Şimdi Ara

Ezan okunurken yüksek sesli müzik tartışması ölümle sonuçlandı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
0
Favori
6.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çekinme diye bir şey yok
    Direkt yenildiler.
    Üstüne o dönemde bölgenin süper gücü islam devleti olunca sonuç bu oldu.

Özellikle kadınların islamiyet öncesi dönemi saygı ve özlemle yad etmeleri aşırı doğal. Kadının fıtratı gereği tek başına şahitlik yapamaz diyen kişiler dört kadın söz konusu olduğunda kıskançlık fıtratını unutuveriyor mesela.

Voleybol oynayan kızlara biri çıkıp islami kıyafet olsaydı diyor mesela.

Türk töresinde yaşlı adam küçük kız evliliği yasakken Arap geleneğinde gerek hazret i peygamber ve Ayşe gerekse hazret i Ömer ve ümmü Gülsüm evliliklerinin örnek alınması bence bu topraklar için iyi olmadı. Türk töresini kadınlar bin kere tercih ederdi Arap geleneğine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 1 Haziran 2020; 20:50:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu açarken de "Olayın aslı belli değil, kesin bir şey demeyelim." bu ibareyi kullandınız mı yoksa direk suçlayıp yargıladınız mı?

Konuyu editleyip valiliğin açıklamasını eklemenize rağmen hala "Olayın aslı belli değil, kesin bir şey demeyelim." ibareyi kullanıyorsunuz. Buradan bile nasıl bir taraflı ve art niyetli konu açtığınız belli

Ayrıca konuya yorum yapan ve yorumu beğenen kişilerinse durumu dahada vahim hiçbir araştırma hiçbir bilgi edinmeden direk suçlayıp yargılayıp hüküm bile vermişler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kugutex

Hee adamın müziği kıs demesi sorun ama sırf bu yüzden öldürülmesi sorun değil. Bravooo.

Alıntıları Göster
    Kimse öldürülmesi sorun değil demedi. 1 kişi bile. Yine söylenmeyen şey üzerinden bir varsayımla rezil ediyorsunuz kendinizi.

Durduk yere ezanı kıstırcak hakkı kendinde görmese cinayet olmazdı. Sıradan bir vatandaş nasıl cinayete giden yolda "Şu olsa olmazdı" diye yorumlar, biz de böyle yorumladık. Burada cinayet işleyen suçlu olduğu kadar, bu çocuğu ezana saygısızlık yapana karşı canını ortaya koyarak savunacak psikolojiye sokan halk da sorumludur. Bunu önceki yorumlarda da(https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/143799837) söylemiştim zaten. Ortada konuyu yanlış anlayan varsa, o da sizsiniz. Bir de utanmadan insanlara kendi yanlış anlamanızla hakaretler etmişsiniz. Bu konuda islam insanları yersiz şeylere hak görüyor eleştirisinin haklılığını direkt kanıtlamışsınız.

@ŞAKACI

Konuyu açarken ezanı kıs dedi diye çıkan tartışmada öldürülmüş dedim. Sonra sosyal medyada haberin kürt ırkçılığıyla alakalı olduğu söylenince emin olamayıp sildim bekleyelim dedim. Sonra kesinleşince konuda zaten yaptığım tartışmadan göreceğin üzere, ezanı kıs deme hakkı olmadığını söyledim. Kürt muhabbetini hiç açmadım. Art niyetim olsa konuda kürt ırkçılığından bahsederdim.

