Şimdi Ara

F-1 aracı kmde ne kadar yakar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu hadise benim aklımı kurcalayıp durdu bu güne kadar.
    nette dolaşırken bi yere denk geldim
    şekil a http://www.otoforum.gen.tr/viewtopic.php?t=23

km de 4000 $$$ yakıyormuş
    uçak mı bu bilaaadeerrr

• Alakası bile yokPistte ortalama 20 tur için 60 lt civarı benzin koyuyorlar.Tur uzunluğu 5 km olsa 100 km eder.Yani 100 kmde 60 lt eder.288*60=17280 yani km de 1.72 ytl.
  • yanlıs anlamadıysam bu bıraz deısık bı hesap yanı adam dıokı atıorm bı motoru 1000km kullanıyosa ve motorun malıyetı 4000000$ sa bunu 1000e boluyo ve km de 4000$ yakar dıo

rakamların hepsı atmacadır(4000$ dısında onu bı ustten aldım)
  • benzin tüketimi 100 km'de 70 litre olarak tahmin ediliyor. Orada bahsedilen değer ise aracın yıpranması lastikleri piste ödenen para ve takımın yiyecek içecek konaklama gibi giderlerinin dahil edilmesiyle bulunuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: swath

yanlıs anlamadıysam bu bıraz deısık bı hesap yanı adam dıokı atıorm bı motoru 1000km kullanıyosa ve motorun malıyetı 4000000$ sa bunu 1000e boluyo ve km de 4000$ yakar dıo

rakamların hepsı atmacadır(4000$ dısında onu bı ustten aldım)
    mumkun degıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: obt

mumkun degıl

Alıntıları Göster
    quote:

çıranı yakar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okyaypay

quote:

çıranı yakar.

Alıntıları Göster
    Formula 1'in dizeli olsa daha hesaplı olucak galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbs1905

Alıntıları Göster
    en iyisi sıralı sistem
  • quote:

Alıntıları Göster
    OtoForumdaki eski bir hesap olsa gerek Hala Frank tan bahsediyorlar oysa Euro ya geçeli çok oldu ... Son Versıyon modeller daha fazla yada az yakıyo bıle olabılır

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuf

OtoForumdaki eski bir hesap olsa gerek Hala Frank tan bahsediyorlar oysa Euro ya geçeli çok oldu ... Son Versıyon modeller daha fazla yada az yakıyo bıle olabılır

Alıntıları Göster
    70 lt bence çokta uçuk değil...

optel vectra bile kalkışlarda (2 litre) 39 litre yakıyor 100 km de :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsuthebasa

benzin tüketimi 100 km'de 70 litre olarak tahmin ediliyor. Orada bahsedilen değer ise aracın yıpranması lastikleri piste ödenen para ve takımın yiyecek içecek konaklama gibi giderlerinin dahil edilmesiyle bulunuyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: tsuthebasa

benzin tüketimi 100 km'de 70 litre olarak tahmin ediliyor. Orada bahsedilen değer ise aracın yıpranması lastikleri piste ödenen para ve takımın yiyecek içecek konaklama gibi giderlerinin dahil edilmesiyle bulunuyor.

orda bahsedilen sarfiyat değerlerini bende arkadaş gibi değerlendirdim
  • onların benzin pompaları sn de 12 lt benzin aktarabiliyorsa ve ortalama 8 sn pitte kaldiklarını dusunursek 12*8=96 litre yapar bir pistin uzunlugu ortalama 3.5 km olarak dusunulurse ve ortlama 20 tur atabildiklerine gore 20*3.5=70 km yol yapiyolar

96/70=1.38 litre yapar km de benzinin fiyatını da 2.80 den hesaplarsak ki olay burda kopuyo formula aracları ozel yakıtlarla calisir

1.38*2.80=3.85 ytl yakar
  • quote:

Orijinalden alıntı: EIRP

onların benzin pompaları sn de 12 lt benzin aktarabiliyorsa ve ortalama 8 sn pitte kaldiklarını dusunursek 12*8=96 litre yapar bir pistin uzunlugu ortalama 3.5 km olarak dusunulurse ve ortlama 20 tur atabildiklerine gore 20*3.5=70 km yol yapiyolar

96/70=1.38 litre yapar km de benzinin fiyatını da 2.80 den hesaplarsak ki olay burda kopuyo formula aracları ozel yakıtlarla calisir

