Şimdi Ara

SADECE SÖZEL YAPARSAM!..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
31.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sözelciyim ve merak ettiğim şey şu.

ben misal 400 puanlık bir bölümü yazıcam, düz olsun.

ama YGS'de sadece SÖZEL yapabilirim. durum böyleyken sadece sözel yapsam, lys'de de gerekli puanı alsam istediğim puanlı bölüme gitmek için yeter mi yoksa ille de matematik gerekiyor mu ??

• Yapay Zekanın Yanıtı

TYT/AYT'de Sadece Sözel Yaparsanız Kaç Puan Alabilirsiniz?

TYT veya AYT sınavlarında yalnızca sözel bölümleri çözmeyi düşünüyorsanız, alabileceğiniz puanlar merak konusu olabilir. İşte bu konuyu aydınlatacak bazı bilgiler:

• TYT'de Sadece Sözel Yaparsanız: Sadece sözel bölümlerden Türkçe, Tarih I, Coğrafya I, Felsefe Grubu, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerini çözerseniz, yaklaşık olarak 350-450 puan alabilirsiniz. Bu puan, sözel ağırlıklı bölümlere yerleşmek için yeterli olabilir.

• AYT'de Sadece Sözel Yaparsanız: Yalnızca sözel bölümlerden Türkçe, Edebiyat, Tarih, Coğrafya, Felsefe ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerini çözerseniz, yaklaşık olarak 150-250 puan alabilirsiniz. Bu puan, sözel ağırlıklı bölümleri tercih etmek için yeterli olmayabilir.

Ancak, bu puanların sadece tahmini aralıklar olduğunu belirtmek gerekir. Gerçekte alabileceğiniz puan, soru zorluğu, hazırlık seviyeniz ve sınavdaki performansınız gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Bu nedenle, hedeflediğiniz bölüme göre hangi dersleri çözmeniz gerektiğini dikkatlice belirlemeli ve buna göre bir çalışma programı hazırlamalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Türkçe ve Sosyal'den 40'ta 40 yaparsan ortalama gelecek puan;

YGS 1: 243.537 YGS 2: 243.537 YGS 3: 386.631
    YGS 4: 386.631 YGS 5: 336.735 YGS 6: 294.975

şeklinde oluyor. Ortalama 10 puan aşağı-yukarı olabilir. (Yukarı olacağını pek sanmasamda tedbir amaçlı...)

40/40 yapabilir misin? Matematiği gözünde bu kadar büyütmene gerek yok, çünkü en az 10 a yakın kalem oynatmadan çözülecek sorular vardı geçen sene. 10 tane de kendin yap, 5'i yanlış çıksın 15 D 5 Y = 13.75 net. Bunu da eklersek 40/40 olayına;

YGS 1: 294.673 YGS 2: 280.525 YGS 3: 412...
    YGS 4: 412... YGS 5: 380.914 YGS 6: 341.959

yapıyor. Tabii bunun daha ek puanı var... Matematikte 20 hedefin olsun, sonrasında Türkçe ve Sosyalde 2-3 net aşağı düşme imkanın olur. Fen'e de baksan çok rahat yapabileceğin 7-8 soru çıkar derim. Keza geçen sene Kimya'dan güle güle yapılacak sorular vardı, mesela atom soruları, bilim adamı sorusu, denkleştirme sorusu...

Başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Janti

Türkçe ve Sosyal'den 40'ta 40 yaparsan ortalama gelecek puan;

şeklinde oluyor. Ortalama 10 puan aşağı-yukarı olabilir. (Yukarı olacağını pek sanmasamda tedbir amaçlı...)

40/40 yapabilir misin? Matematiği gözünde bu kadar büyütmene gerek yok, çünkü en az 10 a yakın kalem oynatmadan çözülecek sorular vardı geçen sene. 10 tane de kendin yap, 5'i yanlış çıksın 15 D 5 Y = 13.75 net. Bunu da eklersek 40/40 olayına;

yapıyor. Tabii bunun daha ek puanı var... Matematikte 20 hedefin olsun, sonrasında Türkçe ve Sosyalde 2-3 net aşağı düşme imkanın olur. Fen'e de baksan çok rahat yapabileceğin 7-8 soru çıkar derim. Keza geçen sene Kimya'dan güle güle yapılacak sorular vardı, mesela atom soruları, bilim adamı sorusu, denkleştirme sorusu...

