Şimdi Ara

Fabia,i20,Ibiza,Fiesta,Corsa,Punto (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
11.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GökAy54

Ah ah yurt dışında olmasam hepsni tekrar tekrar denerdim bi dönsem ülkeye 55 gün kaldı...

Bu arada uğur_yavuz çekmiyor derken gerçekten çok mu kötü, ben çok bir performans beklentisi olmayan biriyim, sonuçta 1,25 fiestaya razıydım onun kadar da mı gitmez bu arabalar...
    HER GÜN KARARIM DEĞİŞİYOOR. ZOR BU İŞ ZOR...

Dostum bende aynı mantıkla 1.2 Clio 3 almıştım, 200 kmh yapacak halim yok, 0-100 ünde önemi yok diye ancak, aracın bazen atak olması gerekiyor, özellikle tek şeritli yollarda sollamaya çıkmaya korkuyordum clio ile çünkü güvenemiyordum. Ayrıca rampalarda resmen bayılıyordu araba. Yakıtı iyiydi ama performans yerlerdeydi...

1,25 fiesta 980kg civarı olması lazım o kasa belki iyi performans verebilir ama astra / auris 1250-1300 km 1,33-1.4 motorlar yetersiz kalıyor bu kasalara. Ayrıca satarken de sıkıntı çekersin.

• Dostum;
    Tabi bir fikir olur mu bilmiyorum ama,
    Fiesta'nın 0-100 hızlanma 13.3 sn.
    Aurisin 0-100 13.1 sn.
    Astranın 0-100 13.7 sn.
    Bunlar tabi yukarıdaki araçların değerleri
    Clionun 1.2 sini bilmiyorum ama 1.5 DCİ Authentic 0-100 15.6 sn. Şimdi tabi Yukarıdaki İbizanın 0-100 11.7 sn. onunla baş edemez belki hızlanmada ama çok da baymaz gibi geliyor bana bilmem yanlış mı düşünüyorum.
  • Doğru vites ve devirde kullanırsanız bayılmaz gerektiğinde çok dik bir yokuşu dağ yolunu tırmanırken bir e atıp çıkıcaksınız. Ben Fiesta için konuşuyorum 1.25 motorla 1. viteste çıkamayacağı bir yer olduğunu sanmıyorum tabi ağır arazi koşulları hariç normal asfalt için konuşuyorum.

Gözünüz korkmasın bu 1.2 motorlar için aracı götürüyor test edebilseniz daha iyi anlayacaksınız.
  • Teşekkürler bilgi için...
    Bir de ben bu başlığı açtığımda elimdeki belli bir miktar ve aylık ödeyebileceğim taksit üzerinden araç alternatifleri belirlemiştim. Şimdi nerdeyse bütün firmalar birer birer balon ödeme kampanyaları yapıyorlar. İster istemez ben de alternatif yelpazesini genişletiyorum kafamda. (Bitim Kanlandı sanırım...) 2.el 13-14 binlik bir araba almaktan Corolla ve aurise kadar çıkmış durumdayım. Bugüne kadar son 2 aydır 0 ve 2. el olmak üzere neredeyse 50 kadar aracı her yönüyle teknik anlamda ve kronik arızaları konusunda ayrıntılı olarak incelemiş bulunmaktayım. Tabi bütün bunlar insanı iyice kararsızlaştırıyor. Şu an geldiğim noktada ne yapacağımı tamamen şaşırmış bir halde artık bütün baktığım arabaların fotoğraflarına anlamsız anlamsız bakmakla meşgul olmaktayım. Sonuç ne olacak bilmiyorum ama DH Forumları gerçekten değişik bakış açıları yakalamamda yardımcı oldu.

Ford Fiesta
    Toyota Auris
    Opel Astra Clasic III

Şu an en çok öne çıkan arabalar gözümde, açıkçası en ağır basan auris fakat istediğim modeli 40000 i geçiyor. Bu sefer yine kendi kendime "olum adam ol haddini bil!" diyorum ve Ford Fiesta'ya dönüş yapıyorum. Şimdi ben ne yapayım?

Araçta artık olmazsa olmazım,
    Otomatik Vites
    ABS, EBD, BA
    En az 4 hava yastığı
    4 cam otomatik
    Elektrikli aynalar
    Digital Klima
    Alaşım Jant
    Deri direksiyon simidi ve Vites Topuzu
    Sis farı
    MP3 Oynatıcı
    Metalik Renk

• Bu istedikleriniz Fiesta da titanium x versiyonu ve güvenlik paketi alırsanız fazlasıyla oluyor.

Güvenlik paketiyle 6 hava yastığı ve ESP geliyor. Ama bayilere sorup ögrenmeniz gerekiyor güvenlik paketi geliyor mu gelmiyor mu Türkiyeye çok az geldi şuana kadar.

Titanium x pakette sizin kriterlerinizin hepsini karşılıyor ve fazlası da var.

