Şimdi Ara

F klavye mi Q klavye mi?(Efsane kapışma) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
3
Favori
5.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Akinci

F klavye konusuna 10 yıldır dikkat çekiyorum.
    Sağcısından solcusuna, dindarından ateistine çoğu alışkanlıklarının kurbanı. F klavyenin bilimsel olduğunu kabul edenler bile klavyesini değiştirmek istimiyorlar.
    Çünkü insanları alışkanlıklarından vazgeçirmek çok zordur.

İmzama bakın ve F klavyenin serüvenini görün.

Hocam kesinlikle sizlere katılıyorum.Ama işte naparsın hocam alışmış kudurmustan beterdir diye boşa dememişler.

Bu arada hocam imzanızdaki sayfaya bir turlu erisemedim değişik bir hata veriyor.Sistem kaynaklı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V3tra -- 10 Kasım 2016; 11:13:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: recko

Her makine her zaman f klavyeye alınmıyor. Özellikle türkçe değil de ingilizce falan kurulan işletim sistemlerinde önce türkçe dil desteğini kurmak gerekiyor f klavyeye geçebilmek için buradan sıkıntı yaşarsınız belki yaşarsanız. Hani sırf f klavye değil türkçe q da yok o sistemlerde. Onun dışında q klavyenin evrenselliği tartışılmaz. Bu biraz da şey gibi konuşması, anlatması ingilizceden çok daha kolay diller var ama evrensel dil ingilizce sonuç itibariyle.

Onun dışında f klavyenin çok daha kullanışlı olduğu bariz bir gerçek o konuda birşey demiyorum cidden hızlı yazmaya ihtiyacınız varsa kullanın derim. Ama benim gibi günlük işlere kullananlar ya da oyuncular için q klavye yeterli fazlasıyla

Hocam aslında ben çok seri yazmaya ihtiyacı olmayanların bile kullanması taraftarıyım.Yani konforlu araç varken neden kulusturu tercih edelim ki.İste tek sebep yaygın olması, piyasayı işgal ediyor olması.

Yani tabii çok hıza gereği olmayan Q da kullanabilir ama illa hızlı yazmak isteyenler F kullansın diye bir şey de yok.Hem milli klavye hem daha bilimsel.Yaygınligi inşaallah yavaş yavaş sağlarlar çünkü gerçekten daha mantıklı olduğu halde insanlar Q klavyeye alışmış ve birakamiyorlar.Daha önce de yazdığım gibi oyunlar falan hep Q klavye odaklı oluyor.

Hocam İngilizce benzetmesi biraz olayın dışında olmuş bence.Yani dil ve klavye ayrı konular.Dil için bir karşılık bulmak gerekir ama klavye de olmasa bile en iyisi olabilir.Yani öyle bir durumda bizim turkce yi bırakıp İngilizceyi ana dil yapmamız gerekir mesela o daha fazla kullanılıyor diye.Ama diğer konularda size katiliyorum.

• Tabiki F klavye. Ben 1 ayda iğrendim. Şuanda 3 dk da ortalama 190 kelime yazıyorum. Katiplik için öğrenmiştim ama katiplik kısmet olmadı. Normal hayattada işime çok yarıyor. Zamandan çok tasarruf yapıyorsun.

• F klavye ile oyun oynarken sıkıntı çıkıyor bazı oyunlarda tuşlar ayarlanmıyor

• Hocam her aldigin bilgisayar Q klavye. Kimse F klavye kullanicam diye yaninda koca bir klavye tasima. Q klavye bir bilgisayarda F klavye tuslarinin yerlerini ezbere ogrenmek 40 gunden fazla vakit alir onunla da kimse ugrasmaz. Ben 13 senedir Q klavye kullaniyorum harfleri soksen ben bile bazen karsitiririm.
  • Gereksiz bir konu kim neye alistiysa onu kullanabilir ben q 10 parmak kullaniyorum hicbir zamada f veya baska bir klavye ihtiyaci hissetmedim. Dk da 120 kelime gayet yeterli

• Optimus maximus alabilirsin. Hangisini istersen ona ayarlarsın sıkıntı olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saveyourself S kullanıcısına yanıt
    İşte f klavyede sıkıntı çekmezsin. Bende F kullanıyorum. Laptobum Q klavye. Ayarlardan Q klavye yi F e çeviriyorum. Zaten harflerin yerini ezberlediğim için sıkıntı olmuyor. Yani Laptoplarin birçok klavye nin Q olması hiçbir sıkıntı doğurmuyor.

• oyun için q klavye, geriye kalan her şey için f klavye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: messevim

İşte f klavyede sıkıntı çekmezsin. Bende F kullanıyorum. Laptobum Q klavye. Ayarlardan Q klavye yi F e çeviriyorum. Zaten harflerin yerini ezberlediğim için sıkıntı olmuyor. Yani Laptoplarin birçok klavye nin Q olması hiçbir sıkıntı doğurmuyor.