1.38*2.80=3.85 ytl yakar
    2.8 ile çarpan arkadaşlar F1 araçlarına direkt bizim benzinliklerden dolduruluyor diyorsuznu yani :) .. 100 oktan yada daha kaliteli olmasın o yakıt sakın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sith

2.8 ile çarpan arkadaşlar F1 araçlarına direkt bizim benzinliklerden dolduruluyor diyorsuznu yani :) .. 100 oktan yada daha kaliteli olmasın o yakıt sakın :)

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Sith

tam da bunu dicektim
    yaf adamlar bizim yakıtlardan kullanmıyorki (yani ben öle biliyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hypodenz

quote:

Orjinalden alıntı: Sith

tam da bunu dicektim
    yaf adamlar bizim yakıtlardan kullanmıyorki (yani ben öle biliyorum)

Alıntıları Göster
    yarış esnasında 70 lt/100 km gibi tüketimleri var.

Kullandıkları yakıt konusunda isewww.formula1.com sitesinden alıntıdır.
    http://www.formula1.com/insight/technicalinfo/11/646.html
    -----------------
    Surprising but true, despite the vast amounts of technical effort spent developing a Formula One car, the fuel it runs on is surprisingly close to the composition of ordinary, commercially available petrol.

It was not always so. Early Grand Prix cars ran on a fierce mixture of powerful chemicals and additives, often featuring large quantities of benzene, alcohol and aviation fuel. Indeed some early fuels were so potent that the car's engine had to be disassembled and washed in ordinary petrol at the end of the race to prevent the mixture from corroding it!

Over the years more and more regulations have been introduced regarding the composition of fuel, a move driven in part by the oil companies' desire to have demonstrable links between race and road fuel.
    -------------------------

Artık kullanılan yakıt yol otomobillerine kullanılan yakıta çok yakınmış.

• quote:

Alıntıları Göster
    normal benzin deilde uçak benzini kullanılıyor diye biliyorum f1 de nekdr dogru bılmıorm .. doğru olabilir 4000 dolar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: anshered

normal benzin deilde uçak benzini kullanılıyor diye biliyorum f1 de nekdr dogru bılmıorm .. doğru olabilir 4000 dolar..

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar benim bildiğim kadarı ile bizim araçlarımıza kullandığımız benzinlerin sadece %1-2 ' sinde değişik maddeler katılarak geliştirip kullanıyorlar. Ekstradan tamamen farklı bir benzin kullanmadıkları kesin

2006 Daki kurallara göre de 2 yarışta bir yeni motor takabiliyorlar. Yani 1 motoru 2 yarış üst üste kullanmak zorundalar. Eğer değiştirirlerse bozulsa dahi sıralama turlarındaki derecelerinden 10 sıra geri cezasına çarptırılıyorlar. Bir Pit-Stop ta da 70 litrelik benzini yaklaşık 7,5-8 saniyede depolarına alarak 20 tur civarı rahatlıkla alıyorlar. Tüm masrafları ortaklaşa bölerek hesaplarsanız tabiiki çok para tutacağı kesin

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurfeci

Arkadaşlar benim bildiğim kadarı ile bizim araçlarımıza kullandığımız benzinlerin sadece %1-2 ' sinde değişik maddeler katılarak geliştirip kullanıyorlar. Ekstradan tamamen farklı bir benzin kullanmadıkları kesin

2006 Daki kurallara göre de 2 yarışta bir yeni motor takabiliyorlar. Yani 1 motoru 2 yarış üst üste kullanmak zorundalar. Eğer değiştirirlerse bozulsa dahi sıralama turlarındaki derecelerinden 10 sıra geri cezasına çarptırılıyorlar. Bir Pit-Stop ta da 70 litrelik benzini yaklaşık 7,5-8 saniyede depolarına alarak 20 tur civarı rahatlıkla alıyorlar. Tüm masrafları ortaklaşa bölerek hesaplarsanız tabiiki çok para tutacağı kesin

Alıntıları Göster
    bedava verseler almam...çok yakıyormuş

• quote:

Orijinalden alıntı: Rotary eXperimental-7

Alıntıları Göster
    Tüp taksak olur mu ?

quote:

Orjinalden alıntı: ringoplast

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi köroğlu2 -- 10 Ocak 2007; 9:32:22 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mbs1905

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.