Başarılar.

TS'den 40/40 yapılırsa puan 400'den aşağı olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vikernes

quote:

Başarılar.

Alıntıları Göster
    Vikernes,

Şahsen ezbere konuşmam ki bilgi isteyen kişileri yönlendirirken de net kaynaklar kullanmaya özen gösteririm. Yukarıda koyduğum puanlar birkaç kaynağın ortalamasıdır ve buna rağmen 10 puan aşağı-yukarı olabilir dedim.

• quote:

Vikernes,

Şahsen ezbere konuşmam ki bilgi isteyen kişileri yönlendirirken de net kaynaklar kullanmaya özen gösteririm. Yukarıda koyduğum puanlar birkaç kaynağın ortalamasıdır ve buna rağmen 10 puan aşağı-yukarı olabilir dedim.

Alıntıları Göster
    400e yakın bir puan alırsın o kesin.Sapmaların ne olacağının belirsiz olduğundan tam bir puan söylemek yanlış olur.Bu saatten sonra matematikten 20 soru yapacak kadar çalışamazsın zaten,elinden geldiğince yüklen sözele.Ben de hiç mat.fen yapmıyorum,hedefim 410 ts1de. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: orkunby

400e yakın bir puan alırsın o kesin.Sapmaların ne olacağının belirsiz olduğundan tam bir puan söylemek yanlış olur.Bu saatten sonra matematikten 20 soru yapacak kadar çalışamazsın zaten,elinden geldiğince yüklen sözele.Ben de hiç mat.fen yapmıyorum,hedefim 410 ts1de. :)

Alıntıları Göster
    orkunby

Kendinizi "hiç mat yapamıyorum" tarzında çıkmaza sokmanız ciddi bir hata. YGS 'de sorular soruların birçoğu zaten matematiğin temeli. TS1'den 400 küsür yapmayı planlayan bir öğrenci matematikte kesir problemini yapamaz mı? Ya da sayılardan taban aritmatiği, denklem çözme, bölünebilme, bölüm/kalan vs. Bunlardan ziyade 7 tane muhakeme sorusu var...

1-2 net ile bilmem kaç yüz ileri-geri oynayanlar varken 400 küsür yapmak isteyip matematiği hiç düşünmemek yanlış. Sonrasında pişman olmayın.

• quote:

orkunby

Kendinizi "hiç mat yapamıyorum" tarzında çıkmaza sokmanız ciddi bir hata. YGS 'de sorular soruların birçoğu zaten matematiğin temeli. TS1'den 400 küsür yapmayı planlayan bir öğrenci matematikte kesir problemini yapamaz mı? Ya da sayılardan taban aritmatiği, denklem çözme, bölünebilme, bölüm/kalan vs. Bunlardan ziyade 7 tane muhakeme sorusu var...

1-2 net ile bilmem kaç yüz ileri-geri oynayanlar varken 400 küsür yapmak isteyip matematiği hiç düşünmemek yanlış. Sonrasında pişman olmayın.

Alıntıları Göster
    hiç mat yapmadan sadece sözeli full yapsan 400 den aşagı bir puan gelmez benim arkadaşım geçen sene sadece sosyalden 2 yanlışı vardı üç aşagı beş yukarı yinede 400 yakın bir puan rahat gelir bunun birde lys si ve ek puanı var hiç ek puansız ygs sözelden 400 almak çok iyi lys de ortalama netlere sahip oldugunu düşünürsek yinede ham puanın en az 400 gelir bunun üstüne ek puanınıda koyunca ortaya şahane bir puan çıkar en azından hedefledigin bölümler neyse bence rahat yeter tabiki mat yapsan bu senin için ekstra bir puan herkesin yapabilecegi düzeyde mutlaka soru vardır sana tavsiye mutlaka sınavda mat olsun fizik kimya biyoloji bunlara bak 1 tane soru bile yapsan senin avantajın
    biraz hedeflerinle alakalı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Başarılar.

400 ten az olur :) arkadaşın dediği yol ile istediğine ulaşır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yeep

quote:

quote:

Başarılar.

400 ten az olur :) arkadaşın dediği yol ile istediğine ulaşır.