Fark ne anladim ister Q olsun ister F olsun ister J klavye olsun. Olay harflerin yerlerini ezberlemek demekki bende ezberleme kapasitesi yok. O yuzden F`e gecersem hepten bocalarim. Cogu insan da yeri geldiginde klavyeye bakip yaziyor hic bakmadan yazan pek gormedim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saveyourself

quote:

Orijinalden alıntı: messevim

Fark ne anladim ister Q olsun ister F olsun ister J klavye olsun. Olay harflerin yerlerini ezberlemek demekki bende ezberleme kapasitesi yok. O yuzden F`e gecersem hepten bocalarim. Cogu insan da yeri geldiginde klavyeye bakip yaziyor hic bakmadan yazan pek gormedim ben.

Hocam siz yazdıklarımızı okumamıssınız ki ama.Harflerin dizilimi tabii ki de onemli.

Ezberleyip gecmek değil olay.Q klavye özellikle yavaş yazmak için tasarlanmış bir klavye isterseniz arastırıp nedenini görebilirsiniz.Daktilo zamanında hızlı yazınca sıkışıyormuş adam da hızı azaltmak için tasarlanmış.

F klavye de ise ünlü harfler bir yana ünsüzleri harfler bir yana toplanmış halde, en çok kullanılan harfler en aktif parmaklara verilmiş durumda.Boylece yorulmadan daha rahat ve hızlı yazma olanağı sağlar.Sadece turkce için değil İngilizce,fransizca gibi diller içinde uygun bir klavyedir.Sadece turkce olarak dusunmeyin.

Hiç bakmadan yazan birsuru insan var hocam siz nasıl görmediniz hayret

• biz q klavyeye alıştık. q klavye derim geçerim. ondan iyisi yok.
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Kimseye Q klavyeyi bırakın hemen F klavyeye geçin demiyoruz.İnsanların F klavyeye gecmeme sebebi alışmış olmaları zaten.

Konu gereksiz falan değil.Kendi adına bazı çekincelerimi sordum ve cevap aliyorum.120 kelime yaziyorsanız devam edebilirsiniz, zaten olay sadece hızlı yazmak değil ama neyse...

Zaten kimse Q klavye de çok yavaş yaşıyorsunuz diye iddia etmiyor.Ama siz eğer F klavye kullanıyor olsanız daha az yorularak daha hızlı yazabilirsiniz bunu anlatıyoruz.Tabii dediğim gibi bu illa F klavyeye geçin demek değil.Ben sıfırdan klavye seçimi yapacağım için klavyeleri karşılaştırıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: TriploitMezun

F klavye ile oyun oynarken sıkıntı çıkıyor bazı oyunlarda tuşlar ayarlanmıyor

İşte hocam tek sıkıntı o.Cok sık oluyor mu bu?

En olmadı o zamanlar Q klavye kullanırsınız zaten fiziksel klavye Q dizilimli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V3tra -- 10 Kasım 2016; 13:47:31 >
  • aslında f klavyeyi hep kullanmak istemişimdir fakat üşeniyorum. bigün öğrenirim heralde
  • Bilgisayara iki klavye tanımlayın (f ve q) sorun çıkaran oyunlarda ctrl+shift yapın q'ya geçer sıkıntısız oynarsınız.
  • V3tra kullanıcısına yanıt
    Buyrun
    F VE Q KLAVYE KARŞILAŞTIRMASI

https://forum.donanimhaber.com/m_5751161/tm.htm
  • V3tra kullanıcısına yanıt
    Hocam kodlama script yazmak vs icin bicilmis kaftan resmen. Gunluk hayatta kullanmadigimiz ,./<>;':"[]{}-=_+*() bu gibi sembolleri cok daha rahat kullanabiliyoruz
  • F kullan ekstra olsun, Q kullanmak tembelliktir, F kullanırsan bilim adamı bile olursun, bak ünlü isimlere hepsi F kullanmıştır
  • Hocam bir arkadaş kodlama yaparken o kadar hıza gerek olmuyor demişti.

Şimdi turkce F, turkce Q dan daha hızlı yazmayı sağlıyor.Eger o kadar hıza gerek olmuyorsa turkce F klavye de kodlama yapmak çok zor olur mu?

Bir de bu konuda şunu dusunmustum eğer çok gerke olursa F klavyenin ana dizilimine sadık kalıp turkce karakterleri çıkartarak yerine o kodlama işaretlerini koysak nasıl olur?Bu çok bireysel bir klavye oluyor ama iste.Yeni bilgisayarlarda kullanma imkanı hiç olmaz.İng Q bu konuda avantajlı olur maalesef.

Bu konu daha çok can sıkıyor aslinda.Siz mesela turkce Q ile kodlama yapan birine göre ne kadar avantajlı oluyorsunuz?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.