Şimdi Ara

F klavye mi Q klavye mi?(Efsane kapışma) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
3
Favori
5.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: qx5

10 Parmak F klavye yazmayı öğrenmek için yapacağınız en büyük hata gidip F klavye almaktır. 10 parmak yazmayı öğrenmek için klavyenin üzerine bakıp tuşların yerini öğrenmek yerine harflerin yerlerini parmaklarınıza öğretmeniz gerekiyor. Tıpkı bisiklete binmeyi öğrenir gibi parmaklarınıza tuşların yerini öğreteceksiniz. Ben 1999 yılından beri aktif bilgisayar kullanan biri olarak yılların getirdiği Q klavyede hızlı yazıma ulaşmıştım ancak yinede on parmak yazmak değildi benimkisi çünkü azda olsa klavyeye göz ucu ile bakmak zorunda kalıyordum. Öyle ki yanda ki bir metine bakıp bilgisayara yazmak F klavyede ki klavyeye ve aynı anda monitöre bakmadan sadece metine bakarak yazmak imkansız gibi bir şeydi. Ancak vakti zamanında katiplik için köklü bir değişiklik yaparak F klavyeyi on parmak öğrenmek istedim ve öğrendim. Bunun içinde önce laptop'ın Klavye seçeneklerine F klavyeyi ekledim ve internette ki hotkey 10 parmak yazım programını kullandım. Programda ki dersleri sıra ile yaparak kısa sürede tuşların yerini parmaklarıma öğrettim.

Benim zihnimde iki klavye mevcut, birisi görsel olarak yıllardır kullandığım Q klavye diğeri ise ellerimin öğrendiği on parmak F klavye.

Cep telefonu kullanırken mecburen Q klavye kullanıyorum çünkü gerçekten F klavyeyi görsel olarak bilmiyorum :))

F klavye için çalıştığım programın linki:http://www.inddir.com/hotkey-10-parmak/

Hocam haklisiniz ama işte ben surekli turkce yazılar yazacak olsam, katip olacak olsam veya gazeteci falan olsam doğrudur.Benim işim kodlamayla ve İngilizceye olacak.

İngilizce için bile F klavye de hızlı yazılıyor biliyorum ama kodlama için gereken []{} işaretleri gibi işaretlerin konumu hiç uygun değil maalesef.

Yani bilemedim ya bu nedenle İng Q klavye ogrensem mi diye dusunuyorum.

Yani olay şu:

Yazım hızı ve konforu

F Klavye>İng Q(tr karakterler yok tabii)>Turkce Q

Kodlama için

İng Q>Turkce F>Türkçe Q

Ayrıca şöyle bir şey var galiba.F klavye turkce için gerçekten bu iki klavyeye fark atabilir ama İngilizce olduğun da belki kıl payı İng Q klavyeyi geçer.Cunku İngilizce de çok kullanılan bazı karakterler F klavyede sağ koseye yığılmış durumda.Yani konfor duser.

Q klavyede de on parmak yazabilirim bakmadan o dert degil bence.

Yani durum bu hocam F klavye kullanmak istiyorum ama işte benim işime çok gelmeyecek galiba.Eger surekli turkce makale yazan biri falan olsam kesinlikle F tercihin olurdu.Ama isim İngilizce ve kodlama olacağı için İng Q en mantıklı secenek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cem650 kullanıcısına yanıt
    Neden geçtiniz hocam?Ve siz ne dusunuyorsunuz klavyeler konusunda?

• V3tra kullanıcısına yanıt
    e şimdi ortamda tüm klavyeler q klavye bir yere gidiyorum klavyeyi f ye çevirmeye uğraş çevirmesen kullanmasın zor... dedim böyle olmayacak q klavye öğreneyim dedim ve öğrendim.

f klavyeyi kitaptan öğrendim.

q klavyeyi programla öğrendim.
  • cem650 kullanıcısına yanıt
    Yazım hızı falan ne durumda hocam?

iyi gayet hızlı yazıyorum...
  • ProVival P kullanıcısına yanıt
    O konuda net bir bilgim yok maalesef hocam.Sadece katıldığı yarismalarda derece elde ettiğini biliyorum.

