Şimdi Ara

Fabia,i20,Ibiza,Fiesta,Corsa,Punto (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
11.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstediği kadar TSI DSG olsun tasarımı berbat olduktan sonra niye alsın ki skoda fabia yı
  • @ykaya ..daha performanslı, ekonomik ve otomatik bir araba kullanmak için...

@gökay 35.000 tl lik fiyatıyla Leon 1.2 TSI düşünebilirsin.

Aurise 1.33 e göre motor değerleri: (kilolar aynı, 1.200kg)
    105 bg (+5 bg)
    0-100 km 10.8 sn (+2.3 sn hızlı)
    tork 175 max
    Tahminim %10 daha perf sağlar, yakıt tüketimleri yine aynı...

altta konu 1.2 1.4 tsi konusu tartışılmış

http://forum.donanimhaber.com/m_42304919/tm.htm

zengin donanım, şık dizayn, VW desteği ise diğer artıları.

negatif yanı ikinci el durumu
  • Bende seat üstünde yoğunlaşıyorum ama bunlara ilave rio yu hiç inceledinmi bilmiyorum. Fabia nın 7 vites olduğunu yeni görüyorum. 7 vitesin anlamı nedir. Avantajları nedir acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sunshines35

1.4 1.6 konusu:
    *bizde megane II 1.4 16V 99 bg var. motor kapasitesi beygir ve ağırlık açısından aurisle neredeyse aynı.
    Motor arabayı iyi kötü götürüyor ancak yokuşlarda çok zorlanıyor, normal yolda gaza yüklenmezsen devir hemen cansızlaşıyor ve daha sık vites
    küçültmek zorunda kalıyorsun.
    *Neticede test sürüşü yaparken bu konuya odaklanmanı tavsiye ederim.
    *Aşağıda 1.6 motor ile kıyas tablosu var. performans değerleri 1.3 e göre %20-25 fazla ve de 1.6 132 bg!!
    *Sahibinden.com da auris 1.33 ilanı hiç yok hep 1.6 lar satılık (acaba bu motor aurisle yeni mi lanse edildi?)
    Her halükarda 1.3 ün 2. eli belirsiz!

Sonuç: Alabiliyorsanız 1.6 alın.

Fabia,i20,Ibiza,Fiesta,Corsa,Punto

Astra vs Auris konusu:

1) astra ess+KP ile auris comfort donanım açısından kıyaslarsan astra daha ağır basıyor.
    Astrada olup Auris de olmayanlar: hız sabitleyici, dijital klima, kararan dikiz aynası vs...(KP nerdeyse hiçbiri Aurisde yok)
    ve Astra 1.500 tl daha ucuz, Astra için +

2)Bahsettiğiniz motor seçenekleri için vergi dilimi (auris), ağırlık (aynı), yakıt tüketimi (auris) ve performans (astra) olarak fark var
    Astra+15 BG fazla ve 1.6 bu da %15-20 performans farkı yaratır, yakıt kağıt üzerinde 0.5 lt auristen yana ancak reelde pek fark olacağını düşünmüyorum.

3)2. elde, parça ve servis gibi konularda Astra daha avantajlıdır. Astra için +

4)Sağlamlık ve sorunsuzluk açısından Toyota Opel (GM) e göre üstündür. Auris için +

5) Astranın kasası eski, Toyota güncel bu Auris için bir + ancak bu konuda tamamen beğenilerinizin ağır basması gerektiğini düşünüyorum.
    Auris için +

Bu iki araç arasında Astrayı tercih ederdim (zaten ben de Astra alıcam )
    Ancak Auris ve Toyota'ya daha sıcak bakıyorsanız da bütçenizi zorlayıp Auris in 1.6 132 bg motorlusunu almalısınız!

Önce şunu söylemek isterim skoda fabianın hem eskisini hem yenisini oldukça fazla kullandım, kalitesine bir diyeceğim yok ama tasarımını değiştirene kadar düşünmüyorum...

