Şimdi Ara

Ezan okunurken yüksek sesli müzik tartışması ölümle sonuçlandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
0
Favori
6.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Düşünceniz bence yanlış. Alemi dize getiren atalarımız, Araplardan çekindikleri için mi İslam'ı seçti ler yani :))
    Bu tamamen tengricilerin uydurduğu bir saçmalıktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşırı hoşgörüden ölmüştür kesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: atiuser

Ben anlatamıyorum herhalde ama.

Diyorum ki, eğer bir dinin GENELİ bu dine karşı yapılan saygısızlıklarda agresifleşiyorsa. Mesela hristiyanlar olan bir yerde İsa karikatürü çizseniz %10-15'i belki sinirlenir. Ama müslüman mahallesinde bu %90-95'tir. Böyle bir veri varken hâla DİNE MÂL EDİP GENELLEMEYİN BU İSLAMOFOBİ demek çok abes kaçıyor. Yani bir grup insan düşünün, hepsine bir kitabı okutuyorsunuz ve hepsi birden agresif, o kitabı eleştirene saldıran bireyler oluyor ve siz diyorsunuz ki yok yok kitapla alakası yok. Kitabın içeriğine bakıyoruz evet bayağı vahşet, baskı, insan hakları ihlâlleri gırla. Direkt olarak ezana saygısızlık yapanı dövün demiyorsa da bu kitabı okuyan insan böyle agresif, vahşi bir birey oluyorsa BENCE artık bu davranış kitaba mâl edilebilir. Sanki aralarında hiç illiyet yokmuş gibi konuşuyorsunuz bu yanlış diyorum.

@piyanist2014 bu arkadaş da çok güzel açıklamış. Bu din insanları bu hale getiriyor. Bu bir gerçek. Bunun sorumlusu insan demekten vazgeçin artık. İnsan dediğiniz ne dayatırsan ona inanan bir canlı. İslam verince eğer bu hale geliyorsa bunun sorumlusu islamdır. Siz çocuğunuz evden kaçınca "ya ben müthiş harika yetiştirdim de onun karakteri bu ya bu benim yetiştirmemden bağımsız böyle oldu" der misiniz? Kendinizde ararsınız hatayı. İslam da kendinde aramalı. Hristiyanlık da böyleydi, reform ettiler az çok düzeldiler. İslam reforme edilmeden 1400 yıldır aynı, bunu sıkıntısını yaşıyor.

Arkadaşlar hiç islamofobi lafı arkasında, islama karşı önyargı var demeyin boşa. Modern zamanların en sicili kabarık dini islam. Karikatür çizenin evi mi yakılmadı, oruç tutmadı diye dayak mı yenmedi, mizah yapıldı diye öldürülmedi mi... Diğer dinlerde 1 olduysa islamda 10 oluyor bu. Artık "Kitapla alakası yok bunların" olayını kimse yemiyor. Bu dinin mensuplarının geneli böyleyse, din böyledir. Bunun sağı solu yok.

Alıntıları Göster
    Kuran da ezan hakkında ayet var mı? ya da ezan okunduğu esnada çıtınız çıkmayacak müzik dinliyorsanız kapatılacak deniyor mu?

Müxiğib kapatılması olayı sonradan gelişen, saygı duyduğunu ifade etme biçimi.. Bir davranış kalıbı...

İnsanların ezan esnasında müzik açan insanlara bağırıp çağırıp kavga dövüş edilmesi nerede yazıyor?

Agresifleşip görgü kurallarını hiçe sayan insanların kitabı okuyup da bu hale geldiğine nasıl kanaat getirdiniz?
    Onların yanında mı bulundunuz ya da okuduklarını varsaysak bile gerçekten anladıklarına nasıl emin oldunuz?
    Ve en önemlisi kitapta ezan sırasında müzik açanı dövün mü yazıyor.?

Bir dine inanmayabilirsiniz saygı duyarım. Ama böyle genellemeler, yani medeni görgü almamış insanların cahilce hareketlerini ısrarla İslam ile bağdaştırmaya devam etmek art niyeti ya da katı önyargıyı gösterir bence.

O mantıktan gideceksek, ben de tuttuğunuz takımın, veya desteklediğiniz siyasi görüşün, veya oy verdiğiniz partinin mensup olduğu insanların bir yanlış hareketini bulup çıkarayım... Ondan sonra da siz zaten böylesiniz şöylesiniz diyeyim olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 1 Haziran 2020; 17:30:39 >

• Avrupa birliği napsın böyle insanları nedne kabul etmiyolar şekil A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 1 Haziran 2020; 17:26:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

Kuran da ezan hakkında ayet var mı? ya da ezan okunduğu esnada çıtınız çıkmayacak müzik dinliyorsanız kapatılacak deniyor mu?