Biraz araştırırsanız derece kıran kişinin ismini de bulabilirsiniz ama ben dk da şu kadar kelime diye net bir bilgi okumadım.

• Q Candır gerisi heyecan işin şakasını bırakmak gerekirse alışkanlık ile alakalı bu
  • Lisede daktilo dersinde F klavye kullanıyorduk.
    Gayet hızlı ve kullanışlıydı.
    Şimdi pek aramıyorum Q alışkanlık oldu ama yazım işi çok olanlar için mutlaka tavsiye ederim.
    107 kelime diye gördüm az geldi baya f klavye bu kadar iyiyse çok daha fazla kelime yazmaları gerekirdi . Bana göre F klavye insana etki etmiyor en işlek harfler güçlü parmakların altında demişler klavyeyi iyi kullanan birisinin tüm parmakları güçlüdür zaten . Yeni kullanmaya başlayana F klavye verebilirler belki
    O zaman verdiğim program ile Q klavye 10 parmak yazmayı öğrenmeniz faydanıza olacaktır. Zaten maksat klavyeye bakmadan monitöre odaklanarak yazmak olacağından, kullandıkça parmaklarınız güçlenecek ve buna bağlı olarakta yazma hızınızda gelişecektir. Tercih sizin dediğim gibi sizin amacınız klavyeye bakmadan yazmak olmalı ve bu doğrultuda programı kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProVival

107 kelime diye gördüm az geldi baya f klavye bu kadar iyiyse çok daha fazla kelime yazmaları gerekirdi . Bana göre F klavye insana etki etmiyor en işlek harfler güçlü parmakların altında demişler klavyeyi iyi kullanan birisinin tüm parmakları güçlüdür zaten . Yeni kullanmaya başlayana F klavye verebilirler belki

Hocam öncelikle 107 kelime olduğunu sanmıyorum.Link verebilir misiniz?

Ayrıca hocam yapmayın Allah aşkına.Ne kadar kullanırsanız kullanın bir serçe parmak bir isaret parmağı asla olamaz.Serce ve yüzük parmak ne kadar fazla kullanımda olursa o kadar yorulursunuz yani gidin deneyin isterseniz.Surekli orta ve işaret parmağı kullanarak yazın sonra gidin diğer parmakları kullanın hangisinde daha rahat ve hızlı yazıyorsunuz sonuç şimdiden belli zaten.

Sadece o da değil ünlü harfler bir tarafta ünsüz harfler bir tarafta toplanmış bu sayede bir ele fazla yük binmiyor.Bir el inerken bir el kalkıyor bu da performansı bir hayli arttırıyor.

Hocam çok yaygın değil falan deyin o zaman baş tacısınız kimse laf etmez ama F klavyenin o sistemi hıza veya konfora etki etmez demeyin.Elestirin evet ama lütfen mantıklı eleştirin.

Ki zaten yarismalarda birinci olmaktan bahsediyoruz birçok dilde hemde.Bu zaten klavyenin başarısını gözler önüne sererken çok etki etmez demek akıllıca değil bence.B bilimsel klavye diye boşa bas bas bagırmıyorlar.Senelerdir Q kullanan birine F verin hızı daha da artacaktır net.Bu su götürmez gerçek ama ben sırf kodlama için inq Q ogrenecegim.Yoksa kesinlikle F ogrenirdim.

Q klavye kullaniyorum bende . Testlerde yaklasik dakikada 120 kelime yaziyorum . F klavye iki elini duzgun kullanamayana yardimci olur bence .d

http://mobil.hurriyet.com.tr/f-klavye-ucan-parmaklari-rekordan-rekora-kosturdu-25493710 burdan gordu

Ben hiza etki etmez demedim kullanabilenlerin hizina etki etmez dedim klavyeye yeni baslayan f de hizli yazabilir ona lafim yok ama benim gibiyse f klavye iskence gibi gelebilir :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProVival -- 12 Kasım 2016; 2:35:24 >
  • Q tabikide adamım

• quote:

