Şimdi Ara

Fabia,i20,Ibiza,Fiesta,Corsa,Punto (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
11.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet, eşiminde favorisi auris, sonuçta ben de beğeniyorum fakat 41000 lira otomotik vitesi yada hadi otomatiği geçtik digital klima vs. olan comfort extra paketi de 39000 ki astra 31180 1.4 90 beygir essentia comfort bu özellikleri sağlıyor yok motor yetmez diye ne de 33000 herşey var araçta, fiesta da şu an benim işimi görür diyorum iki kişiyiz sonuçta çoluk çocuk yok fakat sıfır araba aldın mı en az 5 yıl binmek lazım, e şimdi 1-2sene sonra çoluk çocuğa karışsak yetmiycek bu fiesta diyorum vazgeçiyorum.
  • Dün corsa 111i inceledim,malzeme kalitesi,iç mekanın havası bir başka.piano black kaplamalar çok güzel olmuş.Ayrıca listende yok ama pug 207yi de inceledim fena gelmedi.Dizel 75bg dizayn paket,metalik renk 31500tl fiyat verdiler.Hemde kredi ödemesi şubatta başlıyor.Bana cazip geldi ama araştırıyorum yine.Fiatta da böyle bir kampanya varmış bugün uğramaya çalışacağım ona da.

Sana önerim bence 1.4 titanium xp alacağına myfiesta 1,4dizel al.Bayi 32000fiyat vermişti bana pek pazarlık etmeden.Veya corsa 111e bak.Dizelle benzinli arasında fazla fiyat farkı yok opelde kesinlikle değer.

mesajın gelmemiş gökay maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omurkadir -- 7 Eylül 2010; 9:37:45 >
  • Hadi ya dünyayı yazmıştım aga be... Neyse
    O zaman şöyle özetleyeyim,
    1- evet hemşeriyiz, fakat kırıkkale de yaşıyorum işim dolayısıyla
    2- şu an yurt dışındayım 4 kasım dönüş
    3- fiata da bak ondan sonra karar ver
    4- sık dişini şu iki bayram geçsin fiyatlarını 3000-4000 aşağı çekenler bile olacak.
    Hatırladıklarım bunlar dostum. Garip bir özetleme oldu ama idare et...

• benim için çok faydalı oldu bu yazdıklarınız. arabadan sizin kadar anlamıyorum ancak forumları okuyarak öğreniyoruz birşeyler. araştırmalarınızı bizlerle paylaşmaya devam edin lütfen.
  • Teşekkürler;
    Emin olun arabayı alıncaya kadar ki bu kurban bayramı sonrasını bulacak, her gelişmeyi burdan paylaşmayı düşünüyorum.
  • Selam arkadaşlar bende sizlerdenim yaklaşık 1 ay dır. AURİS 1.4D (2.EL) yada 1.4d FİESTA (SIFIR) arasında kaldım, bayram sonrası ya da 1-2 ay a kadar
    fiyatların biraz daha inmesini bekliyorum (1-2 bin tl de olsa) .. son kararımı o zaman vericem..
  • Herkese tekrar bir tavsiye de bulunayım bu kadar beklemişiz madem aralık'a kadar bekleyenler müthiş karlı çıkacaktır. Aralık ayında fiyatlar hem sıfır hem 2.el araçlarda 1500'den 4000' e kadar indirim görür ki bu da çok iyi bir rakap olup beklemeye değecektir.
  • Bu arada herkesin bayramı kutlu olsun, iyi bayramlar...
  • Herkese Hayırlı bayramlar,

Arkadaşım, Ben 2 ay önce Yeni Fabia 1.2 HTP aldım. Genelde memnunum, özellikle tüketimden. En genel ortalamam hiçbir şekilde 5.5lt/100km yi geçmiyor. 80-85 gibi sabit hızla işe gidersem 4lt/100km civarı yakıyor. Sanıyorum, böle bir tüketimi 1.4 bir araçla yakalaman mümkün değil. Yani 150 TL benzinle 750 ile 850 km yol yapıyoruz.

Fabria verileri:

Şehir içi: 7.3lt/100km
    Şehir dışı: 4.5lt/100km
    Ort. : 5.5 lt

Başka bir forumda yaptığım bir yorum:

"20 gün önce yeni fabia II aldık. 1.2 Ambiante. Anahtar teslim 24.000 TL süper pazarlıkla. Haftasonu Gemlikten, körfezi dolaşarak istanbul'a geldik, 2 kişi bir de ağır bir bagaj, ful depo. 4.8 ortalama ile geldik. 2.5 saat sürdü. yalova izmit arası ışıklar falan, dur kalk dahil buna. izmit istanbul arası 100 hız ort ile gittim. uzun lafın kısası 4.8 ort 195 km=34 TL'ye ve 17.5 krş/km'ye geldi.

