Merhaba arkadaşlar 7 mm böbrek taşım var..Yaklaşık 1 aydır ağrı çekiyorum..Son zamanlarda ağrı azaldı ama düşürmem gerek..Çünkü ağrı olmasa bile böbreklere zarar veriyor taş..5mm altındakiler kolayca düşebiliyormuş. Üsttekiler zormuş..Daha önce düşerenler ve yapılması gerekenleri yorum yapabilir mi? Yaptıklarım; Bol su, avakodo yaprağı çayı içiyorum..Hala düşmedi. |
7 mm Böbrek Taşı Düşer mi?
Böbrek taşları, idrarınızdaki minerallerin sertleşmesi sonucu oluşan sert birikintilerdir. 7 mm çapındaki bir böbrek taşı, bir mercimek büyüklüğündedir.
7 mm boyutundaki böbrek taşlarının kendiliğinden düşme olasılığı, daha küçük taşlara göre daha düşüktür. Ancak bu imkansız değildir.
7 mm Böbrek Taşının Düşüp Düşmeyeceğini Belirleyen Faktörler:
- Taşın şekli: Pürüzsüz, oval şekilli taşlar, sivri veya düzensiz şekilli taşlara göre daha kolay düşer.
- Üretrin genişliği: İdrarın böbreklerden mesaneye aktığı tüp olan üretranın dar olması, taşın düşmesini zorlaştırabilir.
- Taşın konumu: Böbreğin üst kısmında yer alan taşlar, alt kısımda yer alan taşlara göre daha kolay düşer.
- Sıvı alımı: Bol sıvı tüketmek, taşın idrarla birlikte ilerlemesine yardımcı olabilir.
Taşın Düşürülmesine Yardımcı Olan Tedaviler:
- İlaçlar: Alfa blokerleri gibi ilaçlar, üreterin gevşemesine ve taşın düşmesine yardımcı olabilir.
- ESWL (Şok Dalgası Litotripsi): Böbrek taşlarını parçalamak için şok dalgaları kullanan bir prosedürdür.
- Üreteroskopi: Taşı bir cihazla tutmak ve çıkarmak için üretere bir kamera yerleştirilir.
7 mm Böbrek Taşı Düşürme İpuçları:
- Bol su için.
- Ağrıyı gidermek için reçetesiz satılan ağrı kesiciler alın.
- Yürüme veya yüzme gibi hafif egzersizler yapın.
- Taşın düşüşünü kolaylaştırmak için çeşitli bitki çaylarını deneyin.
7 mm'lik bir böbrek taşını düşürmek ağrılı olabilir ve birkaç hafta sürebilir. Taş kendiliğinden düşmezse veya ağrınız şiddetliyse, tıbbi yardım almalısınız.