Siz de yukarıdaki arkadaş gibi, nefretinizden varsayımlara girip kendinizi rezil etmişsiniz. Bilginiz olmadan uydurmadan önce bir düşünün, ayıp değil düşünmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiuser -- 1 Haziran 2020; 20:55:24 >

• Özgürlük ama kime özgürlüğün tanımını net çizemeyenler konuşuyor. Sen bana saygı gösterki bende sana saygı göstereyim. Dinimiz hoşgörü dini ama sen bana hoşgörü göstermezsen ben sana neden göstereyim. Adamlarda ki zihniyet camiye gidiyor yobaz gerici. Allah'ım bu nasıl bir cahilliktir anlam veremiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • atiuser A kullanıcısına yanıt
    tabi keşke ss alınsaydı da görseydik, rezil eden biz oluyoruz demi siz hiç rezil olmuyorsunuz. Tabi rezil olmayı düşünmek için bile bir duygu lazım, yanlış konu açan sizsiniz, konunu içeriğini araştırmadan hiçbir bilgi alamdan açan sizsiniz. Ve şuan yaptığınızı gibi emin değilim vs diye bir şey de yazmıyorsunuz eksin dille yazıyorsunuz. Şimdi valiliğin açıklamasını ekleyip altınada şimdi silmişsiniz "Olayın aslı belli değil, kesin bir şey demeyelim." ibaresini yazan siziniz ama ne hikmetse rezil olan biziz

Bir konu açıyorsunuz defalarca editliyorsunuz ama hala rezil olan biz oluyoruz bu nasıl bir zihniyetin ürünüdür?

Ayrıca o çocuğun öldürülmesinin sebebini ilk başta bilseydiniz yine bu şekidle konu açarmıydınız acaba? Yani kürtçe müzik dinlediği için değilde, ezan okunduğu için müziği kapatmalarını istemesinden dolayı öldürülmesinin haberini yaparmıydınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞAKACI

tabi keşke ss alınsaydı da görseydik, rezil eden biz oluyoruz demi siz hiç rezil olmuyorsunuz. Tabi rezil olmayı düşünmek için bile bir duygu lazım, yanlış konu açan sizsiniz, konunu içeriğini araştırmadan hiçbir bilgi alamdan açan sizsiniz. Ve şuan yaptığınızı gibi emin değilim vs diye bir şey de yazmıyorsunuz eksin dille yazıyorsunuz. Şimdi valiliğin açıklamasını ekleyip altınada şimdi silmişsiniz "Olayın aslı belli değil, kesin bir şey demeyelim." ibaresini yazan siziniz ama ne hikmetse rezil olan biziz

Bir konu açıyorsunuz defalarca editliyorsunuz ama hala rezil olan biz oluyoruz bu nasıl bir zihniyetin ürünüdür?

Ayrıca o çocuğun öldürülmesinin sebebini ilk başta bilseydiniz yine bu şekidle konu açarmıydınız acaba? Yani kürtçe müzik dinlediği için değilde, ezan okunduğu için müziği kapatmalarını istemesinden dolayı öldürülmesinin haberini yaparmıydınız?
    Mod arkadaşlar görebiliyorsa edit öncesini ulaşın, ben onay veriyorum konunun ilk halinin görülmesine. Ben bu konuyu açarken ilk açmamda vali açıklamasıyla açtım.

Varsayımda bulunup rezil oldunuz, üste çıkmaya çalışıyorsunuz yalanlarla. Uğraşamayacağım konuyu kirletmekten vazgeçin.

• quote:

Orijinalden alıntı: atiuser

Mod arkadaşlar görebiliyorsa edit öncesini ulaşın, ben onay veriyorum konunun ilk halinin görülmesine. Ben bu konuyu açarken ilk açmamda vali açıklamasıyla açtım.

Varsayımda bulunup rezil oldunuz, üste çıkmaya çalışıyorsunuz yalanlarla. Uğraşamayacağım konuyu kirletmekten vazgeçin.

Alıntıları Göster
    Konu zaten açıldığı şekli ile kirliydi ve yapılan yorumlarda da görülüyor ki, gerçeklerle yakından uzaktan alakası olmayan bir yorumlar silsilesi var. Ve açıklamalar ile gerçekler ortaya çıkıncada artık kimse bu konunun yüzüne bile bakmaz. Çünkü öldürülen kişinin gerçek sebebi buradakilerin umrunda değil, ama ilk baştaki gibi olsaydı sizid e açtığınız gibi, bu konu sayfalarca yer almaya devam ederdi.