Bugün işe gittim. Çekmeköy-Maslak arası. Trakfiğin olmadığı saatlerde. 4.2 ort yaktı (15.5 krş). dönüşte, 4.5 oldu (16.5 krş). Dönüşte tırmanış demek ki daha çok.

Deneyimler:

1-) 20 günde 1800 km yol yaptım. şehir içi 7 lerde, şehir dışı 4 lerde seyrediyor tüketimler.
    2-) Tüketim için bilgisayarın çift hafızalı olması çok güzel düşünülmüş.
    3-) Çekişi son derece güçlü. Annem, babam, ablam hepsi iri kıyımdır , ben ve eşim ve birde yük. Banamısın demedi. Tabi yakıt 1 lt kadar artıyor düz yolda.
    4-) Fiyat-performans ve donanım olarak son derece avantajlı. TSI alsaydım çok daha süper olacaktı hem performans hem yakıt açısından ama 5.500~6.000 TL kadar fark vermek istemedim açıkcası.
    5-) Bagaj hacmi yeterli. Arka koltuk diz mesafesi son derece tatmin edici. Ön kontuklar çok ferak. Çift torpido gözü, çok pratik. Radyo güzel ama direksiyondan kontrol yok.
    6-) Uzun yolda rampaya 110 km üstü hızla girerseniz vites ve hız düşürmeden sorunsuz devam edersiniz, tabi gaza hafif yüklenerek. Ama 100 km altı hız ile girerseniz hızınız dramatik olarak düşebilir, rampanın dikliğine bağlı olarak.
    7-) Camlar kumandadan açılıp kapanıyor."

Fiyat/Performans açısından çok avantajlıdır. Dinamik paket tavsiye ederim. Ama baz versiyonu bile tatmin edici. Yol bilg., crom ızgara, yarı otomatik klima, mp3 radyo, ön camlar otomatik (Tek dokunuşla kapanır açılır). Çift torpido. vs...

Haaaa ikinci ele gelirse konu diğer modellerden daha küçük bir pazarı var. Ama sanırım git gide satışları artıyor. Reklam bile gördüm dün TV de :D

Ama unutmamak gerekki herkesi beklentisi ve takıntıları farklıdır. Benim takıntım ise TÜKETİM. Hayırlısı olsun, Allah gönlüne göre versin...

• ben geçen yıldan beri piyasayı takip ediyorum. ben inanmıyorum açıkçası aralıkta şu an ki fiyatlara göre 4000 tl insin zaten adamlar aralık a kadar zam yapıcaklar biraz biraz sonra o zamları 1 2 geri çekmeye başlıycaklar ellerinde kalan araçları bitirmek için ellerinde de genelde baz donanım araçlar ve renk sıkıntısı oluyor. babam yıllardır araba fiyatları inicek inicek diye kendini yer bitirir ama nedense bu fiyatlar hep yukarı yönde hareket ediyor B segmenti için 30.000 tl C segmenti için 40.000 tl gibi rakamlardan bahsedilir oldu.

düşünceleriniz bana biraz hayalperest geldi şu anda eylül deyiz ekim kasım ve aralık ayını beklemeye ayıracaksanız yaklaşık 3.5 ay beklemiş olucaksanız
  • Sayın fasher siz beklemeyin isterseniz ama,
    her marka 4000 indirim yapar demedim 1500-4000 arası indirim olur dedim
    ayrıca sizce hala zam yapmadılarmı corolla 1,33 33000den 35900'e çıktı polo 30400den 32000 e çıktı bunlar ilk aklıma gelenler siz bilirsiniz ama iki bayram sonunda heleki yıl sonunda bütün markaların indirim yaptığını ve sadece 0 km. de değil aynı zamanda 2. el araba fiyatlarında da düşüş yaşandığını zaten çok kişi bilir, bayiler de bilir, neden mi?
    Bayilerin artık son hamleleridir, yıl sonu satış rakamlarını artırmak primlerini artırmak vs. aklını za ne gelirse sayabilirsiniz. Dolayısıyla markaların genel indirimlerinden ayrı bayilerin de özel indirimlerinden faydalanabilirsiniz.
    Ayrıca artık yaz bitmiş kış gelmiş 2 bayram geride kalmış yani piyasada araç ihtiyacı araca duyulan talep azalmış, ama buna rağmen siz satışı artırmak istiyor olsanız ne yaparsınız, doğal olarak müşteriyi elde etmenin en temel yolu fiyat kırmak...

Bu arada bir önceki mesajı gönderen sayın basarani,
    Fabia hakkında söylediklerinizi kesinlikle inkar etmiyorum. Yeni fabiaı kullanmıştım koforuda iyi aslında ama daha önce belirttiğim üzere tipi hiç hoşuma gitmiyor gerçekten. Şu an her markanın bu sınıfta kendine has değilse bile modern çizgileri varken fabia bana çok eski geliyor görüntü itibariyle, dolayısıyla eliyorum. ama dediğim gibi kalitesi tartışılmaz...
    Bu tabi benim şahsi görüşüm, tekrar teşekkürler herkese iyi bayramlar dilerim.

