Şimdi Ara

TEBLİĞ EDİLMEYEN TRAFİK CEZASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
17.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tesadüfen farkettim cezayı ve ödedim. Bu ceza hiç bir şekilde bize tebliğ edilmedi. Cezayı ödedim fakat çok ağrıma gitti. 95 liralık ceza 114 lira olmuş. Faizle beraber. Hem erken ödemeyi kaçırdık hem gecikme faizi filan ödedim. Bu konuda ne yapılabilir itiraz dava tecrübesi bilgisi olan var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• oohoo abi sen avrupadan mı geldin? köyünden yeni mi çıktın?devletle işin yeni mi oldu yaşadığın ülkeyi mi bilmiyorsun. sorduğun şey o kadar boş ki benden başka sana cevap veren bile olmamış :D biz postaladık git ptt ye der,ptt ye gidersin bize gelmedi gelse veririz tutup napcaz sevcez mi git karakola der. öyle mal gibi kalırsın ortada. sen git ilçe trafiğe ceza kesmeyi biliyonuz göndermeyi de bilin ödeyin de bakalım :D
    Avrupa'dan da gelmedim. Köydende yeni gelmedim. Mesajım da eksik yazmışım düzelttim. Erken ödemede %25 indirimle 71 lira ödeyeceğim cezaya 114 lira ödedim. Tebliğ edilmeden nasıl faiz işletiliyor. Bende memurum işimi eksik yaparsam tepeme binerler. Ben hakkımı arayınca mı sorun olacak. İnadım inat bu işin peşini bırakmayacağım. Şikayetse şikayet davaysa dava
  • hiç birşey yapamazsın. devlete karşı dava açıp kazanamıyorsun. birde avukat masrafı kitleniyor. paşa paşa ödeyeceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crow in cornfield

hiç birşey yapamazsın. devlete karşı dava açıp kazanamıyorsun. birde avukat masrafı kitleniyor. paşa paşa ödeyeceksin.

Tamam ödedik ödemesine de fazladan 44 lira ödedim. Ceza kesmeyi biliyorlar doğru düzgün göndermeyi de bilsinler. Kimin ihmali varsa zararı mı karşılasın. Nasıl bir saçmalık bu. Ceza kesip haberdar etmemek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farfaraway21 -- 17 Ocak 2018; 23:34:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Farfaraway21

quote:

Orijinalden alıntı: crow in cornfield

hiç birşey yapamazsın. devlete karşı dava açıp kazanamıyorsun. birde avukat masrafı kitleniyor. paşa paşa ödeyeceksin.

Tamam ödedik ödemesine de 44 lira ödedim. Ceza kesmeyi biliyorlar doğru düzgün göndermeyi de bilsinler. Kimin ihmali varsa zararı mı karşılasın. Nasıl bir saçmalık bu. Ceza kesip haberdar etmemek

oohoo abi sen avrupadan mı geldin? köyünden yeni mi çıktın?devletle işin yeni mi oldu yaşadığın ülkeyi mi bilmiyorsun. sorduğun şey o kadar boş ki benden başka sana cevap veren bile olmamış :D biz postaladık git ptt ye der,ptt ye gidersin bize gelmedi gelse veririz tutup napcaz sevcez mi git karakola der. öyle mal gibi kalırsın ortada. sen git ilçe trafiğe ceza kesmeyi biliyonuz göndermeyi de bilin ödeyin de bakalım :D

• Avrupa'dan da gelmedim. Köydende yeni gelmedim. Mesajım da eksik yazmışım düzelttim. Erken ödemede %25 indirimle 71 lira ödeyeceğim cezaya 114 lira ödedim. Tebliğ edilmeden nasıl faiz işletiliyor. Bende memurum işimi eksik yaparsam tepeme binerler. Ben hakkımı arayınca mı sorun olacak. İnadım inat bu işin peşini bırakmayacağım. Şikayetse şikayet davaysa dava

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farfaraway21 -- 17 Ocak 2018; 23:48:8 >
  • Aynı durum benim de başımda şu an. Ceza gelmiş, tebliğ tarihi var ama bana herhangi bir şey gelmedi, imza attığım bir evrak yok. İtiraz dilekçesi vermeyi düşünüyorum. Sanırım trafik şubeye gitmek gerekiyor.

• Arabayı satmayacaksanız ödemeyiverin cezayı, mesela ben öyle yaptım 180 liralık ceza olmuş 400 kusur lira faizlerle, kaç yıl ödemedim, pat geldi bi vergi affı faiz sıfıra yakın, 180 küsur lira ödedim kurtuldum. İtiraz bi sonuç getirmiyor denedim ben, arabayı tescil ettirirken vermiş olduğunuz adrese gönderiyorlar, adreste yoksanız tebliğ etmiş sayıyorlar yada muhtara falan veriyorlar, tamamen postacının psikolojik durumuna bağlı :) hatta adres değişikliğiniz varsa suçlu bile çıkarırlar niye adresini trafikte güncelletmedin diye :) faiz ödemeyeyim diyorsanız bekleyin benim gibi, en geç 2 senede bir vergi affı geliyor :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    trafik cezası hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sistem rezalet şekilde işliyor.

