Clio aracıma düşünüyorum dört mevsim modeli nasıldır? Falken 185/65 R15 88H EuroAll Season AS210 Dört Mevsim Oto Lastik |
Falken övüldüğü kadar iyimi (15. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Kullanmadan kötüleyenlere bakmayın. ze310 ile 1.5 yılda 15 bin km yaptım hamuru hala iyi durumda, yol tutuşu, frenlemesi, ıslak zemin performansı iyi, ses konusunda mükemmel olmayabilir ama kötü de değil.
Conti'de kullandık tavsiye ettik kaliteyi düşürmüşler o kadar para ver 1 yılda taş gibi olsun ne anladık o işten. Premium lastik olayı artık gözümde bitmiştir asla dünya paralar vermem, gerekirse vaktinden önce değiştiririm ama fiyat/performans lastiklerini alırım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: donanımcı123Kullanmadan kötüleyenlere bakmayın. ze310 ile 1.5 yılda 15 bin km yaptım hamuru hala iyi durumda, yol tutuşu, frenlemesi, ıslak zemin performansı iyi, ses konusunda mükemmel olmayabilir ama kötü de değil.
Conti'de kullandık tavsiye ettik kaliteyi düşürmüşler o kadar para ver 1 yılda taş gibi olsun ne anladık o işten. Premium lastik olayı artık gözümde bitmiştir asla dünya paralar vermem, gerekirse vaktinden önce değiştiririm ama fiyat/performans lastiklerini alırım.
Hocam valla conti konusunda haklısınız 3 sezon 35000 km zor kullandık yazlıkları en son sol ön inmişti bi gün aşağı indiğimizde lastikçi çağırdık bi çıkardı lastiği teli gitmiş üstüne balon yapmış attık gitti 4ünü de zaten ilk yılından sonra taş gibi olmuştu çok ses alıyodu
üstelik çukura falan da sert girmemiştik normal kullanıyoduk,ondan sonra da contiye tövbe ettik
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Falken ziex ze310 ecorun 235 45 18 nasıldır kullanan oldu mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: DelirteJackson
Falken ziex ze310 ecorun 235 45 18 nasıldır kullanan oldu muBu ebatta linkteki Falken Fk510 lastik tavsiye olunur.Porche Macan'ın fabrika çıkış lastiğidir.
-
ZE310’u benzer sürede benzer kilometrede kullandım. Önceki lastiğim de Conti Ecocontact idi. Şu an Conti’ler ne durumda bilmiyorum ancak premium lastik kesinlikle fark ediyor. Conti’nin yol tutuşu mükemmeldi. Aynı performans Falken’de kesinlikle yok. Gel gelelim bu paralara alır mıyım? Maalesef alamam. O sebeple Falken adamdır 😄 -
Bugün 205-55-16 ze310 model lastiklerim geldi ancak henüz taktirmadim. 4 lastigi 1375 gibi bir fiyata aldim. İnşallah memnun kalirim. Onceki lastiklerimden cok memnundum. Arac uzerinde 2015 tarihli ve yaklaşık 65.000 km yapmis Goodyear Eficient vardi uzerinde ,artik virajlarda onden kayma yapiyordu arac. Bakalim bunda nadil bir izlenim olacak...
195/60 r15 ebatta Falken ze310 nasıldır?
Ülkemizde üretiliyor diye iki aracımıza aldık, ilk 5 bin km iyiydi. Şimdi yaklaşık 17-18 bin km oldu. Ne ıslak zemin ne de kuru zemin, lastiğin yolla alakası yok. Devamlı patinaj ve frenlemede kayma yaşıyoruz. 20-30 bin km daha nasıl sabredeceğiz bilmiyorum. Almayın, aldırmayın...
Model ze310
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksahinler -- 26 Şubat 2021; 7:36:51 > -
Kesin Avrupa'ya farklı hamur yolluyorlar. Şu anda ıslak zeminde frene basmaya korkuyorum ze310 ile. Aracım vw passat yaklaşık 20.000 km oldu takalı. İlk 5.000 den sonra kuru ve ıslak zemin hem kalkış hem de frenlemede çok problemli. -
Kesinlikle katılıyorum. Benim de tam 17.000 KM oldu kullanalı. Fiyat yönünden uygun olduğu için biraz da mecburen tercih ettim. Aracın üzerindeki fabrika çıkış lastikleri Conti Ecocontact idi. Lastiklerin bitik hali bile Falken’in şu anki halinden dağlar kadar iyi. Piyasa iyice bittiği için değiştirme imkanım da yok. Mecbur idare edeceğiz.
