Şimdi Ara

Mw nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
14.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda dolaşırken okuyorum 100 mw sınır varmıs 100 mw yi geçmek yasal değilmiş mw ne demek?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mw Nedir?

Mw, "Megawatt"ın kısaltmasıdır ve bir elektrik gücünün ölçüm birimidir. Bir megawatt, bir milyon wata eşittir.

Mw birimi, genellikle büyük elektrik santralleri, endüstriyel tesisler ve elektrik şebekelerinin kapasitelerini ölçmek için kullanılır. Elektrikli araçların batarya kapasiteleri de bazen Mw cinsinden ifade edilir.

Örneğin:

• Bir kömür yakıtlı elektrik santrali 1000 Mw kapasiteye sahip olabilir, yani bir milyon watt gücünde elektrik üretebilir.
    • Bir elektrikli aracın bataryası 60 Mw kapasiteye sahip olabilir, yani 60 milyon watt enerji depolayabilir.
    • Elektrik şebekesi, belirli bir zamanda ihtiyaç duyulan elektrik gücünü sağlamak için yeterli Mw kapasitesine sahip olmalıdır.

Mw birimini anlamak, elektrik gücünün boyutunu ve farklı elektrik sistemlerinin kapasitelerini karşılaştırmamıza yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • mW ise mili watt dır MW ise mega watt dır ikisi karıştırılmamalıdır da kim dedi sınırın 100 mW olduğunu ben 10watt diye biliyordum 2.4 ghz için.
  • bknz: most wanted...
  • Avrupada wireless yayın gücü 100mw ile sınırlı. Tabi Türkiyede ne kadar kontrol ediliyor bilinmez ama güvenlik için getirilmiş ve mw ne kadar artarsa yayın mesafesi o kadar artar. Sadece 1watt yani
    1000mw bir anfi 25-30db arasında bir güç sağlıyor. Normal wireless cihazlar ise 50mw'ı geçmiyorlar.
  • benim wireless ayarını bozupta 30 dBm ye kadar çıkıyor yani bende şu anda 30dBm yayın + 7dbi 360 derece omni anten takılı channel da 1 super g açık yani channel 1 super g açık demek 108 mbit demek değil 108 mbit için channel 6 gerekiyordu onda da channel 6 yı kullanan komşular olduğundan açmadım channel 1 daha uzağa yayın yapıyor birde super g olunca daha bi uzağa yayın yapıyor şimdi benim başım belaya girer mi? en güzeli de wireless ismime 950 mW yazdım ve de wireless access pointi cama koydum cam deniz manzaralı yani önünde yol ondan sonra deniz var sanırım pek fazla dalaşan olmaz :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

benim wireless ayarını bozupta 30 dBm ye kadar çıkıyor yani bende şu anda 30dBm yayın + 7dbi 360 derece omni anten takılı channel da 1 super g açık yani channel 1 super g açık demek 108 mbit demek değil 108 mbit için channel 6 gerekiyordu onda da channel 6 yı kullanan komşular olduğundan açmadım channel 1 daha uzağa yayın yapıyor birde super g olunca daha bi uzağa yayın yapıyor şimdi benim başım belaya girer mi? en güzeli de wireless ismime 950 mW yazdım ve de wireless access pointi cama koydum cam deniz manzaralı yani önünde yol ondan sonra deniz var sanırım pek fazla dalaşan olmaz :)

hocam buun maliyeti falan nedir.
    birazda ondan bilgi versen..
  • Bazı arkadaşlar 10W'tan falan bahsetmiş, herhalde göze az geliyor. 10W ile kanser olursunuz. Yasal limiti 100mW'dir Wireless sinyallerinin. (2.4GHz)
    Bunu yasal olmayan yöntemlerle 500mW hatta 1W'a çıkaran cihazlar var. "Kendi yaptığım antenle bağlanıyorum" konusunda konuşulmuştu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Korsan mw 2 açılmıyor
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

Bazı arkadaşlar 10W'tan falan bahsetmiş, herhalde göze az geliyor. 10W ile kanser olursunuz. Yasal limiti 100mW'dir Wireless sinyallerinin. (2.4GHz)
    Bunu yasal olmayan yöntemlerle 500mW hatta 1W'a çıkaran cihazlar var. "Kendi yaptığım antenle bağlanıyorum" konusunda konuşulmuştu.

Biliyorum kanser olucağımı.Zaten etrafta bi ton kanserojen şey var izmirin havası kirli o beni zehirlemeden benim kanser olmam imkansız zaten kanser olmam için 24 saat boyunca wireless in dibinde durmam gerekir. Ayrıca madem kanser olmam gerekir 900 mhz li baz istasyonlarının şehir içindeki çıkış güçleri de 10 watt onlarda bişey olmuyor mu?

Bu arada maliyet kısmına gelince
    http://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L1=NET&L2=NETACC&Br=D-LINK&Stok=0
    burda görülen 2 şey(belki ilerde sayısı artar yada silinir diye tam yazıcam)
    7 DBI INDOOR RANGE EXTENDER ANTENNA = 32$+ KDV
    D-LINK DW2100AP+ ACCSES POINT = 75$ + KDV

Toplam maliyet bu kadar.

• orada bahsedilen benim bildiğim kadarıyla efektif güçtür. yani vericinin çıkışı + anten kazancı. ama noktadan noktaya bağlantılarda limitin daha yüksek olması lazım. o 100 mW belki de yönsüz antenler kullanılarak yapılan yayınlar içindir çünkü noktadan noktaya bağlantılarda çanak antenler felan kullanılıyor bu da efektif gücü baya bir arttırıyor. tam kanun metnini bulamadım şu an.
  • quote:

Ayrıca madem kanser olmam gerekir 900 mhz li baz istasyonlarının şehir içindeki çıkış güçleri de 10 watt onlarda bişey olmuyor mu?

Baz istasyonlarının kanser yapmadığını söyleyen oldu mu ki? Hatırlatmam gerekir ki baz istasyonu, evinizde modeminizin bulunduğu yerde bulunmuyor. Herkesin modemi masasının üstünde ya da altında. O kadar çıkış gücüyle yaşanmaz, yaşamak isteyen varsa buyursun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

quote:

Ayrıca madem kanser olmam gerekir 900 mhz li baz istasyonlarının şehir içindeki çıkış güçleri de 10 watt onlarda bişey olmuyor mu?

Baz istasyonlarının kanser yapmadığını söyleyen oldu mu ki? Hatırlatmam gerekir ki baz istasyonu, evinizde modeminizin bulunduğu yerde bulunmuyor. Herkesin modemi masasının üstünde ya da altında. O kadar çıkış gücüyle yaşanmaz, yaşamak isteyen varsa buyursun

benimde wireless pencerenin önünde ben pencerenin önüne baz istasyonu kurulan ev gördüm hatta kurulmuş halini de gördüm.

• O evin içindekiler fazla yaşamaz çok zararlı çok.
  • iyide aynı frekansta çalışan cep telefonunu beynimize dayıyoruz resmen. Bu yüzden Zaten kanser olucaz o yüzden çok sorun etmeyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.