Şimdi Ara

Facebook hesabım çalındı, geri aldım. Nasıl olabilir? Lütfen bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aklımın almadığı bir durum yaşadım dün. Her zaman internet kullanımına dikkat ederim hiç de şimdiye kadar başıma gelmedi.

Maillerimi kontrol ettiğimde facebook hesabımın çalındığını gördüm. Mailler telefon numarasını değiştirdi şahıs. Sonra da hesabıma google authenticator kodu koyarak girişimi tamamen imkansız hale getirdi. Kimlik bilgilerimi gönderdiğimde sabah dönüş yaptı yetkililer ve hesabımı bana geri verdiler.

Gelen mailler sırasıyla

1. Hesap kurtarma kodu
    2. Yeni bir cihazdan(Galaxy A80) giriş uyarısı
    3. Android giriş uyarısı
    4. Hesap geri alma kodu
    5. E- posta değiştirildi bildirisi
    6. Kurtarma kodu
    7. Telefon numarası değiştirildi bilgisi

Bu sıralamayla hesabı çalmış. Fakat e postama girmedi. Nasıl hesabı çalabildi bu şahıs? Bilgisi olan biri açıklarsa ya da fikrinizi belirtirseniz sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Facebook Hesabınız Çalındığında Yapılması Gerekenler

Facebook hesabınızın çalındığına şahit olduysanız, panik yapmamalısınız. Hesabınızı geri almak ve gelecekteki ihlalleri önlemek için atabileceğiniz adımlar vardır.

Hesabınızı Geri Alma Adımları:

• Güvenilir bir cihazdan giriş yapın: Hesabınız çalındıktan sonra, güvenilir bir cihazdan Facebook'a giriş yapın.
    • Şifrenizi sıfırlayın: Hesabınıza eriştikten sonra, hemen şifrenizi sıfırlayın. Güçlü ve benzersiz bir şifre seçtiğinizden emin olun.
    • İki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin: İki faktörlü kimlik doğrulama, hesabınıza erişimi daha da güvenli hale getirir. Facebook güvenlik ayarlarından etkinleştirin.
    • Şüpheli etkinlikleri bildirin: Hesabınızda şüpheli etkinlikler fark ederseniz, Facebook güvenlik ekibine derhal bildirin.

Gelecekteki İhlalleri Önleme:

• Güçlü şifreler kullanın: Hesaplarınız için her zaman güçlü ve benzersiz şifreler kullanın. Şifre yöneticisi kullanmayı düşünün.
    • İki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanın: Tüm önemli hesaplarınız için iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin. Bu, yetkisiz erişimi önlemeye yardımcı olacaktır.
    • Şüpheli e-postalara dikkat edin: "security@facebookmail.com" gibi Facebook'tan geliyormuş gibi görünen şüpheli e-postalara karşı dikkatli olun. Kişisel bilgilerinizi asla bu e-postalarda paylaşmayın.
    • Güvenilir uygulamaları kullanın: Facebook hesabınıza yalnızca güvenilir uygulamalara izin verin. Bilinmeyen uygulamalara erişim vermeyin.
    • Antivirüs yazılımını güncel tutun: Cihazlarınızda antivirüs yazılımı kurun ve güncel tutun. Bu, kötü amaçlı yazılımları ve bilgisayar korsanlarını uzak tutmaya yardımcı olacaktır.

Hesabınızın çalınmasını önlemek için bu adımları izleyerek gelecekteki ihlallerin riskini azaltabilirsiniz. Hesabınız çalındıysa, yukarıdaki talimatları izleyerek geri almaya çalışın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Mail hesabım gmail. Ben bile telefondan onay almadan giremiyorum o da girmemiş görünüyor google hesap geçmişine baktığımda. Nasıl bunları yapabilir?

• Howard en sevdiğim karakterdi hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.