Şimdi Ara

FALLOUT 3 ÖNİNCELEME

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oyunun Adı: Fallout 3
    Türü: RPG
    Yapımcı: Bethesda Softworks
    Yayıncı: Bethesda Softworks
    Çıkış Tarihi: 2008'in Son Çeyreği

Radyasyon ile gelen tehlike, tüm canlıların bundan etkilenip birbirleriyle savaşmaları ve ardından İçecek bir damla su bile bulunmaması. Ancak bu ve bunun gibi durumlar, dünyanın yok olmaya yüz tutmasını İşaret edebilirler. Normal şartlar altında, bu denli bir durum sadece oyunlarda ve filmlerde sonuna kadar İşlense de, son zamanlarda dünya hakkında konuşulanlar ve eldeki veriler de büyük tehlikelerle karşİ karşıya olduğumuzu simgeliyor, tabii elimizi çabuk tutmazsak. Küresel ısınma ve bunun akabinde kirletmeye devam ettiğimiz sürece artık soluyamayacağımız bir hava ile karşİ karşıyayız. Şimdiden çeşitli kıyamet senaryoları da yazılmaya başlandı, ancak demin de söylediğimiz gibi, her şey aslında bizim elimizde ve düzeltmek İçin çabalaması gereken de yine bizleriz.

yaşam savaşı

İşte Fallout da buna benzer bir senaryoyla karşımıza çıktı ve genel olarak radyasyon ve nükleer atıklardan sonra canlıların yaşamak zorunda kaldıkları hayatı konu alıyordu. İlk Fallout 1997 yılında aramıza katıldıktan sonra, oyuncular RPG türünün nimetlerinden sonuna kadar faydalanma şansına sahip oldular. Hikâyenin İşlenişİ ve buna paralel olarak karakterimizi geliştirip yeteneklerini kullanabilmemiz, o zamanın oyun dünyasında büyük yankı uyandırdı. Hemen ardından, 1 sene sonra Fallout 2'yi oynama şansına sahip olduk. İnsanlar, dünyanın kirliliğinden ve radyasyondan arınmak İçin, kendilerini yeraltındaki Vault'larına kapatmışlardır ve burada yaş** savaşlarını devam ettirmektedirler. Ancak, asıl kahramanımızın da yaşamakta olduğu 13 numaralı Vault'un su arıtma çipi bozulur ve yenisini bulmak İçin kendimizi kirli dünyanın kollarına atmak durumunda kalırız. Eğer zamanında bu çipi bulamazsak, susuzluktan ölme riskiyle karşİ karşıya kalıyorduk.

İlkinden aşağİ kalır yanı yoktu Fallout 2'nin ve yine İçerdiğİ RPG öğeleri ve hikâyesiyle ilgi odağİ olmuştu. Ancak, bu oyundan sonra derin bir sessizliğe gömüldü ve yaklaşık 3 sene boyunca Fallout'tan hiç ses çıkmadı. Daha sonra, Fallout Tactics: Brotherhood of Steel duyuruldu. Yalnız, bu yapımın diğer Fallout'lardan bir farkı vardı ve pek çok fanatiğİ de bundan bir bakıma rahatsızlık duydu. Brotherhood of Steel, taktiksel bir savaş üzerine kuruluydu ve taktiksel aksiyon türünü simgeliyordu. Yine de, evveliyatı düşünülmeden ele alındığİ zaman başlı başına oldukça sağlam bir yapım olarak göze çarpıyordu. Ondan sonra Fallout daha büyük bir sessizliğe gömüldü ve birkaç yıl haber alınamadı. Zaman zaman ortalıklarda Fallout 3'ün düşünüldüğu üzerine spekülasyonlar dolaşmaya başladı ancak ser verilip sır verilmedi. Bazı kaynaklar bunları ciddi biçimde doğrulamaya başladılar ve en sonunda Fallout 3'ün, Van Buren kod adıyla yapımının başladığİ belirtildi. Bu sürece gelirken bazı değİşik gelişmeler de yaşandı. Fallout'un ezeli yapımcısı olan, Interplay bünyesindeki Black Isle Studios kapandı ve daha sonra yapımı geliştirmek üzere Bethesda, sorumluluğu eline aldı.

