Şimdi Ara

Faiz haramsa ödemek istemiyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
6.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ama ölünce ölünüzü camiye götürmeyi,imama namaz kıldırmayı biliyorsunuz . madem bu kadar laiklik takıntın var. ... nı götürme camiye. asitle eritsinler döksünler tuvalete.

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Laiklikle ne alakası var cahil cahil konuşmayın, laiklik demek dini yaşamamak değil, devletle dini ayırmaktır, bakın dini kurallara göre yönetlen ülkelere bir tane refah düzeyi yüksek ülke var mı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok basit söylemler ile burada ancak çocukları kandırırsınız bu arada. Hiç bir ülke de bizde ki kadar yüksek oranlı faizler mevcut değil hele ki enflasyonun üzerinde veren bir tane ülke bulamazsın. Evet ülkede enflasyon çok yüksek ve paramız 3 haftada çok büyük değer kaybına uğradı ama bu faizlerin bir şekilde düşüyorken, bir şekilde de TL de ki değer kaybını durdurabilmek en önemli nokta. Peki bunu nasıl mı sağlarız ? Çok basit bir mantık ile tabi ki üretim fakat bu üretimlerin durdurulması Atatürk’ün ölümü ile başladı yani son 20 yıllık süreç ile değil. Bunları objektif olarak görüp konuşabilmek gerekiyor.

Son olarakta bu mesajım burda kalsın bu dolar kuru uzun süre buralarda kalacak.

• ademtrn7 A kullanıcısına yanıt
    Tabi ki faizi yükseltmek iyi bir durum değil, elinize ateş tutar mısınız hayır, ama yarayı dağlarsınız değil mi? Faiz de tam olarak bu, önce yarayı iyileştirmek gerekiyor.

• Faiz düşürmenin tek boyutunun sadece din olduğunu düşünmek çok sığ bir durum. Hiç bir ülkede bizde ki faiz oranlarını göremezsiniz haaa o zaman Avrupa bizden daha çok mu müslüman ? Vay gardaşım ne güzel bir tez.

• babadol kullanıcısına yanıt
    Hocam faizi arttırarak yaraları iyileştiremezsiniz bu mantıkla sadece faiz düşürümünde olduğu gibi piyasayı kötü etkilersiniz. Yaraları sarmanın yolu faiz yükseltmek veya faizi düşürmek ile değil, insanların insan olduklarını hatırlayıp yaptıkları işi hakkıyla yapmaları ile başlıyor. Bizim başarısızlıklarımız maalesef devlet yönetimi yüzünden değil. En alt kademe de çalışanın işini düzgün yapmamasından geçiyor. Maalesef çoğunluk uğraştığı veya yapacağı işleri düzgün bir şekilde yapmadığı sürece faiz bu işin ancak tuzu olur.

Dinden bahseden kim?. Erdoğan 3 puan düşürünce dinsel davranmış mı oluyor... Merkez bankaların soyguna karşı olmak için illa müslüman mı olmak lazım. Yüksek vergiye karşı olmak için illa liberal olmak mı lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 26 Aralık 2021; 22:57:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkangunes04 kullanıcısına yanıt

içinde yaşadığın devletin kanunları seni sevsin

Napacan hacca mı gönderecen

Sen şu anda dünyadaki genel müslüman profilini çok güzel temsil ediyorsun, bu yüzden tüm dünya müslümanlardan nefret ediyor, umarım kendi özeleştirini yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babadol -- 26 Aralık 2021; 22:59:34 >
  • Nasıl dinden bahseden kim, yöneticilerin kendisi, faize dini sebeplerden karşı olduklarını söylüyorlar.

Ben zaten iyileştirmekten bahsetmiyorum, faiz ilk müdahaledir, sana esas çözüm için vakit kazandırır. Sen enflasyonu düşürmeye başladıkça, kur dengesini sağladıkça faizi de zamanla düşürebilirsin. Hadi üretim yapalım faize gerek yok diyemezsin, paran değer kaybettikçe gösterdiğin çaba erir gider.

