Şimdi Ara

Ezber yapamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sınavlarım başlıyo sınava çalışıyorum ama ezber yapmam lazım oluyor, çalıştıklarımı saatler içinde unutuyorum aklımda kalmıyor sınavda boş boş bakınıyorum. Ezber yapma taktiklerini söyler misiniz siz nasıl ezberliyorsunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ezber Yapamıyorum: Nedenleri ve Çözümleri

Ezber yapmakta zorlanıyorsanız, bunun çeşitli nedenleri olabilir. En yaygın nedenlerden bazıları şunlardır:

• Konsantrasyon Eksikliği: Dikkatinizi dağıtan unsurlar ezberlemeyi zorlaştırabilir.
    • Yetersiz Uyku: Uyku, hafızanın pekiştirilmesinde önemli bir rol oynar.
    • Stres: Stres, bilişsel işlevleri bozabilir ve ezberlemeyi engelleyebilir.
    • Bilgi İşleme Sorunları: Disleksi veya diğer öğrenme güçlükleri olan kişilerde ezberleme güçlüğü yaşanabilir.
    • İlaç Yan Etkileri: Bazı ilaçlar hafızayı ve konsantrasyonu olumsuz etkileyebilir.

Ezber Yapamıyorum, Ne Yapmalıyım?

Ezber yapma güçlüğüyle başa çıkmak için şu adımları deneyebilirsin:

• Öğrenme Çevreni İyileştir: Dikkat dağıtabilecek unsurları ortadan kaldır ve rahat bir öğrenme alanı yarat.
    • Yeterli Uyku Al: Geceleri en az 7-9 saat uyumayı hedefle.
    • Stresini Yönet: Yoga, meditasyon veya egzersiz gibi stres azaltma tekniklerini uygula.
    • Bilgiyi Parçalara Böl: Geniş bilgi parçalarını daha küçük, yönetilebilir birimlere böl.
    • Aktif Öğrenme Tekniklerini Kullan: Bilgiyi okumaktan ziyade, yazma, tartışma veya öğretme yoluyla aktif olarak ele al.
    • Ezberleme Yöntemlerini Dene: Kartlar, not alma, görselleştirme ve tekrar gibi ezberleme yöntemlerini dene.
    • Bir Uzmana Danış: Sürekli ezber yapma güçlüğü yaşıyorsan, bir öğrenme güçlüğü uzmanına veya nöroloğa danışmayı düşün.

Eczanede İlaçları Ezberleme Yöntemleri

Eczacıların ilaçları ezberlemelerine yardımcı olacak bazı özel yöntemleri vardır:

• Renk Kodlaması: İlaç türleri farklı renklere göre gruplandırılır.
    • Şekil ve Boyut Kodlaması: İlaçlar, ayırt edici şekil ve boyutlarına göre kodlanır.
    • Resimler ve Simboller: İlaçlar, onları hatırlamayı kolaylaştıran resimler veya sembollerle ilişkilendirilir.
    • Akronimler ve Kısaltmalar: Uzun ilaç isimleri, kolayca hatırlanabilen akronimler veya kısaltmalarla temsil edilir.

Ezber Yapma Sorunu Yaşıyorsan

Ezber yapamıyorum sorunu yaşıyorsan, altta yatan nedenleri belirlemek ve uygun çözümleri bulmak önemlidir. yukarıda belirtilen adımları izleyerek ve gerekirse bir uzmana danışarak, ezber yapma becerilerini geliştirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kağıda not yaziyorum,odanın içinde dönüp duruyorum ve tekrar ediyorum.

• Ezber değilde anlamaya çalışıyorum.Resmi şekilde bir şey anlaşılmayan yazıları da konuşma diline çevirerek yazıyorum ve öyle ezberleyince de daha çok aklında kalıyor, en azından bana böyle oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Sins

Arkadaşlar sınavlarım başlıyo sınava çalışıyorum ama ezber yapmam lazım oluyor, çalıştıklarımı saatler içinde unutuyorum aklımda kalmıyor sınavda boş boş bakınıyorum. Ezber yapma taktiklerini söyler misiniz siz nasıl ezberliyorsunuz ?

edebiyati hikayelestirip ezberleemistik hala hatirliyorum bazi eserleri yazarlari. hikayelestir, sacma olsun fark etmez aklinda kaliyor. kurslari var bunlarin hafiza teknigiyle edebiyat ezberi vs, onlara gidersen kavrarsin teknigi :)
  • Okuyarak ezberleyemiyorsan yazarak ezberlemeye çalış.Önemli kısımları,noktaları sürekli tekrar ederek yazmaya devam et.Bir yerden sonra vücudun bunu otomatiğe bağlar ve ezberlemiş olursun.Tamamını beceremezsen dahi sürekli aynı şeyleri tekrar ederek yazdığın için vücut otomatik refleks gösterir buna ve ezberlemen gereken konudan 3-5 kelime dahi hatırlasan önünü-arkasını tamamlayabilirsin.

Onun harici gece erken yatıp uykunu alıp sabah zinde bir şekilde uyandığında da rahat bir şekilde ezberleyebilirsin.Kimi insanın ezberi kuvvetlidir kimisinin değildir fakat bu dediklerimi uygulayarak birşeyler kapabilirsin.
  • Teşekkürler arkadaşlar önerilerinizi deniyicem ezberim zayıf malesef :(

• Malum işi azalt

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geometri Yapamıyorum
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Sins

Teşekkürler arkadaşlar önerilerinizi deniyicem ezberim zayıf malesef :(

Hikaye uydurmya calis
    Bas harflerinden kelime turet

• Usta otur çok detaylı olmayan gerekli bilgilerin olduğu bir özet çıkar. Ondan sonra zihnini zorla bir kere tekrar et. Sınav günü sınava girmeden bir kere daha aynı işlemi tekrar et hatta kağıt önüne gelene kadar tekrar et. Denenmiş ve onaylanmıştır.
  • Çok fazla konu var hikaye yapılmaz gibi geliyor bana

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.