Kusurlu bir yer

Kesinlikle Fallout hakkında teknik detay verilmiyor, muhtemelen henüz bunun İçin erken olduğu belirtiliyor ancak yine de ortalıkta dolaşmaya başlayan ufak tefek bilgiler mevcut. Öncelikle, bu yazı yazılmadan birkaç gün önce, resmi bir video yayınlandı ve çok fazla olmasa da bir şeyler düşünebilme şansına sahip olduk. Aslında videoyla ilgili söyleyebileceğimiz en önemli şey, oyun İçi motorundan meydana getirilmiş olmasıydı. Bu şekilde değerlendirildiğİ zaman, Fallout 3 grafiksel olarak bizi fazlasıyla tatmin edeceğe benziyor. Video'da konuşmacı olarak Ron Perlman'ın sesini duyuyoruz.

Fallout 3'te boy gösterecek olan bir başka isim de; ünlü aktör Liam Neeson. Sinemaseverler, kendisini Schindler'in Listesi ve Uzay Yolu serisinden Qui-Gon Jinn rolünden de hatırlayacaklardır. Fallout 3'te kendisi ana karakterin babasını oynayıp seslendirecek. Bu da yapımın son derece profesyonel şekilde geliştirildiğinin bir başka göstergesi. Muhtemelen virane şehirler arasında, zorlu bir yaşam mücadelesine girişeceğiz. Hikaye ve teknik konular hakkında henüz hiçbir bilgi sunulmuş

• Oyundan anlamayanlar niye grafikte grafik diye tutturuyorlar. Fallout serisinin içine ediyorlar, oyun olarak doom dan ileri gidememişler, yok Liam seslendiriyormuş yok bilmemne varmış diye profesyonellikten bahsediyorlar. Fallout'tan bahsediyoruz Obliviondan değil Bethesda içi boş, sadece grafik dolu oyun yapar. Bu güne kadar iyi diyebileceğim bile bir oyun yapmadılar, tek yaptıkları grafik ve klişe hikaye. Zeka seviyesi 0-6 yaş arasında olanlar bile oynayabilsin diye doğrusal oyun yapan bir firma. Ben grafik istemiyorum, adam gibi oyun istiyorum başında beni zorlayacak, her verdiğim kararın ileride başıma dert ve ya kolaylık sağlayacağını bilerek oynayacağım bir oyun istiyorum. Fallaout 1-2'yi adam gibi oynamayan adamlar Fallout hakkında konuşuyorlar. Önce bir Fallout 1-2 yi oynayın (hoş grafikler süper diye oyunun iyi olacağını zannedenler zaten ilk questten çıkmaz) ondan sonra Fallout hakkında bir şey söyleyin.

Hoş memleketimde bir tane adam gibi oyun dergisi yok ki. Hepsi grafik budalası yapay zekadan şikayet ederler, yapay zeka olan aoyunları grafikleri berbat, kaplaması kötü diye kötülerler. Sonra giderler Oblivion gibi saçma sapan bir aksiyon oyununu (Doom 3 bile daha fazla rpg en azından üçüncü levele gelmiş) yılın rpgsi seçecek kadar oyundan anlıyorlar.

• grafige tukuruyum Istemiyoruzzzzzzzz 3. boyut
  • oyunu mahvettiler bir efsane işte böyle bitirilir günlerce aylarca oynadığım defalarca bitirdiğim ve herdefasında farklı bir zevk aldığım tek oyun ben bu oyunu FALLOUT serisi olarak görmiyorum FALLOUT kendine has atmosferi bu oyunda olmıyacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: guguk

oyunu mahvettiler bir efsane işte böyle bitirilir günlerce aylarca oynadığım defalarca bitirdiğim ve herdefasında farklı bir zevk aldığım tek oyun ben bu oyunu FALLOUT serisi olarak görmiyorum FALLOUT kendine has atmosferi bu oyunda olmıyacak

Ben dahil herkesin korkusu bu ama duyduğuma göre fallout 1 ve 2 nin geliştiricileriyle ciddi anlamda işbirliğindelermiş ya haydi bakalım.

