Şimdi Ara

Faizsiz araba alımı Fuzul oto deneyimi olanlar bakabilir mi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
141
Cevap
4
Favori
55.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de 500k için 12 ay taksitli 5.ay mayıs teslimli girdim. problem yaşayacaımı düünmüyorum. bu arada organizasyon yüzde 7 verdim

• peksimet45 kullanıcısına yanıt

500 k için 35k organizasyon bedeli ödediniz o zaman

peki araba için mi girdiniz ev?

• cosef kullanıcısına yanıt
    Araba için.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • peksimet45 kullanıcısına yanıt

Kıymetli kardeşim,

peşinAt verdinmi? Önden 300/500bin tl gibi.

Komisyonu ne zaman ödedin?

500bin tl için komisyon+faiz/masraf maliyetin ne kadar oldu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 21 Şubat 2025; 12:9:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt
    Peşinat vermedim. İlk taksit ve organizasyon ücretiyle beraber 75 verdim. 41.6 k taksitler. Organizasyon hariç

• 2.000.000 TL için Örnek Ödeme Planı Fuzul Ev için;

Turuncu olan yer yani 15. ayda 2.000.000 kişiye verilecek evini alacak.,

Organizasyon Ücret:140.000 TL Ödeme planında görünmüyor, Kredi Kartına Taksit yapılabiliyor ve ilk ay ödenmesi isteniyor.

Faizsiz araba alımı Fuzul oto deneyimi olanlar bakabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazinem33 -- 21 Şubat 2025; 13:58:53 >
  • Bende fuzul üzerinden 1350k finansman için kurasız 5. ayda teslim sisteme dahil oldum. Şubat içinde yazıldım ve temmuz teslimatlı. Sistem 5 ayda teslim için %45 peşinat istiyor. 35 aya kadar vade yapabiliyor fakat bu sefer teslimat 1-2 ay öteleniyor. Ben 27 ay vade ile 5 aya düşürtebildim. Ödemeler isteğe göre her ay sabit yada 6 ayda bir kademeli artışlı olarak ödenebiliyor. Referanslı giderseniz %7 organizasyon bedeli isteniyor. Alınacak aracın kasko ve trafik sigortası için önce onların sigorta şirketinden teklif alınması gerekiyormuş, daha sonra kendinizde yaptırabilirsiniz dendi, fakat bu satış işlemlerini oyalayıcı ve sakız gibi sündürebilir gibime geliyor.

Benimde merak ettiğim bir konu var. Güvenli ödeme sisteminde işlem tam olarak nasıl yürüyor. Bana söylenen evraklarımın sisteme yüklendiği falan filan, bir şekilde satış gerçekleşiyor. Ama yeni sistemde para transferi gerçekleşmeden satış yapılmıyor. Yani ben araç arayışına girdiğimde satıcının sisteme olan olumsuz yaklaşımını kıracak şekilde izah etmem gerek.

• Hazinem33 H kullanıcısına yanıt

2M tl, 34 ay vade, sıfır faiz! Sadece 140bin tl masraf...

• mesutxf M kullanıcısına yanıt

Senetli satış göstererek noterden bu şekilde hallediyorlar fakat bunu galericiler ile rahat yaparsınız sahibinden satan adan 50 tane bahane üretiyor. Eminevim ödeme teminatı veriyor resmi evrak. Sisteme 500 bine girdiyseniz ve alacağınız araç 700 800 bin TL ise kendiniz vereceğiniz kısmı noterde galerici senetli satış olarak çıkıyor araç sizin üzerinize geçiyor sizde o ara eminevim den alacağınız ücret hariç kalan farkı ibandan direk atıyorsunuz galericiye sonra eminevim veya fuzule ruhsatı atıyorsunuz diğer kalan kısım gün içinde yatıyor. Yatana kadar galerici ile çay çorba içiyorsunuz:)

• texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt

Paradan para kazanmak faizdir.

Mal alıp satmak alışveriştir.

Aradaki farkı anlayabilirseniz sıkıntı kalmıyor.

Misal vadeli hesap faiz, vadeli alışveriş faiz değil. İşin içinde satılan bir şey yoksa verdiğinizden fazla para alamazsınız, faiz haramdır. Satış yapıyorsanız vadeli fiyat yüksek olur haliyle, bu 1400 yıl önce de böyleydi ve faiz değildi.

Faizsiz araba alımı Fuzul oto deneyimi olanlar bakabilir mi Müslümanım diyenler için uyarı : Müslümanım diyen biri sakın buna '' aynı şey canım, ne fark var '' demesin çünkü aynı değildir diye ayet var, dinden çıkar insan. Dediyseniz hemen tövbe edin. Ayeti inkar edemezsin Müslümanım diyorsan.

Bundan sonra uzun uzun açıklarım, Müslüman olan okur.

Bir tüccar gidip birinden 100 lira para veya 100 altın borç alsa, bunu bir sene sonra ödese fazladan vereceği para veya altın faiz olur.

Bir tüccar gidip birinden mal alsa, ama ben bunu götürüp Şamda satıp parasını 6 ay 1 sene sonra öderim, 150 lira hatta 200 lira veririm derse bu alışveriş olur, faiz ile alakası yoktur.

Bununla ilgili bir ayet var, yahudiler diyor ki ne farkı var, aynı oldu, yine 100 veren 150 aldı. Ayet iniyor, Allah diyor ki, Faiz yiyenler, ancak şeytanın çarptığı kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. Bu, onların, “Alışveriş de faiz gibidir” demelerinden dolayıdır. Oysa Allah, alışverişi helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan böyle kime Rabbinden bir öğüt gelir de (o öğüte uyarak) faizden vazgeçerse, artık önceden aldığı onun olur. Durumu da Allah’a kalmıştır. (Allah, onu affeder.) Kim tekrar (faize) dönerse, işte onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî kalacaklardır.