Alıntıları Göster
    tamam arkadaşlar çok teşekkür ederim. şimdi bi misal verelim:

benim hedefim ankara dil tarih coğrafya sanat tarihi diyelim,

ygs'de 36 türkçe net

sosyalde 34 net

3 mat

3 fen

yaptım. puan neye göre hesaplanıyor?

ve

lys'de sadece sözelden mesul olduğumuz için daha iyi bir sonuç çıkaracağımı söyleyebilirim. bu net'lerde son yaptığım ve çok umursamadan çözdüğüm dandik bi dershane sınavıydı. cevap verirseniz çok sevinirim.

bu arada artık sadece soru çözüyorum. sınava 1 aydan az var malum.

• quote:

Kimya'dan güle güle yapılacak sorular vardı, mesela atom soruları, bilim adamı sorusu, denkleştirme sorusu...

Başarılar.

Sınava sadece kitabın içiyle çalışmamak lazımmış demekki. Çünkü her gün çözdüğüm kitabın kapağında koskoca marie curie yazmasına rağmen gidip onu işaretledim O.o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamacti Jun -- 3 Mart 2011; 22:30:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tamacti Jun

quote:

Kimya'dan güle güle yapılacak sorular vardı, mesela atom soruları, bilim adamı sorusu, denkleştirme sorusu...

Başarılar.

Sınava sadece kitabın içiyle çalışmamak lazımmış demekki. Çünkü her gün çözdüğüm kitabın kapağında koskoca marie curie yazmasına rağmen gidip onu işaretledim O.o

Alıntıları Göster
    İyi! fen yapmayım mat yapmayım 400 alayım. Buna kendiniz inanıyorsanız bize kesinlikle söz düşmez. Ama şu dar görüşlülüğü bi atın artık. Senin mat dedğin fen dediğin şey sadece dersden ibaret değil. Hayatın kendisi mat fen. Sadece istemek ile olur bu işler. Kurukuruya şunu yapsam bunu yapsam demeyle olmaz . İste ve yap. Tut ve kopar.

• quote:

Orijinalden alıntı: !LLéqaL

quote:

Başarılar.

Çok haklısın. O yüzdendir ki kimya olsun fizik olsun bu 2 dersde bişi oldummu kim yapmış diye soruyorum . marie curie de ilk nobel ödülünü alan kadınmış. İşleri güçleri yok atomla oynuyolar . Kadının yarısı yeşilmiş duyduğuma göre

• arkadaş bilmediğimiz bişeyin doğrusunu öğrenmek için soru sorduk, saolsun arkadaşlarda bildikleri kadarıyla yardımcı oldular. SENİN HADDİNE DÜŞMEZ AKIL VERMEK. senin dediğini zaten biliyoruz ama yapmıyoruz. sözelciyim ve matematik yapmak istemiyorum bu kadar basit. okumak istediğim bölümünde zerre matematik veya fen ile alakası yok. o yüzden sadece sözel yapıcam bu kadar net. bunun üzerine soruma yardımcı olucak arkadaş olursa çok teşekkür ederim.
    quote:

Orijinalden alıntı: Mc_Leopard

İyi! fen yapmayım mat yapmayım 400 alayım. Buna kendiniz inanıyorsanız bize kesinlikle söz düşmez. Ama şu dar görüşlülüğü bi atın artık. Senin mat dedğin fen dediğin şey sadece dersden ibaret değil. Hayatın kendisi mat fen. Sadece istemek ile olur bu işler. Kurukuruya şunu yapsam bunu yapsam demeyle olmaz . İste ve yap. Tut ve kopar.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutksk

arkadaş bilmediğimiz bişeyin doğrusunu öğrenmek için soru sorduk, saolsun arkadaşlarda bildikleri kadarıyla yardımcı oldular. SENİN HADDİNE DÜŞMEZ AKIL VERMEK. senin dediğini zaten biliyoruz ama yapmıyoruz. sözelciyim ve matematik yapmak istemiyorum bu kadar basit. okumak istediğim bölümünde zerre matematik veya fen ile alakası yok. o yüzden sadece sözel yapıcam bu kadar net. bunun üzerine soruma yardımcı olucak arkadaş olursa çok teşekkür ederim.
    quote:

Allah kolaylık versin ne diğim. Sen mat'daki 10 tane kolay soruyu bırak. Olmayacak dua'ya amin de. Evet haklısın akıl vermek ne haddimize, her kul kendi yolunu çizer kimi doru yolu bulur kimi bulmaz. Anlatmak istediğim sadece gözünde büyüttüğün dü. Sen istediğin kadar mat ile alakası yok de; Aristo bile derki 'matematik bilmeyen giremez' .