Müxiğib kapatılması olayı sonradan gelişen, saygı duyduğunu ifade etme biçimi.. Bir davranış kalıbı...

İnsanların ezan esnasında müzik açan insanlara bağırıp çağırıp kavga dövüş edilmesi nerede yazıyor?

Agresifleşip görgü kurallarını hiçe sayan insanların kitabı okuyup da bu hale geldiğine nasıl kanaat getirdiniz?
    Onların yanında mı bulundunuz ya da okuduklarını varsaysak bile gerçekten anladıklarına nasıl emin oldunuz?
    Ve en önemlisi kitapta ezan sırasında müzik açanı dövün mü yazıyor.?

Bir dine inanmayabilirsiniz saygı duyarım. Ama böyle genellemeler, yani medeni görgü almamış insanların cahilce hareketlerini ısrarla İslam ile bağdaştırmaya devam etmek art niyeti ya da katı önyargıyı gösterir bence.

O mantıktan gideceksek, ben de tuttuğunuz takımın, veya desteklediğiniz siyasi görüşün, veya oy verdiğiniz partinin mensup olduğu insanların bir yanlış hareketini bulup çıkarayım... Ondan sonra da siz zaten böylesiniz şöylesiniz diyeyim olur mu?

Alıntıları Göster
    "Kuran da ezan hakkında ayet var mı? ya da ezan okunduğu esnada çıtınız çıkmayacak müzik dinliyorsanız kapatılacak deniyor mu?"

Bu dediğinize cevap verdim zaten. Muhtemelen tamamen okumuyorsunuz.

Kitapta emir olmasa da, bu kitap öğretilerini okuyan herkes, ALAKALI ALAKASIZ o dini İLGİLENDİRDİĞİNİ DÜŞÜKDÜKLERİ her konuda aşırı hassas ve agresif oluyorlarsa, bunun sorumlusu kitabın öğretisi değil midir? Her şeyden "ya bireylerin karakteri sorumlu olur" diyerek sıyrılamazsınız. O zaman Nazi subayının tecavüz etmesine de "nazi öğretisinde tecavüz yok bu bütün nazilere yıkılamaz" diyemezsiniz. Siz bir insanı vahşi bir öğretiyle yetiştirirseniz, öğretinin de dışına çıkar, o öğretiyi hedef alan her konuda agresifleşir.

• quote:

ezan okunduğunda, medeni bir şekilde müziğin sesinin kısması rica edilir kısmıyorsa günahı boynuna der geçilir.

Biz öyle öğrendik ailemizden. Daha farklı davranışlar örneğin bağırmak tartışmak kavga etmek ve ötesi eylemler insanların kendi bağnazlığı ve hoşgörüsüzlüğüdür..

İslam ile bağdaştırmak, önyargı
    sonucu genellemektir veya art niyettir.

Bağnazlıklar, ve yanlışlar bu eylemleri yapan insanları bağlar. bağnazlıklar, kişilerin sahip oldukları din, inanış ve destekledikleri fikri akımlara bir çırpıda ezbere bir şekilde doğrudan mal edilemez

Bir öğretmen kötülük veya yanlış yapınca bunu zaten öğretmenler böyle denebilir mi denemez..

Bir chp milletvekili absürd bir açıklama veya eylemde bulununca Atatürk'e Dil uzatılıp genelleme yapılabilir mi hayır...

Alıntıları Göster
    ezan okunurken kimse kimseye müziğin sesini kısmak gibi bir ricada bulunamaz. en azından bana kimse bulunamaz.

attım blokunu.

• quote:

"Kuran da ezan hakkında ayet var mı? ya da ezan okunduğu esnada çıtınız çıkmayacak müzik dinliyorsanız kapatılacak deniyor mu?"

Bu dediğinize cevap verdim zaten. Muhtemelen tamamen okumuyorsunuz.

Kitapta emir olmasa da, bu kitap öğretilerini okuyan herkes, ALAKALI ALAKASIZ o dini İLGİLENDİRDİĞİNİ DÜŞÜKDÜKLERİ her konuda aşırı hassas ve agresif oluyorlarsa, bunun sorumlusu kitabın öğretisi değil midir? Her şeyden "ya bireylerin karakteri sorumlu olur" diyerek sıyrılamazsınız. O zaman Nazi subayının tecavüz etmesine de "nazi öğretisinde tecavüz yok bu bütün nazilere yıkılamaz" diyemezsiniz. Siz bir insanı vahşi bir öğretiyle yetiştirirseniz, öğretinin de dışına çıkar, o öğretiyi hedef alan her konuda agresifleşir.

