Şimdi Ara

Ezber Nesli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tyt'nin kaybedenidir.12 yıllık eğitim hayatı ezber sistemi üzerine kurulu olan biri ilk sınavda çok sıkıntı çekmiştir.Bunu kademeli olarak yapabilirlerdi.Eğitim sistemimiz zaten ezber üzerine kurulu.Emin olun okullarda verilen ezberci eğitimin kökten değişeceğinin habercisidir bu sınav.Lakin klasik anlatım tarzına sahip öğretmenler buna nasıl ayak uydurur orası meçhul.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SupermarineSpitfire -- 2 Temmuz 2018; 8:42:14 >

• Yeni sistemde değişen şeyler soru sayısı ile katsayılar.

Yok ezberci sistem gitmişmiş, matematik çok uğraştırıcıymış, soru tipleri ilk kez... bırakın bu saçmalıkları. Matematiği MSÜ matematiği gibiydi. E o da TEOG'la yarışır herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akakçe -- 2 Temmuz 2018; 8:43:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akakçe kullanıcısına yanıt
    Teog nasıl geçti peki
  • quote:

Orijinalden alıntı: SupermarineSpitfire

Teog nasıl geçti peki
    Teog değil de TYT Mat full İnşAllah .

Burada TYT'yi ağır eleştiren insanlar var. Evet, sınav kolay değildi ama zor olan bölüm matematik değil; Türkçe ile Sosyal idi. Türkçemin en kötü netlerim gibi gelmesinden korkuyordum ki benim bile "Olsa olsa bu kadar olur, hatta o bile olmaz." dediğimden daha kötü geldi.

2013 Türkçeyi zorlanmadan full çıkaran ben, gerçek sınavda kaybettiğim toplam netimin %98'ini Türkçeden yitirmişimdir.

Sosyalde ise Tarih çok kolaydı. Coğrafya'da bilgiye dayalı sorular vardı, iklim sorusu iyiydi. Felsefe de kafa karıştıran paragraflar vardı. Din soruları da biraz felsefeye kaymış, paragrafı anlamak zorlaşmıştı.

Matematik hakkında yorumumsa şöyle:
    Pek çok insan, yıl boyunca yapılan "soru tipi değişti" propagandasının etkisinde kaldı. Kendilerini bununla kandırdılar. Oysa ufak tefek değişiklikler harici değişen bir şey yok TYT matematikte.

Mesela rasyonel, köklü hesaplama sorusu gelmedi doğrudan evet. Ama çıkan soru neydi, pastanın 1/4'ünün 1/3'ünü yemiş.

E,arkadaş adamın sorduğu soru 1/4 ÷ 1/3 işte .

Örnek kitapçıkta ise parçalı bir geometrik şeklin iki birimini taramıştı. Kaçta kaçı olduğunu soruyordu.

Kareköklü soru yoktu, uğur böceği gelmiş onun yerine. Bildiğin sıralama sorusu, ortaokul seviyesi.

Soruların üzerinde gereksiz gereksiz bilgiler vardı. Mod, medyan nedir onu anlatıyor. Ve benim gibi o paragrafları atlamadıysanız 3-5 dakikanız çoğunlukla boşuna gitmiş demektir.

Problemlerle ilgili yorumumsa aşırı basit oldukları. Problem çözdüğümü fark etmedim bile ve şu anda soruları hatırlayamıyorum.

Yıl içerisinde biraz Karekök Rutin Olmayan Problemler çözdüm, arkadaşlarımın sorduğu Apotemi problem sorularını çözdüm. Hep, "Ya buradaki gibi gelirse?" diyordum. Sorun soruyu çözebilmek değildi, her soruya yaklaşık 5 dk ayırmak sorundu.

TYT'de ise problemler zorlayıcı değildi.

Geometri yorumum şöyle, sorular cidden basitti. Yıl boyunca geometriye adam akıllı çalışmadım ve de çoğunlukla denemelerde yanlış yaptım. ÖSYM'nin geometrileri zor oluyor diyorlardı, bittim ben diyordum
    Ee, n'oldu? Kek geometri soruları ve de full çıkartan ben...

Kendini şartlandırıp matematiğin tuhaf, zor olduğuna kendini inandırmış olanların dışındaki herkes benim bu yorumlarıma yakın şeyler düşünmüştür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akakçe -- 5 Ağustos 2019; 21:11:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.