Şimdi Ara

F/P AM4 ANAKART ANA KONU (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
12
Favori
10.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
    ilk önce sikayeti yapan benim forum da sikayet etmeden işlem yapılmaz konum da kavga çıktıgını ve gereksiz mesajların kaldırılmasını talep ettim forum yönetiminden
  • MSI B450M PRO-M2 MAX kullandığım bir anakart.
    3 set topladım ryzen 5 3600 ve ryzen 5 3600x de memnunum.
  • MasquraiT kullanıcısına yanıt
    Eczane sektörüne otomasyon yapan firmanın teknik servisindeyim.
    Kullandığınız eczane yazılımı sql veri tabanlıdır.eczanem,botanik,havan bunlardan birisidir sanırım tabi 15 tane eczane yazılımı var.
    sql veri tabanla bir server da performans olarak ramlerin mhz leri önemli bu istisnayı atlamayın.
    Diğer bir husu bilgisayarlarınız i5 yazmışsınız ama hangi nesil ve ne zaman alındığınıda bilmek gerek.
    Mevcut bilgisayarlarda ssd var mı yada m2 mi ?
    Eczane sektöründe ortalama 5 yılda bir teknolojik yatırım yapmanız gerek.
    Mevcut durumları göz önüne aldığımızda b450 chipsetli bir anakart 4. nesil ryzen desteği sunacağını göz önünde bulundurarak bir sistem toplamınız size 5 yıl yeteceğini düşünüyorum.
    ssd nizi m2 alın,raminizi yüksek mhz alın.
    Takıldığınız husus olursa yardımcı olurum seve seve.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

ilk önce sikayeti yapan benim forum da sikayet etmeden işlem yapılmaz konum da kavga çıktıgını ve gereksiz mesajların kaldırılmasını talep ettim forum yönetiminden
    Kavga yok neden kavga edelim ki tüm gönderilerimde insanlara güzel güzel gayet seviyeli bir şekilde öneriler sunuyordum isteyen dinler istemeyen dinlemez kendi tercihleri he memnun kalmıyorlarsa yardımcı olmam olay bu ama bazı insanlar seviyeyi düşürene kadar herşey iyi gidiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 22 Temmuz 2020; 18:42:37 >
  • dgnzcn kullanıcısına yanıt
    1 mesaj sikayet edildi zaten admin gelip mesajları silicektir kasıtlı degildir

sizle alakalı bir durum degil

ben konularımla extra ilgilenen birisiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 22 Temmuz 2020; 18:44:14 >
  • quote:

1 mesaj sikayet edildi zaten admin gelip mesajları silicektir kasıtlı degildir

sizle alakalı bir durum degil

ben konularımla extra ilgilenen birisiyim
    Yok zaten bundan sonra hiç kimseye yardım filan etmeyeceğim öneride de bulunmayacağım, insanlara kibarca yardım etmeye çalış sonra seviyesizce kelimelere maruz kal üstelik yetmezmiş gibi bir de şikayet edil.
  • dgnzcn kullanıcısına yanıt
    dedigim gibi sizinle ilgili kasti bir durum degildir

bu konu 14 kişinin faworisinde dir ve siz yada ben boş bir mesaj attıgımız da o 14 fawori yapan kişiye bildirim gidiyor boş mesaj yerine yada ikili laf sokma yada vs olaylarda o arakdaşlar da bildirim gidiyor güzel tavsiye varsa ok ama 2 li tartışma vs kesinlikle engellemeye çalısırım kasti algılamayın iyi günler dilerim
  • algoritma kullanıcısına yanıt
    Hocam siz hangi firmadasınız bilmiyorum ama ben de Eczanem otomasyon programını kullanmayı düşünüyorum. Daha önce başka bir eczanede 2. eczacıydım, artık kendi yerimi açıyorum Allah nasip ederse. Oradakiler sanırım 4. nesildi. All in one pc lerdi. Daha 1 sene oldu alalı ama ciddi anlamda performansları düştü bilgisayarların illallah dedirttiler.

Kendi yerimde kullanacağım bilgisayarlarda kingston a2000 nvme m.2 ssd kullanacağım. tüm yazılanları değerlendirdim ve kafamda şu şekilde 2 sistem kurdum:

1- Terminal Bilgisayar

-r5 3400g
    -Asrock b450M Pro 4
    -Kingston a2000 500gb ssd
    -A4-Tech KM-72620D mause klavye set
    -Evde 1 tane fazladan kasam var kasa o
    -High Power 400w 80+ bronze PSU
    -2*8 gb 3200 mhz ram
    -21 inç civarı IPS çerçevesiz monitör

2- Ana Bilgisayar

-r9 3900x
    -Asus Prime-x570-P
    -Kingston a2000 500gb ssd
    -A4-Tech KM-72620D mause klavye set
    -Ekran kartına net karar vermemekle beraber gt 1030 / rx550 düşünüyorum
    -High Power 500w 80+ bronze PSU
    -2*8 gb 3200 mhz ram
    -21 inç civarı IPS çerçevesiz monitör
    -Soğutması iyi bir kasa..

