fahriye 8 ila 10 yaş arasındaki bir genç kızdı.gayet güzel bir bayandı fakat tek kusuru vardı kutu kola açamazdı,birgün fahriye bir restaurant ta bir porsiyon kutu kola sipariş etti tabikide garsonda bu isteyi yerine getirdi ve bir adet kutu kolayı nazikçe fahriye hanımın masasına koydu. fakat bu kutu da ters lik vardır fahriye abla kutu kolayı açamaz hatta açma halkasını koparır böylece açması çok daha zor bir hal almıştır .napçanı şaşırır fahriye teyze çok korkmuştur çünkü kutu kolaya 1lira vermiştir ve bu bir lirayı hakkıyla kullanmasıgerekmektedir. fahriye abla eline bıcağı alır ve garsondan hakkını hellal etmesini ister garson çok şaşkındır fahriye hanım garsonun cevabını dinlemeden bıçağı kutu kolaya saplamaya başlar adeta bir seri katilin soğukkanlılığı vardır üstünde .kutu kola paramparça olmuştu içinden kırmızı bir sıvı akıyordu bu kandı evet bu bi kandı kola değildi bu kan kutu kola hayaletinin kanıydı ve fahriye abla o hayaleti öldürmüştü .o günden sonra fahriye çok kolay bir şekilde kutu kola açmaya başlamıştı.
özel bi insansın. bu yüzden seni iki hayırla ugurluyoruz
yok zaten beğen medim buraları acil birşekilde arkama bakmadan gidiyorum
8-10 yasında genc kız mı? dalga mı gecıosun arkadasım cocuk yaw o
Ayy canım etkilendinmi tamam tamam gel kucağıma
Kuru fasülyenin faydaları Baklagillerden olan kuru fasulyenin tam bir protein deposu olduğu ortaya çıktı. İçerdiği hayvansal olmayan protein ve lifli yapısı ile kırmızı etten bir eksiği bulunmayan kuru fasulye vejetaryen beslenme için de bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.
Gıda uzmanları tüm bunlarla birlikte kuru fasulyenin sağlıklı beslenme diyetlerinde rahatlıkla tercih edilebilecek bir yiyecek olduğunun altını çiziyorlar. Türk mutfağının vazgeçilmez 'milli' yemeği kuru fasulyenin protein ve anorganik tuzlar bakımından da çok zengin olduğunu belirten gıda uzmanlar, bu önemli baklagilin kemik yapısının güçlenmesine yardımcı olduğunu, sinirleri kuvvetlendirdiğini kaydettiler. Gıda uzmanları üzerinde önemle durulması gereken konunun, kuru bakliyatın pişirilmesi olduğunu belirtiyor. Çünkü dikkatli pişirilmezse vitamin ve mineral değerlerinde ciddi kayıplar meydana gelebiliyor. Kuru fasulyenin diğer bakliyatlarda olduğu gibi pişirmeden önce en az 8 saat suda bekletilmesi ve pişirirken de köpüğünün alınması gerekli olduğunu belirten uzmanlar, gaz yapmasının önüne geçmek için de şunu öneriyor:
"Baklagillerin gaz yapmasının önüne ıslatmayla geçilir. Çeşidine ve mevsimine göre değişen sürelerde yapılan ıslatmayla baklagillerdeki gaz yapıcı etken olagosakkaritler ıslatma suyuna geçer. Bir gün suda bekletilerek pişirilmelidir".
tamam hadi git
fahriye 8 ila 10 yaş arasındaki bir genç kızdı fahriye abla kutu kolayı açamaz hatta açma halkasını koparır fahriye teyze çok korkmuştur çünkü kutu kolaya 1lira vermiştir
alın bunu dışarı
Ben tutuyom siz kaçın.
sizi canı-ı gönülden tevkif ederim
lan var ya su anda gülmekten karın kası yaptım
quote:
Orijinalden alıntı: BèRuTTì
fahriye 8 ila 10 yaş arasındaki bir genç kızdı fahriye abla kutu kolayı açamaz hatta açma halkasını koparır fahriye teyze çok korkmuştur çünkü kutu kolaya 1lira vermiştir
alın bunu dışarı
aynısını yazacaktım
ar you kiddink mi ?
1 porsiyon kutu kola nasıl oluyo allahını seversen?