Şimdi Ara

Fabia Konusunda Yardım Lütfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Fabia almayı düşünüyorum ama bir türlü model ve özellik farklarından dolayı karar veremedim.(clasik,eco, comfort,elagance gibi )Hem iç özellikleri hem de motor özellikleri bakımından farklılık gösteriyor ve nette bunla ilgili sağlam bilgiler yok.Kullanan ve fabia sahibi arkadaşlardan yardım istiyorum.Bana hangi modelini önerebilirler.Misal olarak bu araba hem iç hemde dış olarak cok farklı.fabrika üretimi mi yoksa kişi yapımımı bir türlü anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoksi -- 7 Mayıs 2011; 19:02:53 >

• bu da içten görünüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoksi -- 7 Mayıs 2011; 19:01:15 >
  • body kit gibi birşey var araçta ama içi elegance sanırım. octavia gibi modellere yönelin fabia çok arada kalmış bir model..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi risendark -- 8 Mayıs 2011; 0:13:45 >
  • sedan araba düşünmüyorum dostum
  • hani nerede fabia'cılar
  • 2008 e kadar olanlar ilk kasa 2008 den sonra yeni kasa fabia çıktı.bende 2011 fabia var. en son kasa yani.gayet memnunum.içi aynı sınıftaki arabalara göre geniş ve ferah.motor volkswagenlerdeki motorun aynısı.piyasası son yıllarda artmaya başladı.bende almadan önce çok araştırdım ve fabia da karar kıldım!
  • HB araç alacak olsam ilk tercihim fabia olurdu hem fiyatı uygun hem konforlu WV üretiyor polo ile aynı şasi üzerinde üretiliyor zaten bindim gerçek çok hoşuma gitti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jetta mı İ30 mü yardım lütfen
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • peki elegance 'lerin donanım özellikleri nasıldır ?
  • Öncelikle şunu sorayım arkadaşım dizelmi alacaksın benzinlimi alacaksın. Bu noktası önemli. belki bir noktada belirtmişsindir ama ben göremedim.

Eğer dizel alacaksan AMF almamaya çalış BNM veya BNV motorlu dizel al. AMF bunlara göre daha eskidir ama oda performanslıdır. Ayrıca BNV beygir bakımından 10 beygir daha fazla. Hemde daha yeni teknoloji ve geri kalan motor özellikleri hemen hemen aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

peki elegance 'lerin donanım özellikleri nasıldır ?

http://www.fabia.com.tr/pdf/fabia2010.pdf

Pdf 22. sayfada donanım listesi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

Öncelikle şunu sorayım arkadaşım dizelmi alacaksın benzinlimi alacaksın. Bu noktası önemli. belki bir noktada belirtmişsindir ama ben göremedim.

Eğer dizel alacaksan AMF almamaya çalış BNM veya BNV motorlu dizel al. AMF bunlara göre daha eskidir ama oda performanslıdır. Ayrıca BNV beygir bakımından 10 beygir daha fazla. Hemde daha yeni teknoloji ve geri kalan motor özellikleri hemen hemen aynı.

benzinli almayı düşünüyorum .Elagance geçiyor aklımdan 2 farklı motor seçenegi var galiba 75 ve 101 beygir olanlardan.hangisi daha tercih edilebilir *
  • benzinlilerde 16 valf BBZ motorlardır. yani 101 beygir ve daha çok tutulanıda 101 HP olanlar. oldukça performanslıdır,
  • 2005 ylından beri fabia kullanıcısıyım. Bildiklerimi paylaşayım.

Öncelikle resimde ki kasalar 2005 yılında makyajlandı. Makyajlı kasayı sis farlarından ayırt edebilirsiniz. makyajlı kasa da yuvarlak sis farı kullanıldı. arka stopların çıkıntıları yerini düz farlara bıraktı. tabii ki tasarımdan öte,makyajsız modele nazaran iyileştirmeler yapıldı,sorunlar minimuma indirildi. zaten fabia sorunlu bir araba değildir..

