Şimdi Ara

Fabrika verisi max hız değerleri neden yanlış (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
3
Favori
16.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir otomobilin standart lastiğini büyütmek veya küçütmekten bahsetti. Standart lastik yerine çapı daha büyük lastik takarsan gerçek hız artar, orjinalden daha küçük lastik takarsan gerçek hız düşer dedi ve çok doğru söyledi...
    Bu söyledikleri bütün araçlar için geçerli.
    Sen ise 100 ile giden otobüs, 100 ile giden otomobili geçer diyorsun. Bunu otobüsün lastiğinin büyük olmasıyla açıklıyorsun.

quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Benim dediğim şey de tam olarak tekerlek boyutu ve hız ilişkisi.

Yukarıda hepimizin bilgisine çok güvendiği tralles üstadın da çok isabetle açıkladığı gibi, tekerlek büyükse, hız da büyüktür. Traktörün 100 km/s hızı otobüsün 100 km/s hızından fazladır.

• Yukarıdaki mesajlara şöyle bir göz gezdirirseniz traktörlü mesajı göreceksiniz.
  • Evet mesajı gördüm. Bence sana şaka yapmış. Tii ye almış...

Trallesin mesajı: "Evet hatta traktörlerin hızları bu yüzden fevkin de fevkaladesinde yüksektir."
  • quote:

Orijinalden alıntı: roverci

Aracın son hızı, son viteste max gücünü ürettiği devirdeki hızıdır. Teorik olarak olması gereken budur...
    Mesela max gücünü 4000 de veren Tdci focusun fabrika verisi olarak belirtilen son hızı 190 dır... 5.vites 4000 devirde kadranda görülen hız ise 200 (+-3) gibidir. Bu da arkadaşların hata payı dediği olay. Kadran yaklaşık %10 fazla gösteriyor...

Hocam sen biraz matematik çalış bence, max. güç devrinden sonra ters yöndemi devire başlıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Medelhavet

quote:

Aracın son hızı, son viteste max gücünü ürettiği devirdeki hızıdır. Teorik olarak olması gereken budur...
    Mesela max gücünü 4000 de veren Tdci focusun fabrika verisi olarak belirtilen son hızı 190 dır... 5.vites 4000 devirde kadranda görülen hız ise 200 (+-3) gibidir. Bu da arkadaşların hata payı dediği olay. Kadran yaklaşık %10 fazla gösteriyor...

Hocam sen biraz matematik çalış bence, max. güç devrinden sonra ters yöndemi devire başlıyo

Çok detaylı bakmadım. Fakat millette şöyle bir yanılgı var. "Devir arttıkça beygir- tork ikilisi de sürekli artar." Bu artış bir yere kadar olur. Ekstremum noktadan sonra düşer.

Fabrika verisi max hız değerleri neden yanlış

Grafikteki düşmelere dikkat edin. Bir noktadan sonra gaza basmanın anlamsız olduğu görülüyor. Tabi bunun olmasının başlıca nedeni turbo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 11 Mayıs 2011; 17:37:51 >

• Grafikteki düşüşün farkındayım da, bu yaklaşıma göre orada devir sabit olmalı daha fazla hız yapmaması için, 4000 devirde max. güç üretiyorsa ve hızı 190 sa, max. 5000 devire kadar çıkıyorsa, hızlanma 5000 e kadar devam eder, ne torkla ne de güçle alakası yok, yani devir artabiliyorsa hız da artar.
  • Yapma Volkan (2)
  • quote:

Yukarıda hepimizin bilgisine çok güvendiği tralles üstadın da çok isabetle açıkladığı gibi, tekerlek büyükse, hız da büyüktür. Traktörün 100 km/s hızı otobüsün 100 km/s hızından fazladır.

Tekerlerk buyuk olunca otobusun tekerlegi 100km/s 5 tur atiyorsa otomobilinki 10 tur atiyordur. Fakat hiz degismez. Zaten km/s bir hiz olcusu birimidir. Yani aslinda senin kurdugun cumlu su oluyor hizlari esit otobus ve arabanin hizlari farklidir.

Soyle dusun ucagin ve geminin tekerlegi bile yok ama 100 km/s ile gidebiliyorlar. Bu durumda bunlar ne olacak sence.

• quote:

Orijinalden alıntı: berk984

quote:

Tekerlerk buyuk olunca otobusun tekerlegi 100km/s 5 tur atiyorsa otomobilinki 10 tur atiyordur. Fakat hiz degismez. Zaten km/s bir hiz olcusu birimidir. Yani aslinda senin kurdugun cumlu su oluyor hizlari esit otobus ve arabanin hizlari farklidir.

Soyle dusun ucagin ve geminin tekerlegi bile yok ama 100 km/s ile gidebiliyorlar. Bu durumda bunlar ne olacak sence.

Göstergeleri falan farklıdır daha doğrudur vs onları bilmiyorum ama 100km/saat hızıyla giden iki nesne aynı hızla gidiyordur.

Eğer traktör 1 saatte 100km yapıcak bir hızla gidiyorsa araçda 1 saatte 100km yapıcak hızla gidiyordur neden farklı bunlar?

• quote:

Bunu ciddi olarak söylemiyorsun değil mi?
    Sadece polemik mi yapıyorsun?

quote:

Şunu da kesinlikle unutmamak gerekir ki, otobüs ve kamyon gibi büyük tekerlekli araçların 100 km hızı, Golf, Focus, Accord, Avensis gibi binek araçlardan daha fazladır çünkü otobüs ve kamyonların tekerleri büyüktür.

Bence ayaküstü s....yor forumu.

• 1.3 cdti Opel Astra olan bir arkadaşım, aracı ile 230 km/h gördüğünü iddia etti geçen günlerde. "Daha zorlasam kadranı kırardı" diye de ekledi.

Güldüm geçtim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerf

quote:

quote:

Göstergeleri falan farklıdır daha doğrudur vs onları bilmiyorum ama 100km/saat hızıyla giden iki nesne aynı hızla gidiyordur.

Eğer traktör 1 saatte 100km yapıcak bir hızla gidiyorsa araçda 1 saatte 100km yapıcak hızla gidiyordur neden farklı bunlar?

işte bi fark yok onu anlatmaya çalışıyoruz arkadaş daha 1 kilo demire 1 kilo pamuktan daha ağır diyor demir kafa at noluyor diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

1.3 cdti Opel Astra olan bir arkadaşım, aracı ile 230 km/h gördüğünü iddia etti geçen günlerde. "Daha zorlasam kadranı kırardı" diye de ekledi.

Güldüm geçtim.

• 100 km/h hızla giden bir otobüs, 100 km/h giden bir otomobilden hızlıysa eğer 1 kilo demir de 1 kilo pamuktan ağırdır.
  • Adamlar birde açıklama yapıyorlar ya kamyon hızlı gider o kadar
  • Ben 1.3 astram ile 200 km hıza yakın rahat çıkıyorum ama navigasyon göstergesi 185 km hızın üstüne çıkmıyor gerçi fabrika verim 170-175 arasında bir hızdı........
  • quote:

quote:

Seninki de soru mu şimdi?

Elbette gemi daha hızlı olacaktır.

• quote:

Seninki de soru mu şimdi?

Elbette gemi daha hızlı olacaktır.

iyi misin?

Fabrika verisi max hız değerleri neden yanlış
  • İyiyim, siz nasılsınız?
  • Fabrika verisi 180 olsaydı, araba 165-170 yapsaydı mahkemelik olur firmalar bu araba neden yapamıyor diye, kullanıcı huzursuz olur, maximum hız her zaman arabanın yapabilceğinden az rakamlardır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.