Şimdi Ara

EZCOOL HD BOX (YENİ GİRİŞ SEVİYESİ MEDIA PLAYER) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
589
Cevap
5
Favori
51.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yok öyle bişey. tık diye açıyor, yağ gibide izletiyor. avatar'ın 50 gigalık ve 32 mbit'lik iso'sunu hiç sorunsuz oynattım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: draconist

Cihaz geldi 2-3 gündür yaptığım testlerde elimdeki filmlerden açamadığım dosya henüz olmadı, zaten genelde mkv dosyaları açıyorum.
    7-8gb dosya boyutuna sahip 6-7 film denedim bunlarda takılma olmadan film sorunsuz açılıyor.

Cihazın kumanda tuşları bir kere basarak tepki verebiliyor, sorun yaşamadım.

Tek sorun HDMI kablosu takılı iken 5+1 ya da 7+1 sistemlere kompozit (RCA) kabloları ile ses aktarılamıyor.

Ses aktarmak için dijital yani S/PDIF girişe sahip bir ses sistemi ve optik kablo kullanılmak zorunda.
    Yani 5+1 (7+1) ses sisteminizin S/PDIF optik girişi varsa bu şekilde ses sisteminizden ses alabilirsiniz.

Cihazın Ses menüsünde 3 ayar var.
     EZCOOL HD BOX (YENİ GİRİŞ SEVİYESİ MEDIA PLAYER)

Normal: seçili iken HDMI'dan görüntü ve ses aktarılıyor ve sesi TV'den duyuyorsunuz.

S/PDIF LPCM: Ortam oynatıcısı çok kanallı ses sinyalini çözerek optik yada koaksiyel çıkıştan downmix yaparak ses sistemine/TV'ye gönderir.

S/PDIF RAW: Ortam oynatıcısı çok kanallı ses sinyalini çözmeden optik yada koaksiyel çıkıştan passthrough yaparak ses sistemine/TV'ye gönderir.

Yahu resmen sinir oldum.

Evde Lg televizyon var. Dts sesi pass yapmıyor. Mecburen sesi sinema sistemine vermem gerek. Bu seferde optik çıkış yok. Görüntüyü hdmi ile gönderip analogdan ses veren bir sistem var mıdır acaba?

Yoksa genel olarak sistem bu şekilde mi çalışıyor.

• Herhangi bir media player' dan görüntüyü hdmi dan aktarırken sesi aux üzerinden atamazmıyız? Bu arada ben bunu atlanta hd box üzerinden yapabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReJim -- 1 Kasım 2011; 20:11:20 >
  • Bu cihazda şu an kesinlikle HDMI kablosu ile film izlerken, analog audio kablosu kullanıp 5+1 ses sisteminden ses alma seçeneği yok. 5+1 sistem için optik girişe sahip bir ses sistemi şart.

Bu durumu EZ Cool firması bir yazılımla düzeltir mi onu bilmiyorum, Dark firmasının bir ürünü HDMI dan film izlerken analog kablo ile 5+1 den ses alınabilmesine olanak sağlıyor.

Ürünü aldığıma pişmanmıyıım, değilim, zaten salonda 5+1 sistem koyacak yerim yok, cihazın performansı çok iyi, ama bu cihazı 5+1 sistemle düşünen kişi mutlaka ses sisteminde optik giriş olmasına dikkat etsin.

Ben PS3 almıştım, bunu kendi odama koydum burda analog ses sistemim var. HDMI kablosu ile bilgisayar monitörüme bağlayıp analog yoldan 5+1 ses alıyordum, bu üründende bunu yapabilmesini beklerdim, umarım yazılımla çözülebilecek bir durumdur ve ileride analog sisteme bağlayıp film seyredilebilir.