Bunlar 1 defa alınacak parçalar olduğu için baştan düzgün bir şey alayım uğraştırmasın istiyorum. Ondan dolayı kaliteden yanayım ama malum yeni açılıyorum masraf çok..

• MasquraiT kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.
    Tria eczane otomasyon firmasında çalışıyorum.
    Eczanem güzel bir programdır.Özellikle reçete ağırlıklı bir eczane açacaksanız eczanem ,botanik ikilisi daha makul oluyor.
    Eczanemin bazı fiyat politikalarından ve botanik programının kendini geliştirmesinden dolayı program değişimleri oluyor :)
    Eski eczanenizde ilk yaptıkları hata all in one pc tercih etmeleri olmuş. Zaten o pc lerde 3.5 inç birde hdd olması ayrıyeten bir hata.
    Bizdeki müşterilerde onları tercih ediyor ama client olanları.
    Malum monitör kasa yer kablama sorunu olmaması için.
    aldıkları all in one pc lere ssd takarak performasnlı hale getirdiklerim oldu.
    ama an pc kesinlikle kasa şeklinde olmalı.
    tercih ettiğiniz sistemde r9 3900x e hiç gerek yok çok abartı olmuş.
    terminal pc ler içinde m2 ssd ye hiç gerek yok iş yükünü ana pc yapıyor.
    sql serverin özelliği zaten ana pc işlemci ram hdd kullanmasıdır.
    size tavsiyem client pc leri normal ssd yapmanız 120 gb yeterlidir.
    ana pc r5 3600 m2 ssd yanına kesinlike sata hdd 3.5 koymanız ve sql yedeklerinizi buraya aldırmanız malum ssd lerde veri kaybı oldumu kurtarması imkansız gibi.
    b450 anakartta yeter.
    Bu şekilde ana bilgisayar size minimum 5 yıl gider zaten o zamana ddr5 vs çıkmış olur uygun görürseniz sisteminizi upgrade yaparsınız.
    bu parçaları dediğiniz parçaları da alsanız gereksiz olacaktır.
    sektörün içinde olan biri olarak tavsiyem bunlar olur.
    raminizi 2*8 değilde 8*4 32 gb şeklinde yapmanız daha iyi olacaktır
    yada dilerseniz 16*2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi algoritma -- 22 Temmuz 2020; 23:14:12 >

• Arkadaşlar bu

https://www.asus.com/Motherboards-Components/Motherboards/All-series/TUF-GAMING-B550-PLUS//

b550'nin sayfasına baktım baktım ama anlayamadım, uzak kalmışım bu işlerden. Şimdi biz bu anakarta iki tane nvme ssd takabiliyor muyuz (ince küçük olanlardan), yoksa bir tane mi?

• Bildiğim kadarıyla takılıyor ama slotkarın yanlızca biri pci 4.0 hızında çalışıyor diğeri 3.0.

Birden fazla takacaksanız ve hepsi pci-e 4.0 da verim almak istiyorsanız x570 lere bakın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babblebabble kullanıcısına yanıt

eger b550 anakart almayı düsnüyorsanız msı ürünleri tercih edin asus un ürünleri vrm olarakta faz yapısı olarakta msı ürünlerinin altında kalıyor iyi akşamlar dilerim

Babblebabble

• quote:

eger b550 anakart almayı düsnüyorsanız msı ürünleri tercih edin asus un ürünleri vrm olarakta faz yapısı olarakta msı ürünlerinin altında kalıyor iyi akşamlar dilerim

Babblebabble

+@hyperion hocam teşekkürler. Geçen Kasım ayından beri hep bakınıyorum da kararsızım hep, ortada bir şeyim yok sadece laptop'ım kaldı 1060'lı o kadar. Stoklar da malum. 3070'li bir sistem düşünüyorum beyler, yanına da bir gözlük. Ama baya uzak kalmışım, şimdi anladım  Bakıyorum herkes yurtdışından, amazon'dan bir şeyler alıyor.

edit : bu arada ev kullanımı ve oyun için alacağım, satmakla falan işim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 2 Şubat 2021; 21:37:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble

+@hyperion hocam teşekkürler. Geçen Kasım ayından beri hep bakınıyorum da kararsızım hep, ortada bir şeyim yok sadece laptop'ım kaldı 1060'lı o kadar. Stoklar da malum. 3070'li bir sistem düşünüyorum beyler, yanına da bir gözlük. Ama baya uzak kalmışım, şimdi anladım  Bakıyorum herkes yurtdışından, amazon'dan bir şeyler alıyor.

edit : bu arada ev kullanımı ve oyun için alacağım, satmakla falan işim yok.

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: ArmGass

Alıntıları Göster

Casper'dan hazır aldım hocam, kafam kaldırmadı parça takip etmeyi. Özellikle gpu açısından. Hazır olanında anakart ve işlemci biraz patates gibi (b460+i5 10400f). RAM hızı 2666'ya sabitmiş falan ama inş 2K'da darboğaz yaşamam. Yaşamasınız demişler ama bilemedim. GPU da RTX 3070. Yoksa var ya tam yazdıklarınız içimden geçendi ama artık siparişi verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 3 Şubat 2021; 15:20:34 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.