Bu yüzden tavsiyem,kesinlikle 2005 ve üzeri makyajlı kasa almanızdır.

donanımlara gelince. makyajlı kasalar da 3 farklı donanım mevcuttu. classic,ambiente ve elegance.

classic en baz versiyon,tek hava yastığı,klima,elektrikli ön cam gibi o dönemin temel donanımları mevcuttu.

ambiente de, 4 hava yastığı,abs,elektrikli ön cam,elektrikli ısıtmalı yan aynalar,14'' alaşım jant,krom kapmalama kapı kolları vardır.

elegance pakette ise, ambienteye ek olarak deri dreksiyon ve vites topuzu,krom kaplama kilit düğmeleri gibi ek donanımlar mevcut.

aralarda özel seriler geldi ama bu modelleri bulmanız biraz zor,zira çok satılmadılar...

araca gelirsek,ben 6 sene de hiçbir arızaya rastlamadım. araç yol sesi alır,ama yumuşak hamurlu bir lastikle bunu çözebilirsiniz. benim fabiam da continental eco contact vardı,michelin enegy saver ile değiştirdim inanılmaz bir fark oldu yol sesi açısından.

süspansiyonlar orta serttir. ne yumuşak ne sert. bu yüzden sınıfında ki bir çok modele nazaran konforlu denilebilir fakat konfordan aldığı artıyı yol tutuş konusunda biraz kaybeder.

ön konsol kısmen yumuşak plastikten yapılmıştır. bunu şuan bile bir çok araçta göremezsiniz. size artısı az gıcırdama olarak geri döner. havalandırma ızgaralarının üzerine parmağınızla bastırarak anlayabilirsiniz arada ki farkı.

bakımları çok pahalı değildir. standart bakımlarını 250-300 tl ye yetkili servislerde yaptırabilirsiniz.

motordan çok fazla birşey beklemeyin. araç ağırdır. 1100 kg den biraz fazladır.

1.2 64 bg , 1.4 75 bg ve 1.4 101 hp motorlara sahiptir. classicler 1.2 motorludur genellikle,az da olsa 1.4 motorları bulabilirsiniz.

özellikle aklınıza takılan sorular olursa cevaplamaya çalışırım.

hangi aracı alırsanız alın,şimdiden hayırlı olsun :)

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teoman84 -- 28 Mayıs 2011; 15:14:06 >

• aracın sorunsuz ve kazasız olduğunu varsayarsak,fiyatta da biraz indirim yaptırabilirseniz kesinlikle sizi üzmez :)

bence fiyat normal gibi ama pazarlık sünnettir :)

quote:

Orijinalden alıntı: 41gokhan41

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-satilik-2006-model-fabia-67-000km-1-4-16v-temiz-kazasiz-50443139/detay/
    nasıl araç ve kaca almalıyım?

• araç kazalı çıktı malesef
  • bunda da hayır vardır. Umarım gönlünüze göre bir otomobil bulursunuz biran önce.

quote:

Orijinalden alıntı: 41gokhan41

araç kazalı çıktı malesef
  • ankarada abs+klimali 100.000 km yi fazla gecmemis temiz bir fabia bende ariyorum max butce 15 bin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prestor -- 6 Haziran 2011; 2:09:38 >
  • valla uzun zamandır hala bakıyorum ama temiz bir elegance bulamadım.izmir'de ikamet ediyorum.araba pazarlarını falan gezdim yok yok yok.galeriye gittim bulursan getir ben alırım diyor :(
  • ben 2001 model fabiami 15 haziranda aldim, aslinda 2008 model yeni kasa fabia vardi, fiyati 18 bindi, bunu alalim istersen temiz falan dediler, ama acikcasi ilk arabam olacagi icin, kazadir vs dir korktum, 2001 aldim 12,750 ye. 1000 km yol yapmisim, sehir disi hic surmedim, ufakda olsa kazam olmadi allaha sukur, Simdi dusunuyorum 2008mi alsaydim diye Heralde seneye mayisa hazirana upgrade ederim

edit: Bu arada aldigim aracta ufak tefek sorunlar cikmadi degil, artik kadin arabayi nasil bi sinirle kullanmissa, on konsoldaki sol klima izgarasini icine gocurmus, bazi plastik aksamlari yerinden oynuyor. Birde aracin merkezin sistemi, orjinali degil sonradan baska bi anahtar yaptirilmis, Donanimsal olaraksa suan tek sorun, balatanin ses yapmasi, sanirim bi 100 lira masraf yapicam oraya.

Ilk arabam 10 yasinda arabada butur sorunlari ben normal goruyorum. bilmiyorum gormelimiyim? , Ama aracin gidisinden cok memnunum, cukurlara falan girdiginde takir tukur sesler gelmiyor. Belki sonra resimde eklerimde nazar degmesin simdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prestor -- 24 Temmuz 2011; 18:56:42 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.