• Fabia 1.2 TSI fiyatı, donanımı, motor, tüketim özellikleriyle fiyat / donanım olarak küçük sınıfta en alınası araç. DSG versiyonu var. Bu versiyonda ESP, Hill-Holder'de var. Bir derginin testinde güncel fiestanın önünde 1. tamamlamıştı. Şimdi polo değişti en fazla 2. olur.
  • Tek kusuru dış görüntüsü bence,...
  • Selam herkese.
    Gökay bende araba işini kurban bayramı-yıl sonu gibi zamanlara erteledim.Yine bilgi alışverişi yaparız,görüş paylaşırız.Fiat punto evoyu da inceledim fena bulmadım.

Ama şu an yeterli param olsa alacağım araba corsa 111 dizel olurdu.Çünkü donanımı hiç fena değil,fiesta titaniumdan eksiği olduğu doğru sensörler,otomatik klima,katlanan ayna gibi ancak fiyatı titanium+xp'den uygun,yan hava yastığı standart.Motoru 7bg,30nm daha güçlü hem de bir alt vergi diliminde.

Benzinli de herhalde ibiza 1,4 düşünürdüm.

Bakalım bekleyelim yılsonuna.Opel için artar diyorlar çünkü 2011 model yılına henüz geçmemişler ama ne olur bilmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayallll

bende sizlerle aynı durumdayım..kaç aydır araba bakıyorum bu ayarda bi araç..evimden işime gidicem % 90 şehir içinde kullanabilicem bişey..ama kafam allak bullak.. en son 29000 'e opel corsa enjoy 111. yılda karar kılmıştım ama biraz pahalı geldi .. derken opel astra classıc III olabilir mi dedim.. ama bilemiyorum..sanırım bende iki ay daha bekliycem...belki fiyatlarda bi değişim olur umuduyla.. ama beklerkende hala model konusunda kafam karışıyor..yorumlar sanırım benim içinde faydalı olacak..En kısa zamanda inş. bu kararsızlıktan kurtulup hayırlısıyla kazasız belasız bineriz arabalarımıza..

29.000 TL sıfır fiyatı mı? Ben 32.500'den aşağı fiyat alamadım da...

• evet sıfır ama zaten arabanın fiyatı 29 700lerde..Sanırım sizin baktıgınız dizel falandır..benim dediğim en alt 1.2 enjoy 111.yıl..

bende yıl sonuna kadar bekleme kararı almıştım fakat ailem yanaşmıyor pek..bizim işlerimiz nasılsa ters gider hiç beklemeye gerek yok beklersem fiyatıda artar diyorlar..sanırım alıcaz yakın zamanda..2011ler çıkmadan mı almak mantıklı acaba..yada gerçekten beklemelimiyim..ooffffffffffffff...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayallll

evet sıfır ama zaten arabanın fiyatı 29 700lerde..Sanırım sizin baktıgınız dizel falandır..benim dediğim en alt 1.2 enjoy 111.yıl..

bende yıl sonuna kadar bekleme kararı almıştım fakat ailem yanaşmıyor pek..bizim işlerimiz nasılsa ters gider hiç beklemeye gerek yok beklersem fiyatıda artar diyorlar..sanırım alıcaz yakın zamanda..2011ler çıkmadan mı almak mantıklı acaba..yada gerçekten beklemelimiyim..ooffffffffffffff...

Evet ben dizellere bakıyorum.

2011'ler gelince bence de fiyat artar. Acele etmekte fayda var.
  • tmm o zman hemen babama söyliyip aldırıyorum arabayı..yeter artık sıkıldım çünkü forumları okumaktan..acaba bu model daha mı iyi diyip araştırmaktan.. peki siz neden dizel bakıyorsunuz..bende mi acaba..ona yönelsem..ben evimden işime giderken kulllanıcam günde en fazla 40 km yapıcam..öyle şehir dışında ayda yılda bir kullanıcam..benzin bana uygun olmaz mı sizce..
  • 2011 opeller çıkınca fiyat ilk başta biraz artacak tabi ama bu geçici bir olay, çünkü bütün markalar 2011 leriçıkardılar bile bir tek opel hala 2010 satıyor. kurban bayramı da geçince o da diğer bütün markalar gibi fiyat kırmak zorunda kalacaktır, görüşündeyim hala. Arabasızlık çok ciddi sorun teşkil etmiyorsa ben bütün araç alacaklara aralığı beklemelerini öneririm, ya da en iyisimi siz alın şimdiden aralığa araba alacak kimse kalmasın adamlarda araba satacak adam ararken ben daha mı ucuza alırım yoksa ne...

• Allahım yaa:) o da iyi.. benim fikirler değişip duruyo hala..hyundai i 30 alsam dedim ama ikinci el olabilir bir iki yaşında bişey..nasıl olur sizcee:))27-28 versem bi i30 um olsamı ki:))
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.