• Peki bu ürün 1920X800 çözünürlükte filmi tam ekran formatında izlemeyi sağlayabiliyor mu?
  • arkadaşlar bu cihazla hdmı kablosu ile görüntü alırken optik çıkışı ile amfime giriş yapıp 5.1 ses albiliyorum anladığım kadarıyla peki sesi optikle amfiye gönderdiğim için tv,ye gelen ses kesiliyormu bu durumda? bende center hoparlörü yok çünkü şu anda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ergin967

arkadaşlar bu cihazla hdmı kablosu ile görüntü alırken optik çıkışı ile amfime giriş yapıp 5.1 ses albiliyorum anladığım kadarıyla peki sesi optikle amfiye gönderdiğim için tv,ye gelen ses kesiliyormu bu durumda? bende center hoparlörü yok çünkü şu anda.

Tv ye hdmi den ses gitmeye devam etmez mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: biuu

quote:

Orijinalden alıntı: ergin967

arkadaşlar bu cihazla hdmı kablosu ile görüntü alırken optik çıkışı ile amfime giriş yapıp 5.1 ses albiliyorum anladığım kadarıyla peki sesi optikle amfiye gönderdiğim için tv,ye gelen ses kesiliyormu bu durumda? bende center hoparlörü yok çünkü şu anda.

Tv ye hdmi den ses gitmeye devam etmez mi?

eski dvd playerimde dts film seyrederken (örn. gladıatör) tv,ye ses gitmiyordu bunda nasıl olacak bakalım siparişi verdik zaten yarın yada cuma gelecek iyice didikleyeceğim
  • quote:

Cihaz geldi 2-3 gündür yaptığım testlerde elimdeki filmlerden açamadığım dosya henüz olmadı, zaten genelde mkv dosyaları açıyorum.
    7-8gb dosya boyutuna sahip 6-7 film denedim bunlarda takılma olmadan film sorunsuz açılıyor.

Tek sorun HDMI kablosu takılı iken 5+1 ya da 7+1 sistemlere kompozit (RCA) kabloları ile ses aktarılamıyor.

Ses aktarmak için dijital yani S/PDIF girişe sahip bir ses sistemi ve optik kablo kullanılmak zorunda.
    Yani 5+1 (7+1) ses sisteminizin S/PDIF optik girişi varsa bu şekilde ses sisteminizden ses alabilirsiniz.

Normal: seçili iken HDMI'dan görüntü ve ses aktarılıyor ve sesi TV'den duyuyorsunuz.

S/PDIF LPCM: Ortam oynatıcısı çok kanallı ses sinyalini çözerek optik yada koaksiyel çıkıştan downmix yaparak ses sistemine/TV'ye gönderir.

S/PDIF RAW: Ortam oynatıcısı çok kanallı ses sinyalini çözmeden optik yada koaksiyel çıkıştan passthrough yaparak ses sistemine/TV'ye gönderir.

hocam merhaba,
    ezcool hd medıa player aldım yenı ,bende de lg hb906sb 5+1 ev sınema sıstemı var, ses sıstmıne hdmı ın gırısıne bagladım normal ses alıyorum ama ekranda pcm 2.0 yazıor buda iki kanal ses çıkıyor demekmiş 5 kanal sesiçin ne yapmam gerekiyor? optık kablo yazmışsınız yukarda optık ses kablosu mu?
    hdmı baglantım ile ses seçeneklerde normal seçılıyken ses alabılıyorum sadece , eger S/PDIF LPCM yada S/PDIF RAW seçersem fılmden ses alamıyorum ses sistemine.

• quote:

Orijinalden alıntı: DjSerkanK

quote:

hocam merhaba,
    ezcool hd medıa player aldım yenı ,bende de lg hb906sb 5+1 ev sınema sıstemı var, ses sıstmıne hdmı ın gırısıne bagladım normal ses alıyorum ama ekranda pcm 2.0 yazıor buda iki kanal ses çıkıyor demekmiş 5 kanal sesiçin ne yapmam gerekiyor? optık kablo yazmışsınız yukarda optık ses kablosu mu?
    hdmı baglantım ile ses seçeneklerde normal seçılıyken ses alabılıyorum sadece , eger S/PDIF LPCM yada S/PDIF RAW seçersem fılmden ses alamıyorum ses sistemine.