Alıntıları Göster
    Son soruma cevap alamadım demek ki okunmuyor yazdıklarım

Ezan okunduğu esnada müzik çalan birisi ile kavga etme eylemini aşırı uç kişileri herkes tanımına sokarak İslam a genellemek geçersiz oluyor diyorum.

Bugüne kadar kaç insan tanıdınız kaç bu şekilde örnek gördünüz de öğretileri okuyan herkes böyle diyebiliyorsunuz orası da ayrıca tartışmalı.elbette böyle örnekler olacaktır ama herkes böyle demek yanlıştır.

Her şeyden bireylerin karakteri sorumlu olurdan önce aklı sorumlu olur.. Duruma göre de karakter i önem kazanırTabiki ..Bir bitki delinin elinde zehir akıllının elinde ilaç olur öyle değil mi bu durumu da o bağlamda değerlendirmek lazım

Bir de herkes okuduğunu doğru anlıyor mu acaba kaldı ki daha çöp dökmeyi öğretememişiz insanımıza..

Bir ülkenin bir şehrindeki kenar mahallere bakıp bu ülke çok kötü denebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 1 Haziran 2020; 17:56:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Leftist Pony

ezan okunurken kimse kimseye müziğin sesini kısmak gibi bir ricada bulunamaz. en azından bana kimse bulunamaz.

attım blokunu.

Alıntıları Göster
    Ben öğrendiğimi ve - isteniyorsa - yapılmasının nasıl olması gerektiğini kendimce yazdım. He Şahsen, Müzik çalan varsa uyarmam muhatap olmays tenezzül etmem kendi bilir

• quote:

Olay gayet sizin mahalle kültürünüz ve ezanı kutsallaştırmanız. Her sorunu kendi çözmeye kalkıştıran o maganda yapınız. Ararsın polisi şikayet edersin çevreyi rahatsız ediyor diye. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ki...

Bu olaydan 2 şeyden 1'ini çıkartsan sorun kalmaz.

Mahalle kültürü olmasa, arar polisi şikayet eder.

Ezanı kutsallaştırmasa, müzik dikkatini bile çekmez belki.(Aşırı yüksek ses olmadığını varsayıyorum)

Bu olayın sorumlusu bu iki kültürü bu çocuğa verendir. İlkel öğretilerinizle kafaları bulandırıp, insanları soyut kavramlar için canını ortaya koyacak dereceye getiriyorsunuz.

Alıntıları Göster
    Senin derdin ne olen kisi nede baska bisey. Senin derdin din ile. Karsinda kim oldugunu bilmeden bos yorum yapiyorsun. Ezan’i kutsallastirdigimi öne sürerek bariz sekilde din’e olan öfkeni kusuyorsun. Mahallede yasamiyorum. Ezan okunurken de saygimdan dolayi müzigimi sesli olarak degil kulakligimi takarak dinlerim. Kimseleri rahatsiz etmedigim surece de istedigimi yaparim. Herkesi belli kaliplara sokmayi adet edinmissiniz. Bu olayin sorumlusu cahillik baska bir sey degil. Dar bakis aciniz ile mutluluklar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• lazer__ kullanıcısına yanıt
    geelleme cogunluga gore yapilir.

sepetteki 10 elmanin 8i curukse o sepet curuk kabul edilir. kimse saglam gibi gorunen 2 elma icin 10 elma parasi vermez. dahasi o saglam gozuken 2 elma da buyuk ihtimal icten curumeye baslamistir.
  • quote:

Son soruma cevap alamadım demek ki okunmuyor yazdıklarım

Ezan okunduğu esnada müzik çalan birisi ile kavga etme eylemini aşırı uç kişileri herkes tanımına sokarak İslam a genellemek geçersiz oluyor diyorum.

Bugüne kadar kaç insan tanıdınız kaç bu şekilde örnek gördünüz de öğretileri okuyan herkes böyle diyebiliyorsunuz orası da ayrıca tartışmalı.elbette böyle örnekler olacaktır ama herkes böyle demek yanlıştır.