Benzer şekilde kesilmesinden yıllar sonra tesadüfen fark ettiğim cezayı ben de vergi affı çıkınca ödemiştim. Cezadan daha fazla faiz binmiş üzerine, ortada ne tebliğ var ne de bir tutanak. İtiraz edebilirdim ama vakit darlığından lanet olsun deyip ödedim. En azından faizinden kurtulmuştum.

PTT işini düzgün yapmıyor. Nasıl oluyorsa siz evde olsanız bile sizi bir türlü adresinizde bulamıyorlar. Kargoda da böyle, bu ceza tutanaklarının ulaştırılmasında da böyle. En azından kapıya "sizi adresinizde bulamadık" etiketi yapıştırsalardı gider muhtarlıktan alırdım tutanağı ve zamanında yatırır indirimden de faydalanırdım. Şeref yoksunu arkadaş muhtemelen hiç adresle falan uğraşmayıp gidip muhtarlığa bırakmış diye düşünüyorum. Ya da hiç gelmedi. Sonra üzerinden bir dünya zaman geçmiş şekilde sürprizlerle karşılaşıyoruz.

Dün yine bir şey farkettim.

2017 yılında ikinci el satın aldığım arabanın 2015 yılından kalma cezası görünüyor

2015 yılında 189 TL ceza kesilmiş, şu anda faiziyle görünen tutar 472 TL. Sever misin, sabaha mı bırakırsın. Madem bu arabanın 2015'ten ceza borcu vardı, 2017'de temiz kağıdı nasıl çıktı da satış gerçekleşti?

Bu tebliğ saçmalıklarından ötürü e devletten arada sırada sorgularım ceza var mı diye, e devletten plaka ile sorgulayınca bu ceza görünmüyor. Tesadüfen internet bankacılığı uygulamasından sorgulayayım dedim, o zaman karşılaştım. İnternet bankacılığından yaptığım sorgulama ile gördüğüm tutanak numarasını e devletten "beyan ile trafik cezası ödeme" seçeneğine girince görülüyor ve ayrıntılar çıkıyor. İşleme devam etsem benim yemediğim cezayı (2015 yılında arabanın sahibi ben değildim) bana ödetme konusunda devletimiz bir sakınca görmüyor.

Bu sefer ödemeyeceğim. Noterden aldığım satış belgesi ile itiraz edeceğim.

Yine yazmadan edemeyeceğim, sistem rezalet şekilde işliyor. Allah bunları bildiği gibi yapsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 18 Ocak 2018; 12:11:21 >

• hocam müsait olduğunuz bir zamanda araç tescilini yaptırdığınız traiik tesçil şubesine gidin, büyük ihtimal adres bilgileriniz yanlış görünüyor olabilir

• Sigorta ücretinin çok yüksek çıkması üzerine aracı babamın üzerine yapmıştık. Geçen sene birgün radara girmişim eve ceza gelmiş, babam da "benim 54 plaka arabam yok deyip" imzalamadan ptt kuryesini geri göndermiş. Aradan aylar sonra vergi dairesine gidip 199 lira cezayı 140 küsür ödeyip çıktık.

Diyeceğim o ki; öyle bişey olmaması lazım, bütün itiraz yollarını bi denemeni öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: anaconda41

Sigorta ücretinin çok yüksek çıkması üzerine aracı babamın üzerine yapmıştık. Geçen sene birgün radara girmişim eve ceza gelmiş, babam da "benim 54 plaka arabam yok deyip" imzalamadan ptt kuryesini geri göndermiş. Aradan aylar sonra vergi dairesine gidip 199 lira cezayı 140 küsür ödeyip çıktık.

Diyeceğim o ki; öyle bişey olmaması lazım, bütün itiraz yollarını bi denemeni öneririm.

Öyle yapacam zaten hocam.

• Memurlar.Net
    10 günde tebliğ edilmeyen trafik cezalarına mahkemeden iptal
    https://www.memurlar.net/haber/412784/10-gunde-teblig-edilmeyen-trafik-cezalarina-mahkemeden-iptal.html

• https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/trafik-cezasina-nasil-itiraz-edilir/392590/

SÜRÜCÜLERİN HAKLI OLARAK KABUL EDİLDİĞİ İTİRAZ NEDENLERİ NELERDİR?