Bethesda ya mail atmış bulunuyorum arkadaşlar bakalım maile doğru dürüst bir cevap gelecek mi oyunla ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reason666 -- 9 Ağustos 2007; 10:42:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zadeh

Oyundan anlamayanlar niye grafikte grafik diye tutturuyorlar. Fallout serisinin içine ediyorlar, oyun olarak doom dan ileri gidememişler, yok Liam seslendiriyormuş yok bilmemne varmış diye profesyonellikten bahsediyorlar. Fallout'tan bahsediyoruz Obliviondan değil Bethesda içi boş, sadece grafik dolu oyun yapar. Bu güne kadar iyi diyebileceğim bile bir oyun yapmadılar, tek yaptıkları grafik ve klişe hikaye. Zeka seviyesi 0-6 yaş arasında olanlar bile oynayabilsin diye doğrusal oyun yapan bir firma. Ben grafik istemiyorum, adam gibi oyun istiyorum başında beni zorlayacak, her verdiğim kararın ileride başıma dert ve ya kolaylık sağlayacağını bilerek oynayacağım bir oyun istiyorum. Fallaout 1-2'yi adam gibi oynamayan adamlar Fallout hakkında konuşuyorlar. Önce bir Fallout 1-2 yi oynayın (hoş grafikler süper diye oyunun iyi olacağını zannedenler zaten ilk questten çıkmaz) ondan sonra Fallout hakkında bir şey söyleyin.

Hoş memleketimde bir tane adam gibi oyun dergisi yok ki. Hepsi grafik budalası yapay zekadan şikayet ederler, yapay zeka olan aoyunları grafikleri berbat, kaplaması kötü diye kötülerler. Sonra giderler Oblivion gibi saçma sapan bir aksiyon oyununu (Doom 3 bile daha fazla rpg en azından üçüncü levele gelmiş) yılın rpgsi seçecek kadar oyundan anlıyorlar.

+1

• Bir insan bir oyun çıkmadan nasıl ondan soğur ya? Eğer serinin ilk iki oyununu yalayıp yutmuş ve hayran kalmışsanız ama bununla beraber serinin son oyununu, ilk iki oyunu doğru düzgün oynamamış adamlar yapıyorsa normal böyle bir durum. Ya zaten biliyorum; sevmiyecem, suratına tükürüp Fallout 1&2'yi oynamaya devam edicem. Niye kasıyorum ki? En iyisi hiç bulaşmamak. Bırakıyım bu oyunu oynarken ilk iki oyunu FPS sananlar oynasın.
  • Grafikler geliştirilmiş 2d olsa ykonu ve inventory olayları geliştirilse, günümüze uygun bir fallout 2 yayınlansa daha çok dikkat çeker diye düşünüyorum.
  • Oyun harbi güzel
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zadeh

Oyundan anlamayanlar niye grafikte grafik diye tutturuyorlar. Fallout serisinin içine ediyorlar, oyun olarak doom dan ileri gidememişler, yok Liam seslendiriyormuş yok bilmemne varmış diye profesyonellikten bahsediyorlar. Fallout'tan bahsediyoruz Obliviondan değil Bethesda içi boş, sadece grafik dolu oyun yapar. Bu güne kadar iyi diyebileceğim bile bir oyun yapmadılar, tek yaptıkları grafik ve klişe hikaye. Zeka seviyesi 0-6 yaş arasında olanlar bile oynayabilsin diye doğrusal oyun yapan bir firma. Ben grafik istemiyorum, adam gibi oyun istiyorum başında beni zorlayacak, her verdiğim kararın ileride başıma dert ve ya kolaylık sağlayacağını bilerek oynayacağım bir oyun istiyorum. Fallaout 1-2'yi adam gibi oynamayan adamlar Fallout hakkında konuşuyorlar. Önce bir Fallout 1-2 yi oynayın (hoş grafikler süper diye oyunun iyi olacağını zannedenler zaten ilk questten çıkmaz) ondan sonra Fallout hakkında bir şey söyleyin.

Sen altında RPG yazılı bez ile dolaşırken Bethesda RPG yapıyodu. The Elder Scrolls serisine b*k atan birisi millet oyundan anlamıyor diyorsa vay haline. Fallout 1-2 diyosun sen 3'ü oynadın mı? İstersen GTA 1-2 oynamaya devam edelim ya da heroes 1-2 ne bileyim diablo 1 falan. Tmm hepsi güzel oyunlar belki şu anda bile yüklenip oynanabilirler ama nereye kadar. Bana göre yenilikçi olmak gerekir. Her şeye ön yargı ile b*k atmamak gerekir. Bethesda yapıyor arkadaşım.

• rekor olmasa da, başarılı bir hort
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.