Şimdi Ara

F klavye mi Q klavye mi?(Efsane kapışma) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
3
Favori
5.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • F klavye diyen pmden tel atsın yarın kapışak ağzının ortasına vuramm
  • Bizde aile geleniği kendimi bildim bileli f kullanırım nnem babam öyle öğrenmiş evdede f klavyeye devem ettiler bende hep f kullandım bunu yazarkende f klavye kullanıyorum.Ancak telde q klavye kullanıyo olmam parmağımda ciddi problemlere yol açtı gibi çok karıştırıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: V3tra

Bir soru daha sormuş olacağım hocam ama yanlış anlaşılma oldu galiba.

F dizilimli klavye olup olmaması bence de önemli değil Q klavye dizilimk üzerinden de kullanırız ama ben direkt F klavyeye geçis yapılamayan yer var mı diye sormuştum.Yani işletim sistemi üzerinden F klavyeye alınmayan bir bilgisayar ile karşılaştınız mi, F klavyeyi tanımayan bir bilgisayar?Böyle bir durum varsa o durumlarda mecburen Q klavye kullanmak gerekir, uyumsuzluk derken bunu kastediyorum.Eğer bu durum çok olmuyorsa Q klavyeyi bilmesek bile hiç sorun olmaz galiba.

Yoksa dediğiniz gibi illa F klavye dizilimi olmasına gerek yok, harflerin yeri bilindiği icin Q klavye üzerinden de yazılabilir o dert değil.

Windows 7 ve üstü bütün işletim sistemlerinde Denetim Masası> Bölge ve Dil ayarları kısmından F klavye ekleniyor. Mac ve Linux hakkında bilgim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolf Larsen

F klavye diyen pmden tel atsın yarın kapışak ağzının ortasına vuramm

Hocam kaç kelime yazıyorsun dakikada?

Ayrıca burada kişisel özellikler devreye giriyor.Sizin f klavye kullanan halinizle kapismaniz lazım eminim f haliniz çok daha seri olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam telefona f klavye yukleyin vardı uygulaması galiba

• Hem Q hem de F klavyeyi seri şekilde kullanabiliyorum. Yani bazı karışık kelimeler hariç klavyeye bakmadan yazabiliyorum.

Ayrıca sürekli kullandığım bilgisayarımda F klavye kullanıyorum ve bugüne kadar hiç bir oyunda veya programda sıkıntı yaşamadım. (Windows öncesi işlemlerde ezberimdeki Q klavye tuşlarına basıyorum)

F klavyede ellerim mümkün olduğunca sabit kalırken rahatça yazabiliyorum ve bu çok keyif veriyor. Ama Q'da ellerim devamlı hareket halinde bir süre sonra yoruyor. F klavyedeki yazım hızım da Q'ya göre gayet iyi.

Ayrıca niye insanlar ısrarla Q klavye istiyorlar anlamıyorum. Yani aklıma herhangi bir sebep gelmiyor. Halbuki F klavye alsalar bir kaç günde alışırlar ve "yazmak" ne demekmiş bizzat tecrübe ederler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 9 Kasım 2016; 22:40:18 >

• Q cunku WASD

• F klavye konusuna 10 yıldır dikkat çekiyorum.
    Sağcısından solcusuna, dindarından ateistine çoğu alışkanlıklarının kurbanı. F klavyenin bilimsel olduğunu kabul edenler bile klavyesini değiştirmek istimiyorlar.
    Çünkü insanları alışkanlıklarından vazgeçirmek çok zordur.

İmzama bakın ve F klavyenin serüvenini görün.
  • Okumadım ama wasd tuşlarını hiçbir şeye değişmem.
  • F-G tuşları yanyana ve en başta olduğundan dolayı tehlikeli bir durum. FETÖ'cü diye almasınlar içeri. Malum adliyede kullanılan araçların plakaları FG diye cıngar çıkarmışlardı.

http://www.hurriyet.com.tr/adliyede-fg-plaka-operasyonu-40204932
  • F klavye ile turkce icin konusuyorum alisirsan q dan daha hizli yazarsin ama evrenselligi tartisilir pek f klavye kullanan bulamazsin

• Q Klavyeye alıştığım için Q diyorum. Günlük kullanımda daha hızlı olmak için de F öğrenmekle uğraşamam bu saatten sonra

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • F klavye de çeşit yok. Onun dışında güzel.

• Her makine her zaman f klavyeye alınmıyor. Özellikle türkçe değil de ingilizce falan kurulan işletim sistemlerinde önce türkçe dil desteğini kurmak gerekiyor f klavyeye geçebilmek için buradan sıkıntı yaşarsınız belki yaşarsanız. Hani sırf f klavye değil türkçe q da yok o sistemlerde. Onun dışında q klavyenin evrenselliği tartışılmaz. Bu biraz da şey gibi konuşması, anlatması ingilizceden çok daha kolay diller var ama evrensel dil ingilizce sonuç itibariyle.

Onun dışında f klavyenin çok daha kullanışlı olduğu bariz bir gerçek o konuda birşey demiyorum cidden hızlı yazmaya ihtiyacınız varsa kullanın derim. Ama benim gibi günlük işlere kullananlar ya da oyuncular için q klavye yeterli fazlasıyla

• Q iyidir iyi, fazla şova gerek yok F falan
  • Kullandığım q klavyede türkçe karakter bile yok Bunlar hikaye başka birşey değil. Tüm dünyada bir biz mi akıllıyız
  • Ben US Q kullaniyorum ikisinden de iyi. Zaten senelerce turkce q kullanmaktan tuslarida ezberledim gerekli yerde win+spacebar hop klavye dili turkce

• F klavyede hiç oyun oynadın mı? Q klavye ile WASD araba sürebiliyorken, F klavye sayesinde 2 elimle araba sürüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Lich King

Ben US Q kullaniyorum ikisinden de iyi. Zaten senelerce turkce q kullanmaktan tuslarida ezberledim gerekli yerde win+spacebar hop klavye dili turkce

Hocam neden ikisinden de iyi dediniz?Sonuçta turkce karakterler dışında kalan tuşlar turkce Q ile aynı değil mi?F klavye bu sayede daha mantıklı oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: furky41

F klavyede hiç oyun oynadın mı? Q klavye ile WASD araba sürebiliyorken, F klavye sayesinde 2 elimle araba sürüyorum

Hocam işte tek dert o olur belki ama oyunlarda da Q klavyeye donerim ne olacak.

Ama sorun olmuyor diyenler de var.Hangi oyunlarda yaşıyorsunuz bi sorunları?Klavyeyi F ayarladiktan GUİE tuşları WASD yerine geçmiyor mu?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.