Şimdi Ara

Facebook'dan dev adım: WhatsApp'i 16 milyar dolara satın aldı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
518
Cevap
9
Favori
11.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tzlc76

Bu haberin en sevindirici yanı whatsap'a yıllık kayıt yapmadan önce ücretsiz olacak olması Allah razı olsun

Dimi ya gerçekten.
    1,79 lirayı nasıl verirdik her yıl her yıl.
    Kullanıcı verilerimiz paylaşilsin, whatsapp dan attığımız fotoğraflar, yazılar, konumlar, vs herşey depolansin satilsin, 3. Kisiler istediği gibi kullansin bizim verilerimizi. Ama sakın ha 1,79 tl mizi almasinlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında Facebook Messenger uygulamasını Whatsapp'a rakip olarak getirmek istediler. Ama pek tutmadı. Tıpkı Instagram'da olduğu gibi madem yapamıyorum satın alayım moduna girdlier. Umarım uygulamayı rezil etmezler. Instagram gibi özüne fazla dokunmadan minik güncellemelerle devam ederler.

Ücret konusu kalabilir belki ama umarım reklam politakaları değişmez. Her taraftan reklam fırlamaya başlarsa tek hareketle siler atarım uygulamayı.
  • Olayın kişiye özel reklam boyutunu düşünen var mı?

Facebook'ta bir arkadaşımla konuşurken yoğurt muhabbeti geçti bi ara. Sağda hemen yoğurt reklamı çıktı 1 dk içinde. Şimdi whatsapp'ta biriyle mesajlaşırken bi kahveden bahsedince facebook'unuzu açtığınızda karşınıza o kahvenin sayfa önerisi gelecek, sağda reklamlarını göreceksiniz falan falan. 16 milyarı 10 mb'lık yazılıma vermediler adamlar. İLETİŞİM'e verdiler.

Yine de çok ya 16 milyar dolar nedir
  • Ekşi'den bir yorum. Olayın özeti bu.

son zamanlarda gördüğüm en mantıklı internet yatırımı. facebook halı hazırda günlük 32 milyon dolar reklam geliri elde eden bir şirket. reklam algoritmalarında kişisel mesajlaşmaları çok efektif olarak kullanıyorlar. örneğin ben facebook'ta bir arkadaşıma yeni duyduğum bir gruptan bahsediyorum. çat diye yan tarafta grubun konser reklamı çıkıyor.

peki şimdi ne mi oldu? facebook 500 milyon telefon numarasını ve mobil dünyanın en büyük yazılımını satın aldı. artık whatsapplarımızı facebook a entegre olarak kullanacağız. konuşmalarımızın hepsi ivedilikle saklanacak ve reklamlarda kullanılacak. sadece reklamlarda mı? tabi ki değil. amerikan hükümetine satıcak, diğer devletlerin istihbarat servislerine satıcak ki bunu zaten çok güzel beceriyorlar. bu şekilde 16 milyar doları 2-3 senede egale edicekler. ödenen rakam az bile. ama whatsapp'ın kurucuları da üzülmesin arkalarında facebook olmadan bu kadar para kazanmaları imkansızdı.

öte yanda bu google a karşı ciddi bir gözdağı. ayrıca katma değerini de düşününce facebook an itibariyle google'dan daha değerli bir şirket haline dönüşmüş olabilir. zuck yine doğru bir hamle yaptı. dünya'nın en zengin adamı olma yolunda hızla ilerliyor.

• Watsapp da kullanilmaz artik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım fazla oynaşmazlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow JeagerJaques

Viber gibi daha kaliteli bir uygulama varken neden whatsapp kullanılmaya devam ediliyor anlamıyorum zaten.Hem viber da telefon görüşmesi de yapabiliyorsun.

Şuan Whatsapp da bulunan tüm özellikler var viber da

+ 1907
  • Whatsapp'da bundan sonra kişisel bilgilerimi isteyen abuk subuk şeyler peydahlarsa direk "Kaldır"ı çakarım.

• İnşallah gidip de facebook reklamı dayamaz uygulama içine. Ayrıca whatsapp'a hiç para ödemedim bu döneme kadar gidip bi de absürd bi para isterlerse sıkıntı olur. Gerçi cesaret edemezler gibi geliyor lakin çok fazla alternatifi var en kötü line dı messageme ydi onlara yöneliriz. Ya da Hangouts var aslanlar gibi. Of kafamda deli sorular! Facebook satın aldı bana dert oldu:)

• Off, WhatsApp'in neresi bozulacak bari onu anlatın.
    Facebook almış... eee? WhatsApp'te değişen ciddi değişen birşey olmayacak. Şimdi nasılsa öyle kalır. Kişiser arası internet üzerinden ücretsiz mesajlaşma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Olayın kişiye özel reklam boyutunu düşünen var mı?

