x
abi yapmayın böle koptum valla
Alıntıları Göster
ya bi dakka ben bişey sorucam.Sen baan mantıklı açıklamasını yap faturanı ben ödüycem
o ütü 3 gün cayır cayır yanarken sen nerdeydin
Evi yakmamışın dua et
quote:
Orjinalden alıntı: manntore
Ya arkadaşlar ben bi Mok yedim... ütüyü açık unutmuşum hem de yaklaşık 3 günkadar. (65 saat) Şimdi bunun son sistem bir ütü olduğunu düşünürsek, belli bir süre için elektriği kesiyor ısı düşünce otomatikman kendini çalıştırıyor yani alalahtan tasarruflu bir ütü ama bu 3 günün benim içimde patlamayacağı anlamına gelmez kısacası bu ütü yaklaşık 25 saat kadar çalışmıştır. Ben en çok elektrik harcayan şeyin ütü olduğunu biliyorum. Bunu hesaplamam ne şekilde olur... kilowatt saat ücretini bilen warmı elektriğin... bide olayın çoğu gece gerçekleşiyor. ama 25 saat... Öldüm bittim bittim ben!!!! :)
Bu hesaptan anlayan arkadaşlara duyrulur... hesaplamama yardımcı olabilecekler varsa plss...
sen dua et evi yakmamışsın!
quote:
Orijinalden alıntı: Debugger
quote:
Orjinalden alıntı: manntore
sen dua et evi yakmamışsın!
YA İŞTE BÖYLE BAŞLADI HERŞEY....
sıcak bi perşembe akşamı eve geç geldik haliyle.sonra takıldık bi kaç saat... evde de yaşlılar.... gözler filan pek görmez eller kollar ağar işler olunca pek dikkat etmiyorlar. E malüm sabah da işe gitçez.... Baktım ütülü göynek yok! e naapçaz başa gelen çekilir dedik bastık ütüyü.. öööle bööle yaptık... e biz ne annarız ütüden mütüden. sen bizim ütü otomatikmiş ben görmeyeli... ütü yapıp ütü masasının üzerindeki ütüyü koyabileceğimiz ufak bi hazne var... (Kendimi Birden Lisedeki Fizik labaratuarında zannettim walla...) yani ütünün durumu--> ısınıyor,kapanıyor ve ısı düşünce tekrar yanıp ısıyı tekrar veriyor. Sen ütü yü bitir ve kapalı zannediyoruz ya, bırak ööle ütüyü ... fark ettiğimde Pazar Sabahı saat 2 idi. Yani Perşembe- Pazar öğlen.... Hadi hayırlısı... Faturayı bekliyoz...
Amman siz siz olun evde fişe takılı bi mok kalmasın gözünüzü seviyim. ben ettim siz etmeyin...
quote:
Orijinalden alıntı: goodforce
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: goodforce
şiişşt ayıp ayıp..
quote:
Orijinalden alıntı: erginates
quote:
Orjinalden alıntı: goodforce
şiişşt ayıp ayıp..
Alıntıları Göster
olay yeni oluyor, tatile gideceğiz, valiz hazırlığı filan... anneannem ütüsünü fişe takmış, (ütüyü ayrı bir odada yapıyor) ütülemeye başlamış, ütülemiş ütülemiş son parçaya gelmiş, o da bitmek üzereyken telefon çalmış. telefon da ütünün yapıldığı yerin tam ters tarafında. anneannem bırakmış ütüyü, kapısını da kapamış oranın. sonra malum valiz toplama, ay şunu unuttum mu ay bunu aldım mı telaşı. sen ütüyü unut!! biz izmir'e gittik, 15 gün, geldik. haberimiz yok tabi. eve bir geldik. valizler açılıyor falan. O odaya girdik veee DUMUR! ütü takılı! anneannem bir ahh çekti. ama ben ütüde bir tuhaflık hissettim, normalde turuncu yanan ısınma ışığı, kırmızı olarak yanıp sönüyor. o an şimşek çaktı. ütüyü tefal'den 100 milyon gibi kazık bir paraya almıştık kireç zart zurt özelliği filan var. vee bu ütü, DİKEY KONUMDA 60 sn boyunca HAREKETSİZ KALINCA kendini KAPATIYORMUŞ!!! ütünün tabanını elledim, buz gibi. işte teknolojinin gücü arkadaşlar.
o günden sonra tefal markasını sevmeye başladım... sloganının anlamını da çözmeye başlıyorsunuz.. sen her şeyi düşünürsün
quote:
Orijinalden alıntı: Hazar
olay yeni oluyor, tatile gideceğiz, valiz hazırlığı filan... anneannem ütüsünü fişe takmış, (ütüyü ayrı bir odada yapıyor) ütülemeye başlamış, ütülemiş ütülemiş son parçaya gelmiş, o da bitmek üzereyken telefon çalmış. telefon da ütünün yapıldığı yerin tam ters tarafında. anneannem bırakmış ütüyü, kapısını da kapamış oranın. sonra malum valiz toplama, ay şunu unuttum mu ay bunu aldım mı telaşı. sen ütüyü unut!! biz izmir'e gittik, 15 gün, geldik. haberimiz yok tabi. eve bir geldik. valizler açılıyor falan. O odaya girdik veee DUMUR! ütü takılı! anneannem bir ahh çekti. ama ben ütüde bir tuhaflık hissettim, normalde turuncu yanan ısınma ışığı, kırmızı olarak yanıp sönüyor. o an şimşek çaktı. ütüyü tefal'den 100 milyon gibi kazık bir paraya almıştık kireç zart zurt özelliği filan var. vee bu ütü, DİKEY KONUMDA 60 sn boyunca HAREKETSİZ KALINCA kendini KAPATIYORMUŞ!!! ütünün tabanını elledim, buz gibi. işte teknolojinin gücü arkadaşlar.
o günden sonra tefal markasını sevmeye başladım... sloganının anlamını da çözmeye başlıyorsunuz.. sen her şeyi düşünürsün
Alıntıları Göster
quote:
sloganının anlamını da çözmeye başlıyorsunuz.. sen her şeyi düşünürsün