Sonra sizin yazdıklarınızla ilgili söyleyeceklerim var, Dediklerinizin bir kısmına katılıyorum bir kısmına katılmıyorum.
    1 astranın daha ucuza daha çok aksesuar sağlaması astra için + kesinlikle katılıyorum.
    2 Yakıt konusuna kısmen katılıyorum ikisi arasında yakıt konusunda pek fark olmayacaktır.
    3 Yedek parça ve servis konusunda kesinlikle katılmıyorum opelin yedek parçaları açık şekilde toyotadan pahalı, servis konusuda herkesin şikayet ettiği bir konu, opel forumlarına bakın en büyük şikayet konusu servis, acemiliklerinden ilgisizliklerine ve yüksek fiyatlarına kadar memnun olan kimseye rastlamadım. Toyota servislerinde ise memnuniyet oranı gerçekten tatminkar, beni en çok düşündüren konu da bu servis mevzusu, sonuç ta aralarında çok fark olmayan iki araçtan birini alıyorsunuz ve benim için zor kazandığım meblağda bir parayı bu araca yatırıyorsunuz, ondan sonra sıkıntı yaşadığınızda muhatap bulamıyorsunuz, veya hakkettiğiniz ilgiyi göremiyorsunuz, bence çok önemli bir konu.
    4 Toyota en sorunsuz araç olarak bilinir doğrudurama opel da öyle çok küçük bir marka değildir sonuçta ama netice itibariyle size katılıyorum. Toyota çıkarım senle her yola..
    5 Astra yaklaşık 6 yıldır yollarda olan bir kasa evet geleceği gerçekten belirsiz, auris daha yeni bir tasarıma sahip size katılıyorum.

1.33 auris kullananlara da forumlardan ulaşabildiğim kadarıyla adamlar aracının performansından ve yakıtından çok memnun, hiçbiri satmayı düşünmüyor, dediğiniz gibi sahibinden ve arabam com da 2.el 1.33 auris hiç bulamadım, 1.33 yeni çıktı sayılabilir ama sanmıyorum ki bu tutmadığından veya çok az kişide olduğundan 2.el de yok bilakis bu balon ödeme kampanyası ile toyota türkiyedeki son 20 yıllık rekorunu kırdı, yani o kadar çok araçsattı, diğer markalara bakın 1 ay önce çıkmış araçların bile 2.eli varken hem de çok fazla iken 1.33 auris olmaması sanırım herkesin aracından memnun olmasından kaynaklanıyor gibi bir değerlendirme yapıyorum bilmem katılırmısınız.

Bir de son olarak aurisin baz modelinde 9 airbag var ki bu da gerçekten önemli bir + kanaatindeyim...Teşekkürler

• @ gökay

Otomotiv firmaları pazarda daha fazla kesime hitap etmek için bg/kg düşük, sınırda araçları düşük fiyattan pazara sunuyor.
    Araç gitmeye gider ama bu grupta bir araç alacaksanız motor için beklentileriniz minimumda olmalı.
    Yakıt tüketimi, çekiş gücü (1200 kg, 99 bg, 130 tork, 13 sn 0-100), belki de 2. eli sizi üzer (umarım siz haklısınızdır)...

Tavsiyem 2. el az km li 1.6 auris alın. 130 bg keyini yaşarsınız, isterseniz lpg taktırırsınız, 2. elin de üzmeyeceği kesindir...

Servis konusunda ben orjinal serviste bakım yaptırmaya karşıyım. (tartışılır, tercih meselesidir)
    Önceki arabam P206 idi ve Irde serviste 1-2 kez işim oldu, uzun beklemeler, naz niyaz iş yapmalar, pahalı servis vs sebebiyle hiç uğramadım.
    Toyota'nın OE servisi konusunda daha iyi olacağına eminim. Orjinal servis takıntınız varsa Toyota daha iyidir...

Özel servise gelince, 50 bin e kadar periyodik bakımlarda fix filtre, buji, yağ değişir. 10 bin bakımları 150 civarında rakamlara mal olur.
    50 binde kullanıma göre ilaveten balata, rulman arka amörtisor vs değişir. 250-300 gibi mal olur.
    100 bine kadar alt takım, baskı balata, triger gibi ağır bakım olur. 500-600 gibi mal edilebilir.
    İyi bir usta ve kaliteli parça aldıktan sonra özel servislerde problem yok, forumda parça ve usta tavsiyesiyle ilgili onlarca yazı olduğuna eminim.
    Basit parça değişimleri için orj. seviste yüksek rakamlar ödenmesine karşıyım...

• İlk konu 2.el araç alma mevzusu o fiyatlara istediğim bir husus gerçekten değil, 2.el araç için vereceğim rkam 15-16 bini geçmemeli benim için hadi marka modeline göre 1-2 bin daha çıkalım ama 20000 lira üzerine çıkınca heleki 30 bin seviyesine gelince kesinlikle sıfır alma taraftarıyım. tercih meselesidir sebeplerim kendim de saklıdır, katılan veya katılmayan olabilir 0 km ve 2. el avantaj dezavantaj karşılaştırmaları çok kez yapmışımdır.