Radar uyarı levhası olmadığı halde hız kontrolü yapılan yollarda hıza bağlı olarak kesilen cezalara itiraz edilir. İtiraz sonucunda Yargıtay kararı ile ceza iptal edilir.
    Cezanın tebliğ edilmesi sırasında kanıt niteliğinde herhangi bir fotoğraf veya belge bulunmuyorsa itiraz hakkı kullanılır.
    Belediye bölgelerinde yeterli kapasitede otopark hizmeti sunulmaması halinde; şehrin büyük bir kısmını kapsayacak şekilde bir park yasağı uygulanmış ve bu yasak nedeniyle vatandaşlara park cezası verildiyse itiraz edilir.
    Ceza tutanağında aracın hızı, bilgileri, tarih ve yer detaylarının yanlış yazılması durumunda da vatandaşlar itiraz edebilirler.
    Dava dilekçesi yazarken mutlaka itiraz nedeninin açık bir şekilde ifade edilmesi gerekir. Aynı zamanda kişilerin haklılığını ispat edecek fotoğraf ya da belgeleri dava dosyasına eklemesi de sağlıklı bir adım olur.

• faız olcak devlet kazancakkı abd gıbı ulkelere maske nasıl gıdecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: .i.

https://www.memurlar.net/haber/412784/10-gunde-teblig-edilmeyen-trafik-cezalarina-mahkemeden-iptal.html
    o eski karar. bu konuda bir düzenleme yaptılar. bana da bir ceza geç tebliğ edildi ve tebliğ tarihini gösterip hem faizsiz hem de indirimli ödedim. şimdi sistemde bir cezam daha var, onun da tebliğ edilmesini bekliyorum zira onu da görmediğim için bi ton faiz binmiş.

• sürücüyü maske kullanımı uyarmak için durduruyorum.

maske cebinde.
    elinde telefon görüşme yapıyor.
    kemer takılı değil
    ön cam filmli
    aracın çıkardığı ses standart dışı.

türkiyede eds tarzı elektronik sistemler arttırılmalı.bu milletin kafasını kaldırmayacak.
    eğitilir bir halk değil bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .i.

Bu mesaj silindi.
    ya peki ben gördüm ama eve teblig gelmesini bekliyorum şu an. gördüğüm anı log olarak falan kaydetmişler midir? yani şimdi bugünün tarihin girsem sorun çıkar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

sürücüyü maske kullanımı uyarmak için durduruyorum.

maske cebinde.
    elinde telefon görüşme yapıyor.
    kemer takılı değil
    ön cam filmli
    aracın çıkardığı ses standart dışı.

türkiyede eds tarzı elektronik sistemler arttırılmalı.bu milletin kafasını kaldırmayacak.
    eğitilir bir halk değil bu.
    eds türkiye'de yanlış uygulanıyor. eds uyarısı konuluyor ve sürücü uyarıyı görünce zaten yavaşlıyor. almanya'daki uygulamanın bir vidyosunu görmüştüm, adamlar gizliyor. böylece nerde kamera var bilmiyorsun, her yerde tedirgin gidiyorsun.

halkın eğitimi meselesi falan değil bu. almanya'daki kuzenim araba sürüyordu, "var ya" dedi "bu 20 dk içinde ehliyetimi almışlardı almanya'da olsa" . orda kurallar daha tavizsiz uygulanıyor. orada kurallara dikkat eden bir bu yüzden burda etmiyor. ikisi de aynı kişi.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Hayır log olarak kayıt oluşunca, otomatik okudunuz uyarısı yazar, bu yazmadığı sürece tebliğ postasını (niye mail değilde kağıt posta2020 yılında) bekleyebilirsiniz.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar düz mantık düşünceyi bırakın?

*Kesilen trafik cezaları sadece ve sadece trafik ile ilgili çalışmalara harcansa kimse boşa ödüyorum demez. Bir dahakine daha dikkatli olurum der, ama işte para birilerinin cebine gidiyor.

Trafik cezalarının ilçelerde %30u belediyeye gidiyor, belediye bunu istediği şekilde kullanır isterse gizlice kendine aktarır, %70i ise eds leri kuran ÖZEL YANDAŞ firmaya gidiyor, ve anlaşma sürelerei 20-40yıl, salak bi ülkede yaşadığımız kanıtlarından biri. EDS kuran firma neden cezalardan yıllarca para alıyor neden, niçin, hangi mantıkla.
    Karayolları falan ilçe dışı kesilen cezalar trafik ile ilgili kullanılmıyor, direkt devlete hükümetin cebine gidiyor, istediği kurumda kullanabilir. Bu kısımda saçma çünkü sadece trafikte kullanılması gerekir, diğer türlü ticari kazanca ve üçkağıtçılığı giriyor.

*Almanyada sınırsız hız yapılan otobanlar var, sen aldığın Lamborghini için 50bintl yıllık trafik sigortası ödüyon ama bunu kullanacağın yer Türkiye özel yol yok ama almanyada var.

*EDS uyarıları tabiki yazacak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.