Geçen gün kullanmadığım hemde bluetooth teypli aracıma cep telefonu ile seyir halinde konuşmaktan ceza yazılmış. Tebligatı aldım fotoğraf falan yok. fahri trafil müfettişi tespit etmiş trafik polisi düzenlemiş ne biçim bir durumsa neyse Uyap vatandaş a girdim Detsis no: 14087136 girdim internetten udf döküman editörünü indirdim taradığım dosyaları editörde açıp udf ye çevirdim mobil imzalı olarak kayıt kısmında kaldım. yarın mobil imza alıcam yada avukatımın e devletinden yapıcam sonuçta vekaletname var herneyse bir sonuç alan varmı merak ettim boşuna uğraşmayayım gideyim adliyeye 1506 lira az para değil. |
trafik cezası uyap itiraz

-
-
Fahri trafik müfettişi tarafından düzenlenen cezalara itiraz edebilirsiniz, ancak başarı oranı delillerin durumuna bağlı. Trafik cezasına itiraz için, cezaya konu olan fiili işlemediğinizi kanıtlamaya yönelik somut deliller (örneğin, araç içi kamera kaydı, aracın Bluetooth bağlantısında aktif olduğunu gösteren veriler) sunmanız önemli. Fotoğraf veya net bir delil olmadan yalnızca tespit beyanına dayanarak ceza düzenlenmişse, bu durumu mahkemeye itiraz dilekçenizde belirtip delil yetersizliğini vurgulayabilirsiniz. Adliyeye gitmeden önce UYAP'tan itirazı tamamlamak daha hızlıdır. Bu süreçte karar size bildirildikten sonra ödeme indirim hakkınızı kaybetmemek için itiraz süresi dolmadan hareket etmenizi öneririm.
-
Fahri müfettiş tarafından yazılan cezaya uyap üzerinden itirazda bulunmuştum. İndirimi kaçırmamak için cezayı ödedim ve itiraz dilekçesine ek olarak dekontu da koydum. Eğer lehinizde bir sonuç çıkarsa mahkeme kararıyla vergi dairesine dilekçe verip yatırdığınız tutarı geri alabiliyorsunuz. Mahkeme süreci biraz uzun sürdü 4ayda sonuçlandı diye hatırlıyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Peki hocam mobil imza yaptınız mı acaba ? Yoksa avukat ile mi hallettiniz. Benim avukatım eniştem sabah aradım hastane işleri varmış soramadım ona .
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
biraz araştırma ile matbu dilekçeler mevcut. ben "saygısızca araç kullanmaktan" yazılan cezayı iptal ettirdim.
bu tür şeylerin peşini bırakmayın, keyfi yapılan her işe karşıyım.
ancak sizde telefonla konuşup sonra ben konuşmadım diyorsanız burada insanların vaktini almanız da keyfiye girer, kendi vicdan muhasebenizi yapınız.
-
Evet hocam mobil imzaya başvurup kendim hallettim.
Dün avukat olan eniştemi aradım bende itiraz ettim hakim kaale bile almadı reddetti dedi hemde avukat olduğumu belirtmeme rağmen dedi. Onada telefondan yazmışlar fotoğraflı kanıt yok yazmış ama reddedilmiş. Devleti devlete mi şikayet edeceksin dedi. Şaka gibi ülke. Sizde durum ne oldu
quote:
Orijinalden alıntı: sissil
Dün avukat olan eniştemi aradım bende itiraz ettim hakim kaale bile almadı reddetti dedi hemde avukat olduğumu belirtmeme rağmen dedi. Onada telefondan yazmışlar fotoğraflı kanıt yok yazmış ama reddedilmiş. Devleti devlete mi şikayet edeceksin dedi. Şaka gibi ülke. Sizde durum ne olduBen bir kaç evvel radar cezası için itiraz ettim. Mobil imza alarak.
Savsaklama gibi gibi bir durum yok. Hakim emredici makam olarak cezayı yazandan delil-savunma sordu. Emniyet de gayet uzun bir savunma ve delil (resim) gönderdi. Ama gönderilen resim (radar örneğinde) bence aletin doğru çalışma menzilinin dışında bir fotoğraf (plaka okunmuyor) olmasına ve plaka okunan resimde (12 saniye sonra) hızım sınırın altında olmasına rağmen hakim cezayı onadı.
120-150 aralığında 12 saniyede 400 metre yol yapılıyor, diğer foto da 100 metre mesafeden olsa toplam 500 metre eder. Bu mesafeden sağlıklı hız ölçülüyorsa söylediklerim geçersiz, emniyet haklı demektir bu arada.
-
Merhaba,
2020 yılında aracımı ilk aldığım zamanlarda
Kavşağa yaklaşırken, önümdeki aracı sollamaya çıkmak ve arkamdan gelen aracın geçişini beklememekten ceza yemiştim.
Ceza düzenleme saati 08:30 du ve fahri müfettiş tarafından yazdırılmaydı.
Bir avm de çalışıyordum
AVM giriş saatim 07:26
Tüm delil ve kamera görüntülerini hazırlayıp sulh hakimliğine verdim.
Plaka tanımlama sisteminden görüntüleri talep etmişlerdi ve ceza iptal olmuştu.
Deliller çok önemli.
Buraya not düşmek gerek,
Fahri Trafik Müfettişlerinin her yazmış olduğu hatalı bildirim sonucunda eğer mahkeme den karar dönerse, yazılan tutarın 3-4 katı tutarda cezaya tabii edilmesi
Hem devletin yargı organının meşguliyeti kalkar hemde gelişi güzel uydurma ceza yazılmaz.
Egmnin sunduğu delil benim yemiş olduğum trafik ceza tutanağı idi diyeceklerim bu kadar..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Fahri müfettiş tarafından makas cezası yemiştim. Herhangi bir delil sunmadan internetteki örnek dilekçelerle itirazda bulundum. Karar benim lehime çıktı. Dediğim gibi süreç biraz uzun sürdü ama yatırdığım parayı geri aldım.
Hocam bende mobil hattımı değiştirip vatandaş.uyap üzerinden mobil imza ile şansımı deneyeceğim.
bana da sabah dur kalk iş trafiğinde önündeki araçları güvenli ve yeterli mesafeden takip etmemek diye yazmış, ftm... şirket aracı olduğundan paşa paşa kesildi maaştan
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X