• babadol kullanıcısına yanıt

Ben burda hangi yazımda dinden dolayi faiz şöyle böyle olmalı demişim... Erdoğan demişse bana neden yazılıyor? Ben Erdoğan'ın seçimleri kazanmak için MBdeki yedek akçeyi alarak enflasyon yarattığını , %2-3 faizi indirerek din sömürüsü yaptiğini yazmışım ve şimdi hala %14 ile vatandasin parasini gaspetmektedir

Yazılanlara cevap veriniz kendi hayallerinizdeki propagandalara değil. Adamın amacı bu zaten %2-3 faizi indirip dinsel algı yaratmak sizin gibiler bu tuzağa düşüyorsunuz ve adamın ekmeğine yağ sürüyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 26 Aralık 2021; 23:15:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, Diyanet açıklama yaptı. Bu sistem çok büyük harammış  

• Sizinle aynı fikirdeyiz sadece frekansımız farklı, bu tuzağın ben de farkındayım ve yazının ana amacı bunu işaret etmekti.

• Aynen oyle hocam, siz sabah aksam calisip zenginlerin yatlarini evlerini arabalari yattigi kadinlari almak zorundasiniz

Ne zaman ki zihniyet degisir ancak o zaman calisan calistiginin karsiligini alir

Dolu var. Trans evlilikleri bile kabul ettirdiler incilde böyle birşey var mı?

Bu incil mevzusunu islam şeriatını meşrulaştırmak için ortaya attığın belli oluyor. Hristiyan ülkeler incille falan yönetilmiyor. Kiliselerde devlet bütçesinden beslenmiyor.

Ölünüzü camiye getirmeyin yazmışın. Ha sen diyanete kimin parasından bütçe ayırıyorsun. Dinsiz dediklerinden alınan vergilerle finanse ediyorsun. Siz diyaneti aranızda finanse edin sonra böyle konuşun. Adam inanmadığı bir dine para vermeye mecbur mu? Utanmadan zorla alıyorsun. Adam başı camide 5 lira istense kaçacaksınız gelip böyle şeyler yazıyorsunuz.

Ölüler camide yıkanmaz belediyenin gasilhanesinde yıkanır. Cenaze aracı belediyeye aittir. Ölünün camiye gelmesi zorunluluk değil. İsterse cenaze namazı da kılınmaz. Müslüman değilse ne işi var cenaze namazında? Mezarlıklarda bedava değil parasıyla yer alınıyor. Bunlar bedavaymış gibi konuşma. Sanki mezarlıklar, ölü yıkama mevzusu dine bağlı yerler.

• zenginden de vergi alınıyor

• Din üstünden siyaset - politika yaparsan Faiz haram diyebilirsin, bu söylenenlere inananlar da yine dinleri üstünden beyinleri yıkanmış insanlardır...

Bu tip insanlar aslında dünyanın neresinde olursa olsun kendilerini DİĞER ETNİK - Diğer Dinler karşısında üstün görür! Tek gerçeklik onlara aitdir (İSLAM).

Bu insanların öğretilerin de Yahudi yalan-çarpıtılmış. Hristiyanlık yalan-çarpıtılmış. Budizm yalan-şarlatanlık. Diğer bütün etnik yalan-çarpıtılmış.

Siyaset-politikayı islamiyet üzerinden yürüten ve bunun yürütülmesine destek verirsen Sizlere bu politikayı uygulayan kişiler istediklerini HARAM, istediklerini HELAL yapar...

Soru şu? Mantık şu Dünya üzerinde özgür-demokratik-eşitci-laik-zengin-barışcıl Dini İslamiyet TEK BİR DEVLET VARMI???

:)) Cevap; Yok!! ozaman islamiyet de bir çarpıtılmışlık yaşıyoruz sanki birşeyler eksik?

Bu kişilerin aforizmalarından, dayatmalarından, yönetimlerinden kurtulmak için toplum olarak kendinizi geliştirmeniz lazım, eğitim!

Yok ben toplum olarak Dinim ile kendimi geliştiririm buda bana yeter dersen?

Türkiye de çıkar Faiz haram derler :) Sudi arabistan da kral ile yönetilirsiniz krallık babadan oğula filen geçer :) Ortadoğu ülkeleri gibi ARAP Baharlarına kapılırsın!

Talibanlar devlet kurar- İsis ler kafasına eser hucum islam devleti kuracaz der kendilerine inanmayanlara KAFİR der....

Türk Demek savaşmak demek kim olursa olsun, bir türk bile sana birşeyler dayatıyorsa ÇIKARSIN SAVAŞIRSIN! Yerleşik devlet olmamızla bu kültürümüzden epey uzun zaman önce uzaklaştık.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.