Neyse diğer konuda emin olmadığım bir hususu sorayım burdan herkese, benim bildiğim kadarıyla garanti süresi bitene kadar özel servise aracınızı götürürseniz garnti dışı kalıyor, yanış mı biliyorum eğer öyle değilse özel servisler sizin de dediğiniz gibi daha ucuz olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GökAy54

İlk konu 2.el araç alma mevzusu o fiyatlara istediğim bir husus gerçekten değil, 2.el araç için vereceğim rkam 15-16 bini geçmemeli benim için hadi marka modeline göre 1-2 bin daha çıkalım ama 20000 lira üzerine çıkınca heleki 30 bin seviyesine gelince kesinlikle sıfır alma taraftarıyım. tercih meselesidir sebeplerim kendim de saklıdır, katılan veya katılmayan olabilir 0 km ve 2. el avantaj dezavantaj karşılaştırmaları çok kez yapmışımdır.

Neyse diğer konuda emin olmadığım bir hususu sorayım burdan herkese, benim bildiğim kadarıyla garanti süresi bitene kadar özel servise aracınızı götürürseniz garnti dışı kalıyor, yanış mı biliyorum eğer öyle değilse özel servisler sizin de dediğiniz gibi daha ucuz olacaktır.

Garanti hem teknik hem de hukuki bir sorun ve duruma göre kesin uygulamaları olan bir durum degil. Örnegin aracınızı özel servise götürdünüz ve servis sonrası motorunuz piston çıkardı. Motor değişmesi gerekti. Kesinlikle garanti kapsamında olması gerektigi gibi gözüken durumda üretici aracı garanti kapsamına sokmayacaktır. Hakkınızı hukuki yollarla aramaktan başka çareniz yok. Fakat işiniz çok ama çok zor.

Bu olay Mercedes'te yaşanmıştır. Mercedes tarafından eğitimleri verilen, bütün parçaların orjinal Mercedes kullanıldığı bir özel servis olmasına rağmen üstelik araç sahibi motor pert olmasıyla ölüm tehlikesi atlatmış olmasına rağmen araç garanti dışı olarak degerlendirilmiştir. Hukuki sürec devam etmesine ragmen skararın olumsuz olması öngörülmektedir.

Diger markalar da belki olumlu örnekler çıkabilir ancak problem büyük olduğunda haklı konumdayken suçlu konuma düsürülürsünüz. Benzeri olaylar yasandiginda baska ülkelerde bırakın garantiyi tazminat nedenidir ancak ülkemizdeki hukuki durumu üretici firmaların avukatları çok iyi bilmekte ve kendi pozisyonlarını bu duruma göre belirlemektedir. Araçların garanti sözlesmeleri buna göre hazırlanmaktadır. Bircok turbo arızası kötü yakıt kullanımına baglanmakta ve araclar garanti kapsami disinda kalabilmektedir.

• Yani yine de sanırım garanti süresi bitene kadar aracı özel servise değil de yetkili servise götürmekte fayda var.
  • Piyasadaki bu talep firmaların oldukça yüzünü güldürüyor olsa gerek,
    Güya millette para yok...Bütün firmalar satış rekoru kırıyor nasıl ilginç bir piyasadır anlamadım...
  • Toyota'nın Balon ödeme kampanyası

MARKA MODEL FİYAT PEŞİNAT TAKSİT VADE SON TAKSİT TOPLAM TAKSİT TOPLAM FİYAT
    TOYOTA YARIS 25.700,00 TL 5.000,00 TL 500,00 TL 47 2.535,00 TL 23.500,00 TL 31.035,00 TL
    AURIS 34.900,00 TL 6.000,00 TL 600,00 TL 47 9.309,00 TL 28.200,00 TL 43.509,00 TL
    COROLLA 35.900,00 TL 7.000,00 TL 700,00 TL 47 3.426,00 TL 32.900,00 TL 43.326,00 TL
    AVENSIS 48.850,00 TL 9.000,00 TL 900,00 TL 47 8.562,00 TL 42.300,00 TL 59.862,00 TL
  • böyle olmadı çok karışık oldu....

Belli başlı balon ödeme kampanyası yapan bazı firmaların balon ödeme tabloları...