Yukarıda onca yalanı iftirayı hakareti edenler kirletmiyor. Ama ben burada doğruları söyleyince kirletmiş oluyorum öylemi?

• quote:

Orijinalden alıntı: atiuser

Kimse öldürülmesi sorun değil demedi. 1 kişi bile. Yine söylenmeyen şey üzerinden bir varsayımla rezil ediyorsunuz kendinizi.

Durduk yere ezanı kıstırcak hakkı kendinde görmese cinayet olmazdı. Sıradan bir vatandaş nasıl cinayete giden yolda "Şu olsa olmazdı" diye yorumlar, biz de böyle yorumladık. Burada cinayet işleyen suçlu olduğu kadar, bu çocuğu ezana saygısızlık yapana karşı canını ortaya koyarak savunacak psikolojiye sokan halk da sorumludur. Bunu önceki yorumlarda da(https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/143799837) söylemiştim zaten. Ortada konuyu yanlış anlayan varsa, o da sizsiniz. Bir de utanmadan insanlara kendi yanlış anlamanızla hakaretler etmişsiniz. Bu konuda islam insanları yersiz şeylere hak görüyor eleştirisinin haklılığını direkt kanıtlamışsınız.

@ŞAKACI

Konuyu açarken ezanı kıs dedi diye çıkan tartışmada öldürülmüş dedim. Sonra sosyal medyada haberin kürt ırkçılığıyla alakalı olduğu söylenince emin olamayıp sildim bekleyelim dedim. Sonra kesinleşince konuda zaten yaptığım tartışmadan göreceğin üzere, ezanı kıs deme hakkı olmadığını söyledim. Kürt muhabbetini hiç açmadım. Art niyetim olsa konuda kürt ırkçılığından bahsederdim.

Siz de yukarıdaki arkadaş gibi, nefretinizden varsayımlara girip kendinizi rezil etmişsiniz. Bilginiz olmadan uydurmadan önce bir düşünün, ayıp değil düşünmek.

Alıntıları Göster
    Birak yalan haberle konu açıp baskalarina rezil oldunuz diyorsun. Cinayeti işleyene tek laf etmeyip Yalanina bahaneler uydurup cinayeti meşrulastirmaya çalisiyorsun.
    Nasreddin hocanın fıkrasını kemdine uyarlamissin. Hirsizin hiçmi suçu yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞAKACI

Konu zaten açıldığı şekli ile kirliydi ve yapılan yorumlarda da görülüyor ki, gerçeklerle yakından uzaktan alakası olmayan bir yorumlar silsilesi var. Ve açıklamalar ile gerçekler ortaya çıkıncada artık kimse bu konunun yüzüne bile bakmaz. Çünkü öldürülen kişinin gerçek sebebi buradakilerin umrunda değil, ama ilk baştaki gibi olsaydı sizid e açtığınız gibi, bu konu sayfalarca yer almaya devam ederdi.

Yukarıda onca yalanı iftirayı hakareti edenler kirletmiyor. Ama ben burada doğruları söyleyince kirletmiş oluyorum öylemi?

Alıntıları Göster
    Kimse iftira falan atmamış.

Olay ortada: Çocuk gidiyor arabada müzik dinleyenlere laf atıyor, arabadakiler de bıçaklıyor. Sıradan bir serserilik olayı, bu ölümler çok oluyor zaten.

Konudaki eleştiriler de gayet yerinde, hoşgörü dini denip duruyor ama gidip yoldan geçen adama laf atma cesareti veriyor. Yediremediyseniz girmeyin kardeşim konuya, zorla mı sokuyoruz?

Blokluyorum, daha fazla kirletirsen şikayet edeceğim, uzatma artık.

