Şimdi Ara

Faiz haramsa ödemek istemiyorum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
6.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tebrik ederim gayet güzel yazmışsın.

Bunun dışında ateistler kendilerine ait mezarlık tahsisi de istedi, krematoryum da istedi. Fakat bu istekleri karşılanmadı. E daha ne yapsınlar.

Vergileri verip hiç bir hizmet almasınlar mı?

Köpeklere yedirin gibi çirkin olmaya çalışan ifadeler de kullanmış cevap verdiğin kişi. Açıkçası böceklere çıyanlara yedirmiş olduğunu da bilmiyor herhal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece Ölüler Görür kullanıcısına yanıt

senin gibiler için dua ediyorum kardeşim.allah doğru yola iletsin.

• babadol kullanıcısına yanıt

allah hidayet versin kardeşim. sizde suç yok size ulaşamayan , doğruyu anlatamayan bizler suçluyuz. allah bizim de günahlarımızı affetsin tebliğ görevimizi yapamıyoruz ama böyle insanları görünce çok üzülüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 27 Aralık 2021; 9:24:42 >
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Karşındakini aşağılayarak müslüman olduğunu sanıyorsan daha çok yolun var demektir, bu kibirle işin zor, benim hidayete ihtiyacım yok, başkaları için dua edin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Sen kendine dua et de Allah akıl fikir versin, bizi boş ver.

• sosyal medyada fişekçilerin yapmış olduğu her söyleme aldanmamak lazım bence.

kaldı ki bu fakirden alıp zengine verme durumu bugünkü iş değil. döviz korumalı kur ile ilgili değil esasında. mevduat politika faizi nereden ödeniyormuş şimdiye kadar.bu ödenen faizler vatandaşın parası değilmiymiş ya da vatandaşa ne tür eksileri oluyormuş vs vs

dünkü verilen faiz ile bugünkü döviz korumalı olayı aynı kapıya çıkmaktadır. burada bugün halkın algısına yönelik kelime oyunu yapılmaktadır bana göre.

• Hayır efendim kelime oyunu falan değil. En basit bakış açısıyla merkez bankası politika faizi düşük olduğu için karından zarar edecek. Bu zarar hazineye eksi olarak yansıyıp doğrudan bizim cebimizden çıkacak. Gidin bankaya bakalım %14-15 faizle kredi çekmek isteyin, cevabınızı alınca anlarsınız.

• benim söylemek istediğim verilen faizler devletin kasasından çıkmıyor mu. öyle ya da böyle bence çıkıyor Faiz haramsa ödemek istemiyorum  önemli olan da bu zaten. ancak bunu vatandaş nasıl hissedecek bizde bu önemli.

döviz böyle artınca milletin hoşuna gitmiyor. ama toplanan vergilerden hizmet üretilmeyince,yatırım yapılmayınca ve bu paralar faize(havaya) gidince vatandaş sıkıntı yapmıyor/dert etmiyor. gelişine yaşayıp sömürülüyor ve ölüp gidiyor Faiz haramsa ödemek istemiyorum 

• Şimdi iş bankasından baktım, yıllık kredi faizi %25. Bu ne demek biliyor musunuz, iş bankası merkez bankasından %14 ile kredi alıp bize %25 e satabilir, daha açıklamaya gerek yok sanırım.

ÖTV oranı da düşünce hazine kazancından fedakarlık ediyor. Bu durumda ÖTV oranı düşmesin mi?( Zenginin arabasını, benzini, içkisini fakir ödüyor artık mı diyeceğiz?) İktidar kasası için sadece vatandaşın cebini düşünmesin , tasarruf etmeyi öğrensin. Normal ( asgari ücretin bir tık üstü) çalışan biri %75 vergi ödüyor ülkede. Buna birde MB'nin %15 -20 faiziyle oluşan %30-40 enflasyon var böylece vatandaşın ödediği vergi %85lere varmakta ( %33.3 enflasyon değerin 1/3ünü eritir kalan vergiden 25ti Burda kalan vergiden yok olan 8'dir 75+8=83)

Ayrıca Mb'nin kârı sadece hazineye kalmıyor. Birde garanti bankası satıldı yabancılar bile nemalanmaya başladı sanırım

Faiz haramsa ödemek istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 27 Aralık 2021; 14:27:8 >

MB faizi %25 olsa bu sefer banka %35le verecek

Ayrıca %11 o kadar da çok değil. %33.3 enflasyon varsa gelirin 1/3ü yok olur birde %25 gelir vergisi var.yani 11'in 4ü enflasyon yok eder 3ünü de gelir vergisi ile gider. Gitti 7si kalan 4 ile kira elektrik personel maaşı personelin SGK pirimi personelin gelir vergisi vs ancak yeter başka geliri olmasa bu kâr oranı bankaya yetmeyebilirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 27 Aralık 2021; 14:36:58 >
  • Faizle oluşan enflasyon mu, hocam siz ekonomiden anladığınıza emin misiniz?

