< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Ezber nasıl yapıyorsunuz
-
-
Hocam ben sayılalım o yüzden daha sosyale başlamadım biyolojide defterden veya fasikülden gece yatmadan 30—45dk okuyup yatıyorum aklımda kalıyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
tıp fakültesindeki derslerin çoğu ezber benim yaptığım şey okuyorum yazıyı ve aynanın karşısına geçip kendime anlatıyorum ve o konu kafamdan hiçbir zaman çıkmıyor en ince ayrıntısına kadar hatta ilk bunu yaptığımdan bu zamana kadar çok hızlandığımı düşünüyorum 1 günde 50-60 sayfa okuyabiliyorum bu şekilde
-
Ne ezberlediğine bağlı. Mesela tarih dersi ise olaylar arası bağlantı kurman lazım. Ve parçadan- bütüne gitmek bende her zaman işe yarıyor. Bu tekniği yazları camide dua ezberletilirken geliştirmiştim. Önce küçük parçalara ayırıyoruz ezberleyeceğimiz şeyi. İlk küçük parçayı ezberliyoruz, sonra ikinciyi. Daha sonra ise bu ikisini birleştiriyoruz. Sonra üçüncü parçayı ezberleyip bu üçünü birleştiriyoruz. Böyle böyle devam ederek sağlam kalıcı bir ezber yapabiliriz. Ayrıca bazen saçmalamak da işe yarar. Yürümek ise bu yöntemlerin etkisini arttırabilir. Bu yöntemler tamamen benim kişisel tecrübelerime dayanmaktadır. Yatırım tavsiyesi değildir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benkyo -- 8 Şubat 2022; 10:54:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şuan edebiyat ezberliyoruzda bir akımda 6 7 yazar var sıkıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yazarak
Başka alternatifi varmıdır bir dönemde bir sürü yazar var onlarında bir sürü şiiri var zaman alır baya
1 kere deftere yazıyorum.
sonra onu 5-6 kere tekrar edip ezberliyorum.
ardından boş bir kagıda yazıp kendimi deniyorum ezberlemiş miyim diye.
tabiki bu yöntem cok yavaş bir yöntem tıp fakültesinde uyguluyorum konular hiçbir zaman yetişmiyor.ama calıstıgım konulardan da soru kacırmıyorum.
ayt için denenebilir bence.
-
hocam yazmak mantıklı ama deneyimlerimden yola çıkarak sürekli olarak okumak daha verimli geliyor biraz daha ayrıca bol pratik yapmak için de eser yazar soruları olan soru bankası vs. çözebilirsiniz. aslında biraz kişisel bir durum kimisi hızlı kimisi yavaş ezberler. kimisi yazar, anlatır vesaire.
Önemli gördüğüm yerleri not defterine not alıyorum öyle yapmaya çalışıyorum
Görsel güzel oluyor
tablo, şema tarzı da iyi
"kendime anlatıyorum" bu çok önemli baya faydalı ve birkaç yerde gördüm
Ben en iyi gün içinde birçok kez tekrar yaparak öğrendim
mesela 20 dk molan vardır orada açıp tekrar gözden geçirirsin
gün içinde artık 3-5-7 kez görünce akılda kalmaması zor
-
Konu bittikten sonra sb den soru çözerek akılda tutmaya çalışıyorum hocam denerim onuda teşekkürler
Ben Rüştü hoca yı dinliyorum edebiyatta. Kilit bilgiler veriyor. O yüzden de ezberlecek şeyler daha aza iniyor. Tarihide yukarıdaki arkadaşın dediği gibi zaten bağlantı var arasında film gibi canlanıyor insanın kafasında bu yüzden akılda kalıyor. Ama edebiyat öyle değil. Yapman geren şey şu : okuyup sonra tekrar ederek ezber yapma. Kalk ayağa ya da otur. Sonra kendini öğretmen falan zannet. Birine anlatır gibi anlatmaya başla. Şu söyledir, bu böyledir diye. Kesinlikle aklında kalacaktır. Ve bütün olarak deilde Parça parça, rahat rahat ezberle. Sonrası test falan çöz Eksiklerini bul. Ve bitir. Odanın kapısını kapat birde. Evdekiler demesin ne yapıyor bu a.. Delisi
Sizce edebiyatta tür bazlı mı gidilir dönem bazlı mı
Rüştü hoca onu ayarlıyor. Lakin bana göre dönem bazlı gitmek daha iyi. Tür bazlı gidince hangisi neydi falan diye gözünde canlanmaya bilir.
Limitin edebiyat soru bankası ve el kitabı tür bazlı gitmiş hocam şimdi boşa mı para verdik acaba
Yo hayır kesinlikle. Zaten aklınıza girince kafanızda canlanacaktir. Sıkıntı çıkmaz
deli dana gibi sürekli söylüyorum orta beyin kas tonusu x 30 kere
LH testosteron regl x20 kere sürekli söylüyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X