Yanlış anlamanı ve alınmanı gerektirecek bi durum yok

• quote:

quote:

arkadaş bilmediğimiz bişeyin doğrusunu öğrenmek için soru sorduk, saolsun arkadaşlarda bildikleri kadarıyla yardımcı oldular. SENİN HADDİNE DÜŞMEZ AKIL VERMEK. senin dediğini zaten biliyoruz ama yapmıyoruz. sözelciyim ve matematik yapmak istemiyorum bu kadar basit. okumak istediğim bölümünde zerre matematik veya fen ile alakası yok. o yüzden sadece sözel yapıcam bu kadar net. bunun üzerine soruma yardımcı olucak arkadaş olursa çok teşekkür ederim.
    quote:

Allah kolaylık versin ne diğim. Sen mat'daki 10 tane kolay soruyu bırak. Olmayacak dua'ya amin de. Evet haklısın akıl vermek ne haddimize, her kul kendi yolunu çizer kimi doru yolu bulur kimi bulmaz. Anlatmak istediğim sadece gözünde büyüttüğün dü. Sen istediğin kadar mat ile alakası yok de; Aristo bile derki 'matematik bilmeyen giremez' .

Yanlış anlamanı ve alınmanı gerektirecek bi durum yok

Alıntıları Göster
    umutksk,

Mc_Leopard'ın söylediklerinde çok bir yanlış yok, bence son günlerde biraz daha Matematiğe sıcak bak derim. Eğer ben biraz bir şeyler biliyorsam, sınava bu kanıyla girdiğinde, sonrasında çok üzülürsün. Biz demiş olalım, sen yine bildiğini yap.

27 Mart'tan sonra güzel haberlerini burada görmek beni de sevindirir. Başarılar.

• quote:

umutksk,

Mc_Leopard'ın söylediklerinde çok bir yanlış yok, bence son günlerde biraz daha Matematiğe sıcak bak derim. Eğer ben biraz bir şeyler biliyorsam, sınava bu kanıyla girdiğinde, sonrasında çok üzülürsün. Biz demiş olalım, sen yine bildiğini yap.

27 Mart'tan sonra güzel haberlerini burada görmek beni de sevindirir. Başarılar.

Sana ozel tesekkur ederim cok yardimci oldun. Tum yazdiklarini okudum, mat 20 imkansiz ama 10 rahat, fen ise 5 olur ancak. Neyse ya, zaten felsefe okumak degilde tarih okumak gibi bir gayem oldugu icin cok sorun degil sanirim ;) gerci felsefe okuyan filozof mu oluyor orasi ayrida :))
  • quote:

umutksk,

Alıntıları Göster
    Geçen yıl Boğaziçi Tarih`i kazanan son kişi 497 puan yapmış..YGS Netleri.. 2,75 8,75 34 37,5 ve 1010. olmuş...Bu sana bir fikir versin... :)

• quote:

Orijinalden alıntı: 52oguz
    Geçen yıl Boğaziçi Tarih`i kazanan son kişi 497 puan yapmış..YGS Netleri.. 2,75 8,75 34 37,5 ve 1010. olmuş...Bu sana bir fikir versin... :)

:) iyide yazdigindan anladigim kadariyla bu zaten benimde hedefim olan net sayilari
    Turkce 38
    Sosyal 37
    Mat hadi minimum 5
    Fen 4

E pekte fark yok ;)
  • Tabi o genc tesbihte hata olmaz derler LYS'ye hayvan gibi yuklenmis :)
  • quote:

Tabi o genc tesbihte hata olmaz derler LYS'ye hayvan gibi yuklenmis :)
    Buyur arkadaşım LYS netleri:Edebiyat: 52,25 Coğrafya 1: 19 Tarih: 40,25 Coğrafya 2: 13,5 Felsefe Grubu: 18,3 Ayrıca okul puanı 70,56
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.