Bu sistemler faiz olmasın diye size para vermez, alışveriş olsun diye bir şey satın almak zorundasınız der. Faiz olmasın diye.

Katılım bankaları da bu mantıkla çalışıyor. Malı kendileri alıp size kar payı ile vadeli satıyor. Bir kısmı için finansman kullanırsanız malın hissesini alıp size kendi paylarını vadeli satıyorlar. Malı alırken size kendi paralarını kullanmanız için vekalet veriyorlar yazılı olarak. Malı aldıktan sonra asıl kar payı, vadeli satış anlaşmasını yapıyorsunuz. Ben araştırdım bir açığını göremedim dini açıdan. Bu sebeple katılım bankacılığının yaygınlaşmasını desteklerim.

• aksinaletinsan kullanıcısına yanıt

Para 6-12 ay sonra veriliyor hocam. Banka gibi hemen al parayı git istediğini al demiyorlar. O yüzden yüze 9 Faizsiz araba alımı Fuzul oto deneyimi olanlar bakabilir mi 

Ödemeye şimdi başla, parayı 6 ay 1 sene sonra al. O yüzden uygun gibi geliyor ama farklı sistem.

Parayı da değil aslında arabayı al, biz parayı sahibine öderiz diyorlar.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

dediğiiz gibi paradan para kazanmak faizdir. bunun uzatmanın gereği ve anlamı yoktur. sizin parayı verdiğiniz kişi ve kurumun ne şekilde parayı çoğaltıp size ne şekilde geri dönüş yaptığı bunu değiştirmez, oturduğunuz yerden verdiğiniz paranın üzerine emek harcamadan, gayrimenkulünüzü kullandırtmadan, para kazanıyorsanız bu faizdir. gerisi insanın kendisini aldatmasıdır.

Biliyoruz hocam.O yüzden bu sisteme dahil oldum.Katılım bankaları dediğiniz bu sistemde sadece adı değişiyor faiz ile ödemeye baktığında aynı kapıya çıkıyor.Elbette vadeli mantığı diyeceksin ama vadeli %100 koymaktır en fazla 100 aldığını faizli sistemde 500 olarak geri öderken kar payı da hemen hemen aynı çıkıyor yani adı değişiyor 200 olarak ödeseydim o zaman tamam derdim

Arada bir alım satım işi varsa alışveriş oluyor.

Kendini kandırma kısmı şöyle olur ; aslında alınıp satılan bir şey yok ama var gibi anlaşma yapılıyor, buna Hülle deniyor. Ya da aynı malı aldım geri sattım diyorlar o riskli.

Gerçekten araba aldıktan sonra faiz olmuyor benim bildiğim.

• carso kullanıcısına yanıt

Yüzde kaç olduğu önemli değil, onu piyasa şartları belirler, o ayrı konu hocam. Zaten işine gelmezse fark yüksek der almazsın. Bugün yüzde 100 yıllık fark çok fazla, 40 normal ama 10 sene önce 40 çok fazlaydı.

Alışveriş yapıp buna uygun anlaşma yaptıktan sonra sorun yok benim bildiğim, ki diyanet de dahil birçok alim hem Anadolu'daki hem İslam aleminde bunlar faiz değildir diyor. Boşuna değil.

alım satım elbette faiz olmaz ama o arabaya totalde değerinden fazlasını komisyon, gider, vs isimler altında ödüyorsan bu ödediğin kısım da faizdir.

Geçmişe göre hesaplama da bu dönemde olduğu gibi yüksek enflasyon dolayı 40 dediğin % demi yoksa dosya masrafı mı anlayamadım.Şuan tüm işlemlerde 1e1 kazanmadan iş yapılmıyor ayakkabıdan inşaata kadar fazlası var eksiği yoktur %40 kar marjı kimseyi kurtaracağını sanmıyorum.Vergi+KDV+Kira+personel gideri vs derken bu kadar az kimse bişey satamaz

Hiç alakası yok hocam.

Faiz öyle bir şey değil. Değerinden fazlası faiz demek değil.

Ki zaten vade farkı da güncel değer kaybına göre ayarlanıyor. Mesele mal almak veya paraya para ödemek.

Sizin dediğiniz gibi olsa vadeli alışveriş imkansız olurdu. Bugünkü fiyattan bir sene iki sene vade kim verir? Zarar eder za3, mümkün değil.

• carso kullanıcısına yanıt

Yüzde 40 hocam. Yıllık değer kaybı tl nin. Geçen yıl 60, önümüzdeki yıl için 20 olacak deniyor ama beklenen yüzde 40 gibi.

İşçilik, yevmiye eskiye göre çok arttı. Bir usta iki saat iş yapsa asgari ücret günlük yaklaşık 1000 liraya geliyor diye en az 1000 lira istiyor haliyle. Az bulunan bir ustalıksa 2 bin istiyor yevmiye. Asgari ücret 100 dolarlardan 600 dolara çıkmış. Eskiden parça parasından az işçilik tutardı, şimdi parça parasının üç beş katı işçilik isteniyor. Ülkede emek para ediyor eskiye göre. Bu da zenginleştiğini gösterir ama kimine göre daha kötüye gidiyor fakirleştik. Afrikaya bakın işçilik bizde 20-30 yıl önce olduğu gibi parça maliyetinin çok altındadır fakir ülkelerde.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.