Arkadaşlar merhaba, kırmızı ışık ihlali yaptığıma dair plakama ceza geldi, böyle bir ihlal yapmadım zaten cezada hiçbir delil fotoğraf vb. bulunmuyor. Delilsiz trafik cezalarının iptal edilmesine dair bir sürü emsal karar olmasına rağmen sulh ceza mahkemesine itirazda bulundum ancak itirazım kesin olarak reddedildi. Bu kararı üs mahkemeye taşıyabilir miyim? Yoksa anca anayasa mahkemesine bireysel başvuru mu yapmalıyım? Bir kişinin sözüne bakarak günümüz teknolojisinde ispatsız delilsiz kafalarına göre ceza yazıyorlar. Mahkeme de anayasaya aykırı şekilde (masumiyet karinesine aykırı)karar veriyor. Böyle saçma hukuk sistemi olamaz. |
TRAFİK CEZASINA İTİRAZIN REDDİNE İTİRAZ
-
-
kapatın len mahkemeleri böyle hukuk sistemi mi olur terbiyesizler . hayret bişey yaaa. hani len vatandaşın kırmızıda geçme özgürlüğü ?
-
Kırmızıda geçmediğime dair kanıtım olsaydı gözünüze sokardım sizinde mahkemeninde, (yalnız koskoca emniyet müdürlüğünün de 1 tane araç kamerası takacak parası yok çünkü onların da kanıtı yok.), o yüzden kinayenize gülüp geçiyorum.
-
Iyice bir arastirin yine de hukuk yolu olmayan bir ulke degil. Ugrasirsaniz kazanirsiniz. Ben ust mahkemesi var diye biliyorum. Avukata sorabilirsiniz fakat kazansaniz bile masrafi cezadan fazla olabiliyor diye duydum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İyide kırmızı ışık ihlali yaptıysan mutlaka fotoğraf olmalı kırmızıda geçince eds fotoğrafı çeker cezayla beraber o da gönderilir.
Ceza yediğin yer neresi hangi cadde merak ettim.
Yani fotoğraf yoksa kırmızı ışık ihlali yazamazlar bence itiraz edin.
Uyap vatandaş portalından idarenin savunma yazısını incelediniz mi?
Trafik ya da jandarma hangi idare ise itirazınıza karşı mahkemeye savunma yazısı göndermişlerdir. Belki de görüntü kaydı vardı ve savunma ekinde sundular...
-
Uyap vatandaş portalından idarenin savunma yazısını incelediniz mi?
Trafik ya da jandarma hangi idare ise itirazınıza karşı mahkemeye savunma yazısı göndermişlerdir. Belki de görüntü kaydı vardı ve savunma ekinde sundular...
Bir de mahkemenin verdiği karar yazısında kesin olarak şeklinde hüküm varsa kesindir.
".....başvuru yolu açık olmak üzere...." şeklindeki kararlarda itiraz süreci olur.
-
Evet hocam inceledim, hatta itirazım reddedilmeden önce savunma dilekçesi de verdim. Emsal karar da sundum. EGM kısaca trafik polisleri denetimler esnasında ihlalleri tespit ediyormuş ve anlık olaylar olduğu için fotoğraf, video kaydı alamıyorlarmış. (günümüz teknolojisinde yersen)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wantastik -- 8 Ağustos 2023; 8:25:20 > -
Ceza yediğim yerde EDS yok sözde bir polis ben geçerken görmüş ve ceza yazmış. İtiraz ettim zaten ama mahkeme benden kırmızı ışıkta geçmediğimi ispatlamamı istiyor. Yani EGM'ye bu adam kırmızıda geçti diyorsun hadi ispatla demiyor, bana sen kırmızıda geçmediğini ispatla diyor. Yer Tekirdağ Çorluda
-
Forumdan değil profesyonel bir hukukçudan tavsiye alın.
