Şimdi Ara

FACEBOOK'TA ÖNERİLEN KİŞİLER NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
50.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Facebook'ta Önerilen Kişiler Neye Göre Belirleniyor?

Facebook, arkadaşlık önerilerini belirlemek için kullandığı belirli bir algoritmaya sahiptir. Bu algoritma, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli faktörleri dikkate alır:

• Ortak Arkadaşlar: Algoritma, ortak arkadaşlarınız olan kişileri önceliklendirir.
    • Etkileşim: Yorum yaptığınız, beğendiğiniz veya mesajlaştığınız kişiler de önerilerde daha üst sıralarda yer alır.
    • Arama Geçmişi: Facebook, platformda aradığınız kişileri önermek için arama geçmişinizi kullanır.
    • Konum: Aynı şehirde yaşıyorsanız veya yakın zamanda belirli bir yerde bulunmuşsanız konumunuza göre kişiler önerilebilir.
    • Gruplar ve Etkinlikler: Aynı gruplara veya etkinliklere katılan kişiler de önerilen arkadaşlar listesinde görünebilir.
    • E-posta ve Telefon Kontakları: Facebook, cihazınızdaki e-posta ve telefon kişilerinizi karşılaştırarak potansiyel arkadaş önerileri oluşturur.
    • Kişiselleştirilmiş Veriler: Algoritma, yaşınız, ilgi alanlarınız ve diğer kişiselleştirilmiş bilgilerinizi de dikkate alarak önerilerde bulunur.

Facebook, arkadaşlık önerilerini sürekli olarak iyileştirmek için algoritmasını günceller. Bu nedenle, gördüğün öneriler zamanla değişebilir. Eğer uygunsuz veya istenmeyen öneriler alırsan, bunları "Arkadaş Öneri Gizliliği" ayarlarından gizleyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ortak arkadaşlarınıza göre.

Bazen arkadaşının arkadaşı da olabiliyor

• Konum , Rehberin Ve Ortak Arkadaşlar.

• Hocam ben aynı konudan açtığım için 7 gün yedim. Sizde yemeyin konuyu düzenleyin. (Konu için cevap:Facebookun algoritmaları )

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyinadukeeee

Ortak arkadaşlarınıza göre.

Tamam ama 20-30 ortak arkadas olanlar cikmazken 1 ortak arkadas olan biri cikiyor .profilimi incelemesi vs. Etkilermi?

• quote:

Orijinalden alıntı: tycoon.emperor

quote:

Tamam ama 20-30 ortak arkadas olanlar cikmazken 1 ortak arkadas olan biri cikiyor .profilimi incelemesi vs. Etkilermi?

Umutlanma

• Bu gonderiyi begen sefdigin kisi bu gece profiline girecek

• quote:

Orijinalden alıntı: yunus626emre

quote:

quote:

Umutlanma

Ne umudu kardes alacaklilar pesime dustu galiba ondan soruyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yunus626emre

quote:

quote:

Umutlanma

Ne umudu kardes alacaklilar pesime dustu galiba ondan soruyorum

Kapa hesabı

Bir süre sosyal medya kullanma

• Şöyle bi algoritma daha var facebookda bunu gözümle deneyip gördüm bi kişinin profiline 2 3 ortak arkadaşınız olan veya olmayan , Profiline 1 2 gün 20 30 defa girin o kişinin önerilerinde cıkmaya başlıyorsunuz. Bunu 2 fake hesapla deneyip doğruluğunu kanıtladım.

Tüm çıkanlar için geçerli değil tabi bu ortak arkadaşlara göre cıkarıyor ama böyle bi algoritması var facenin deneyin görün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB39D0135 -- 1 Şubat 2017; 23:16:37 >
  • Başıma çok ilginç bir olay geldi facebook üzerinde,şehiler arası otobüsle gelirken tanıştığım biri ile hiç bir telefon numarası vs almadığım halde.Bugün arkadaş önerilerinde o kişiyi gördüm,bu nasıl olur anlamıyorum acaba ikimizde aynı konumdan facebooka girdik ve o şekildemi eşleştirdi ? Öyle olsa çok fazla daha alaksız kişileri göstermesi gerekir ama,ikimizin konuştuğunu nasıl biliyorda bana önerilerde göseriyor telefon numarasını alsam neyse.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.