Her şeyden bireylerin karakteri sorumlu olurdan önce aklı sorumlu olur.. Duruma göre de karakter i önem kazanırTabiki ..Bir bitki delinin elinde zehir akıllının elinde ilaç olur öyle değil mi bu durumu da o bağlamda değerlendirmek lazım

Bir de herkes okuduğunu doğru anlıyor mu acaba kaldı ki daha çöp dökmeyi öğretememişiz insanımıza..

Bir ülkenin bir şehrindeki kenar mahallere bakıp bu ülke çok kötü denebilir mi?

Alıntıları Göster
    Cevabım yazımda var zaten. :)
    Eğer bir öğretinin bütün takipçileri aynı oluyorsa, o öğreti sorumludur, ben böyle görüyorum.

@Batman

İşte klasik bir müslümanlık örneği. Eleştirilere sinirlenip saldırmaya başladı...

• Memleketin insani siddet egilimli ! Kimi laiklik adi altinda milleti milletin dini ile oynadi kimide benim dinim bunu emrediyor diyerek saga sola saldirip milletin hayati ile oynadi !

Siddet egilimli herkesten nefret ediyorum !
  • quote:

Orijinalden alıntı: YananGülYoldaşlığı

Bu mesaj silindi.
    O müslimlerden daha betersin, cehennemde sarılırsınız birbirinize

• quote:

Cevabım yazımda var zaten. :)
    Eğer bir öğretinin bütün takipçileri aynı oluyorsa, o öğreti sorumludur, ben böyle görüyorum.

@Batman

İşte klasik bir müslümanlık örneği. Eleştirilere sinirlenip saldırmaya başladı...

Alıntıları Göster
    Sen ne cahil bir arkadassin oyle. Once maganda yapiniz var diye bos ithamlarda bulun. Sonra da muslumanlik ornegi bakin saldiriyor de. Blok. Bos cahil cuheyla ile ugrasamam.

• atiuser A kullanıcısına yanıt
    Peki size genellemeleriniz ile mutluluklar

• Ülkemin kara cahil ateistleri. Yine haberin aslını bilmeden araştırmadan atlamışlar konuya. Yine rezil olmussunuz.
    Cinayeti işleyen müziği dinleyen kişi. Yani sizin savunduğunuz zihniyet. Kimmiş şiddete eğilimli zihniyet bakalım. Aynaya bakin arada . Birazdan dersiniz biz savunmadik diye.
    https://www.habernediyor.com/m/yasam/kurtce-muzik-dinledi-diye-olduruldu-denildi-yalan-h39774.html

• quote:

Orijinalden alıntı: kugutex

Ülkemin kara cahil ateistleri. Yine haberin aslını bilmeden araştırmadan atlamışlar konuya. Yine rezil olmussunuz.
    Cinayeti işleyen müziği dinleyen kişi. Yani sizin savunduğunuz zihniyet. Kimmiş şiddete eğilimli zihniyet bakalım. Aynaya bakin arada . Birazdan dersiniz biz savunmadik diye.
    https://www.habernediyor.com/m/yasam/kurtce-muzik-dinledi-diye-olduruldu-denildi-yalan-h39774.html
    Ateistler, yobazlardan %40 daha cahil.

Not: yobaz ve yobaz ataist sevmiyorum.

• Daha konuyu bile bilmeden ne olduğundan bi haber olup yaygara koparanlar şimdi bu çocuğu uyardığı için öldürenlere nediyecekler bakalım. Çocuk ezan okunuyor sesi kapatın diyor ve zalimce öldürülüyor. Eeee alalım cevaplarınızı zihniyeti bozuklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kugutex

Ülkemin kara cahil ateistleri. Yine haberin aslını bilmeden araştırmadan atlamışlar konuya. Yine rezil olmussunuz.
    Kimse tersini söylemedi ki. Kendiniz yanlış anladınız herhalde, ateist nefretinizi kusmak için kullandınız, ama rezil olmuşsunuz, yazık. :)

Üstteki yoruma da: Eleştirdiğimiz şey burada, durduk yere milletin müziğine karışması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiuser -- 1 Haziran 2020; 20:39:57 >

• quote:

Kimse tersini söylemedi ki. Kendiniz yanlış anladınız herhalde, ateist nefretinizi kusmak için kullandınız, ama rezil olmuşsunuz, yazık. :)

Üstteki yoruma da: Eleştirdiğimiz şey burada, durduk yere milletin müziğine karışması.

Alıntıları Göster
    Hee adamın müziği kıs demesi sorun ama sırf bu yüzden öldürülmesi sorun değil. Bravooo.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.