@kugutex

Ortada yalan haber yok, direkt valilik kararıyla açtım, mod arkadaşlardan ilk halini talep edin onaylıyorum ben görülmesini. Siz herkesi kendiniz gibi yanlış anladı zannetmişsiniz, haksız olduğunuzu kabul edecek erdeme sahip olmadığınız için iddialaşıyorsunuz benim yanıltarak açtığım konusunda. Bu iftiralarınızı dinlemeyeceğim, sizi de blokluyorum.

• Ya görme yada anlama özürlüsünüz. Orada ve sizin ilk açtığınız konuda kişiler Barış ÇAKAN ı ezan okunurken kürtçe müzik dinlediği için öldürdüler diyordu. Ve o yorumları da bu sebepten yapıyorlardı. Yani Barış ÇAKAN kürtçe müzik dinliyor, birileride geliyor onu Ezan okurken kürtçe müzik dinledi diye öldürüyor. Konuyu açma sebebiniz bu değil mi? o yorumların gelme sebebi bu değil mi? Bu yüzden değil mi İslama vs hakaret etmek Müslümanlara laf söylemek vs vs

Ama ne oldu. Öldürülen çocuk Barış ÇAKAN ezan okunurken kürtçe müzik dinlediği için değil, aksine ezan okunurken müzik dinledikleri için, uyarmasından dolayı öldürülüyor. Yani sizin konuyu açma amacınız ile durumun gerçekleşmesi arasında tam bir tezatlık var. bunu bariz görmenize rağmen görmezden gelip hala saçma sapan şeyler yazıyorsunuz.

Ayrıca buda yetmezmiş gibi beni konuya yorum yazmamdan dolayı tehdit edip, yazarsam şikayet edeceğini söylüyorsun. bu konuya yazı yazıp yazmayacağıma siz mi karar vereceksiniz? Yada sizin istediğiniz gibi yazılar olmayınca böyle tehdit mi edeceksiniz?

Koyunu asıl kirleten sizin açma şekliniz ve o minvalde devam eden yorumlardır.

@atiuser

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 1 Haziran 2020; 22:3:48 >

• Cahilliğin, kendini bilmezliğin sınırı yok. Yazık olmuş gence... :(

• quote:

Orijinalden alıntı: piyanist2014

Yıllardır anlam veremiyorum. Türk toplumları Osmanlı öncesi binlerce yıllık uygar tarihe sahip, en güçlü İmparatorlukları dize getirmiş ve kadına en modern yaşam hakkını veren toplum iken, nasıl oldu da kendisine kılıçla dayatılan bir din için bu kadar fanatik bir savunur haline geldi!
    Atalarımızın on binlercesi İslamı kabul ettirmek adına kılıçtan geçirildi. Yüzlerce metre öteden bile görülebilen kıpkırmızı kan gölüne dönmüş nehirler unutuldu gitti.
    Tamam, inanırsın ve saygı duyarım. Fakat inanç ötesinde böyle dayatma yapmak ve o din uğruna can almayı göze almak nedir arkadaş!
    Allah'tan korktuğundan bahsediyor, manevi bir güce inanıyorsun ama başka insanların hayatlarını kendi ellerinle koparıp alma hakkını kendinde görüyorsun. Bu nasıl açıklanabilir?
    İnsanlar öyle bir hale geldiler ki, yerde herhangi bir Arapça yazılı kağıt görseler onu alıp öpecek ve alnına koyacaklar. Mesele din ve Allah'a inanmanın ötesine geçmiş, farklı bir boyuta gelmiş. Korkarım ki bunun bir çözümü yok gibi görülüyor!