Hız sabitleyici
    Yagmur Far sensörü
    Elektrikli katlanan aynalar
    Lazerli arka karartma camlar
    Mercekli farlar

Bu donanımda 1.4 otomatik titanium x güvenlik paketli araç 36 bin tl civarına geliyor.
  • 36000 LİRA DA fiesta için çok geliyor bana yoksa dediğinizde haklasınız. fazla ödün vermeden bir üst sınıf araç alabiliyorsunuz.
    Ya da sadece otomatik vitesten ödün verip fiesta 1.4 i titanium da alınabilir x paketi ile beraber.

Otomatik vitesi kendimden ziyade eşim için istiyorum esasen yani ben vazgeçebilirim. O da henüz ehliyet almadığı için şu an ikisini de kullanamaz sonuçta. Olmazsa olmazlarımdan çıkarsam mı otomatik vitesi. Rahatlığı da ayrı bir güzel gerçi ama...
  • Yakıt tüketiminin yüksekliğini de göz önüne almalısınız fiesta yı otomatik düşünürseniz şehir içi tüketimi 9-10 litrenin altında olmayacaktır.Manuel vitesli olanı da 7.5 lt tüketim sarfediyor.

Dizel de de otomatik alma şansı olsaydı ozaman bu kadar düşünülmezdi yakıt.

Bu arada şunu da hatırlatıyım B segmenti otomatik aracın yakıt tüketimi C segmenti manuel aracın yakıt tüketime eş değerdir.
  • Yeni bir tablo yaptım. Seçeceğim araç bu listedekilerden biri olacak sanırım. Tabi listede ya fiyatından dolayı ya da donanımından dolayı kesinlikle seçmeyeceklerim de var ama bir değerlendirme için sanırım başkalarına da yardımcı olacaktır.

Fabia,i20,Ibiza,Fiesta,Corsa,Punto

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • Kalite ve donanım dengesi içerisinde kalite için hangi donanımlardan yada donanım için ne kadar kaliteden ödün verilebilir.
    Yanlış anlama olmasın burdaki markalar aslında kalite olarak birbirine yakın araçlar. Şöyle direksiyona bakınca hangi amblemi görmek istediğinizle alakalı sanırım biraz benim kastım.
  • Bravo ya bütçeniz yetiyorsa bu liste de en başta önereceğim araç o olur.Motor olarak donanım olarak tasarım olarak listedeki diğer araçlardan daha iyi.
  • Gökay kardeş,sana pm atmıştım okumamışsın gözüküyor.

Seninle benzer durumdayız aslında.Bende dizel diyordum bugün seat'a uğradık ibizalar 26400tl.Referans donanım işte bildiğin gibi,araç fena gözükmüyor,eksiği jantlar ve gövde rengi olmayan ayna-kapı kolları.Ama satış elemanı onları boyatırız sorun değil,geçen de bir arkadaşa boyalı verdik dedi.Jant da halledebiliriz dedi ama fiyatlarını sormadım bunların.İbiza'da dizel pahalı benzinli daha mantıklı.Teknik verileri güzel gözüküyor.Araç hakkında birkaç şey daha yazayım,iç mekan görüntüsü fena değil.Eskiden kötü bulurdum ama bugün hoşuma gitti diyebilirim.Oturma pozisyonu,koltuklar falan gerçekten hoşuma gitti.Direksiyon da öyle.Direksiyonun görünümü deri gibi ama deri değil.Yanda kol olarak hız sabitleyici ve müzik kontrolü var.Maalesef yol bilgisayarı yok.Ama göstergeler çok sportif geldi bana epey hoşuma gitti.O önden agresif görünüşü de eklenince gerçekten beğendim diyebilirim.Ama iç mekanda çoğunlukla sert plastik kullanılmış.Geçen haftasonu fiestayı incelemiştim böyle değildi diye hatırlıyorum ama emin olamadım.İbizada arka koltukların parçalı yatmaması,bütün halinde yatması da garip.Neyse çok sıkıntı değil ben genelde tek kişi kullanacağım için.

Eve gelince nete baktım 1.25 myfiesta 28.685,00 TL gözüküyor.Gerçi sen metalik renk park sensörü trafik seti 27000tl fiyat aldığını yazmışsın gerçekten iyi bir fiyat,liste fiyatına bakınca.Seat'ın pazarlıkta pek ineceğini sanmıyorum fiyattan.

Neyse şöyle birşey var ben aracı şehiriçi kısa mesafe işe git gel kullanacağım.Ama neredeyse her haftasonu 300km yol da yapacağım.Otobanda seatın 1.4 motor daha rahat ettirir gibime geliyor ama ne dersiniz?Performansta çok fark var mıdır?Şöyle birşey aklıma geliyor 1.2 kağıt üzerinde ekonomik yakıtta ama yüksek hızlarda seat daha mı az yakar?İki araçta da hız sabitleyici olması çok güzel bu arada.

• Selam Omurkadir;
    Dediğin gibi ikimizin durumları çok benzer, dolayısıyla çeşitli başlıklar altında sürekli karşılaşıyoruz, güzel bir şey tabi.
    Post mesajı gerçekten görmedim şimdi bu cevabı yazdıktan sonra ilk iş ona bakıcam.

