Şimdi Ara

F klavye mi Q klavye mi?(Efsane kapışma) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
3
Favori
5.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: THECERN

Hocam lisede klavye eğitimi gören herkes 10 parmak f üzerinden görüyor zaten,

ayrıca 2017 sonunda kamu kurumlarında mecburi olacakmış f klavye, az önce baktım.

Aynen bende baktım öyleymiş.

Mantık açısından bakarsak çok iyi olur ama işte bazı insanlar Q klavyeye çok fazla alıştı o sorun olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • By_DoMiNo kullanıcısına yanıt
    Hocam yazma açısından haklisiniz ama böyle uyumsuzluk sorunuyla olur mu diye kuskudayım.

Yani mesela bir yere gittiğimizde f klavyenin bilgisayarda olmaması gibi bir durum olamaz değil mi?Saniyeler içinde ayarlayabiliriz.

Yurtiçi, yurtdışı farketmeden işletim sistemi üzerinde turkce F ayarlayıp kullanabiliyorsak sorun yok.

Galiba oyunlarda sıkıntı olabiliyormuş, öyle çok oyun oynayan biri değilim ama en olmadı oyunlarda falan Q klavye kullanirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V3tra -- 9 Kasım 2016; 16:07:23 >
  • F Klavye öğren tavsiye ederim.Kitabı sağ tarafıma alır bakmadan bilgisayara aktarırım o dereceyim yani.Ayrıca f klavye öğrendikten sonra sistemden Q klavyeyi F klavyeye çevir takır takır kullan bi havası var sorma yanında birileri ile muhabbet ederken yazı yazıyorsun ya ağzı açık bakıyorlar.
  • F klavyeye alışalı çok oldu. Görenler bu ne diye tepki veriyor

• Dünya şampiyonu olma gibi bi amacım olmadığı için Q kullanıyorum

• ne fark eder ha q ha f mülakata girerken bile q klavye kullandırıyorlar yani tuaf geldi açıkcası ,q kullanmak günah sanki tamam güzel F Türkçe karakterlere daha uygun tamam da ne yapalım, okulda bile q öğretiyorlar hangi internet kafeye gidersen git hepsi q, f ye çevirse internet cafe batar,ölmessiniz merak etmeyini kimse madalya da vermiyor parada vermiyor çok basit ve gereksiz birşey, öğrenirseniz yanınıza kar, ama olmasada bu çekişmeyi bilmeden önceki yaşamınıza devam etmenizde bir sakınca yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: V3tra

Hocam ama yanlışınız var.İngilizce kelimelerin yazımında bile f klavye daha önde.O nedenle en bilimsel klavye diyorlar.Katildigi yabancı dil yarışmalarında aldıkları dereceler bunu kanıtlar nitelikte.

Yani Türkçe Q ya göre çok daha hızlı ve konforlu yazilabiliyor.Kodlama açısından bakarsak da İng Q daha uygunmuş galiba.Cunku Türkçe kelimeler yerine kodlamada bolca kullanılan işaretler var.Ama eğer F klavye deki Türkçe karakterler yerine o kodlama işaretleri koyarsak yani özel bir klavye oluşturursa çok çok daha iyi bir sonuç alınacak gibi duruyor.Yani ben F ogrenip ilerde de yaparsam eğer İng Q klavye tarzı bir İng F klavye oluşturup onunla kodlama yapabilirim.

Okulda böyle f kullanan falan oluyor mu hocam?

İkisinide öğren işte ne kasıyorsunki :D

• quote:

Orijinalden alıntı: BlindGuardianNN

ne fark eder ha q ha f mülakata girerken bile q klavye kullandırıyorlar yani tuaf geldi açıkcası ,q kullanmak günah sanki tamam güzel F Türkçe karakterlere daha uygun tamam da ne yapalım, okulda bile q öğretiyorlar hangi internet kafeye gidersen git hepsi q, f ye çevirse internet cafe batar,ölmessiniz merak etmeyini kimse madalya da vermiyor parada vermiyor çok basit ve gereksiz birşey, öğrenirseniz yanınıza kar, ama olmasada bu çekişmeyi bilmeden önceki yaşamınıza devam etmenizde bir sakınca yok

Hocam daha rahat ve hızlı yazmak varken neden daha yorucu ve yavaş yazmayı tercih edeyim ki?