• 1-)fiesta veya corsa
    2-)ibiza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugrulc -- 21 Eylül 2010; 22:26:47 >
  • i20 dizel otomatik güvenlik paketli....beyazz
  • ne kadara mal oldu size onu da söylerseniz sevinirim... i20'yi iyice uzaklaştırdım gerçi düşüncelerimden ama yine aklımın bir köşesinde bulunsun, bu arada liste fiyatları elimde zaten var bayiye gidince kaça mal oldu bunu söylerseniz iyi olur....Teşekkürler...
  • Ya bir yandan da şimdi ben bu arabanın yarısından fazlasını kredi ile alacam onun yerine 2. el araba alıp şöyle 15-20000 arası idare etsemmi diye de düşünmüyo değilim hani...
  • öncelikle dizel artık eski dizel değil..bunu bi kere aklına yaz...aşırı bakım gerektiren,sorunlu o dizeller artık mazide kaldı..artık kotu mazot devri de yok yakıt guvencesi var...iş arkadaşımda 2005 clio var 200.000 km de yola devam halen...bi de clio..

en sinir olduğum olay da bu... araba artık 100 bini devirmiş tamam bitmiş !! neyi bitmiş kardeşim.!!!!!! 100 bin nedir araba için...cliolarla paliolarla adamlar 300 bini görüyo..son teknoloji bu arabalarla mı göremiyecek..adam gibi bakımını yaptın mı bitti...turk halkı kafasındaki bazı şeyleri halen aşamadı...

gelelim dizel benzin olayına...en baba dizel 1.4 veya 1.6 değişir tabi 6 lt şehir içi yada 6.5 olsun fark etmez...o katalog da yazan değerlere aldanma özellikle benzinli araçta üstüne 1 lt daha ekle...belki de daha fazla..sehir dısı da 2000 motor altı dizel 4.5 lt felan yakar...benzinli araç en az 6 - 6.5 litre...
    dizelin torku yuksektir dağda bayırda uzmez...eskisi gibi tır tır traktor gibi de çalışmıyor dizeller.

şehir içi harcama olarak şöyle kaba bi heap yaptım...

motorin 3,06 x 6lt =18.36 tl / benzin 3,66 x 8.5 =31.11 tl >>>> 100 km

1000 km 183 / 311
    10 000 km 1830 / 3110 fark 1280 tl
    30 000 km 5490 / 9330 fark 3840 tl bu liste uzar gider

• sorunun cevabına gelince 1) ibiza 2) fiesta ...donanımı ve teknik özelliklerine bakmak gerek...ayrıca test sürüşlerini de incelemek gerek..yol tutuş vs.
  • Bu iki söylediğin araba da inan çok hoşuma gidiyor zaten beni kararsızlıkta bırakmışlarda en başta, hatta önceki mesajlarımda bahsetmiştim ibizanın hoşuma giden yönlerini falan işte fiestaya göre artılarını, ama tasarım konusundan dolayı fiesta öne çıktı, bakalım b sınıfı sıfır araç alırsam zaten fiesta diyorum ben de ama azcık daha paraya kıyıp auris gibi bir c sınıfı almayı da çok istiyorum... Burdan yorum yapan arkadaşlara gerçekten çok teşekkür edyorum, inanın her mesajı dikkatealıyorum hatta bu biraz kkötü oluyo aslında her farklı fikir bir kararsızlık oluşturuyor Şaka tabi....

Artık zamanım iyice azaldı, 4 kasım da dönüyorum Türkiye'ye, o zaman bunların herbiri ile test sürüşü yapma imkanım da olacak daha net bir kararı o zaman verebilirim.

Dizel konusunu da tercih meselesi diyerek geçmek istiyorum yanlış anlamazsan, yeni nesil dizellerden de kullandığım çok marka oldu, inan benzinin yerini tutmuyor, tabi dediğim gibi kişiden kişiye değişebilir.

****Bu arada 100.000 km konusundaki düşüncelerine de katılmıycam, bir araba sadece motorundan ibaret değildir, ne olursa olsun metal yorgunluğu diye bir olay vardır tabi 100 bin üzerinde araba alınmaz demiyorum, ama 100 bin km.lik bir aracın koltuğunun eskimesi de direksiyonun göğüs kaplamalarının kapı tutamaklarının ve aklına geleceğin her malzemesinin de km. sine göre olacağını kabul edersin sanırım, sonuçta kullanımdan dolayı eskiyecektir ki buda bir tercih edilmeme sebebidir bana göre...

• Nihayet kararımı verdim, Toyota Auris 1.33 VVT-i Comfort almaya karar verdim. Türkiye'ye dönmeme de 1 ay gibi bir zaman kaldı, şimdi acaba aracı hangi bayiden almalıyım, ne kadar indirim yaptırbilirim. Alanlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Ankara-İstanbul arasındaki bütün bayilerden alabilirim problem yok...
  •  Fabia,i20,Ibiza,Fiesta,Corsa,Punto
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.