Güvenlik birinci öncelik ise ve bütçeniz de müsait ise tercih etmeyin derim. -
Son yorumlar çok kötü halbuki almayı düşünüyordum
İlk cümle bir lastiği almamak için en büyük sebeplerden biri bana göre..quote:
Orijinalden alıntı: ksahinler
Ülkemizde üretiliyor diye iki aracımıza aldık, ilk 5 bin km iyiydi. Şimdi yaklaşık 17-18 bin km oldu. Ne ıslak zemin ne de kuru zemin, lastiğin yolla alakası yok. Devamlı patinaj ve frenlemede kayma yaşıyoruz. 20-30 bin km daha nasıl sabredeceğiz bilmiyorum. Almayın, aldırmayın...
Model ze310
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 28 Şubat 2021; 20:29:12 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ksahinler
Model ze310Tamamiyle imzamı atarım.
İlk zamanlar idare ederdi anca 5 bin kilometreden sonra tam bir facia dediğiniz gibi.
Aracınız biraz da güçlüyse patinajdan yol bile alamıyorsunuz.
Islak zeminde inanılmaz tedirgin ediyor. 40 bin kilometre kullanılmış Conti Sport Contact 5 bu lastiklerden daha fazla güven veriyordu, büyük hata yaptım.
-
Continental ve Goodyear la falkeni kıyaslamak audi bmw Mercedes le fiat lada dacianın arabalarını kıyaslamaktan farkı yok. Ne kadar ekmek o kadar köfte falkenin kıyası petlas lassa kormoran tigar roadstone
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 20 Mart 2021; 10:32:48 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Premium lastik üreticileri Bridgestone, Goodyear, Michelin, Continental, Pirelli, Dunlop. Yakın zamanda Hankook ta bu gruba dahil olmaya başladı. Falken de Hankook tan sonra bu gruba layık görülen markalardan.
Orta sınıf lastik markaları: Vredestein, Uniroyal Falken ,BFGoodrich, Kleber, Kumho, Maxxis, Semperit, Toyo, Yokohama,Firestone, General, Giti, Nexen,Nokian vb.
Ekonomik lastik markaları:Achilles,Ceat,Cordiant,Debica, Formula, Kormoran, Lassa, Laufenn, Matador, Momo, Petlas, Riken, Sava, Viking , Sumitomo, Federal vb.
Sumitomo şirketi Falken'i premium olarak konumlandırıyor.Üretim ve malzeme buna göre şekillendiriliyor.Premium lastik markalarından sonra, Falken, Nokian, Yokohama gibi markalar üst düzey markalardır.Kumho da geliştirdiği teknolojiler ile yakın zamanda öne çıkmakta.Formula, momo, debica, barum,koromoran vb. yan sanayi markalar ile bu markaları ayırmak lazım.
Dünyanın en büyük lastik üreticileri,
-
Bende Pirelli'nin dört mevsimi vardı o lastik Falken'den çok daha iyiydi.
-
Ziex ecroun ze310 için konuşuyorum.
Islak zeminde gerçekten berbat ötesi. Bugün iki basit şehir içi virajda ESP olmasa yoldan çıkacaktım. Üstelik hızım da normaldi.
Kuru zeminde de virajlarda güven vermiyor artık. Patinaja düşüyor, fren mesafesi uzuyor.
Zamanında kafasızlık yaptım. Üç kuruş fazla verip Goodyear alacaktık ama iş işten geçti. -
quote:
Orijinalden alıntı: Roland Deschain
Ziex ecroun ze310 için konuşuyorum.
Islak zeminde gerçekten berbat ötesi. Bugün iki basit şehir içi virajda ESP olmasa yoldan çıkacaktım. Üstelik hızım da normaldi.
Kuru zeminde de virajlarda güven vermiyor artık. Patinaja düşüyor, fren mesafesi uzuyor.
Zamanında kafasızlık yaptım. Üç kuruş fazla verip Goodyear alacaktık ama iş işten geçti.Lastik testlerine göre Falken Ziex ze310 ecorun'un en iyi olduğu alan ıslak zemin. Islak zemin frenlemede 1., yol tutuşta yine en iyi lastikler arasında. Bende 3. yıldır kullanıyorum, 1 kere bile yol tutuşla ilgili sorun yaşamadım, ESP devreye girmedi, ki arada zorlarım aracı. Lastiğin zayıf olduğu bazı alanlar var ama bu kesinlikle ıslak zemin değil.
Ya bizde ve lastik testlerinde, yada sizde bir sorun var. Test sonuçlarını incelemeniz için bırakıyorum.
https://www.tyrereviews.com/Article/2020-Tyre-Reviews-Ultimate-Summer-Tyre-Test.htm
-
Ben de bu incelemelere aldanarak aldım. Lastikler ile 18.000 Km oldu.
Kendi deneyimlerim bu şekilde.
Eski lastiğim Conti Eco Contact 5 45.000KM iken dahi fersah fersah daha iyiydi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X