Şimdi Ara

FAİRY PLATINIUM 14'LÜ TABLET 5 TL !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
6.437
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://www.hepsiburada.com/Liste/fairy-platinum-bulasik-makinesi-kapsulu-14-yikama/productDetails.aspx?productId=zypyon5870&categoryId=28002654

Aynı ürün Ankara Gimat'ta bulunan NEV GROS markette 5,90 TL. Daha bugün baktım. 7/12 aynı fiyat...
  • Biberon, mama tabağı, tahta kepçe falan yıkayacaksanız mümkün olduğunca kimyasal temizleyici kullanmayın.
    Bebeklere dair hassas eşyaları, tahtadan yapılmış mutfal eşyalarını ya elde ya da bulaşık makinesinin deterjan gözünü "Arap sabunu" ile doldurarak yıkayabilirsiniz. Yalnız sıvı arap sabunu güzel sonuç vermiyor, jel olandan kullanın. Arap sabunu bitkisel yağ bazlıdır ve kesinlikle diğer ağır kimyasal deterjanlara göre daha sağlıklıdır. Hatta tüm yıkamalarda arap sabunu kullanılabilir. Örneğin; Ankara'da LOFÇALI ARAP SABUNU diye bir marka var. Makinede çok iyi sonuç veriyor, fiyatı 3,5 TL. Deterjan gözüne bir tablet kadar koysanız yetiyor. Çok kirli bulaşıklarda fdeterjan gözünü tamamen doldurun.

Özellikle tahta kepçeler bulaşık makinesinde saatlerce kimyasal temizleyiciye mağruz kalınca bunları emer. Sonra yemek pişirirken sıcak karışımın içine girince bu kimyasalları tencereye yani yemeğinize verir!

Hassas şeyleri yıkarken parlatıcı gözüne de "SİRKE" koyun arkadaşlar. Kimyasal Parlatıcılar tıpkı çamaşır makinesindeki yumuşatıcılar gibi son durulama suyuna girip eşyalarınızın yüzeyine yapışır ve kalıntı yaparlar. Biz 4-5 aydır parlatıcı kullanmıyoruz ve sonuç harika. Sirke hem sağlıklıdır hem de dezenfektandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 26 Mayıs 2012; 23:51:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

Biberon, mama tabağı, tahta kepçe falan yıkayacaksanız mümkün olduğunca kimyasal temizleyici kullanmayın.
    Bebeklere dair hassas eşyaları, tahtadan yapılmış mutfal eşyalarını ya elde ya da bulaşık makinesinin deterjan gözünü "Arap sabunu" ile doldurarak yıkayabilirsiniz. Yalnız sıvı arap sabunu güzel sonuç vermiyor, jel olandan kullanın. Arap sabunu ayçiçek yağı bazlıdır ve kesinlikle diğer ağır kimyasal deterjanlara göre daha sağlıklıdır. Hatta tüm yıkamalarda arap sabunu kullanılabilir. Örneğin; Ankara'da LOFÇALI ARAP SABUNU diye bir marka var. Makinede çok iyi sonuç veriyor, fiyatı 3,5 TL. Deterjan gözüne bir tablet kadar koysanız yetiyor. Çok kirli bulaşıklarda fdeterjan gözünü tamamen doldurun.

Özellikle tahta kepçeler bulaşık makinesinde saatlerce kimyasal temizleyiciye mağruz kalınca bunları emer. Sonra yemek pişirirken sıcak karışımın içine girince bu kimyasalları tencereye yani yemeğinize verir!

Hassas şeyleri yıkarken parlatıcı gözüne de "SİRKE" koyun arkadaşlar. Kimyasal Parlatıcılar tıpkı çamaşır makinesindeki yumuşatıcılar gibi son durulama suyuna girip eşyalarınızın yüzeyine yapışır ve kalıntı yaparlar. Biz 4-5 aydır parlatıcı kullanmıyoruz ve sonuç harika. Sirke hem sağlıklıdır hem de dezenfektandır.

Arap sabunu makineye zarar değil midir? makine kokmaz mı bulaşıklar parlar mı
    şimdiden sağol

• Ben 3 hafta boyunca Arap sabunu kullandım. Sonuç harikaydı. Kullanmaya da devem ediyoruz. Sadece makinenin temizlendiğinden emin olmak için haftada bir defa FAIRY PLATINUM kullandım.