Ibiza 11.7 lik hızlanma ile gerçekten güzel bir değer veriyor tabi ama beklentiler de önemli tabi, yakma mevzusuna gelince fiesta 1.25 her koşul ve şartta yüksek hızlarda dahi az yakacaktır. çünkü kaldırdığı kasa da öyle 1200 kilo bir kasa değil netice itibariyle970 kilo fiesta, performans konusunda benim de öyle çok bir beklentim olmadığı için fiesta biraz daha öne çıkıyor.

Bir de ibiza'nın parça sıkıntısı olması gerçekten can sıkıcı bir durum, seat türkiye'de nedendir bilmiyorum ama hiç parça stok bulundurmuyomuş,(tabi muşlu konuşuyorum kesin bilgi yok ama forumlardan ve bizim kuzenin arabası da seattı ordan öğrendiğim kadarı ile) en ufak bir şey değiştirmek istediğinizde çok uzun süre parça beklemek zorunda kalıyormuşsunuz. Bu nedenle eledim.

Ama bir önceki mesajda dediğim gibi bu balon ödeme kampanyaları gerçekten kafamı karıştırıyor. Şimdi bir auris veya astra neden almayayım diye düşünmeye başlıyorum. Bu arada Punto EVO'yu da incelemenizi ve göz önünde bulundurmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Neyse şu mesajınızı bir okuyayım yakında görüşmek üzere.

• Sayın omurkadir;
    mesajını pm'den cevapladım uzun uzun da yazdım ama mesaj gitti mi gitmedi mi açıkçası pek anlamadım.
  • düşünülebilir...

ayrıca bu araçta çok hoşuma gitti fabia

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasher -- 6 Eylül 2010; 11:27:56 >

• Aslında baktığım arabaların içerisinde var olmasına rağmen gerek eski tasarım çizgilerine sahip olmsaı ve yeni tasarım anlayışını yakalayamamış olması, gerekse düşük doonanım özelliklerinden ötürü eledim,kendim için en azından.

Şu an gerçekten 3 araç içinde çok ciddi bir kararsızlığım var. Tabi tamamen parasal kararsızlık yoksa kararım en üstteki.

Toyota Auris 1.6 Comfort Extra A/T 41.400,00 TL
    Opel Astra Clasic III 1.6 16V 115 HP Essentia+Konfor Paket+Easytronic 35.921,00 TL
    Ford Fiesta 1.4i Titanium+XP+GP+Metalik Renk 33.097,00 TL (En fazla 30.000' e bağlarım gibi geliyor.)

En alttaki de tabi doğal olarak parasından dolayı bana göz kırpıyor.
  • bende sizlerle aynı durumdayım..kaç aydır araba bakıyorum bu ayarda bi araç..evimden işime gidicem % 90 şehir içinde kullanabilicem bişey..ama kafam allak bullak.. en son 29000 'e opel corsa enjoy 111. yılda karar kılmıştım ama biraz pahalı geldi .. derken opel astra classıc III olabilir mi dedim.. ama bilemiyorum..sanırım bende iki ay daha bekliycem...belki fiyatlarda bi değişim olur umuduyla.. ama beklerkende hala model konusunda kafam karışıyor..yorumlar sanırım benim içinde faydalı olacak..En kısa zamanda inş. bu kararsızlıktan kurtulup hayırlısıyla kazasız belasız bineriz arabalarımıza..
  • 3 numara. En gzül bu 10 bin de cepte kalır gezersiniz.
  • İnşallah dostum. Bu araba işi tam bir dipsiz kuyu, daldıkça dalıyor insan daha derine.
    Yukardaki seçeneklerden opel astra clasic III şu an fiyat donanım boyut oranlarına göre sanırım bana uygun ama daha kesin karar vermiş değilim. Auris ve fiesta da hala ön planda...
  • hocam istediğin astra classic III bayinin elinde varsa hemen al bnce bak bütün stokları bitti nerdeyse hepsinin, fiyat donanım olarak çok iyi bence.. Ben 2 hafta önce teslim aldım iyiki almışım diyorum, benimki 1.3 dizel easytonik performansından da memnunum, gitmiyo falan diyolarda şaşırıyorum cidden

Edit: işçilik kaliteside çok iyi, yeni fiestaların içini falan hiç görmedim ama astra gerçekten tok duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 6 Eylül 2010; 13:19:31 >
  • şahsen ben aurise aslında bayılıyorum:) astrada güzel ama auris bi başka geliyo bana:) tabiki ben bi bayan gözüyle bakıyorum..motordan donanımdan ancak okuduğum forumlardan takip ettiğim kadarıyla biliyorum..çokta anlamam.. fakat benim alacağım araba sanırım daha küçük olacak..bekarım ve tek başıma kulllanıcam aracımı( tabi alabilirsem ) büyük bir araç tercih etmiyorum o sebeple..ama araba 30000 verip ikinci el bi auris alsam diye de geçmiyor değil aklımdan işte yine karıştı kafamm...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.