12-13 yıl önce eski oturduğumuz yerin yan apartmanında da bir sefer hafif seste bir müzik çalıyor iken ezan okunmaya başladı. Alt komşuları olan adam balkona çıkıp duvara vurarak ''Ezan okunuyooorrr, Ulan ezan okunuyor ezzaaaann'' diye bağırmaya başladı.
    Adamlar duymamış olacaklar ki hafifçe müzik sesi devam etti ve komşuları bu sefer sinir krizi geçirircesine kafasını bile balkon duvarına vurarak ağlarcasına ''Ulaaaaaaaan ezan okunuyor diyorum ezaaaaaaaaaaaaan'' diye çığlıklar atmaya başladı.
    Görseniz, adam kalp krizinden gidecek! Yani o an Allah'ı ya da dini kurtaracağını düşünüyor olsa gerek ki, öyle krize giriyor.
    Şimdi bu insana neyi izah edebilirsiniz?
    Bu adam o an hem kendini hem de bir başkasını rahatlıkla öldürebilir. Çünkü yaptığı şeyin kendisine sonsuz bir huzur getireceğine inanıyor.
    Ben de anlam veremiyorum. İslamiyet ile yakından veya uzaktan alakakası olmayan insanlar İslamı bu kadar savunmasını. İnsanlar da ne namaz var ne oruç ama İslamiyeti öyle bir savunuyor ki...

• İslami ve muslumanlari kötüleyen mesaj yazmak için fırsat kollayanlar ve böyle mesajların bolca begenildigi duruma bir örnek daha olmuş!
    Ezan okunurken yüksek sesli müzik çalan katili savunma çabasına girenler!
    Ezan okunurken yüksek sesli müzik çalanı uyardığı için katledilen ise suçlu!

• islamın ilk emri oku değil mi abi ? benim çevremde 10 larca adam kadın var kuranı arapça okuyor ama arapça bilmiyor. neymiş arapça okumak sevapmış. ulan anlamadığın birşeyi niye okuyorsun ? kuran sana rehber olarak inmiş sen onu anlamadıktan sonra istiyorsan çince oku ne fayda ?

bu insanlardan ülkemizde milyonlarca var. oku be kardeşim. sorgula önce. anlayarak inanmak gerekli. bizimkilerin çoğu 'sözde' müslüman. dininin ne olduğunu bilmiyor. bu tip insanlar bu yazımı okudukları zaman sen yoldan çıkmışsın derler =)

uzun süredir görmediğim bir arkadaşımla görüşüyorum iş nedeniyle son 2 haftadır. sürekli namaz kılıyor musun oruç tutuyor musun gibi sorular soruyor. onların gözünde namaz kılıp oruç tutmayanlar kötü insanlar. ve yine bu arkadaş kuranı arapça okuyor =) arapça bilmediği halde..

ne arabmış be arkadaş ya.

bunun bir versyonuda camide ön safta namaz kılmaya çalışmak. en son cumaya gittiğimde 2011 falandı. ön safta ben namaz kılacağım diye kavga eden müminleri gördükten sonra bıraktım cumaya gitmeyi. ha yalan olmasın bir de 2018 ocak ayında gittim. bakanlığın içinde cuma namazı kıldık =) akp propagandası yapıldığını gördüğümde ben bu insanlarla namaz kılmam dedim ve bir daha gitmedim. gitmem de. abdest alırken yapılan israfı ve pisligi görseniz mideniz bulanır. adam ayağını kuruluyor, devletin verdiği 10 tane peçeteyi kullanıyor. onu da yere atıyor =) bu adam müslüman işte.. yersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 2 Haziran 2020; 1:37:5 >

• 20 yılda böyle bir toplum yarattılar yazık nerede hoşgörü, insanlık, saygı ...
  • Nasıl okudunuz acaba? Yalan başlık atarak çekmişsin gene birilerinide yazıda yazanı kimse okumamış.Ezan okunurken şarkı dinleyenler katiller çocuk onları uyardığı için öldürülmüş.Gözünüzle okuyun başka yerle değil.

• Ezan okunurken müzik açmak hiç hoş değilde öldürmek nedir bu kadar cahillik olurmu
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.