Parlama zaten daha çok parlatıcıyla yani sirkeyle ilgili. Çelik eşyalarda ve bardaklarda arap sabunu+sirke çok iyi sonuç verdi. Merak edenler için şimdiden söyleyeyim: Yıkama sonrası makinede sirke kokusu olmuyor. Hatta CALGONIT FINISH PowerBall kullanırken oluşan makine kokusu arap sabununda hiç olmadı.

Tahta kepçeleri ve diğer tahta eşyaları ise mümkünse elde Arap sabunuyla veya eski usul külle yıkamak lazım. Yoksa makinede temizleyici maddeleri absorbe eder. İlla makineye atarım diyenler için Arap sabunu güzel bir çözüm.

Arap sabunu İzmir'de daha ucuz. İnternette 2,24 TL gözüküyor. (Ankara'da 3-35 TL arası)
    http://www.adepo.com/lofcali_arap_sabunu_kase_400_ml-6350.html

Araplar yaramaz bir millet, ancak sabunları çok işe yarıyor.
    Evde yer temizliği (özellikle bebekli evler için), elde/makinede bulaşık yıkama, çamaşır temizliği vs.

Not: Denedim, Sıvı arap sabunu iyi sonuç. vermiyor. Belki de çok dökmek gerekiyordu, sulandırılmış olduğu için yetersiz kalmış olabilir. Jel olanı tercih edin, daha ekonomik ve daha iyi temizliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 26 Mayıs 2012; 23:34:18 >

• bu arap sabunu olayını çok benimseyemedim.

arap sabunu normalde ne için kullanılıyor biliyorsunuz değilmi?
  • Arap sabunu genel kullanım amaçlı. Hemen her yerde kullanıldığını duydum. O yüzden "Şuradaki pis işte kullanılır" deseniz bile ben şaşırmam. Bana göre anlamı da yok.
    Genel temizleyici bu. Her alanda iyi gittiği söylenemez tabi. Örneğin; evde yerleri arap sabunuyla silince temizliği iyi de kokusu ağır.

Ancak yağ çözücü olarak bire bir. Sene 1994, o zamanlar İzmir taraflarında yazları sanayide bir aile dostumuzun yanında "dalgıç pompa (sulama) ve milli pompa" işinde çalışıyorum. Ellerimizde kollarımızda sürekli ağır yağ kalıntıları olurdu. Gers yağı, kauçuklu gres, madeni yağ ne ararsan vardı.

PRİL bulaşık deterjanıyla ellerimizi temizlemeye çalışırdık, hem de o rezilliğin içinde... İyi sonuç vermezdi. Hem yağı iyi temizlemez hem de cillte yanma yapardı. Bir gün biri akıl verdi, arap sabununu denedik. O kadar iyi sonuç vereceğini tahmin etmezdim. Hatta tahta talaşla karıştırıp kullandığımızda olurdu. O zaman sürtme etkisiyle yağları daha da kolay çıkartırdık.

• bugün optimum izmir migrosta vardı ama fiyat 7.90 tl.
  • istanbul - starcity de baktım 7.90
  • İzmir - Çiğli'deki kipalarda 30'lusu 15 kusur liraydı. 30 TL ye çarpı koyup 15 TL yazmışlardı.
  • Reallerdede 5 TL yAPIŞTIRAYIM bUGÜN
  • DOĞAL BULAŞIK MAKİNESİ DETERJANI NASIL YAPILIR?

İşte, bu maddeleri kullanarak tahta kaşıklarınızı, bebeğinizin biberonlarını gönül rahatlığıyla yıkayabileceğiniz doğal deterjanları evde üretebilirsiniz. Bulaşıklarınızı daha temiz ve parlak yapacak doğal bir temizleyici için gerekli malzemeler şunlar: Bir bardak boraks (aktarlarda, eczanelerde, kimyasal madde satıcılarında, zirai ürünler satan dükkânlarda kolayca bulabilirsiniz) maddesi... Bir bardak yemek sodası... Aynı bardağın dörtte biri kadar tuz... Dörtte biri kadar limon tuzu, yani citric asit (iri kristalli değil, rondoda toz hâline getirilmişi). Bulaşıklarınızın portakal, limon, mandalina vb. kokması için de bu ürünlerin yağlarından küçük bir miktar.