Facebook'ta bir arkadaşımla konuşurken yoğurt muhabbeti geçti bi ara. Sağda hemen yoğurt reklamı çıktı 1 dk içinde. Şimdi whatsapp'ta biriyle mesajlaşırken bi kahveden bahsedince facebook'unuzu açtığınızda karşınıza o kahvenin sayfa önerisi gelecek, sağda reklamlarını göreceksiniz falan falan. 16 milyarı 10 mb'lık yazılıma vermediler adamlar. İLETİŞİM'e verdiler.

Tamam da rakipsiz bir uygulama olsa bu kadar değerli olabilirdi ancak rakipsiz değil sıkıntı orda.

Şuan icq kullansanız daha iyi, hatta bilgisayarda icq skype işlevi görüyor artık.

Viber az önce de dediğim gibi altyapısı baya güçlü, her gün saatlerce kız arkadaşımla telefonda viber sayesinde konuşuyorum ve data olarak da cidden cüzi bir hacme sahip.

Bence bu yatırımın altında başka bişeyler daha var gibi.

16 milyar doların sadece 1 milyar dolarıyla bile kendi yazılımlarını çıkartıp reklamını fazlasıyla yapabilirlerdi.

• geçmiş olsun cümlemize
  • Simdi bi milyon tane reklam kapatmaya calıscaz

• quote:

Orijinalden alıntı: carter

Kimse de demiyor, Facebook bu kadar parayı nereden buldu?

Bunun yanında tema değişikliğine hazırlanın, hemen her şeyi değiştirmeye başlarlar.

Facebooktan buluyo :)

• Ya benim iletişim bilgilerimi, nerde olduğumu, ne konuştuğumu ne yapacaklar diye düşünebilirsiniz ama toplumları şekillendirebilmek için birebirdir tüm bu bilgiler. İnsanlar Face messenger yerine whatsappı kullanmaya başlamışlardı, satın alımın zamanlaması da akıllıca.

Ayrıca bu uygulamaları çoğunlukla gençler kullanıyor. Bu bağlamda düşünürseniz toplum mühendisliği yorumunun komplo teorisi olmadığını da anlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Klee -- 20 Şubat 2014; 1:55:31 >
  • vay beee

• instagram gibi fazla kurcalamazlarsa kendileri icin iyi olur. onceden islevi sayesinde populer olup sonra uzerine vazife olmayan islere bulasan her yazilim tarihin derinliklerine gomuldu. bkz: msn, winamp vs vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow JeagerJaques

quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Olayın kişiye özel reklam boyutunu düşünen var mı?

Tamam da rakipsiz bir uygulama olsa bu kadar değerli olabilirdi ancak rakipsiz değil sıkıntı orda.

Şuan icq kullansanız daha iyi, hatta bilgisayarda icq skype işlevi görüyor artık.

Viber az önce de dediğim gibi altyapısı baya güçlü, her gün saatlerce kız arkadaşımla telefonda viber sayesinde konuşuyorum ve data olarak da cidden cüzi bir hacme sahip.

Bence bu yatırımın altında başka bişeyler daha var gibi.

16 milyar doların sadece 1 milyar dolarıyla bile kendi yazılımlarını çıkartıp reklamını fazlasıyla yapabilirlerdi.

Whatsapp yıllardır kullanılan, büyüyen ve zihinlerde oturmuş bi yazılım. Akıllı telefonu olan herkeste var. Öyle 1 milyar dolara uygulamayı hazırlayıp ha diyip hemen yayamazsın, hemen popüler olmaz. Kldı ki bence facebook whatsapp'ın iletişim amacını kendine rakip olarak da gördüğü için biraz pahalıya da almış olabilir. Facebook iletişime çok önem veriyor ve whatsapp çok güçlü bi rakipti.

Viber de 950 milyon dolara mı ne satılmıştı bu arada.
    http://www.scroll.com.tr/131532/viber-satildi/

Mark gidip Viber'i de alırdı ama şu anda en büyük rakip whatsapp'tı :)

• viber gibi sesli konuşma telefon görüşmesi özelliiği olmadığı için kullanmıyorum ama yüklü duruyor millet bir şey yazarsa cevaplıyorum onun haricinde viber hangouts...

• Biraz uzun olacak ama şimdi facebook whatsapp ı ileriye de taşıyabilir, geriye de götürebilir. Kendi uygulamasında ki görüntülü görüşme özelliği eklenirse,kullanılan temayı bozmadan isteyenler için alternatif temalar oluşturursa gayet güzel olabilir reklamsız haliyle. Fakat alır cep numarası dışından isimle kişi ekleme,reklam,saçma sapan ücretler,yok üzgün hissediyordu öyle böyle yapıyordu, yok onunla ilişkisi var bununla evli gibi saçma sapan düşüncelerin üzerine giderse 16 milyarını çöpe atmış olur
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.