Şimdi Ara

Genel bakım için verilen teklife bakar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. 1999 model Clio araçı Maslak'da yetkili Renault servisine götürdüm. Aracın muayenesi de Mayıs ayında yapılması gerekiyor. Aracı kontrol ettiler ve eksiklerini çıkardırlar. Parça toplamı 922 tl, işçilik 580 tl + Kdv toplam 1,772 tl fatura çıkıyor. Orjinal parça fiyatları detaylı şekilde aşağıdaki resimde görülüyor. Uzman arkadaşlardan yorum yapmasını rica ediyorum. Sorum ise acaba parçaları ben dışarıdan daha uygun fiyata temin edip serviste taktırmamı tavsiye eder misiniz? Ek olarak servis, eğer talep edersem "yan sanayi" olarak parçaları temin edeceklerini fiyatta bir miktar indirim olacağını söyledi.

Genel bakım için verilen teklife bakar mısınız?

• Orijinal parça fiyatları normal, bu fiyatlarda yani. Ama müthiş işçilik yazılmış. Arabanızı seviyorsanız, canınızı seviyorsanız özellikle kritik parçalarda, kauçuk parçalarda yan sanayi ürünlerden kaçının. Kaliteli güvenilir bir özel servis bulup orijinal parça kullanılmak kaydıyla orada yaptırın derim. Benim de Renault aracım var, anadolu yakasında kaliteli bir ustam var ve tüm parçaları fransızca yazıların olduğu orijinal Renault paketinden çıkarıp takıyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • işçilik hardcore
  • 2014 yılında ben 2010 albea 1,3 multijet satın aldım. 61 bin km deydi. eski sahibi 60 bin bakıma sokmamış. ben de aldım yetkili servise soktum. yağ bakımı dışında bana ekstradan 2500 lira daha masraf çıkarttılar. yok frenler bitmiş, yok zincir değişecekmiş yok efendim motor takozları değişecekmiş. dedim ki siz yağ bakımını yapın. listeyi de bana verin. ben param olunca yaptırırım dedim. aldım aracı özel bir fiat servisine gittim. yapılmasını istediklerinin hiç birine ihtiyacı olmadığını öğrendim. hala daha yağ bakımı dışında bir şeye ihtiyacı yok. aracıma bakarım. en ufak seste servise götürürüm. frenler 80 binde değişti mesela. daha arabada zincir sesi yok. şu an 100 binde..
  • Parçaları dışarıdan orijinal olarak alın, servisten çıkma usta bulabiliyorsanız ona taktırın. Bulamazsanız da ustalığı iyi birine gidin taktırın. O kadar para verilmez.

quote:

Orijinalden alıntı: Teterboro

2014 yılında ben 2010 albea 1,3 multijet satın aldım. 61 bin km deydi. eski sahibi 60 bin bakıma sokmamış. ben de aldım yetkili servise soktum. yağ bakımı dışında bana ekstradan 2500 lira daha masraf çıkarttılar. yok frenler bitmiş, yok zincir değişecekmiş yok efendim motor takozları değişecekmiş. dedim ki siz yağ bakımını yapın. listeyi de bana verin. ben param olunca yaptırırım dedim. aldım aracı özel bir fiat servisine gittim. yapılmasını istediklerinin hiç birine ihtiyacı olmadığını öğrendim. hala daha yağ bakımı dışında bir şeye ihtiyacı yok. aracıma bakarım. en ufak seste servise götürürüm. frenler 80 binde değişti mesela. daha arabada zincir sesi yok. şu an 100 binde..

