Şimdi Ara

Fakir Latin Ülkeleri, Türkiye'yi Yaşanmaz ve Gelişmemiş Ülke Olarak Görüyorlar. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
3.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    doğrudur, gerçekler ağır gelir zira...

Bizim gezi parkı gibi olaylar onların ülkelerinde bolcana oluyor.

hükümetleri halkını isa ile, meryem ile kandırıp paraları söğüşlüyor fakat halkın yarısı aynı bizimki gibi "alnı secdeye değiyor, muhalifler ise kafir" diyerek oyu celladına veriyor...

Sigara içme yaşları aynı biz gibi çok küçük yaşlardan başlıyor.

alım gücü çok düşük. evleri de aynı bizim gibi ortadoğu yapılı apartmanları ve yine bizim gibi azımsanmayacak derecede derme çatma müstakil evlerde yaşıyorlar. zengin olanlar ise ülkeden kaçıyor...

aynı biz gibi "Amarihalılar gelişmemisi istemir be ya" mantaliteleri mevcut...

kadın haklarında ve cinsellikte bizden 1 adım öndeler ama sadece o kadar...

bizim ne kadar gelişmiş ülke olma şansımız varsa, onların da gelişmiş ülke olma şansı var...
  • müslüman ülkelerin hiçbiri batıya göre gelişmiş değil. bu adamların hayatındaki en önemli 3 şey özgürlük, seks ve alkol. bu üçü de türkiyede sıkıntılı.
  • Hindistan ve İranı, Sosyal ve toplumsal olarak Türkiye ile aynı kefeye koymanızı doğru bulmuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeepImpact. kullanıcısına yanıt
    bak orada haklısınız.

Endonezya ile kefeye koymam lazım.

Banda Aceh şeriat bölgesi dışında ülke yönetimi de, sosyal demografisi da bizlere oldukça benzer...
  • quote:

... işin tuhaf kısmı bunların %90 i Türk dizileri izliyor.

E tamam işte, her şey açık

Frankeştayn'ı da herkes seyretti.
  • Ülkemize gelirseler ekime gelmezlerse kasıma

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YananGülYoldaşlığı

insanlık olarak sadece Arjantin-Uruguay halkını ele alabiliriz... Zaten bu iki ülkenin insanlarının neredeyse tamamı İtalya-İspanya ülkelerden gelme...

geriye kalanı arabistan-hindistan-iran-Türkiye gibi ülkelerden gram farkı yok...
    Benim gördüklerim pek öyle değildi. Özellikle Peru halkını severim. En azından insanlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Latif Doğan diye okudum öyle girdim, çıkıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karlo

Birkaç kişinin yorumuyla koca kıtayı yargılamayın lütfen.
    Latin Amerika çok büyük bir kıta ve özellikle Türk dizilerinden dolayı Türkiye'ye karşı sempati var.
    Bir de unutmamanız gereken bir şey var. Latin Amerika sonradan yerleşim yapılan bir kıta olduğu için çok karışık bir demografisi var. Elbet aralarında Türkiye'den hoşlanmayan insanlar da vardır.
    dizilerin ülke tanıtımlarında çok büyük etkisi var bizler nasıl amerikayı iyi görüyorsak dizilerden filmlerden
  • Reddit'in gözünü seveyim. Türkiye'nin çokta kötü olmadığını bana sürekli gösteriyor. Bunlarda tecavüz, kafa kesme, sokakta adamı baltayla doğrama falan rutin şeyler olmuş. Latin amerikada tecavüze uğramamış kimse yoktur neredeyse (erkek ve kız fark etmiyor). Adamlarda cinsel seçicilik yok yani delik bulsun dedesini bile götürürler. Savaş olmadığı halde suriyelilerden daha fazla göç ediyorlar. Gittikleri yerleride suriyelilerden daha fazla tahrip ediyorlar.
  • Latin amerikadaki pek cok ulke Türkiyeden daha guzel daha medeni daha zengin

İmfye girin bakin kisi basina dusen milli gelirlere

Ornegin ben sahsen bura yerine şilide yasamak isterdim en azindan hergun suriyeli afgan gormezdim PKK'lılar isidcilerle ugrasmazdim daha guvende olurdum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıl önce 2010 senesinde Brezilya'yı gezmiştim, giderken korkarak gitmiştim ama gezdiğim en güzel en rahat ve en güvenilir ülkelerdendi. Brezilya'da hem uçağa hem şehirlerarası otobüse hem metroya hem de taksiye defalarca bindim. Metrolar çok güvenli.
    Yıllarca İstanbulda yaşamış bir insan olarak taksicilerimizin malum huylarını gayet iyi biliyorum, Breziyada 10 yıl önce tüm taksilerde navigasyon cihazı vardı istisnasız hepsi navigasyona göre gidiyordu ben de arka koltukta otururken navigasyonu izliyordum, yani dolaştırma dolandırma yok. Dahası gittiğim yerden , kaldığım yere geri dönerken de her defasında aynı fiyatı yazıyordu yani hangi taksiye binersen bin herhangi iki mesafenin arası şaşmaz bir şekilde gidiş-geliş hep aynıydı.
    Bence Brezilyalılar çok dürüst çok sıcak kanlı ve çok fazlasıyla yardımseverler.
    Başka bir şey buradan orası kötü gözüküyor oradan da burası. Örneğin Sao Paolo'da otel odam 22. kattaydı, pencereden tüm şehri izlerken en hayret ettiğim şey gözkyüzündeki helikopterlerin çokluğuydu, bilim kurgu filmlrindeki uçan taksiler gibiydi binaların tepesinden kalkıp binalara iniş yapıyorlardı, muazzam bir gökyüzü trafiği var ,dikkat edin 10 yıl önceydi bu.
    İki ülkeyi mukayese edersek ekonomileri bizden daha iyi.
    İki ülkedeki kadınların sosyal yaşamdaki yerlerini mukayese etmek zaten saçma olur. Çok liberal bir toplum.

• onlar dönüp kendilerine baksınlar önce bir
  • her yerde gereksizler vardır boşverin
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepImpact.

Latin Amerikada en gelişmiş 3 ülke Brezilya, Meksika ve Küba düşün. Venezuela dışında aralarında pek uçurum farkı olduğunu düşünmuyorum.
    Küba'dan sonrasını okuyamadım, bir de o saydığın ülkeler (Brezilya, Meksika her neyse artık) gelişmekte olan ülkeler ve ekonomik hacimleri Türkiye'yi üzecek cinsten ama dediğin gibi oraları Türkiye'ye tercih edemezsin, Türkiye net bir şekilde daha gelişmiş (insani olarak) ve güvenli bir yer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.