Şimdi Ara

Fad nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
15.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar oto teyplerimizde çeşitli ayarlar ve bu ayarlar içinde bi de fad diye birşey var.Acaba bu fad nedir?Sizde de fadı - yapınca ses gidiyor mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fad Nedir?

"Fad", geçici bir süre popüler olan, ancak kısa sürede değerini veya ilgisini kaybeden bir şey anlamına gelir. Moda, teknoloji veya kültür gibi çeşitli alanlarda ortaya çıkabilir.

Teyp Fad Bal Ayarı

Teyplerde "Fad Bal Ayarı", iki hoparlör arasındaki ses dengesini kontrol eden bir ayardır. "Bal" (balance) kelimesinden türemiştir ve sesin her iki hoparlörden de eşit şekilde mi yoksa belirli birine doğru mu yönlendirildiğini ayarlamaya yarar.

Teyp Fader Nedir?

Teyplerde "Fader", ses seviyesini kademeli olarak arttıran veya azaltan bir kontrol düğmesidir. Örneğin, bir FM radyodan geçiş yaparken veya iki kaset arasında geçiş yaparken ses seviyesini sorunsuz bir şekilde ayarlamaya yardımcı olur.

Fader Ayarı Nedir?

"Fader ayarı", Fad kontrolünü kullanarak yapılan bir ayardır. Bu ayar, bir ses kaynağının diğerine kıyasla ses seviyesini belirler.

Araba Fader Ne Demek?

Arabalarda "Fader", ön ve arka hoparlörler arasındaki ses dengesini kontrol eden bir ayardır. Ön hoparlörlerde daha fazla ses duymak istiyorsanız, Fad ayarını "ön"e doğru kaydırın. Arka hoparlörlerde daha fazla ses duymak istiyorsanız, Fad ayarını "arka"ya doğru kaydırın.

Fad/Bal Ne Demek?

"Fad/Bal" kısaltması, "Fader/Balance" anlamına gelir. Bu, ses sistemlerinde ses dengesini ve seviyesini kontrol eden iki ayrı ayarın birleşimidir.

Fader Ayarı

Fader ayarı, ses kaynakları arasında geçiş yaparken veya farklı hoparlör grupları arasındaki ses dengesini ayarlarken kullanılır. Örneğin, bir araba ses sisteminde, fad ayarını kullanarak ön ve arka hoparlörler arasındaki sesi ayarlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sanırım fader'dir??ön-arka hopörleri kontrol eder.
  • Kolon ses yönü ayarı demektir.

Sesin ne kadarını arka hoparlöre ne kadarını ön hoparlöre vereceğinizi ayarlamanızı sağlar.
  • Peki fadı - 9 yapınca ses tümüyle gidiyor mu sizde?
  • Senin arkada hoparlörün varmı? Yoksa ses gitmesi normaldir.
  • fad 9 yaptıgında ses gidiorsa arka hoparlörlerin yoktur hatırladıgım kadarıyla sende 206 x line vardı...
    Tüm kapılarda hoparlör olması lazım arkdasımda 2004 xline var onda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __RaVe__® -- 19 Nisan 2007; 14:58:41 >
  • Normalde arka hoparlör bende yoktu sonradan taktırdım.Dün servisteyken de fad denen şeyi cd-çalara tanıttılar normalde fad diye birşey yoktu. +9'da sorun yok ancak onu -9 yapınca ses gidiyor anlamadım.Bir de balance var şaşırdım açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HRMNKY -- 19 Nisan 2007; 20:58:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ByPass nedir?
    12 yıl önce açıldı
    Tip31'in görevi nedir.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sonradan taktırdığın hoparlörler önlere paralel bağlanmış olabilir.
    takan kişi işin kolayına kaçtı sanırım.

yada üniten iki çıkışlı olabilir.
    iki çıkışlı bile olsa fader neden koysunlar dicem ama
  • Arka Hoparlör önlere paralele bağlanınca öndeki hoparlörün sesi kısılınca arkadakilerin de kısalması lazım ama di mi?Bende öyle değil.Ünitem 4çıkışlı orjinal peugeot cd çalar.Fadı eksiltince ses kısılıyor artırınca ise birşeyler oluyor ama ben anlamıyorum
  • Arkadaşlar boşverin tartışmayı.Konuşur konuşur susarlar.

Öğrendiğime göre:Fad Ön-Arka Hoparlörlere yön veriyor.Balance ise sağ sol hoparlörlere yön veriyor.Ancak bizim arabada önceden fad olmadığından ön arka işini fad yerine balance yapıyordu.Sonradan fadı arabaya tanıtınca görevini yapamadı bu yüzden sadece hoparlörün gücünü artırıp azaltmaya yaradı.Sanırım benim bugün servise tekrar gidip onları ayarlatmam lazım.Çünkü bu olay sinirlerimi bozdu
  • Arkadaşlar sorunu çözdük.Problem arka hoparlörlerin ön hoparlörlere paralel bağlı olmasından kaynaklanıyormuş.Artık istediğim gibi hoparlörleri kullanabiliyorum.Yardımlarınız için çok teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.