Bağlantı aşağıdaki gibi olmalı

Tv <=> hdmi kablo <=> ezcool hd box => optik kablo=> ses sitemi 5.1

Ayarlardan raw seçeceksin.

Resmini çiziverdim.

• selam,cihaz bugün geldi işten geldiğimde 1 saat kadar baktım detaylı incelemem yarın ama üstlerdeki mesajımda korktuğum başıma geldi optik çıkışı technics amfime bağladım 5+1 diyemiyorum evime giren hırsız center hoparlörü çaldığı için 4+1 sisteme bağladım hdmı kablo ilede tv,nin hdmı 1 girişine.
    mkv filmlerimi oynatmaya başladım ses normal konumunda tvden geliyor amfide hareket yok s/pdıf lpcm yada s/pdıf raw yaptığımda amfiden oynayarak stereo-dolby digital yada dts ses alıyorum ses sistemi coşuyor ama ne yapsam televizyona hdmı,dan normal harici ses gelmiyor tabii bende centerde olmayınca konuşma sesleri stereo harici gelmiyor cihazın arkasındaki audio çıkışlarındanda tv,ye ayrıca giriş yapmayı denesem nasıl olur acaba? canım sıkıldı eski dvd playerimden hem amfiye optik çıkışla dolby digital 5.1 ses giderken hemde scart ile tv,ye ses gidiyordu bu cihazda ise ses normal mod harici hdmı ile gitmiyor tv,ye
  • Arkadaşlar merhaba,

Ben de Bimeks'ten Ezcool HD Box siparişini verdim. Full Hd Philips LCD televizyonum var, fakat 5+1 ses sistemim de optik ses çıkışı yok. 5+1 ses çıkışı alabilmemin bir yolu var mıdır?
  • Merhaba,
    Ezcool HD Box ürününü hediye olarak bir başkasına aldım ve bugün ilk olarak kendim test ettim. Özellikle ses çıkılını ve HD ses formatlarını destekleyip desteklemediğini merak ediyordum ama bu konu tam bir hayal kırıklığı oldu. Sitesinde özelliklerinde HD ses formatlarını desteklediği belirtiiyor ama pek bir detay verilmiyor. Ürün komik bir şekilde HDMI üzerinde işlenmemiş sesi aktaramıyor. (Bitstream yapamıyor). Ya HDMI üzerinden sesi çözüp 2 kanal olarak olarak veriyor ya da optik ses çıkışı üzerinden işlenmemiş sesi aktarabiliyor. Eğer bir ses sistemi kullanmayacaksanız, tv üzerinden ses alacaksanız herhangi bir sorun. DTS-MA gibi HD ses formatları dahil hepsini kendi çözüp işlenmiş sesi TV'ye HDMI üzerinden aktarabilirsiniz. Ama bir amfi kullanmak ve DTS,DD,DTS-MA,DD+ gibi ses formatlarını amfi üzerinden çözmek istiyorsanız optik kablo ile amfiye bağlamanız gerekiyor. HDMI ile görüntüyü alıp optik ile sesi almak zorundasınız bu da çok saçma. Zaten optik ve koaksiyel kablolar DTS-MA gibi HD ses formatlarını iletemezler teknik olarak bu yüzden de sadece normal DTS ve DD (AC3) gibi standart 5+1 sesleri amfi ile çözebilirsiniz. Sonuç olarak yeni ses formatlarını amfi ile çözmek gibi bir şey istiyorsanız bu ürün ile böyle bir şansınız yok. Ses sisteminizde ya da amfinizde optik girişiniz var ise, bu şekilde normal 5+1 sesleri çözebilirsiniz. Örneğin DTS-Master Audio olan bir dosyayı az önce denediğimde optik kablo ile ,bunu amfim normal DTS olarak gördü. Özelliklerinde yazan HD ses desteği tam anlamıyla bir destek değil, önemli olan HDMI üzerinden bu sesleri kayıpsız olarak bitstream yapabilmekti. Forumdan takip edebildiğim kadarıyla Eagret R6B bunu yapabiliyor. Aklıma gelmişlen, 96khz ve 192khz olan flac dosyalarını da denedim. Bunları da en fazla 48khz olarak olarak aktarabiliyor optik üzerinden. Zaten 192hz olan dosyayı takılarak okuyabildi.
    Bunun dışında çok fazla başka şeye bakamadım. Yeni yazılımı yükledim, altayazı da çerçeve var ama çok kalın bir çervede değil. Altyazının büyüklüğü seçilebiliyor ama font seçeneği yok sanırım, en azından 2-3 tane font kalınlığı sunulsa iyi olabilirdi. Görüntü kalitesi ve performans için pek bir şey diyemeyeceğim zaten artık 100tl civarındaki herhangi bir ürün 720p ya da 1080p herhangi bir mkv dosyasını çok zorlanmadan oynatabiliyor.
    Benim izlenimlerin bunlar, özellike ses konusunu merak ediyordum bu konuda beklentim büyük olduğu için biraz hayal kırıklığı oldu ama hediye aldığım kişiler zaten sesi tv üzerinden alacakları için onlar için hiçbir sorun olmayacak.