Yapılışına gelince... Plastik bir kapta önce tuz ve 30 damla yağ iyice karıştırılıyor. Ardından diğer malzemeler de ekleniyor. Kabın içindeki malzemeler iyice harmanlandıktan sonra kapalı bir yerde muhafaza ediliyor. Her yıkama için bu karışımdan 1-1,5 çorba kaşığı kullanılıyor. Bulaşıklarınızın ışıl ışıl olması için de makinenizin parlatıcı bölümünü elma sirkesiyle doldurmanız şart. Kullanılan suyun kireç oranına göre karışıma eklenen yemek sodası ve limon tuzu oranları artırılabilir. Malzemelerin miktarı ne kadar artarsa artsın sağlığa zararlı değil, çünkü tamamen doğal.

Bu karışım bulaşık makinesinde kullanıldığında araç-gereçler hem temizlenecek hem de parlayacak. Üstelik makineden portakal veya limon kokuları gelecek. Yıkama sonrasında bazı cam ürünlerinde hafif su lekeleri kalabilir. Hemen üzülmeyin. Bu görüntüyü ortadan kaldırmak veya daha aza indirmek için kurutma programı biter bitmez makinenin kapağını açarak bulaşıkları havalandırmanız kâfi.
    alıntıdırhttp://www.gidahareketi.org/Bu-Deterjanlar-Kadini-Kanser-Eder--492-haberi.aspx bakınız

• durup dururken 120 tl harcadım.nerde bulduysam aldım.tam stok oldu.
    sağolun fırsat için
    sıcak fırsatları seviyorum ama cüzdanım sevmiyor bu ara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytac_1973 -- 27 Mayıs 2012; 13:52:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aytac_1973

durup dururken 120 tl harcadım.nerde bulduysam aldım.tam stok oldu.
    sağolun fırsat için

Kaç yıllık stok?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: aytac_1973

durup dururken 120 tl harcadım.nerde bulduysam aldım.tam stok oldu.
    sağolun fırsat için

Kaç yıllık stok?

24 x14 = 336 adet
    2 günde bir çalışsa makine
    yaklaşık 2 yıllık
    vay be hiç hesaplamamıştım
    iyi olmuş
  • Halen 5 TL kampanyası devam ediyor mu? Nerelerde geçerli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikokci

Halen 5 TL kampanyası devam ediyor mu? Nerelerde geçerli?

ben dün sakarya migros tan 6 paket aldım 5 tl den :) bikaç ay götürür artık heralde :D
  • migroslarda bulamayanlar sanalmarketten alabilir.ben 10 paket aldım, 50 lira tuttuğu için gördüğünüze inanın kampanyasından 1400 ml omomatik sıvı deterjanı 7 liraya sepete ekledim.ayrıca 25tl alışveriş yapana 2,5 tl değerinde guınness kart hediye ediyorlar ondan da 2 adet beleşe ekledim.bütün aldıklarıma toplamda teslimat ücreti ile birlikte 59,75-tl ödeyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawyerdem

migroslarda bulamayanlar sanalmarketten alabilir.ben 10 paket aldım, 50 lira tuttuğu için gördüğünüze inanın kampanyasından 1400 ml omomatik sıvı deterjanı 7 liraya sepete ekledim.ayrıca 25tl alışveriş yapana 2,5 tl değerinde guınness kart hediye ediyorlar ondan da 2 adet beleşe ekledim.bütün aldıklarıma toplamda teslimat ücreti ile birlikte 59,75-tl ödeyeceğim

dün ankamall 5m e gittiğmide 14 lü yoktu. benim bölgemdeki sanal ankamall orda da yoktu. şmdi sanaldan bakıyorum var gözxükyor ama 7,90 tl
  • Ankarada bulamayanlar Çağdaş marketlere bakın 14 lü platinium 5 Lira (Dikmen Akpınar daki hariç orada bitti )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtcakmak -- 27 Mayıs 2012; 16:39:21 >
  • dün yazdım kimse görmemiş.şok markette de 5 lira

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.