-
Harcı borcunu kurtarmıyor malesef
-
47/1-b kırmızı ışık kuralına uymamak--- cezası 951 tl, 15 gün içinde erken ödeme indirimli 713 tl
İtirazla ilgili;
-Profesyonel hukukcuya danışma ücreti (asgari) 1200 tl
-Forumda tecrübesi olanların tecrübesinden istifade etme ÜCRETSİZ
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 8 Ağustos 2023; 11:32:0 >
-
Kirmzii ışık zaten 1 saniyede renk değiştirdiği için kasıtlı olarak yapılan bir terör benzeri uygulama. Millet kaza yapsın diye kasıtlı yapılıyor. Kaza yapazsanda sarida bile gecsen ceza kesebilirler. Çünkü ahırda yasadigimiZ gerçeği var burası Türkiye artık birileri oyuncak gibi oynuyor bizle
adam geçmedim diyor, niye trolleyip küfür yiyorsun ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kırmızı ışık öncesi çoğu yerde yeşilin fasılalı yanması ardından sarının yanmasını atlamayın.Işıklara çok yakın konumdayken sarıda iken durmaya niyetlense duramayacak araca da kimse ceza yazmaz. Ama öte yandan 100-150 mt öteden (şehir dışında daha uzak mesafede bile) sarının yandığını görüp kırmızının yanacağını bile bile gaza kökleyip kırmızı yandıktan 3-5 saniye sonra bile kırmızıda geçenler de sonuna kadar hak ediyorlar.
-
İşte algıya kapılıp gitmissiniz. Gelişmiş ülkeler olan Çin ve Japonya'da hız sınırı 40 olan yerde bile ışıklar bizdeki kadar çabuk renk degistirmez sebebi işte bu bahsettiğiniz gibi durmanın mümkün olmaması. Çünkü araç süren kişi sadece ışıklara bakarak araç kullanmıyor çevredeki diğer objelerede dikkat etmek zorunda. Bu nedenle bilim insanları bu ışıkların renk değiştirme süresini bizdeki gibi 1 saniye değilde 5-6 saniye olarak ayarlamislar gelişmiş ülkelerde. Ama bizim o ülkelerle alakamız olmadığı için durum bu mlsf ahırda gibiyiz
Bakın arkadaşım belli ki mevzuatını, ışıkların anlamlarını bile tam bilmiyorsunuz sanırım.
Sürücüler için sarı ışık "UYARI" anlamı taşır;
-şayet sarı ışık tek yanıyorsa bir sonraki adımda kırmızı yanacağı ve araçlar için dur emri verileceğinin habercisidir. Bunun öncesinde üstteki yorumumda yazdığım gibi bir çok yerde yeşil ışık fasılalı yanıp sönmeye başlıyor.
-şayet kırmızı ile birlikte yanıyorsa araçlar zaten duruyor demektir ve bir sonraki adımda yeşil ışık yanacağı ve araçların harekete hazırlanmasının işaretidir.
Öyle bir saniyede tak diye yeşilden kırmızıya renk dönüştürme diye bir şey yok.
Kavşak kollarındaki yoğunluğav eya önceliğe göre zaten önceden belirlenmiş kriterlere göre faz süreleri hesaplanıp ona göre süreler ayarlanır. Bu işlerin hepsinin bir dayanağı bir mevzuatı vardır ona göre yapılır bu işler.
-
İşte sizin hayatinizin özeti mlsf hep sanarak zannederek geçmiş hayatınız :)
Şöyle bi baktım da genel olarak yorumlarındaki o negatif bakış açısı ve insanları/olayları karalama iç güdüsü hiç hayra alamet değil. Bi tarafta motosikletlilerin kural tanımazlığından şikayetcisin, öte tarafta motosikletlilere ceza kesilmesinden ve bir çok konuyla da terörizm bağlantısı kurmakta maşallahın var...
paranoyak mısın birader sen, bi kendine gel yahu, az relax ol...
-
Madem şöyle bir baktın kendini gelistirseydin keşke ama nerdeee... Eğitim versekte alamıyorsunuz . Gördüğün gibi negatif olan siizin gibiler ben değil. Ben herzaman pozitif katkı yapıyorum ama herkes te anlamasiini beklemiyorum heekesin kapasitesi farklıdır çünkü biliyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- ehliyete sınıf ekleme
- direksiyon sınavı komisyonu şikayet etme
- yeni araba sürmeye başlayanlar için debriyaj gaz ilişkisi
- konya fethiye arası kaç km
- kırmızı ışıkta geçme süresi
- elektrikli paten
- uçan araba fiyatları
- trafik cezası itiraz
- renault logan
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X