• Şimdi olay ne anlayamadım?
    Görüntüyü hdmi dan yollayıp, kırmızı beyaz kablo ile ses sistemime bağlasam filmdeki hertürlü sesleri (DTS-MA)
    duyamaz mıyım?
    Ses sistemim 5+1 ama 5+1 verip vermemesi çok mühim değil stereo verir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenk

Şimdi olay ne anlayamadım?
    Görüntüyü hdmi dan yollayıp, kırmızı beyaz kablo ile ses sistemime bağlasam filmdeki hertürlü sesleri (DTS-MA)
    duyamaz mıyım?
    Ses sistemim 5+1 ama 5+1 verip vermemesi çok mühim değil stereo verir mi?

stereo ses alırsın sorun yok orda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dionysos00

Arkadaşlar merhaba,

Ben de Bimeks'ten Ezcool HD Box siparişini verdim. Full Hd Philips LCD televizyonum var, fakat 5+1 ses sistemim de optik ses çıkışı yok. 5+1 ses çıkışı alabilmemin bir yolu var mıdır?

bunun yolu ya a/v receiver alacaksın ya da playvision isimli cihazı alacaksın. başka türlü 5+1 ses alamazsın elindeki sistemle. playvision diye forumda ararsan var açıklamalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murdocklawless -- 16 Kasım 2011; 12:36:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murdocklawless
    stereo ses alırsın sorun yok orda.

O zaman sorun yok. PHILIPS HMP3000 ile EZCOOL HD BOX arasında kalıyordum. Artık sorun ortadan kalktı. Ezcool yeni nesil ses formatları desteklediği için tercihim ondan yana olucak.
    Peki son bi soru olarak ezcool hd box, yazıcağım ses formatlarının hangilerini çözer?

DTS-HD
    Dolby laboratuarlarının geliştirdiği çok kanallı ses formatlarına bir alternatif olarak 1996'da tanıştığımız DTS, yeni disk tiplerinde karşımıza DTS-HD olarak çıkıyor. Başta belirttiğimiz gibi bu format DTS'in daha da geliştirilmiş bir versiyonu ve Blu-Ray ya da HD-DVD disklerde kullanılabilecek üç formu var:

1. DTS-HD Master Audio, formatın en gelişmiş şekli olarak nitelendirilebilir. Blu-Ray disklerde 24.5 Mbps, HD-DVD'de ise 18 Mbps gibi oldukça yüksek veri oranı olanağı sunabiliyor. Bu da her biri 24bit/96kHz çözünürlükte 7.1 kanal ses demek. Daha basite indirgersek DTS-HD Master Audio ile stüdyoda ne kaydedilmişse hiçbir indirgemeden geçmeden, kayıpsız olarak diske aktarılabiliyor.