Şu FIAT servislerinin triger zinciri değiştirme merakını bir türlü anlayamıyorum zaten. Motordan bir ses duysalar hemen "Zincir değişecek" diyorlar.
    Ben COROLLA'nın 300.000 KM'de değiştirdim, 60.000 KM'de zincir değiştirmek de nedir, triger kayışından ne farkı kaldı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 19 Nisan 2016; 16:18:10 >

• Dışarıdan parça alıpta serviste taktırma imkanınız yok tam tersi olabilir.Ben güzel bir özel servis bulup onlara yaptırmanızı tavsiye ederim.Eminim 750 tl'ye çıkarsınız.
  • guitarman kullanıcısına yanıt
    Opel meriva suya yağ karışıyordu servis 4000 tl masraf çıkardı sanayide yanlış hatırlamıyorsam 700 e hallettik sanayiye sorun bi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sökmesi takması zahmetli işçilik ücretleri yüksek olanı orjinalini alın değişimi basit olanları kaliteli yan sanayi olanlarıda alabilirsiniz. debriyaj baskı balata değiştirdim.orjinal mais sökmesi takması yarım günden fazla sürüyoo 300 lira işçilik yazıyorlat.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EKE58

Orijinal parça fiyatları normal, bu fiyatlarda yani. Ama müthiş işçilik yazılmış. Arabanızı seviyorsanız, canınızı seviyorsanız özellikle kritik parçalarda, kauçuk parçalarda yan sanayi ürünlerden kaçının. Kaliteli güvenilir bir özel servis bulup orijinal parça kullanılmak kaydıyla orada yaptırın derim. Benim de Renault aracım var, anadolu yakasında kaliteli bir ustam var ve tüm parçaları fransızca yazıların olduğu orijinal Renault paketinden çıkarıp takıyoruz.

Hocam anadolu yakasındaki ustanız nerede, adı ne. Bu devirde dürüst işten anlayan usta bulmak zor gerçekten.
  • aslında orjinal ürünler olduğu için fiyatlar normal bence ancak parça parası kadar işcilik istemişler bu biraz fazla
  • 5 w 40 - 5.litre motor yağı
    Hava Filtresi
    Yağ filtresi
    Polen Filtresi
    Mazot filtresi
    Ön fren balataları.
    Bir çift ön silecek
    ------------------------------- Servisin istediği ücret 720-tl..!

5 w 40 5.Litre Elf motor yağı -- 80 tl.
    Hava filtresi -- 15 tl.
    Yağ Filtresi -- 12 tl
    Polen Filtresi -- 20 tl
    Mazot Fltresi --80 tl
    Önfren balata -- 110 tl
    Bir çift silecek -- 25 tl.
    ------------------------------------------ düz hesap 350 tl. + 50 tl işçilik = 400 tl. 320- tl fark var. Bende parçaları kendim temin ettim. 320 tl cepte kaldı.
  • gripin518 kullanıcısına yanıt
    Hocam anadolu yakasındaki ustam Osman usta, Çengelköy'de Bosna bulvarı üzerinde Emir otomotiv, bana arabamı sevdiren ustadır kendisi. Google'da Emir otomotiv diye aratıp yol tarifi alabilirsiniz, gözünüz kapalı aracınızı teslim edebilirsiniz.

• EKE58 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, ihtiyacım olduğunda gideceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EKE58

Hocam anadolu yakasındaki ustam Osman usta, Çengelköy'de Bosna bulvarı üzerinde Emir otomotiv, bana arabamı sevdiren ustadır kendisi. Google'da Emir otomotiv diye aratıp yol tarifi alabilirsiniz, gözünüz kapalı aracınızı teslim edebilirsiniz.

Belirtiğiniz Emir otomotivi aradım. Bu listeyi telefonu açan Kadir bey isimli kişi ile paylaştım. Eğer bahsettiğiniz gibi düzgün ve güvenilir bir servis ise aracımı bırakmak istiyorum. Şimdi fiyat tekliflerini bekliyorum, gönderilince paylaşacagım.
  • guitarman kullanıcısına yanıt
    Evet doğru kişiyle görüşmüşsünüz. Yetkili servisten daha uygun fiyat çıkacağına eminim, işçilikleri güvenilir ve düzgündür.

• İşçilik de olduğu gibi parça fiyatları da bana yüksek geldi.
    Örneğin aks körükleri 60 ila 75 tl ve broadway ile aynı parça, viraj demir lastiği 30 tl görseniz 5 tl ancak eder dersiniz, Egzos takozuna 77 tl yazmış.

Servisin çıkardığı listedeki parçaların büyük bir kısmı muayeneden geçmenizi engelleyecek parçalar değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc52 -- 21 Nisan 2016; 22:15:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.