Yani tabii ki dünya şampiyonu olma amacım yok ama surekli klavyeyle iç içe olacağım için daha hızlı yazmayı isteyerek tasarruf etmeyi neden istemeyeyim?

Yani daha mantıklı olan dururken neden tercih etmeyelim?

Tamam Q klavyeyle de belli bir hızın ustunde yazılabilir ama daha yorucudur ve bilimsellikten uzaktır sadece piyasayı istila etmiş olması hasebiyle halla kullanılıyor.F klavye hem daha bilimsel hem de milli klavye işte on parmak için onu öğrenmek daha mantıklı geliyor.

Ayrıca yazdığım gibi F klavye sadece turkce için değil İngilizce,fransizca gibi diller içinde daha hızlı yazmayı sağlar.İnternet kafede 10 sn suren bir işlem ile f klavyeye cevirebilirim klavyeyi o sorun değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: THESİMPSON

F Klavye öğren tavsiye ederim.Kitabı sağ tarafıma alır bakmadan bilgisayara aktarırım o dereceyim yani.Ayrıca f klavye öğrendikten sonra sistemden Q klavyeyi F klavyeye çevir takır takır kullan bi havası var sorma yanında birileri ile muhabbet ederken yazı yazıyorsun ya ağzı açık bakıyorlar.

• quote:

Hocam yazma açısından haklisiniz ama böyle uyumsuzluk sorunuyla olur mu diye kuskudayım.

Yani mesela bir yere gittiğimizde f klavyenin bilgisayarda olmaması gibi bir durum olamaz değil mi?Saniyeler içinde ayarlayabiliriz.

Yurtiçi, yurtdışı farketmeden işletim sistemi üzerinde turkce F ayarlayıp kullanabiliyorsak sorun yok.

Galiba oyunlarda sıkıntı olabiliyormuş, öyle çok oyun oynayan biri değilim ama en olmadı oyunlarda falan Q klavye kullanirim.

Ben şuan iki klavyeyi de aktif olarak 10 parmak kullanıyorum. Gittiğim yerde F yoksa yada ayarlayamayacağım kadar kısa ve acele bir işim varsa Q kullanıyorum. F klavye öğrenmesi ve geliştirmesi Q dan kat kat hızlıdır. Çok fazla üstüne düşmediğim halde öğrenmesi dahil 1 ayda 10 parmak F yazıyordum. Kas hafızası diye bir olay var. Pratik yaptıkça oturur.

• Gaming klavye kullanıyorum çok ii

• Ghetto Bird kullanıcısına yanıt
    Ne farkı oluyor hocam?

• takıldıgınız şeylere bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_DoMiNo

quote:

Ben şuan iki klavyeyi de aktif olarak 10 parmak kullanıyorum. Gittiğim yerde F yoksa yada ayarlayamayacağım kadar kısa ve acele bir işim varsa Q kullanıyorum. F klavye öğrenmesi ve geliştirmesi Q dan kat kat hızlıdır. Çok fazla üstüne düşmediğim halde öğrenmesi dahil 1 ayda 10 parmak F yazıyordum. Kas hafızası diye bir olay var. Pratik yaptıkça oturur.

Hocam son bir soru sorayım.

F klavyenin olmadığı çok yer oluyor mu?Yani en olmadı ayarlanması lazım onun bile olmadığı yerler var mı varsa ne kadar fazla?

Q klavyeyi anca bakarak yazarım 10 parmak baka baka

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: By_DoMiNo

quote:

Hocam son bir soru sorayım.