Orijinalden alıntı: ProVival

Q klavye kullaniyorum bende . Testlerde yaklasik dakikada 120 kelime yaziyorum . F klavye iki elini duzgun kullanamayana yardimci olur bence .d

http://mobil.hurriyet.com.tr/f-klavye-ucan-parmaklari-rekordan-rekora-kosturdu-25493710 burdan gordu

Ben hiza etki etmez demedim kullanabilenlerin hizina etki etmez dedim klavyeye yeni baslayan f de hizli yazabilir ona lafim yok ama benim gibiyse f klavye iskence gibi gelebilir :D

Hocam verdiğiniz link 1965 te elektrikli daktilo ile kırılan rekor :)

İşte size karşı çıktığım noktada o zaten.Kullanabilen biri için bile hıza etki eder.Hiza etki etmez dediniz derken "zaten alışmış olanlar için etki etmez" demenizi kastetmistim.

Uzun seneler Q kullanan biri F klavyeye geçerse hızı ve konforu artar.Yani yeni başlayan için ne kadar etkiliyse aynı şekilde uzun seneler Q kullanan biri içinde etkili.Deneyin diyecem ama o iş yaş biraz

Neyse hocam uzatmanın alemi yok 120 kelime zaten gayet yeterli ama mesela F klavye de yazmak daha rahat olurdu ve az yorulurdunuz.Tabii bu F e geçin demek değil 120 kelime yeterli bir hız zaten.

Haklisiniz ben f klavyeyi denemek istedim ama cogu parmagim islevsiz kaldi 10 parmak yazanlarin hizini arttirabilir ben 7 8 parmak kullaniyorum :D

• 6 parmak q klavye yetiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: V3tra

Hocam o açılmadan önce Q kullanma işi de ayarlanabiliyormus galiba.

Ben bir de şeye takıldım bilgisayar okuyanlar arasında böyle olan kişiler var mı?Yani F klavye kullanmam bir sorun yaşatır mi bana okul zamanında?Veya yurtdışında falan?

YAŞATMASI MUHTEMEL ÇÜNKÜ OKUL İNSANI COGU KONUDA KISITLIYOR LAB EXAM FALAN OLUR ONUNE Q KLAVYE VERECEKLER. HEA KENDİ F KLAVYENI GOTURUR USB DEN BAGLAR YAPARSIN AMA EK İŞ YANİ. MÜLAKATA FALAN GİRERSİN YA DA HER SEY OLABİLİR STANDARTA UYMAK LAZIM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: affiliation

quote:

Orijinalden alıntı: V3tra

Hocam o açılmadan önce Q kullanma işi de ayarlanabiliyormus galiba.

Ben bir de şeye takıldım bilgisayar okuyanlar arasında böyle olan kişiler var mı?Yani F klavye kullanmam bir sorun yaşatır mi bana okul zamanında?Veya yurtdışında falan?

YAŞATMASI MUHTEMEL ÇÜNKÜ OKUL İNSANI COGU KONUDA KISITLIYOR LAB EXAM FALAN OLUR ONUNE Q KLAVYE VERECEKLER. HEA KENDİ F KLAVYENI GOTURUR USB DEN BAGLAR YAPARSIN AMA EK İŞ YANİ. MÜLAKATA FALAN GİRERSİN YA DA HER SEY OLABİLİR STANDARTA UYMAK LAZIM.

Hocam o isi direk bilgisayardan ayarlayarak da halledebiliriz illa klavye tasimamiza gerek kalmazdi.Ama her neyse artik kodlama icin Eng Q ogreneyim dedim.Bunu da su an oradan yaziyorum.

Tesekkur ederim cevap verdiginiz icin.

• Ben F Klavye ile on parmak öğrenmediğim için çok pişmanım. Ama yazılım işi ile uğraşacaksan Q Klavye tercih değil zaruret sanırım.
  • 4 5 sene q klavye kullandım sonra f e geçtim. 10 parmak f kullaniyorum, kesinliklikle cok rahat parmaklar alıştı klavyeye bakmadan hızlı bir şekilde istedigimi yazıyorum. Kullanmam gereken bilgisayarlara denetim masasindan f klavye ekleyip oyle yazıyorum sorunsuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.