Şimdi Ara

Fakülte mezuniyeti sonrası askerlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4 yıllık fakülteyi bitirdikten sonra ne yapmak gerekiyor. odtü'nün sitesinde "Mezun olan öğrenciler mezuniyet tarihinden itibaren iki ay içerisinde Askerlik Şubesine giderek Yedek Subay Aday Adaylığına karar aldırır. Bu kararı aldıranların Askerlik Şubelerince bir yıla kadar Askere Sevkleri tehir edilir. Bu kararı aldırmayanlar hakkında Askerlik Şubelerince kanuni işlem yapılır. " yazıyor. fakat benim mezuniyetinin üzerinden 1,5 sene geçmiş ve hala askerlik şubesine gitmemiş arkadaşım var. herhangi birşey de olmadı. bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar?

• bu tur seyler tamamen askerlık subelerınde calısan erlerin ve onların amırlerının cıddıyetsızlıgınden kaynaklanıyor bence gıdip kendılerı sorsunlar yoks anıden hıc beklemedıklerı bır anda askerde bulurlar kendılerıni
  • yüksek yapmazsan 1 yıl tecil hakkın var, sen gidip sormazsan 2 yılı bile bulur askerlik işlemlerin, normalde askeriye takip etmesi lazım ama arada kaynıyor zaman geçiyor falan, bir bakmışın kapına 2 asker dikilmiş yoklama kaçağından dolayı hemen askere almışlar :), askere gideceksen askerlik şubesine başvur işlemlerin kolay olsun.
  • bana okul bittikten 1 ay sonra kağıt geldi.şans arada sekenler oluyor işte.
  • Benim de okul bu sene bitti, bir ay geçti kağıt yolladılar, ama daha diplomayı almadım, diplomayı aldıktan sonra şubeye başvurucam, yedek subay adaylığı için bir dilekçe var onu doldurup veriyorsun. Bir de Kasım erken celbi var, onun için de dilekçe verirsen Kasımda hemen gönderiyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: keles

4 yıllık fakülteyi bitirdikten sonra ne yapmak gerekiyor. odtü'nün sitesinde "Mezun olan öğrenciler mezuniyet tarihinden itibaren iki ay içerisinde Askerlik Şubesine giderek Yedek Subay Aday Adaylığına karar aldırır. Bu kararı aldıranların Askerlik Şubelerince bir yıla kadar Askere Sevkleri tehir edilir. Bu kararı aldırmayanlar hakkında Askerlik Şubelerince kanuni işlem yapılır. " yazıyor. fakat benim mezuniyetinin üzerinden 1,5 sene geçmiş ve hala askerlik şubesine gitmemiş arkadaşım var. herhangi birşey de olmadı. bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Sen şu anda yoklama kaçağı bir arkadaşımızsın. Herhangi bir yerde yakalandığında askerlik şubesine götürülüp ilk celp döneminde sevke tabi olacak şekilde askerlik kararın aldırılır. Dosyanda yakalanarak karar aldırıldı yazılmasını istemiyorsan askerlik şubesine başvurup askerlik kararı aldır. Sonra istiyorsan mastera başvurup ek tecil de alabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.