F klavyenin olmadığı çok yer oluyor mu?Yani en olmadı ayarlanması lazım onun bile olmadığı yerler var mı varsa ne kadar fazla?

Q klavyeyi anca bakarak yazarım 10 parmak baka baka

Gittiğim hiçbir yerde F dizilimli klavye yok. Olanlarda 15-20 tl lik standart klavyeler. Multimedia yada mekanik klavye kullandığım için özellikle F dizilimli klavye aramıyorum. Zaten 10 parmaktan kastım tuşların yerini bilmek. Bu yüzden fiziksel olarak klavyenin tuşlarının üzerinde hangi harf olduğu önemli değil benim için. Şöyle bir endişen olabilir. F i öğrendim Q yazamam yada çok zorlanırım diyorsan öyle bişey yok. Dediğim gibi 2 sinide çok rahat kullanıyorum. 2 klavyeyi bir arada kullanmak şöyle sorun olabilir. Çok ileri seviye F yada Q yazıyorsanız eğer 2 klavyeyi karışık kullanmak hızınızı etkileyebilir. Kısaca özetlemem gerekirse F öğrenmen şuandaki Q klavyeni etkilemez.

• By_DoMiNo kullanıcısına yanıt
    Bir soru daha sormuş olacağım hocam ama yanlış anlaşılma oldu galiba.

F dizilimli klavye olup olmaması bence de önemli değil Q klavye dizilimk üzerinden de kullanırız ama ben direkt F klavyeye geçis yapılamayan yer var mı diye sormuştum.Yani işletim sistemi üzerinden F klavyeye alınmayan bir bilgisayar ile karşılaştınız mi, F klavyeyi tanımayan bir bilgisayar?Böyle bir durum varsa o durumlarda mecburen Q klavye kullanmak gerekir, uyumsuzluk derken bunu kastediyorum.Eğer bu durum çok olmuyorsa Q klavyeyi bilmesek bile hiç sorun olmaz galiba.

Yoksa dediğiniz gibi illa F klavye dizilimi olmasına gerek yok, harflerin yeri bilindiği icin Q klavye üzerinden de yazılabilir o dert değil.

• F i öğrememe sebebim q ya alışmış olmam değil wasd siz yaşayamayacak olmamdır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 sene evvel zabit katipliği için klavye testine girmistim. 3 dakikada 90 mi 120 mi 180 mi oyle bir sayida kelime yazmak gerekiyordu.

Ben 3 kelime fazla yazmistim ayni salonda f kullanan biri benim 2 katima yakin yazmisti biri de ondan biraz az yazmisti yine f ile.

O zamana kadar o kadar fark edecegini bilmiyordum ben acikcasi ama f klavye q klavyeye basar amiyane tabirle

• Alman çoban köpeği

• quote:

Orijinalden alıntı: Sast

6 sene evvel zabit katipliği için klavye testine girmistim. 3 dakikada 90 mi 120 mi 180 mi oyle bir sayida kelime yazmak gerekiyordu.

Ben 3 kelime fazla yazmistim ayni salonda f kullanan biri benim 2 katima yakin yazmisti biri de ondan biraz az yazmisti yine f ile.

O zamana kadar o kadar fark edecegini bilmiyordum ben acikcasi ama f klavye q klavyeye basar amiyane tabirle

Hocam F klavyenin ustunlugu çevreden, katıldığı yarışmalardan falan goruyoruz.Dusununce bile mantık olarak bu sonuca varılıyor zaten, en çok kullanılan harflerin en aktif parmaklara verilmesi olsun, ünlüleri bir yana ünsüzleri bir yana toplaması ve yükü iki ele dağıtması olsun kesinlikle en bilimsel klavye.

Ama Q klavye piyasayı öylesine işgal etmiş durumda ki kendine yer bulamıyor F klavye.Oyunlar falan direk Q klavye ye odaklı çıkıyor.Tutorial direk Q klavyeye göre oluyor mesela.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.