|
Bildirim
|
ülke ülke değil vahşi batı
|
Benim eşim de fahri müfettiş, yazdırdığı tüm cezalara çekilmiş fotoğrafı ekliyor. Yasak yere park ederken , kırmızıda geçerken veya tehlikeli araba kullanırken çekmiş ise itiraz ettiğinizde mahkeme masraflarını da ödeyerek cezayı ödüyorsunuz. Kestirdiği cezaların bir kısmına itiraz geldi, hepsini mahkemede kazandı. Bazen ceza gerektiren durum gördüğümde ben de fotoğraf çekiyorum ve eşim cezayı yazdırıyor. Eş dost ta aynı şeyi yapıp yardımcı oluyorlar.
Verilmiş whatsup numaralarından da tehlikeli araba kullananları herkes bildirebiliyor. Kurallara uymayanlar ile vatandaşların da yardımı ile sonuna kadar mücadele edilmeli. Ödedikleri para da devlet bütçesine katkı, kendilerine de bedelini ödettirerek kurallara uyma eğitimi. Trafik kazalarında Avrupa birincisiyiz, bunu düzeltmeliyiz. Bakın otobanlarda millet uyuyor ortalama hıza. Bayramda kaza %60'a yakın düştü hemen.Senede 1 milyar TL gelir bekleniyor, hız yapan 417 TL yi öder, birkaç defa ödedi mi de psikolojik test v.s. tövbe eder. Malum, cahiller ancak başına gelince ders alır Almanya da polis daha sinsice göçmenlere ceza kesiyor. Telefon edeni dürbünle gözleyip saatini ilerdeki polise bildiriyorlar. Adam polisin görmediğini zannedip inkar ediyor. Mahkemede operatörün Telefon saatini bildiren delili ile hem adaleti yanıltmaya teşebbüsten hem de mahkeme masraflarını karşılamaktan ödeyeceği cezanın 15 mislini filan ödüyor. Vatandaşlar evlerinden telefon edip özellikle okul çevresinde oturanlar 30 km hız limitini ihlal edenleri ihbar ediyorlar ve mahkemede vatandaşın beyanı doğru kabul ediliyor. Henüz Türkiye bu seviyede değil ama önümüzdeki senelerde olacak. |
Konuyu hortkasmis oldum ama şu yazıyı okuyunca dayanamadım. Eşin FM ise suçu onun görüp yazması lazım. Bu kadar cahillik olmaz. Sizin yaptığınız daha büyük suç. Sırf bu benzeri cahiller yüzünden FM lik bitirilmeli. Bende fahri mufettisim. Bu yaptığınızın hiç bir geçerli yanı yok. Bide eş dost yazıyor felan bu ne cidfiyetsizlik.boyle birşey ispat edilirse 1 yıldan 3 yıla hapis cezası var. Yazık birde Almanya şöyle Almanya böyle yazmis. Önce şu ahbap çavuş ilişkisi bitecek kanunları çiğneyerek kanun korunmaz. Biraz kafanızı değiştirin. Sinirlendim daha sert birşey yazmadan bitireyim. Okuyanlara saygılar.
|
Park veya duraklama yasağı levhası olmayan bir yolda kısa süreli duraklama sırasında, sokakta bulunan taksi duragı çalışanları arabanı çek dedi. Biraz sonra çekeceğimi söylemem üzerine ceza yazdırmakla tehdit etti ve bugün ceza geldi. Bu durumda suçlu benmi oluyorum yoksa telefonla ceza yazan fahri müfettişmi??? 92 lira para bana koymaz ama taksicinin talimatı ile yazılan ceza emin olun ki çok zoruma gitti.
|
Kuralları ihlal edenleri engellemek ve cezalandırılmalarını sağlamak herkesin görevi.
Tüm arkadaşlarımı da yardımcı olmaya teşvik ediyorum. Kuralları uygulamak ile doktorluğun ilgisi ne? Almanya da okul ve hastane önünden geçerken hız ihlali yapanları evlerinden gören vatandaşlar polise bildiriyorlar. Aynı vatandaşlık görevini bizim de oluşturmamız gerekiyor. Trafik magandalarına bedel ödettirerek eğitmemiz gerekiyor. Aptallar ancak bedel ödeyerek öğrenirler akıllılar başkalarının hatalarından öğrenirler. |
Bana da fahri müfettişten bir adet ceza geldi. Sırf milleti bilgilendirme amaçlı girdim konuya. Cezaya itiraz son derece kolay.
Örneğini çok rahat bulabileceğiniz itiraz dilekçesi ile birlikte ceza tutanağının kendi ya da fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi ve ruhsat fotokopisiyle sulh cezaya başvuruyorsunuz hepsi bu. İtirazınız kabul edilmez ya da kaybederseniz hiç bir masrafı olmadığını belirttiler adliyede. Cezayı önceden ödemekte fayda var çünkü sonuç hemen çıkmayacaktır ve kaybederseniz cezayı o zamana kadar ki faiziyle birlikte ödemek zorunda kalırsınız. Orada burada yazan "kaybederseniz mahkeme masraflarını da ödersizin" gibi yazılara aldırmayın. İtirazlar dosya üzerinden değerlendiriliyor ve hiç bir masraf çıkmıyor. Kazandınız kazandınız, kazanamadınız sağlık olsun. Herkes itiraz etsin bu fahri müfettişlere ki her yazdıkları cezayı kanıtlamak zorunda olsunlar, görevi kötüye kullanamasınlar. Haksız isek zaten amenna. |
yani suçlu değil misiniz? cezayı hak etmediniz mi?
|
Bu kada uzun olmasına rağmen bu kadar boş mesaj ilk kez görüyorum.
Düşünceleriniz de aşırı saçma, devlete çok katkı olmasını istiyosan kendi cebinden ver. |
Eşiniz doktor olsa yardımcı olmak için ilaç falan yazardınız.
Yaptığınız ahlaki değil bence |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adıdı -- 1 Kasım 2016; 8:16:11 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adıdı -- 31 Ekim 2016; 22:10:26 > |
|
|
|