Ötv düşmesin mi, başka şekilde indirim yapma yolu varsa onu uygulayalım, ama bu durumda daha iyi olan yol faiz artırmak.

• Burada bilgi eksikliğini nereden düzeltsem bilemedim. Faiz %25 ken bankalar da 25-26 gibi rakamlarla kredi veriyordu. Bankalar politika faizini baz alır, kazancı da merkez bankasından gelmez, kendi operasyonlarından gelir.

Senin dediğin doğruysa bankalar %15ten kredi versin madem parayı krediden değil diğer faaliyetlerden kazanıyorlar

• Söyleyin versinler öyleyse, bir sorun arayıp neden vermiyorsunuz diye anlatsınlar.

Bugün oluşan enflasyonun sadece vatandaşın sattığı ürün üzerinden aldığı kâr olduğunu mu sanıyorsun ? Enflasyonun en büyük nedeni bütçe açığı , devletin bütçe açığını azaltmak için yaptığı zamlar bunun için ödediği faiz ,ÖTV artışı ,MB'nin yüksek kâr almak için uyguladığı faiz ve bastığı paradan dolayıdır... Yani enflasyonun %95i devletin kendisidir zaten. Devletten geçinenler ucu kendisine dokunacak diye hayali enflasyon teorileri üretiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 27 Aralık 2021; 15:39:55 >
  • Ben ne dedim peki, siz dediniz faizle oluşan enflasyon diye, faizle enflasyon mu oluşur, bu dediklerinizle oluşur. Faizin size ne olduğunu söyleyeyim basitçe. Diyelim enflasyon %20, faiz de %15, sizde de 1000 lira para var. Gidip parayı ürüne yatırırsanız sene sonu elinizde 1200 liralık ürün olur, dövize yatırırsanız döviz olur, TL olarak faize yatırırsanız sene sonu elinizde 1150 lira olur. Bu nedenle faiz artırılıp tl daha cazip hale getirilmek istenir. Enflasyonu geçen faiz kuru da yenince tl talebi olur ve kur daha da düşer. Eğer siz bunu reformlarla desteklerseniz enflasyon da düşer, faizi de indirebilirsiniz. Faiz arttı diye enflasyon artmaz, azalır. Enflasyon artınca faiz artırılır ki enflasyonla mücadele şansı olsun.

Ben niye söyleyeyim enflasyon artınca aradaki fark artacak gelir vergisi artınca fark daha da artacak. Enflasyon ve gelir vergisi çokdüşsün aradaki fark 3e 5e düşer . Hatta diğer operasyonlardan para kazanmak için 1 yada 0a bile düşebilir

• Ya me gelir vergisi ne enflasyonu, duvarla konuşuyormuşum gibi hissediyorum, banka neden %25 faiz veriyor biliyor musun, enayi değil çünkü enflasyondan az faiz isteyecek kadar. Merkez bankası ise kuralları alt üst ederek elden maaş verir gibi kar veriyor, yanlış bir sistem yanlış, örneği yok.

2si aynı şeyi anlatıyor sadece biri daha uzun. MB'nin etkisiyle artan enflasyon , MB'nin karsiliksiz bastigiyla oluşan yada artan enflasyon, hükümetin butce açığını azaltmak için yaptığı akaryakıt zamları yine ÖTV artışları vs vs bunların hepsi enflasyonu yaratan şeyler . Hepsinin etkisi belki oranda vardır . Sadece bir tanesi %40-50 enflasyonu yaratmaz . Sadece birini söyleyince "yapmayın o şey enflasyon mu yaratır" deneyin. Enflasyonu yaratan burda yazmadıklarımda vardır muhakkkak 30-40 tane etkileyen unsur varsa hepsini yazacak halim yok

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.