2. DTS-HD High Resolution Audio, bu versiyon Master Audio versiyonuna çok yakın özellikler taşıyor ancak veri oranları daha düşük (Blu-Ray disklerde 6.0 Mbps, HD-DVD'de 3.0 Mbps) Bu versiyon, kullanılan görüntü içeriğinin disk kapasitesini büyük oranda doldurduğu ve DTS-HD Master Audio versiyonunun kullanılmadığı durumlar için geliştirilmiş. Versiyon yine 24bit/96kHz çözünürlükte 7.1 kanal sese imkan veriyor.

3. DTS Digital Surround, DVD'lerde kullanılan standart 5.1 kanal DTS versiyonu.

Dolby Digital Plus-Dolby True HD
    1.Dolby Digital Plus
    Dolby laboratuarlarının yeni disk tipleri için geliştirdiği iki çok kanallı ses formatının ilki. Dolby Digital Plus HD-DVD ya da Blu-Ray disklerde de kullanılabilmesine rağmen daha çok yayıncılık alanındaki uygulamalar için geliştirilmiş. Bir başka ifade ile DTS'in DTS-HD'sine Dolby cephesinde karşılık gelen, Dolby True HD olarak adlandırılan diğer format.

2.Dolby True HD
    Önce sinema filmlerinden sonra da DVD'lerden aşına olduğumuz çok kanallı Dolby formatlarının son jenerasyonu olarak nitelendirilebilir. DTS-HD'nin Master Audio versiyonunda olduğu gibi Dolby True HD de yüksek çözünürlüklü kayıpsız ses verisi taşıyor. Format, her biri 24bit/96kHz çözünürlükte sekiz kanala kadar (7.1şeklinde) çok kanallı ses desteği sunabiliyor.
    Formatın belirgin özellikleri arasında, ses verisi ile birlikte metadata olarak adlandırılan ekstra kontrol fonksiyonlarının taşınılabilmesi de var. Dolby Digital ve Dolby True Hd formatında olmak kaydıyla farklı kaynaklardan gelen içeriklerde diyalog seviyesini otomatik olarak normalleştiren diyalog kontrol fonksiyonu buna örnek olarak verilebilir. Örneğin; Dolby Digital olarak yapılan bir yayından Blu-Ray diskteki bir filme geçtiğinizde.

Ses formatları yazdığım bilgiler burdan alıntı
    http://forum.donanimhaber.com/m_18842214/tm.htm

• ezcoolmu phlıps hmp3000 mu kararsız kaldım..yardımcı olun..goruntu kalıtelerınde fark olurumu ıkı cıhazın..ıslemcılerı hangısının dah hızlı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi indiana79 -- 16 Kasım 2011; 17:16:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murdocklawless

quote:

Orijinalden alıntı: dionysos00

Arkadaşlar merhaba,

bunun yolu ya a/v receiver alacaksın ya da playvision isimli cihazı alacaksın. başka türlü 5+1 ses alamazsın elindeki sistemle. playvision diye forumda ararsan var açıklamalar.

Teşekkür ederim,

Ben Dark Record Mania Platinum Edition aldım, sorunu kökten çözdüm :)
  • bugun ezcool sıpaırıs verdım..bı yerde okudum adam sunu demıs..fılmı ızlerken ılerı yada gerı sardıgımızda ses goruntuden sonra gelıyor demıs..cıhazı kapatana kadarda duzelmıyormus bu olay..varmı boyle bırsey..
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.