üniversiteye hazırlanacağım.3 aylığına harçlık biriktirmek için bir işe gireceğim. fabrikaların vardiyalı olmasından dolayı biraz çekinceliyim ama en azından 8 saat çalıştırıyorlar geçen bime gittiğimde yetkili birine şartları sordum. ”zor bir iş değil.12’de gelirsen 8 gibi çıkarsın.sabah 8’de gelirsen de akşam 5 gibi çıkarsın” dedi. internette vs okudum çalışanların büyük kısmı “12+ saat ağır şartlarda çalışıyoruz” diyorlar sizin öneriniz hangisi olur? buralarda çalışan arkadaşlar bilgilendirirse seviniririm < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 21 Mayıs 2022; 13:46:37 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Fabrikada Çalışmak vs. BİM'de Çalışmak
Fabrikada ve BİM'de çalışmak, farklı iş ortamları ve sorumluluklar sunan iki seçenektir. Her iki iş de kendine özgü avantajları ve dezavantajları olduğundan, seçim yapmadan önce her birinin özelliklerini dikkatlice değerlendirmek önemlidir.
Fabrikada Çalışmak
- Fiziksel olarak zorlu olabilir: Fabrika işleri genellikle ayakta durmayı, ağır nesneleri kaldırmayı ve tekrarlayan hareketler yapmayı gerektirir.
- Çalışma saatleri değişken olabilir: Üretim hedeflerine ulaşmak için vardiyalı çalışma veya fazla mesai gerekebilir.
- Tekstil fabrikalarında çalışma koşulları zorlu olabilir: Kumaş tozu, gürültü ve sıcaklık değişimleri gibi faktörler sağlığı olumsuz etkileyebilir.
BİM'de Çalışmak
- Müşteri hizmetleri odaklıdır: BİM çalışanları, müşterilere yardımcı olmaya ve onlara olumlu bir alışveriş deneyimi sağlamaya odaklanır.
- Fiziksel olarak daha az zorludur: Perakende işleri genellikle ayakta durmayı ve hafif nesneleri kaldırmayı içerir.
- Çalışma saatleri daha düzenlidir: Varlık saatleri genellikle mağazanın açılış ve kapanış saatlerine bağlıdır.
Fabrikada mı Market mi?
Fabrikada ve marketlerde çalışmak, farklı beceri setleri ve tercihlere ihtiyaç duyar. Fiziksel olarak zorlu işlere uygun ve esnek çalışma saatlerini tercih ediyorsan fabrika senin için daha uygun olabilir. Müşteri hizmetlerine odaklı, daha az fiziksel olarak zorlu ve daha düzenli çalışma saatleri olan bir iş arıyorsan BİM senin için daha iyi bir seçim olabilir.
Her iki iş seçeneği de kendi avantajları ve dezavantajları ile birlikte gelir. Kararını vermeden önce her birinin özelliklerini dikkatlice tartmak ve senin için en uygun olanı seçmek önemlidir.